Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Servodirectie greoaie  (Citit de 6633 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Servodirectie greoaie
« Răspuns #6 : Mai 29, 2013, 02:19:30 p.m. »
Am schimbat caseta cu tot cu set garnituri noi, la schimb cu caseta mea care avea garniturile uzate. Pret final undeva la 7-8 mil lei pe vremea aceea.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline dadu221

• Junior
  • *
  • Locaţia: PLOIESTI
  • Mesaje postate: 86
  • Auto: octavia1 -1,9 tdi
« Răspuns #5 : Mai 29, 2013, 12:11:27 p.m. »
arm77 : la fabia nu e hidraulica din cate stiu eu :P
n.cristian: nu sunt total atehnic si stiu ca se simte diferenta chiar si cand schimbi cauciucurile de vara cu cele de iarna chiar daca au aceeasi latime. Nu am incercat numai pe loc :) (este vreo imbunatatirle cu anvelope mai late? presupun ca ai pe 205)
Doru m-ai cam uimit cu masurarea fortei de actionare :)) Ma faci sa ma gandesc la reclama aia pentru piesele de la dacia "ce ma, vrei hgolograma?" Sincer nu as vrea sa ma duc in service skoda si sa platesc jumate din valoarea masinii si sa risc sa raman si cu problema nerezolvata. O sa incerc sa ma interesez de garniturile respective sa vedem care le e rolul. E suficient sa stiu ca are rezolvare si ca nu trebuie sa ma resemnez.
 Ce nu am inteles prea bine din postul tau este daca ai schimbat caseta pentru ca se simtea directia greoaie sau daca abia dupa ce ai schimbat caseta si garniturile ai sesizat ca directia este greoaie fapt ce ulterior s-a remediat cu alte reglaje.
ghiii, Batore!

Offline ARM77

• Expert
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 693
« Răspuns #4 : Mai 26, 2013, 12:19:25 p.m. »
La Fabia am setat servo cu KTS-ul de la Bosch.Are 3 setari din cate imi amintesc.Eu am ales-o pe cea mai usoara.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk HD
Foste:Felicia 1.9D/2xFabia Sedan 1.9SDI/Fabia Combi 1.9TDI

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #3 : Mai 25, 2013, 06:29:25 p.m. »
Dacă ai făcut testele virând pe loc, ar putea să fie viciat rezultatul și de aderența/profilul și de dimensiunea pneurilor, în cazul în care nu erau identice cel puțin ca dimensiuni. Eu simt întotdeauna trecerea de la anvelopele de iarnă, la cele de vară (acestea din urmă fiind mai late), printr-o întărire a direcției atunci când virez pe loc ;)
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2 : Mai 25, 2013, 10:36:17 a.m. »
Acum multi ani am schimbat caseta de directie de la Octavia cu una de la un Audi A3, impreuna cu un set de garnituri noi, dupa care am sesizat ca este "mai greoaie" decat inainte.
Cauza: posibila uzura a garniturilor initiale...cu unele noi, presiunea e alta in caseta si fiind directie hidraulica, simti in volan.
Totusi, nu m-am impacat cu situatia si am solicitat masurarea fortei de actionare in newtoni si compararea ei cea din cartea masinii. Era mai mare putin decat trebuia si am cerut o ajustare, lucru facut de altfel dupa care totul a fost aprox ca inainte de inlocuire. Din pacate in 2006/2007 se intampla asta si eram f prins cu schimbarea de domiciliu asa ca habar nu am ce reglaje s-or facut si cum anume...
Nu stiu daca reconditionarea despre care amintesti nu inseamna chiar acest kit garnituri schimbat de mine...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline dadu221

• Junior
  • *
  • Locaţia: PLOIESTI
  • Mesaje postate: 86
  • Auto: octavia1 -1,9 tdi
Servodirectie greoaie
« Răspuns #1 : Mai 25, 2013, 09:58:08 a.m. »
Am avut ocazia sa conduc alte 2 octavii si in acelasi timp un alt posesor de octavia mi-a condus masina si concluzia a fost aceeasi : Servodirectia mea necesita muschi pentru actionare. Lichidul este la nivelul care trebuie sa fie, nici o problema la unghiuri, bucsarie sau pivoti iar problema cu vacuumul nu cred ca am (s-ar fi manifestat si prin alte parti). Ce as putea sa ii fac sa imi mearga mai usor?
Am auzit de reconditionare a pompei de servo (a supapelor acesteia) si ma cam bate gandul dar nu as vrea nici sa ma leg la cap fara sa ma doara asa ca am deschis topicul poate s-a mai lovit cineva de problema asta si poate a si rezolvat-o.

« Ultima Modificare: Mai 25, 2013, 10:05:40 a.m. de M i c u t z u »
ghiii, Batore!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()