Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: "Silver Arrow" Skoda Octavia Combi 1.9TDI-PD 4x4 Elegance  (Citit de 86684 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: "Silver Arrow" Skoda Octavia Combi 1.9TDI-PD 4x4 Elegance
« Răspuns #58 : Aprilie 24, 2013, 06:23:30 p.m. »
Teaser :D

P.S. Daaa, stiu, lipsesc capacele centrala de la jante...workin' on it ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #57 : Aprilie 24, 2013, 06:21:36 p.m. »
Garniturile or sosit [...]
Am comandat bara stabilizatoare + bucsi aferente OEM noi azi: 1J9 511 409D / 8D0 511 327C
Bara stabilizatoare 340 RON + pereche bucsi 64 RON.
Cand merg pt inlocuire garnituri dopuri golire/vizitare CV, fac manopera si pt bara stab spate.

Ei bine, azi m-am programat pt operatiunile descrise mai sus.

Uleiul CV s-a refolosit, impreuna cu cei 450ml ce-i aveam de la ultima schimbare de acum 2 ani, asa ca s-a refacut nivelul perfect in CV, dupa inlocuirea garniturilor de Al de la dopul golire / dopul vizitare.
Cod garnituri: N 043 809 2

S-or inlocuit si bara stabilizatoare spate + bucsile aferente, piesa noua OEM este modelul nou la care opritoarele sunt turnate in bara fiind din metal, nu plastic casant ca la cele vechi (am patit acelasi lucru prin 2007 parca la Blue, acolo am inlocuit bara stabilizatoare fata din acelasi motiv).

In poze puteti vedea cum arata opritorul plastic stanga, rupt pe jumatate, cel din dreapta era numa fisurat. Si cum arata bara noua, respectiv opritoarele turnate din metal.

Cost total, piese + manopera = 550 RON

Am inlocuit si un aerator lateral, avea ceva lamele rupte, de la dezmembrari in stare f buna = 50 RON

Silver este in conditie f buna acum, urmeaza sa-si scoata investitia la drumurile urmatoare, pe viraje in special :))

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #56 : Aprilie 22, 2013, 08:46:06 p.m. »
Azi mi-am gasit timp sa montez setul roti vara 17" pe masina, manopera 18 RON (16+2).
Fata de setul roti iarna consumul o crescut (0,5-0,6L/100km), dar aderenta si stabilitatea in viraje au pretul lor...

Mi-au confirmat ca or sosit bara stabilizatoare si bucsele aferente, o sa-mi fac timp sapt asta sa merg la montaj ;)

Deoarece broastele usilor clantaneau, le-am dat cu WD40, acum tac malc :D

« Ultima Modificare: Aprilie 22, 2013, 08:47:43 p.m. de A V A T A R »

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #55 : Aprilie 17, 2013, 08:41:45 p.m. »
Azi am facut plinul, intrucat pretul la motorina Extra este 5,92 RON/L si deja rulasem 675 km, aprox jumatate de rezervor. Am folosit si noul Metabond Megasel PLUS ;)

Consumul la pompa, alimentand 37.15L, a fost de 5,48% (un drum la Stana de Vale, in rest numa oras si ZMO).

Si tot azi am facut testele dinamice la Silver, pt ca nu facusem niciodata pana acum. Rulam cu un soft moderat, pe viitor poate va fi unul mai suparat...loc e destul. Cand ma plictisesc de actualul, doping :D

Ipoteza:
Anvelope de iarna, dar afara +22C.
Rezervorul 1/2 plin, ceva kg in plus in portbagaj si 2 pers la bord (cea care a masurat ~70 kg apreciez)

Rezultate:
0-100km/h : 9,43 sec
0-402m : 14,5 sec

Acceleratia din fabrica este 13,4 sec...deci am castigat usor peste 4 sec din softul actual.
Onorabil, singur in masina si fara kg suplimentare din portbagaj, plus anvelope de vara probabil as scoate 9 sec.
Si cum spuneam, e un soft moderat, deocamdata :D
Cand il voi schimba, probabil voi repeta testele ;)

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #54 : Aprilie 16, 2013, 08:23:20 p.m. »
Garniturile or sosit, insa azi am auzit ceva zgomot la puntea spate la un viraj scurt la 90 grd luat tare si am verificat sa gasesc cauza: bara stabilizatoare spate, OEM MY2002, are aceleasi piese de plastic/teflon dur care sunt pe post de opritoare pt bucsi, ei bine unul din plastice e pe jumatate lipsa asa ca la balans puternic bara nu mai asigura stabilitate.
Am comandat bara stabilizatoare + bucsi aferente OEM noi azi: 1J9 511 409D / 8D0 511 327C
Bara stabilizatoare 340 RON + pereche bucsi 64 RON.
In 3 zile ajung, cand merg pt inlocuire garnituri dopuri golire/vizitare CV, fac manopera si pt bara stab spate. Nu de alta, dar eu pe viraje merg cam pe 2 roti si nu as vrea sa ma rastorn din atata lucru :))

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #53 : Aprilie 11, 2013, 10:14:44 p.m. »
Furtun gaze carter (epurator) sosit, platit = 91 RON
Urmeaza si montatul, sper odata cu verificarea scurgerii de la garnitura dop golire CV si prinderea mai temeinica (inlocuire piese metalice suruburi) scut motor, poate chiar sapt in curs...

