Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Hyundai i30 2012  (Citit de 17775 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline daniel7472

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 141
  • viata e frumoasa
  • Auto: Passat 2.0 TDI PD
Hyundai i30 2012
« Răspuns #1 : Octombrie 02, 2012, 01:47:19 p.m. »
Salutare,
a trecut ceva vreme de cand am postat ultima oara asa ca am sa fac prezentarea masinii cat pot de detaliat. Mai intai o introducere scurta: fost posesor de Octavia 2.0 TDI CR DSG Business, avut accident stupid (fara urmari grave exceptand masina), masina facuta praf, pacalit de Casco ca iau toti banii din contract (aprox. 19770 EUR), eu crezut pe cuvant, luat 14100 EUR si epava, zis saru'mana si plecat de la ei urandu-le ceva de bine in gand (exprimarea, in gluma fireste, a fost intentionata). Dupa evenimentul asta ma hotarasem la Hyundai Elantra dar in ultimul moment m-am schimbat la noul i30 1.6crdi 110cp,in varianta exclusive, masina pe care o prezint aici, daca e cineva interesat.
Incep prin a zice ca e sub Octavia, in mod cert, dar in nici un caz diferenta de pret nu se justifica. Dupa ce am ramas fara masina am mers cam pe la toate reprezentantele din Galati si Braila pentru oferte, test drive etc. Cam peste tot ofertele erau foarte bune cu discounturi mari, mai putin o marca: Skoda. As fi vrut sa iau tot Octavia, am fost foarte multumit de ea, dar nu am mai fost dispus sa dau peste 22000EUR. Am incercat sa raman la 1.6TDI cu dotari bune ,sa ma incadrez intr-un pret mai mic, dar dupa un test drive cu motorizarea asta mi-a trecut repede. Diferenta intre ce am avut si acest 1.6tdi a fost uriasa. Nu mi-a placut deloc. Ca si comparatie acest 1.6crdi de pe i30 e cu mult mai fasnet. Si asa ajung la masina din titlu despre care pot sa zic ca e o masina mai onesta prin prisma pretului cerut decat skoda.
Motorizarea cum am spus e decenta, consumul in oras mai mic decat la 2.0TDI dar mai mare la drum in afara orasului. In oras media e undeva la 6.7% iar la drum lung 5.4%. In acelasi stil de mers cu Octavia scoteam sub 5% (am postat consumurile pe topicul cu consumuri la diesel) la drum lung respectiv intre 8.5% si 10 - 11% pe distante mai scurte.
Totusi media e cam identica cu a Octaviei (5.6%) deosebirea e ca acum am alt regim de folosit masina (in fiecare weekend vin acasa la Tulcea), plus mai mult mers in oras. Asta despre consumuri.
Ca si tinuta de drum, imi place pare chiar mai stabila decat Octavia dar e doar o preceptie subiectiva, luati-o ca pe o parere neavizata. Si imi place si suspensia despre care pot sa zic ca e mai buna decat la Octavia (iarasi sunt subiectiv).
Cat despre dinamica ... e ok atat timp cat se respecta niste limite, limite  care totusi sunt evidente mai ales la reprize de genul 90-130 km/h. Aici diferenta fata de Octavia e cam mare. Stiu ca e alta cilindree si alta putere dar eu nu fac o prezentare tehnica ci doar prezint o perceptie subiectiva asupra celor doua masini pe care le-am condus. Poate cineva va gasi util demersul.
Ca si confort / spatiu / practicabilitate e ok dar sub Octavia. Desi am masina 2 luni parca inca nu mi-am gasit locul la volan; in Octavia m-am simtit perfect din prima zi. Spatiul interior e calitativ comparabil as zice cu al Octaviei dar sufera la capitolul portbagaj. Materialele folosite sunt totusi bune.
Ce imi place la masina: directia electrica reglabila pe trei nivele, confort, normal si sport. In oras mai ales la parcari e foarte utila. Mai imi place de asemenea si cum arata in exterior; daca pentru Octavia as spune eleganta pentru i30 as zice modernism. Desi eu sunt un tip mai de moda veche, totusi masina imi place cum arata.
A iesit mai mult un versus decat o prezentare dar am facut intentionat referire la fosta Octavia gandindu-ma ca ar putea ajuta pe cineva. Pentru mine masina nu reprezinta tehnica, ci doar confort si utilitate. Asadar prezentarea nu s-a vrut tehnica din capul locului, sper sa fi fost cumva utila.
Daca cineva are o intrebare raspund cu cea mai mare placere.
Drumuri bune sa avem.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()