Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: zgomot gen pana roata spate  (Citit de 9684 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
Re: zgomot gen pana roata spate
« Răspuns #8 : Martie 30, 2013, 12:29:35 p.m. »
Deci am avut dreptate.  :082:
Land Rover Discovery 3

Offline alex_p

• Junior
  • *
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 33
« Răspuns #7 : Martie 30, 2013, 12:07:58 p.m. »
Gasit problema. cui sau surubi infipt in roata dreapta spate.
« Ultima Modificare: Martie 30, 2013, 12:10:03 p.m. de alex_p »
1.2 benzina 60cp , Elite

Offline roberto

• Gold member
« Răspuns #6 : Martie 30, 2013, 09:35:23 a.m. »
....................... Intr-o primavara, in urma cu mai bine de 15 ani de ani, am avut surpriza ca, pe drum, la intoarcere dintr-o delegatie sa gasesc ambele roti din spate desfacute; practic se miscau jantele pe prezoane. A inceput sa hurducaie din ce in ce mai tare, in spate, habar nu aveam ce putea sa fie, m-am gandit la cardan, diferential ..., in fine tot felul de ganduri aveam si cel mai intens era gandul ca trebuia sa fac cumva sa ajung cu masina in parcare ... bani de tractat nu erau, in zona padurii Sinesti am oprit si am vazut minunea ... Nu am inteles nici pana astazi cum s-au desfacut singure acele prezoane !!!

Un singur prezon nestrans le "molipseste" pe restul. Am patit-o si eu prin anii 90, cand dupa un drum C-ta-Buc am pierdut roata spate chiar la intrare in Pantelimon.
Land Rover Discovery 3

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #5 : Martie 30, 2013, 12:36:11 a.m. »
Eu am tamburi pe spate și acum vreo doi ani, vara, după un drum cu multe serpentine parcurs destul de tare, a început să se audă un zgomot similar provenind din zona roții dreapta spate. Motivul? Din cauza suprasocitării frânelor și-a uzurii, s-a rupt urechea unuia dintre arcurile-clopot, iar saboții atingeau pe tambur. După această pățanie am cumpărat un set nou de arcuri și nu am mai avut probleme. Ridică mașina pe cric, învârte de roată și vezi dacă se mai aude sunetul sau nu. Dacă da și ai tamburi pe puntea spate, sunt șanse mari să fi pățit ca mine. :)
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline Remi

• Expert
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #4 : Martie 30, 2013, 12:04:03 a.m. »
Verifica sa ai rotile bine stranse !!! Daca totul este ok, posibil sa ai un cui infipt in roata. Nu stiu cum ai franele pe spate, disk sau tamburi, indiferent ce ar fi verifica si franele, sa fie totul bine strans acolo. Nu mai merge asa. Intr-o primavara, in urma cu mai bine de 15 ani de ani, am avut surpriza ca, pe drum, la intoarcere dintr-o delegatie sa gasesc ambele roti din spate desfacute; practic se miscau jantele pe prezoane. A inceput sa hurducaie din ce in ce mai tare, in spate, habar nu aveam ce putea sa fie, m-am gandit la cardan, diferential ..., in fine tot felul de ganduri aveam si cel mai intens era gandul ca trebuia sa fac cumva sa ajung cu masina in parcare ... bani de tractat nu erau, in zona padurii Sinesti am oprit si am vazut minunea ... Nu am inteles nici pana astazi cum s-au desfacut singure acele prezoane !!!
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline alex_p

• Junior
  • *
« Răspuns #3 : Martie 29, 2013, 11:22:17 p.m. »
salut, m-am gandit si la asta.
piatra nu am vazut (desi zgomotul cand ai o piatra prinsa de cauciuc e total diferit, gen cum se aude cand calca un caine pe gresie).
de surub nu stiu ce sa zic, nu mi-a sarit in ochi. sper sa nu fie cazul :)

presiune nu pierd pe rotile spate, porbagajul e gol. Acel zgomot il aud cand merg pe un drum cu asfalt turnat nou, un drum fara gropi si damburi. probabil sa fi avut zgomotul si mai demult dar cu gheata de pe drum si miile de gropite sa nu il fi auzit.
1.2 benzina 60cp , Elite

Offline roberto

• Gold member
« Răspuns #2 : Martie 29, 2013, 11:06:09 p.m. »
Verifica calea de rulare a cauciucului. E posibil sa fie ceva infipt in aceasta, surub, piatra etc.
Land Rover Discovery 3

Offline alex_p

• Junior
  • *
zgomot gen pana roata spate
« Răspuns #1 : Martie 29, 2013, 10:57:02 p.m. »
salut, am o fabia 2 de 5 ani si de cateva zile pe roata spate dreapta se aude un zgomot in mers gen pana sau mers pe drum cu placi. presiunea e buna in roti, nu am dat recent in vreo groapa mai mare desi gropi iau zilnic.

ps: fara accidente/reparatii pe la punte spate, masina ingrijita, cauciucuri de iarna pe jante de otel cu capace.

aveti idee ce ar putea fi? voi merge in curand in service si voi reveni cu info
1.2 benzina 60cp , Elite

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()