Azi am montat si conducta cu pricina (epuratorul), cod 038 103 493 AB.
Am verificat scurgerea de la cutie si da, de vina este garnitura de Al de la dopul de golire.
Cum este identica cu cea de la dopul gaurii de vizitare, am comandat doua astfel de garnituri, pret 2 x 2,7 RON ca sa stau linistit pe viitor :D Pe sapt viitoare le voi si inlocui, urmand numa sa completez cu lichid CV, in prealabil colectam lichidul actual, schimbat acum 2 ani jumatate si aprox 30.000km, deci in stare f buna.
Si tot azi am inlocuit piesele metalice de insurubare de la scutul motor, erau cam ruginite si nu mai prindeau bine.
Manopera 10 RON...pt restul urmeaza sapt viitoare si revin cu info pe atunci :)

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #52 : Aprilie 08, 2013, 09:18:52 p.m. »
Furtun gaze carter (epurator) sosit, platit = 91 RON
Urmeaza si montatul, sper odata cu verificarea scurgerii de la garnitura dop golire CV si prinderea mai temeinica (inlocuire piese metalice suruburi) scut motor, poate chiar sapt in curs, de vazut vremea si timpul disponibile.

Tot spuneam de astenia de primavara: acum 2 sapt mi s-a crapat dopul unei sticle apa 5L in portbagaj, din cei 5 aprox 3,5L s-or scurs in portbagaj si nu numai...evident ca am pus ziare si carpe, insa chiar ma miram ca nu gasisem toti cei 3,5L. Ei bine, azi am gasit geamurile UDE leorca pe dinauntru si cand verific covorasele, pe partea dreapta (spate +fata) aveam apa cat pentru a creste si pesti :))
Asa am gasit si restul de 2-3L apa pe care nu i-am reperat la timp. Masina sta pe o platforma betonata usor inclinata spre dreapta de aceea toata apa s-a scurs acolo.
Am pus la uscat covorasele textile si am pus carpe si ziare sa absoarba apa acumulata...pana nu se face cald afara sa se zvante, nu stiu cat de repede scap de ea. Deci da, eram ca pestele in acvariu azi cand am plecat :D Si bucuria urmatoare, va trebui prin mai candva sa curat sezutul lateral stanga a banchetei spate, ca apa a udat putin textilul si acum o ramas urma, fir-ar.
« Ultima Modificare: Aprilie 09, 2013, 09:30:21 a.m. de A V A T A R »

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #51 : Aprilie 02, 2013, 06:38:07 p.m. »
Desi mai sunt aprox 2500 km pana se fac cei 10.000 si deci timpul pt revizia anuala, astazi am achizitionat deja setul filtre: ulei (MANN) si aer, motorina si polen carbon activ (Knecht-Mahle), toate 4 la 177 RON.

Mi-au mai ramas 2L ulei Fuchs Titan SuperSyn Plus 5W40 de randul trecut, asa ca mai trebuie sa achizitionez alti 3L din noul Titan GT1 5W40 (XTL-Technology) pt a avea totul pregatit pentru revizia de la finele lunii viitoare, cel mai probabil.

Astazi o venit vremea pt noua revizie.
Filtrul de ulei MANN, restul Knecht -Mahle (aer, polen, motorina).
Ulei Fuchs Titan GT1 XTL- Tehn - 4L (al 5-lea e sigilat in portbagaj, cei 4L ca nivel sunt cu 1mm sub linia superioara a zonei hasurate pe joja).
Intrucat am reverificat pe tester avansul (setat acum 1an la 0/+0,6) si acum oscila intre +0,6/+1.1, am purces la reglajul fin din nou si dupa 6 incercari valorile pe tester sunt -0,6/0, cu 0 mai des, deci in 2-3000 km va fi un zero perfect :)
Manopera = 102 RON

Am gasit - demontand scutul motor - pete de ulei proaspat insa de doua nuante, asadar doua scurgeri diferite. Dupa investigatia de rigoare, am descoperit furtunasul gaze carter (epuratorul) cu garnitura slaba, asa ca l-am si comandat, piesa numa pe original. Pt cealalta scurgere, banuim garnitura de la dopul de golire ulei CV, am sters si curatat cu spray, intr-o saptamana reverificam si vedem cum remediem.

Cu aceasta ocazie am facut si niste retusari necesare la partea de lac/vopsea, polishand cateva zone.
Si pt a 4-a oara in iarna asta am mai luat o piatra in parbriz, acum am 4 urme mici si rotunde ca martor.
Totusi, rezistent...iar Silver, mare colectionara de "gems" :))

Masina trage f bine acum, silentioasa si vioaie cu adevarat. Motiv pt care voi masura valorile dinamice (acc 0-100 si 402m) curand, imediat de vremea ne da ragazul necesar.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #50 : Martie 17, 2013, 06:32:56 p.m. »
Gata, 184.000km si in bord ! :D

Saptamana urmatoare ma voi ocupa de cateva maruntisuri, daca vremea imi va da ragaz: un aerator lateral, posibil si becul din scrumiera, desi sincer nu ma prea folosesc de el. Si-un motoras de far, singurul neinnoit, face din cand in cand zgomot, dar inca lucreaza, nu-i problema, mai am exact unul bun de rezerva ;)
Mai putin 1000km pana la revizie :)

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #49 : Martie 10, 2013, 03:15:38 p.m. »
Inca nu are 184.000 km :D

Insa la ultimul drum, la un mers de la alert la eminamente sportiv s-a comportat de nota 9+ !
Cu exceptia celor doua portiuni de autostrada, putini soferi la volanul unor masini tari sau putine masini puternice conduse de potentiali soferi mi-au facut fata...tractiunea integrala ajuta mult la tinuta pe virajele/ serpentinele abordate sportiv si in viteza ;)

Offline Dragu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cernauti - Bucovina
  • Mesaje postate: 371
  • Membru onorific !
  • Auto: Laguna 1 Ph2 1.6 16V MY2000
« Răspuns #48 : Martie 07, 2013, 07:20:39 p.m. »
Doru spune: "Am verificat in ETKA si piesa vine bec+soclu la ....tineti-va bine: 31 lei !!!!!!!!! :D
Deci pas !"

Astazi ne-am plimbat toti 3 cu Silver, cu drumuri prin oras, ne-a placut mult, e mai solida masina, si desi in Curte drumurile nu sunt nici lungi, nici stralucite, nici lejere ca trafic, dupa mai multe opriri, consumul a fost de numai 5,7% ! Interiorul ne place in mod deosebit :)
Nici nu arata de 184000 km ! :)
Inapoi la benzinara aspirata 1.6 16V ! EX -Skoda Fabia Combi 1.9 SDI powered by Dimsport
"Daca intalniti in viata un obstacol schimbati directia nu destinatia !"

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #47 : Februarie 27, 2013, 08:30:12 p.m. »
Am sa verific in ETKA daca becul vine piesa separata de soclu, dar mi-e ca il sparg si tot acolo imi sta :(

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #46 : Februarie 27, 2013, 08:08:27 p.m. »
Poți scoate becul din acel soclu de plastic, care e în fond o dulie. Tragi de el și iasă afară, eu așa am făcut. Poate că la tine s-a topit dulia în jurul piciorușelor becului.
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #45 : Februarie 27, 2013, 07:59:49 p.m. »
Eu, când fac operațiuni de-astea, de cele mai multe ori merg cu becul vechi în mână la primul magazin auto și cumpăr unul identic, având grijă doar să aleg ceva nume cunoscute, gen Osram, Narva, Philips, ca să știu că e mai durabil decât no-name-urile chinezești. :) Dacă nu mă înșel, ca să să ajungi la acel bec trebuie demontată partea anterioară a consolei centrale, sau cel puțin așa parcă am citit pe net acum ceva vreme.

Ei bine, m-am incumetat ieri sa ma uit dupa bec: SURPRIZA !
Nu se ajunge f greu la el, dar becul este corp comun cu un soclu de plastic si nu vine jos nicicum !
Trebuie inlocuit cu totul si am un feeling ca nu costa 4-6 lei cat ar fi fost numa becul, ci probabil de 3-4 ori mai mult, voi intreba totusi la Skoda, sa ma impac cu gandul...

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #44 : Februarie 26, 2013, 08:58:21 p.m. »
Volanul OEM de piele la locul lui, completand pachetul (manson schimbator + maner frana mana).
Cand se instaleaza primavara, setul roti Pasaia 17" (Leon Cupra) o vor echipa negresit...doar daca nu se vand pana atunci, sau ceva schimb cu jante/roti 16" OEM Skoda :D

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente