Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: "Silver Arrow" Skoda Octavia Combi 1.9TDI-PD 4x4 Elegance  (Citit de 86678 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
Re: "Silver Arrow" Skoda Octavia Combi 1.9TDI-PD 4x4 Elegance
« Răspuns #13 : Ianuarie 22, 2013, 02:42:27 p.m. »
....sticker-ul cu 4x4 si cel cu Ferodo nu dau bine, iar angel-eyes......sa ramana numai la BMW
Absolut de acord. Referitor la 4x4, nu stiam despre ce sticker e vorba; m-am uitat pe poza si m-am ingrozit. A venit din fabrica cu asa un poster???

PS: In listele tale exhaustive, nu am remarcat o dotare pe care o au in general cam toate masinile: an de fabricatie.
Are?
bicicleta

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #12 : Ianuarie 22, 2013, 02:31:12 p.m. »

Multumesc pt aprecieri si urari tuturor !

Cat te-au ajuns toate piesele alea care le-ai schimbat? Nu mai bine luai una noua?

Nu-mi voi lua nimic NOU de la VAG, apoi asa piesa nu mai gasesti noua, ca ar fi prea fiabila :D
Am investit 2-3 mii euro dar stiu macar ca va merge mult si bine ;)

... știu că gusturile nu se discută, însă dacă ar fi mașina mea, aș renunța la scrisul cu ”Octavia 4x4” de pe lunetă, sau aș opta pentru unul de dimensiuni considerabil mai mici :)

Modelul combi TDI a venit din fabrica cu sticker-ul Octavia 4x4 in luneta, nu ma deranjeaza deloc in oglinda retrovizoare...in plus, explica unor BMW-uri de ce ii depasesc lejer pe zapada :))

Sa o folositi (cine o foloseste, inteleg ca o folosesti doar ocazional, km mai multi face altcineva, sper sa nu gresesc) cat mai multi km fara probleme.

Ai pe mana doua masini 4x4 foarte ingrijite, cum alegi care va intra la noroaie ?

Este a mea de prin 2011, deci nu o mai conduce nimeni in afara de mine (doar taica-meu), platesc inca pt a o achita dupa un aranjament prietenesc, si ca si Blue, este deja la vanzare :D

Intra la noroaie / zapada pe rand, sau mai bine zis frateste :))

...sticker-ul cu 4x4 si cel cu Ferodo nu dau bine, iar angel-eyes......sa ramana numai la BMW.

Robert, sticker-ul ala e de fabrica...iar cele mici cu Ferodo si Dimsport fac parte din obiceiul casei :D
Da, e patent BMW, dar daca le are deja, sa i le sparg ? :))
« Ultima Modificare: Ianuarie 22, 2013, 02:40:35 p.m. de A V A T A R »
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #11 : Ianuarie 22, 2013, 02:22:59 p.m. »
Interiorul e bestial. Insa hai si cu critica  :71: ........sticker-ul cu 4x4 si cel cu Ferodo nu dau bine, iar angel-eyes......sa ramana numai la BMW.
Land Rover Discovery 3

Offline danut

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: cluj napoca
  • Mesaje postate: 101
  • Auto: 1.9sdi
« Răspuns #10 : Ianuarie 22, 2013, 01:08:27 p.m. »
Frumoasa masina si dupa cum ne-ai obisnuit ingrijita.

Sa o folositi (cine o foloseste, inteleg ca o folosesti doar ocazional, km mai multi face altcineva, sper sa nu gresesc) cat mai multi km fara probleme.

Ai pe mana doua masini 4x4 foarte ingrijite, cum alegi care va intra la noroaie ?

