Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Octavia 3  (Citit de 230068 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
Re: Octavia 3
« Răspuns #528 : Martie 16, 2013, 11:31:59 a.m. »
Superb de exemplu, numai sa ramanem in familie...Da o sa spuneti ca la multi nu le place Superbul cum arata, ori ca este prea mare. Dar si in momentul de fata consider ca in interior Superbul este mult peste O3, atat la feelingul materialelor cat si la scaune etc. Chiar acum 3 zile m-am suit intr-un Superb expus in showroom care costa 26 680 euro, era 2.0TDI Elegance daca nu ma insel...alte scaune(muuuult mai ergonomice fata de cele ale O3), alte materiale in interior. Bineinteles aceasta parere este una subiectiva.
Si da, desi Bogdan spunea sa nu vorbim de second, de ce nu? La 25 000 euro poti sa iti iei A4, clasa C etc. pana in 40 000 km reali de sta mâța în coadă. Stiut caz real, de imi curgeau balele  =P~ de ce calitate era acolo...
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3204
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #527 : Martie 16, 2013, 11:12:11 a.m. »
Pe toti ii aud ca la 26000 iei altceva!!! Dar ce automobil nou???

Nu vorbim de Audi sh, mertane, etc , care intr-adevar la fiabilitatea skodei de acum parca te-ai baga la un sh cu 150000 de km!

Dar vorbim de masina noua! Si eu nu sunt fanskoda, dar la 26000 cam ce ati prefera(desi nu e topicul potrivit)??? ce concurent are skodaO3 acum??
« Ultima Modificare: Martie 16, 2013, 11:35:36 a.m. de M i c u t z u »

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • Mesaje postate: 959
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #526 : Martie 16, 2013, 11:04:45 a.m. »
E mai scumpa ca sunt bagate mai multe dotari care optionale pe O2 si care majoritatea nu le luau sau chiar nu aveau nevoie.
Nu prea mi se pare o idee buna fiindca deja la 26 000 euro parca se merita sa iti iei altceva
Dimsport soft 175 cp

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #525 : Martie 16, 2013, 10:18:25 a.m. »
Am configurat si eu un 2.0 tdi Elegance, cu dotarile pe care mi le-am dorit..........am inchis la un total de 25600E.
Land Rover Discovery 3

Offline mircea.dave

• Expert
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 514
  • Auto: O2 Combi 1.6TDI CR
« Răspuns #524 : Martie 16, 2013, 12:02:15 a.m. »
am vazut-o si eu in trafic, ieri. Clar, as cumpara-o azi !
Opel Vectra Hatchback 1.6 TD, 82CP, MY 1994, intercooler, motor ISUZU (retired)
Opel Corsa 1.3 TDCI, 85CP, MY 2006, intercooler (retired)

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #523 : Martie 15, 2013, 10:03:22 a.m. »
am vazut masina si in trafic, paradoxal era langa o Octavia 2..si este mai compacta si mai mare, ai observat bine, Andrei...si observatia cu plasticele dure este corecta, asa este, sunt intr-o proportie mai mare decat la O2 FL...
Mie mi-au placut maxidotul color  :D  so bolero-ul...in schimb butoanle de la climatronic mi se mar mai urate decat la Octavia 2 FL...
ma rog, per ansamblu, eu zic ofera un raport calitate-pret bun.

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #522 : Martie 15, 2013, 08:21:20 a.m. »
Salut!
Ieri am avut in sfarsit timp sa vad si eu in carne si oase de aproape Octavia 3, m-am uitat la Oradea(se pare ca de saptamana viitoare vor avea si masina de drive test , 2.0TDI de 150CP) .
Impresiile mele sunt mai mult pozitive decat negative. Masina de afara pare mai masiva, si compacta in acelasi timp, si da imi place ca usile se inchid mai frumos, mai estompat ca si la Octavia 2. Portbagajul intr-adevar este si mai mare ca si la O2, desi nu credeam ca o se observe. De fapt este un pic mai lung in interior cam ca la Superb 2.
In interior cea mai mare diferenta fata de O2 este marimea locurilor pentru picioare in spate. Eu mi-am reglat ca pentru  mine scaunul soferului si da, a ramas foarte mult spatiu inca in spate. Sezutul scaunelor spate chiar pare a fi un pic mai putin ergonomica fata de O2 dar nimic grav dupa mine, oricum asta numai dupa un drum mai lung iti poti da seama mai bine.
Trecand in fata, masina fiind un Ambiance cu maxidot si cateva optionale mai simple, mi-a placut per total  si m-as putea sa ma obisnuiesc repede cu ea. Scaunul cum a spus si Vizitator, se poate lasa extrem de jos...bordul pare a fi mult mai mare fata de cel de pe O2, efectiv a trebuit sa imi ridic mai mult scaunul ca sa pot sa vad mai bine din masina. In acelasi timp mi s-a parut ca parbrizul pare a fi mai mic ca si la O2.
Materialele sunt destul de bune calitativ, dar primesti mai mult plastic dur, la aceasta echipare, care altfel este min. la fel de bine echipata ca si Businessul meu O2. Radioul Swing nu mi-ar placea deloc daca nu ar avea posibilitatea sa introduci cardul SD, ecran mai mic, mult mai putine informatii si caractere clar mai mici. Insa am observat ceva interesant. Poti sa intri din radio in meniul masinii cum putem sa facem noi acum numai pe Maxidot, interesant.
Maxidotul care desi era cel monocrom, se vede ca este o evolutie, mi-a placut. Imi place ca toate masinile au Tempomat si alte brizbrizuri. Scaunele sunt mai late si parca au o sustinere laterala mai slabuta, dar oricum nu mi s-au parut mai slabe calitativ ca si ale mele din masina mea.
Motoare: 1.4TSI nu aveau, dar aveau 1.2TSI. Si surpriza: masina este echipata cu noua motorizare de pe Golf VII cu curea. Deci deocamdata adio probleme de lant. 1.6TDI pare a fi neschimbata, insa turbina era mult mai bine izolata termic.
Deci masina mi-a placut si cu echiparea de baza bogata, cat de cat este justificata pretul mai mare, as cumpara-o. Legat de preturile  mai mari de genul 26-30 000euro pentru O3, orice motor si echipare ar avea, deja am retineri, personal in categoria respectiva de pret deja as alege clar altceva.

Si ca si fapt divers deca tot eram acolo m-am uitat si la Rapid. Raman la parerea mea: mai mult de 12 000 euro pe masina respectiva nu as da nici sa-mi dea cineva cu coada de topor in cap!!! Nu merita...plastice ca de logan, toata masina urla a ieftineala prin interiorul ei. Desi masina expusa la care m-am urcat avea un pret de 18 300 euro. NU MERITA (chiar si cineva de acolo mi-a soptit in ureche in surdina ca nu merita)
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline Limit

• Gold member
  • Locaţia: Slatina
  • I like to drive
  • Auto: O2FL, 2.0TDI 175cp
« Răspuns #521 : Martie 13, 2013, 10:07:32 a.m. »
Pune-le pe postimage org si apoi dai copy paste la linkuri intr-un reply si apar pe post :082:
Dimsport soft 175 cp

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #520 : Martie 13, 2013, 10:06:36 a.m. »
am vazut masina din nou la Porsche, am facut o gramada de poze, dar nu le pot descarca pe acest site, pt ca au marime mai mare de 512 kb...
E mai lata cu 4,5 cm si mai lunga cu 7 cm decat O2...si are scaune mai subtiri...se simte la spatiu interior, care este mai mare acum....atat in fata cat si in spate. Din pacate nu mai pot sa ma sprijin confortabil cu cotul stang pe portiera stanga, pt ca e prea departe.  :042:
Cotiera e mai lata, si e la fel de reglabila ca la O2 (pe lungime si inaltime)...ar fi trebuit sa fie mai lunga....sincer e mai confortabila cea de la Rapid (pt ca e mai lunga).
Torpedoul e mai mic, si se descide in jos...parca are si material de velur acolo...nu cred ca poti sa pui lucruri grele
Suportul lombar e mai prost gandit...la O2 e sub forma de rulou, care se regleaza prin invartire, si se regleaza mult mai fin...la O3 este o maneta cu reglare prea scurta...e greu sa nimeresti pozitia comfortabila.
Scaunele se pot lasa mai jos decat la O2....asa de jos ca nu mai vezi aproape nimic... 
In portbagaj, in loc de plasa aceea laterala de pe dreapta , avea un suport de plastic, in care se pot pune multe lucruri mici. La O2 lucrurile din portbagaj se imprastie in tot portbagajul, pt ca nu ai cum sa amarezi.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline luciano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 203
  • Auto: O2 1.6 TDI DSG7
« Răspuns #519 : Martie 12, 2013, 08:40:22 p.m. »
Ieri la dealer-ul Intercar era o masina O3 alba cu folie pe ea deci nepregatita de drum.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #518 : Martie 12, 2013, 08:11:02 p.m. »
Probabil masina dealer-ului Intercar ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #517 : Martie 12, 2013, 07:43:12 p.m. »
FDR, inseamna ca daca ai vazut-o live era si vanduta sau se plimbau agentii de vanzari cu ea???

Era parcata in fata la Hotel Continental Forum in Sibiu, si avea numere rosii. Am sters numere pentru ca se uita cineva cam stramb la mine cand am facut pozele.
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline camilus

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 225
  • Auto: Skoda Octavia
« Răspuns #516 : Martie 12, 2013, 06:34:26 p.m. »
@ asterix nu cred ca merita sa investesti bani intr-o octavia ca sa mergi cu ea in oras; octavia este, in special, ideala pentru calatorii in afara orasului; prin oras este bine sa circuli zilnic  cu o troaca (gen matiz etc) de care sa nu ti para rau daca o zgarai, daca o lovesti...iar consumul in oras pentru octavia 3, ca de altfel pentru orice alta masina, este irelevant.... :082:
« Ultima Modificare: Martie 12, 2013, 07:02:19 p.m. de M i c u t z u »
Skoda Octavia 1.9 TDI, BXE 2008

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #515 : Martie 12, 2013, 11:49:08 a.m. »
Pai la 6000km/an anual, 2L in minus la consum aduc o economie de 180€/an. Daca e real, evident. La 30km/h viteza medie eu scot fara probleme un consum sub 7 in oras (cu superbul), si am mari dubii ca o O3 va scoate 5.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline hadrian

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 237
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia FL 1.6 MPI
« Răspuns #514 : Martie 12, 2013, 11:24:40 a.m. »
Hadrian,

tu ai vazut o varianta fara multe optiuni, dar iti spun eu ca am vazut o Octavia 3 de 26 000 EUR si ARATA FOARTE BINE PE INTERIOR. (mai putin materialul interior de la usi si tapiteria din scaune). Avea bolero+sistem de navigatie, maxidot color, piele pe volan, comenzi pe volan...
Nici mie nu mi-a placut ce ai aratat tu in poze, dar eu am vazut o Octavia mai dotata.
Acum, ca merita sau nu merita 26 000 EUR, pt 2.0 tdi, este alta discutie.
Eu am putut compara vizual cu ce am si eu, iar Elegace ala are aprox ce am si eu: Swing, Climatronic, O3 avea piele  + comenzi pe volan, eu am pachetul sumar imbracat in piele(volan, schimbator si frana de mana).

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()