Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Escrocherii in trafic  (Citit de 17609 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
Re: Escrocherii in trafic
« Răspuns #17 : Februarie 13, 2013, 05:53:41 p.m. »
Pentru ca sunt nenumarate situatii ( intersectii ) in care nu poti intra de pe cedeaza decat daca esti lasat de unul din cei care stau permanent in coloana pe prioritate. Caz in care legea nu poate fi respectata. Si aici intervine legea bunului simt.
In cazul ala, e de bun simt sa folosesti o ruta ocolitoare. Sunt cateva intersectii de genul asta in Constanta si desi conduc de peste 20 de ani, nu am intrat in ele niciodata ziua (cand e foarte aglomerat) de pe drumul fara prioritate. Decat sa fortez intrarea sau sa astept 2-3 minute pana isi face unul mila de mine, prefer sa fac 1-2 km in plus si sa intru in acea intersectie pe o ruta ocolitoare care ma scoate in drumul cu prioritate. Dar "romanii" sunt comozi... de ce sa ocoleasca 1-2 km, de parca n-ar avea motor si trebuie sa impinga cu mana cei 1-2 km in plus.  Mai bine stau la mila alora de pe drumul cu prioritate sau se baga cu tupeu in fata ta mai ales daca ei au un cazan si tu masina noua.

Offline Oksanaiv

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 46
  • Proud my Skoda is simply clever!
  • Auto: Fabia Cool 1.2 HTP
« Răspuns #16 : Februarie 13, 2013, 02:24:34 p.m. »
Depinde unde iti este zgariata masina noaptea. Eu as alege sa montez camera in masina pe un alt loc de parcare ;) .  In timpul mersului cel mai bine o tii central, noaptea (daca te zgarie lateral) poti sa o pui la geamul de la portiera (spre stalp) sau in fata acolo unde e clema pentru hartii.
The pleasure offered by a top quality product cannot be replaced by a thousand prefabs!

Offline vizitator

• Gold member
  • Mesaje postate: 4546
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #15 : Februarie 13, 2013, 02:21:15 p.m. »
mda...ma intreb unde pot monta camera, in asa fel incat sa filmeze si cine imi zgarie masina noaptea, dar nici sa nu fie la vedere ca sa ii tenteze pe hoti.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Oksanaiv

• Junior
  • *
« Răspuns #14 : Februarie 13, 2013, 02:17:10 p.m. »
Nu stiu cat e ghinion cat cred ca toti conducatorii de autovehicule cu capacitati indoielnice s-au adunat intr-un loc si au zis: "ma baieti, tre sa lovim toti aceiasi masina ca prea am picat in rutina de la o vreme! - ok, ce masina? - Hai sa vedem, Bucuresti deci B, sa fie cu 3 cifre, deci 9.. 56... " :))
Sper sa nu fie o data viitoare, dar ferea ca sar la gat daca este!

Legat de camera, o gasesti cam in 200RON, (Kodak ZR1 - parca) ori la Emag or pe Okazii. O idee mai ieftin gasesti niste chinezarii pe aliexpress.com, sau poti sa ti iei un suport de telefon si sa filmezi cu telefonul  :039: (eu asa faceam)
The pleasure offered by a top quality product cannot be replaced by a thousand prefabs!

Offline Soifon

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 264
  • Enfant terrible
  • Auto: O2 1.6 MPI DRIVE +
« Răspuns #13 : Februarie 13, 2013, 02:10:13 p.m. »
Si uite unde am ajuns din cauza civilizatiei de pe strazile din Romania: nu il lasi pe om sa treaca de frica sa nu fie un dobitoc pus pe sotii.  :047:  Pe principiul ca e mai bine sa sufli in iaurt, nu doar in ciorba.

Oksanaiv, tu ai si ghinion .. de 4 ori in nici un an??? Te-ai gandit sa faci o slujba de sfintire a masinii?  O:)

Sunt tot mai tentat sa cumpar si eu o camera de pus in masina, prea multe intamplari socante au loc pe soselele patriei ... Are idee cineva cam cat ar costa? Din nefericire, cum spunea si James, probele video nu sunt acceptate la dosar..