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #9 : Ianuarie 22, 2013, 11:50:41 a.m. »
Foarte frumoasă mașina, excelent dotată și-mi place că nu ai făcut discriminare față de Blue Flame, întreținând-o și pe aceasta absolut exemplar. :D Am avut răbdarea (de fapt, plăcerea. Îmi plac lucrurile îngrijite și întreținute ca la carte :) ) să parcurg întreaga ”nuvelă”  :71: de prezentare a mașinii, cu pozele aferente, și aș avea o singură doleanță- știu că gusturile nu se discută, însă dacă ar fi mașina mea, aș renunța la scrisul cu ”Octavia 4x4” de pe lunetă, sau aș opta pentru unul de dimensiuni considerabil mai mici :)

Îți doresc să folosești mașina cu plăcere și să te bucuri de ea!
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #8 : Ianuarie 22, 2013, 11:04:18 a.m. »
Cat te-au ajuns toate piesele alea care le-ai schimbat? Nu mai bine luai una noua?

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #7 : Ianuarie 22, 2013, 10:20:34 a.m. »
Si pt ca 4x4 e facut sa munceasca, o mica dovada...pe cand aveam si ap foto cu mine  :015:

Victor, Daniel, multumesc pt bunavointa :))
La ani mai inaintati faci lucrurile mai incetut asa...  :">

Offline Daniel

• Moderator General
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #6 : Ianuarie 22, 2013, 10:17:52 a.m. »
E, acum Blue Flame are si o sora, Silver Arrow! Ti-a luat cam mult timp sa ii recunosti paternitatea... :))
« Ultima Modificare: Ianuarie 22, 2013, 10:24:27 a.m. de Daniel »
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #5 : Ianuarie 22, 2013, 10:16:37 a.m. »
Dotari slabute,inghesuita,pe deasupra si revopsita prin partile esentiale =P~ =))

Drumuri bune sa aveti cu ea!! >:D<
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #4 : Ianuarie 22, 2013, 10:16:06 a.m. »
...

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #3 : Ianuarie 22, 2013, 10:14:36 a.m. »
...

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #2 : Ianuarie 22, 2013, 10:11:27 a.m. »
...

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
"Silver Arrow" Skoda Octavia Combi 1.9TDI-PD 4x4 Elegance
« Răspuns #1 : Ianuarie 22, 2013, 10:03:17 a.m. »
 Daca tot am adus vorba de atata timp de masina asta, probabil era cazul sa o fi si prezentat putin.
„Nu e pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste” – este un proverb potrivit in acest caz.
O istorie interesanta trebuie sa recunosc: masina avea un singur proprietar in Germania, arata f bine si avea un pret de vanzare bun, negociat in final la unul si mai bun. Initial pt altcineva, adusa in tara cu ajutorul meu, a devenit o preocupare comuna dupa care...o provocare pt mine :) Acum are un singur proprietar in acte si in RO. Cam intortocheata istoria, nu intru in detalii neinteresante pt voi.

Desi exista carte service la zi in Germania, TUV-ul expirase cu cateva luni inainte de cumparare si nu fusese reinnoit, asa ca au aparut mai multe probleme fireste de uzura ce trebuiau remediate la ea, evident ca am luat parte activ si m-am implicat pt ca mereu inveti ceva nou...ceea ce am si facut, o adevarata scoala in lumea TDI-PD-ului, dupa 1.8T  :D 
 Masina a intrat in tara prin noiembrie 2010 cu 154.250km la bord, la diagnoza au aparut km reali asa cum reiesea si din istoricul service online verificat anterior cumpararii si respectiv cartea service a masinii, la zi. Si cum m-a atras modelul, destul de rar in forma sa finala, am si alocat timp pt a ma ocupa de ea si a-i rezolva problemele (lucru ce-a durat mai bine de 1 an  :)) )

Si daca tot m-am ocupat de ea ca si de-a mea, am inceput sa o personalizez asa cum ma pricep eu mai bine, daca tot ramane la mine, cel putin deocamdata
 ;;) 
 Iata o lista cu operatiile de service efectuate din noiembrie 2010 si pana in prezent asupra masinii,
 s-au investit banuti buni insa rezultatul se vede deja: masina are certe calitati si le pune in valoare fiind bine intretinuta, cum altfel ?  :D 