Si am boala pe cretinii care opresc la semafor fara sa gandeasca unul in spatele altuia si nu lasa loc intre ei cand in dreapta lor e un drum de pe care ar vrea unul sa iasa si sa faca stanga, sau ar vrea sa intre pe drumul ala unul care vine din sensul opus si care va tine blocata circulatia pe sensul lui din cauza ca nu are loc sa intre.

Stii ce mi se intampla mie de fiecare data cand las loc intre mine si cel din fata in situatia descrisa de tine? Se baga un destept pe acel loc, ca de! el are valoare :|
« Ultima Modificare: Februarie 13, 2013, 02:16:23 p.m. de Soifon »
Vei smulge dinţii balaurului şi vei călca în picioare leii, zise Domnul.

Offline Oksanaiv

• Junior
  • *
« Răspuns #12 : Februarie 13, 2013, 02:01:23 p.m. »
Sunt convinsa ca nu il gasesc, dar sincer m-am saturat, nici nu mi mai vine sa ma urc in masina.
In interval de 8 luni au intrat 4 indivizi in mine... unul are asigurare la EuroIns, celalalt a fugit pana sa apuc sa ii iau numarul, cu ala am fost la politie si apoi taximeTRISTUL vietii. Masina mea arata ca suprafata lunii si nu plateste nimeni pentru ca... traim in Romania.

O sa mi fac "atelier" de tinichigerie in fata blocului si in caz ca intreaba cineva ma si inregistrez la ONRC :)) .

Offline spawm

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 335
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 1.6 TDI CR
« Răspuns #11 : Februarie 13, 2013, 01:58:20 p.m. »
Bre, in trafic eu sunt adeptul proverbului ala romanesc ce zice despre facerea de bine si ceva in legatura cu mama. De ce sa astepti favoruri cand legea circulatiei e clara?
Pentru ca sunt nenumarate situatii ( intersectii ) in care nu poti intra de pe cedeaza decat daca esti lasat de unul din cei care stau permanent in coloana pe prioritate. Caz in care legea nu poate fi respectata. Si aici intervine legea bunului simt.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #10 : Februarie 13, 2013, 01:53:32 p.m. »
.
Plus: si aripa mea era lovita anterior de un individ pe care politia "incearca" de 4 luni sa il gaseasca si am dovada. Cand am aratat dovada echipajului sosit la fata locului l-au trecut transpiratiile :047:

Stai linistit, politia nu o sa il gaseasca NICIODATA pe cel care ti-a lovit aripa.
Sunt patit, stiu ce spun.

Offline Oksanaiv

• Junior
  • *
« Răspuns #9 : Februarie 13, 2013, 12:13:31 p.m. »

NU INCLUD AICI politeturile cand acestea incalca regulile de circulatie !!!
In conditiile in care nu este aglomerat (situatii descrise de baietii de mai jos) cred ca putini sunt cei care accepta sa incalce legea doar de amorul curtoaziei celuilalt.
In cazul meu insa, eu l-am lasat sa treaca pentru ca nu eram pe traiectoria de inainte cand a aparut el. Nu a vrut asa, in schimb a ales sa ma depaseasca atunci cand ma redresam si nu era loc sub nicio forma de 2 masini.
Mentionez: Toata partea lui dreapta suferise incidente mai vechi (portierele cu zgarieturi ruginite), oglinda din stanga era sparta si aripa cu care m-a lovit era si ea lovita dinainte. Nu a putut sa nu mentioneze ca "au mai intrat si altii in el" ceea ce ma duce la concluzia ca baiatul este de meserie.
Plus: si aripa mea era lovita anterior de un individ pe care politia "incearca" de 4 luni sa il gaseasca si am dovada. Cand am aratat dovada echipajului sosit la fata locului l-au trecut transpiratiile :047:

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #8 : Februarie 13, 2013, 11:48:34 a.m. »
@james: exact asa procedez si eu. Si am boala pe cretinii care opresc la semafor fara sa gandeasca unul in spatele altuia si nu lasa loc intre ei cand in dreapta lor e un drum de pe care ar vrea unul sa iasa si sa faca stanga, sau ar vrea sa intre pe drumul ala unul care vine din sensul opus si care va tine blocata circulatia pe sensul lui din cauza ca nu are loc sa intre. Si mai sunt si "desteptii" care sosesc ultimii la semafor si se baga pe banda I pentru ca pe benzile celelalte sunt deja cateva masini, iar cand in urma lor vine unul care vrea sa faca dreapta si nu e nevoie sa astepte sa se faca verde, trebuie totusi sa astepte ca in fata lui e cretinul care merge inainte si care a vrut sa fie primul la semafor in loc sa fi oprit in spatele celorlalti de pe benzile II sau III.
« Ultima Modificare: Februarie 13, 2013, 11:57:26 a.m. de Cristi 71 »

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #7 : Februarie 13, 2013, 11:39:58 a.m. »
Bre, in trafic eu sunt adeptul proverbului ala romanesc ce zice despre facerea de bine si ceva in legatura cu mama. De ce sa astepti favoruri cand legea circulatiei e clara? Cand alegi sa te deplasezi pe o strada fara prioritate, trebuie sa te gandesti din start si cum o sa te descurci in intersectii, nu sa speri ca se va gasi unul milos care sa te lase sa treci. Daca nu esti absolut sigur ca o sa faci fata, alegi o ruta ocolitoare dar care e cu prioritate, mai ales daca esti incepator sau conduci ca un pensionar.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #6 : Februarie 13, 2013, 09:45:17 a.m. »
De ce trebuie sa pierd eu vremea in spatele unuia care opreste ca sa-l lase pe altul sa se bage?

Halal gandire. Bravo, m-ai lasat ,,speachless''.
gandirea asta doar la taximetristi am mai vazut-o.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #5 : Februarie 13, 2013, 09:16:56 a.m. »
Sunt din ce in ce mai raspandite camerele video in masina. Nu costa mare lucru si in cazul unei chestii din astea ar putea ajuta, chiar daca nu sunt admise in general ca proba intr-un proces, de multe ori sunt totusi luate in calcul.
Pe aici multi le folosesc "impotriva" abuzurilor politiei... chestie care spune multe si despre increderea occidentalilor in oamenii legii.

Eu nu-s de acord cu voi, de exemplu chiar daca am prioritate insa directia in care vreau eu sa merg e blocata, atunci ii las sa treaca pe cei fara prioritate daca ei merg in alta directie. De exemplu eu vreau sa merg inainte si directia inainte e blocata la 10m, iar din stanga vine unul care merge tot inainte si directia lui e libera.
Nu are sens sa-i blochez degeaba. In traficul din ziua de azi trebuie putin mai multa flexibilitate. Poate ca directia in care vreau eu sa merg e blocata de unul care e la randul lui blocat fix de cel pe care il las sa treaca chiar daca nu are prioritate... Intr-o lume ideala chestiile astea ar fi reglate de stopuri optimizate, insa in lumea reala in orasul meu stopurile nici macar sincronizate nu sunt, de optimizate nici nu mai zic. Uneori sunt chiar gandite cu c...rul si in multe intersectii s-ar circula mult mai fluid daca nu ar fi semafor deloc.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #4 : Februarie 13, 2013, 08:44:39 a.m. »
Marlania si "afacerile" unor astfel de gunoaie nu cred ca ar trebui sa ne impiedice sa fim politicosi si mai toleranti in trafic. La Oradea se poate si fara astfel de scenarii murdare folosite in sudul tarii, iar mai la Vest de noi este un mod de viata sa fii politicos, asta cred ca ati observat toti.

NU INCLUD AICI politeturile cand acestea incalca regulile de circulatie !!!
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #3 : Februarie 13, 2013, 08:08:59 a.m. »

Nu stiu cum ai putea sa procedezi in astfel de cazuri ... caci Politia romana numai "Siguranta si Incredere" nu imi inspira. De competenta, nu mai zic  :056:
Iti spun eu cum: respecti regulile de circulatie si nu o sa ai nici o problema. Mi se mai intampla si mie uneori sa intalnesc cate un binevoitor care sa opreasca si sa ma lase sa ma bag unde nu am prioritate (intotdeauna barbati, ca o femeie nu ar lasa-o nici pe ma-sa treaca daca nu are prioritate, si bine face). Intotdeauna ii injur la greu si nu trec nici de-al dracu. Daca e vreunul care e mai insistent, deschid si usa ca sa auda mai bine. Genul asta de "politeturi" in trafic ma calca pe nervi. De ce trebuie sa pierd eu vremea in spatele unuia care opreste ca sa-l lase pe altul sa se bage? Iar "baietii destepti" castiga si ei o paine de pe urma celor care nu respecta legea...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()