- 3 revizii pana in prezent (ulei Castrol Edge 5W40 la prima, apoi numa Fuchs Titan SuperSyn Plus 5W40 si doar filtre MAN made in Germany), din toamna 2011 se foloseste cu succes Metabond Megasel si la ultima revizie am pus si tratament de motor Metabond Gold.
 - lichid frana Motul RBF600 (schimbat de 3 ori in urma unei probleme tehnice la pompa de ambreiaj si apoi la aerisitorul de la ambreiaj)
 - pompa ambreiaj noua + aerisitor ambreiaj nou
 - kit ambreiaj + rulment presiune SACHS noi
 - volanta dubla-masa SACHS noua (am incercat volanta simpla masa + kit ambreiaj aferent de la Valeo, masina mergea de rupea, avea niste demaraje incredibile dar...la tr. II si III facea un zgomot urat prin cardan si am schimbat pe dubla-masa fara costuri suplimentare, ba am mai primit si ceva diferenta inapoi)
 - schimbat lichid cutie viteza OEM (care cutie 6+1 tr. este identica cu cea de la O2 2.0TDI)
 - siemering cutie viteze nou
 - schimbat lichid Haldex + filtru Haldex
 - schimbat MAF, supapa vacuum N18, electrovalva presiune turbo N75, senzor presiune turbo
 - releu stergatoare fata nou
 - senzor temperatura nou
 - set bujii Beru noi
 - kit reparatie injectoare OEM & suruburi pt chiulasa / axa cu came si reglat injectoare ca la carte !
 - teste complete la motor, turbo, etc (masurat compresie, vacuum, presiune pompa tandem, etc)
 - curatat EGR + alternator (ambele incredibil de curate !, se vede ca vine din Nemtia)
 - bielete antiruliu spate + pufere amortizoare noi
 - bucsi trapez posterioare Lemforder noi
 - set 4 amortizoare gaz+ulei Monroe Reflex pt drum greu noi
 - pivot stg fata + burduf planetare fata stg/dr + cap bara dr fata noi
 - set discuri frana fata EBC TurboGroove 281mm + set discuri frana spate EBC 256mm
 - set placute frana fata Ferodo DS Performance + set placute frana spate EBC Greenstuff
 - kit reparatie punte fata (suruburi prindere) OEM.

S-au facut mai multe teste frana si geometrie roti dupa fiecare interventie service ce-o impunea, desigur.

Ca accesorizari s-au facut urmatoarele:
 - stergatoare fata Valeo X-TREM Silencio + stergator spate Valeo
 - acumulator Monbat 75Ah
 - set anvelope 15" iarna Goodyear UG7+ 195/65/R17
 - set anvelope 17" vara Marangoni Mythos XL 225/45/R17
 - praguri interioare cu ornament cromat 4x4
 - vopsit etrieri fata/spate in noul verde Skoda
 - cover foil for headlamp (Oracal)
 - LED-uri GT HID 5SMD 1W pt pozitie
 - LED-uri pt plafoniera fata si lampi citit spate

Desigur, daca am uitat cate ceva, este de inteles, am studiat mult si am experimentat mult, de cele mai multe ori invatand lucruri minunate din lumea 1.9TDI-PD de care 1.8T-ul ma privase :)

Masina este dotare Elegance insa cu f multe extraoptiuni, in prezent cu 182.250km:
 - pachet piele Panama (piele+textil bej) si volan/manson schimbator/maner frana de mana imbracate in piele
 - scaune fata incalzite
 - cruise control
 - Climatronic
 - ABS+EDL+EBD+MBA+MSR+ASR+ESP
 - trapa electrica
 - faruri cu lupa bi-xenon (bec D2S) & angel-eyes
 - stropitor de faruri
 - senzor de ploaie
 - airbag-uri frontale + laterale fata
 - senzori parcare OEM
 - carlig remorcare OEM
- PDG OEM pt Germania: arcuri inaltate fata/spate si intarite + protectii insa scutul de motor este cel clasic, deci fibra si nu metalic  ;) 

- restul de dotari standard pt Elegance in RO
Tapiteria interioara a fost curatata complet acum 1 an jumatate si arata f bine :)
Am facut si tratament pt piele, cu ceva produs MA-FRA 3-in-1 cu Aloe Vera, dedicat.
Am dat si cu glicerina toate chederele de la usi si de la hayon.
Fiind asa incantat dupa ce-am folosit AC Cleaner-ul pe Blue Flame, am zis sa repet operatiunea si pe Silver Arrow. Cum n-am putut lua acelasi flacon (il primisem drept premiu la setul stergatoare Bosch AeroTwin Retrofit), am avut de ales intre marcile Motip si Prevent, despartite de 2 lei. Am ales Motip PotPourri ca flavour. Nu asa entuziasmat de miros ulterior, insa pana la urma doream instalatia de AC sa fie curata  :))
Pe CASCO s-or revopsit in 2012 urmatoarele (mici zgarieturi sau ciupituri de piatra):
 - bara fata + 2x stropitoare faruri
 - capota + grila masca
 - 2x carcase oglinzi
 - aripa stg fata
 - aripa dreapta fata
 - prag stanga
 - bara spate
 S-au retusat prin metode dedicate hayonul si aripa stanga spate (lacul este uzor zgariat).

IN PREMIERA am folosit o solutie care se amesteca cu lacul de vopsea si care asigura o pelicula elastica ce impiedica pietricelele sa mai ciupeasca lacul, ca pana acum, asigurand o ciocnire elastica.
Se numeste aditiv elastifiant.
Cand am demontat barele fata/spate si proiectoarele Hella din bara fata, am curatat si noroiul adunat in spatele protectiilor plastic contra-aripi si am ceruit pt proba cele 3 grile Milotec din bara fata, in final le-am vopsit impreuna cu celelalte repere  ;)
Mi-am amintit de ceva ce faceam la primea mea Octi 1.8T, cand erau galagioase incuietorile: le curatam si le gresam/protejam. Acest lucru l-am facut si cu Silver: am curatat toate incuietorile/yalele/broastele de praf si mizerie apoi cu WD40 le-am desavarsit, gresandu-le in acelasi timp.
Din vara lui 2012, avand in vedere necesitatile de putere/cuplu mai mari si consum mai mic, s-a operat un OBD tuning, a doua oara (mai fusese facut un ECO cu scurt timp inainte) si probabil masina sta undeva pe la 130+ cai si 300+ Nm...oricum la mine nu cifrele conteaza, ci maniera in care raspunde stilului meu de condus. Si se achita binisor deocamdata, mai este loc de ceva in plus dar pana una-alta, ramane varianta prezenta. Este fast enough daca stii cand si cum sa-i ceri. Ar mai fi loc pana la minim 150 cai, dar nu sunt dispus deocamdata s-o indop cu steroizi hardware...pt lansari pe orbita, exista Blue Flame, cu Silver lansez numa rachete sol-aer-sol  :))
Dupa ce m-am informat putin am ales sa folosesc pt incercare acest produs:
 http://www.performance.com.ro/produse/ps/

Ma refer la flaconul alb, dedicat sezonului de iarna  ;)
Dupa drumuri multe si 3 plinuri combustibil, pot spune ca se simte din plin aportul lui Fuel Diesel Suplement + Cetane Boost: motor mai silentios in ture, mai vivace la acceleratii si nu e placebo, asa sa ma credeti.
Cat e iarna, eu nu mai renunt la el   :D
De altfel, imi vine sa nu mai renunt la iarna deloc, ca am asa consumuri bune la masini si asa ma joc cu ele cand e zapada ca ma ingrozesc ca va veni iar vara  :))
Bun, deja am comprimat info de numa, a iesit o nuvela, acuma cine a avut rabdare sa citeasca...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente