Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia 2 1.9/105 cp :) ex 105 new 140 din 06.11.2008 :D  (Citit de 96182 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline SyDemon

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 122
  • O2 1.8 TSI - REVO stg2
  • Auto: 1.8 TSI
Re: Skoda Octavia 2 1.9/105 cp :)
« Răspuns #162 : Octombrie 31, 2008, 01:25:59 p.m. »
asa ca .... Unde''s stikerele ... Sa vina stikerele cu Turbo  =)) =)) =))
If u run you only gona die tired !!!
Octavia2 1.8 TSI= 6cai frumosi by Revo stg2

Offline Calin

• Gold member
  • Mesaje postate: 656
« Răspuns #161 : Octombrie 31, 2008, 01:24:01 p.m. »
"RS`ul saracului" hmm...o fi si asta...desi nu ma consider sarac... consider ca am facut o alegere cu capu nu in ideea sa ma dau mare.

Momentan - daca e sa discutam diferentele dintre "RS`u saracului" si RS`u Skodei - Saraca e mai inalta, OEM`u e mai joasa. Diferente externe vizibile. Ca de fapt despre asta vb. Ca daca ar vedea`o cineva pe strada iti zic 100% ca nu si-ar da seama decat dupa faptu ca e mai inalta, SAU pentru cei care intr`adevar cunosc, dupa FARURI ca OEM`u are lupa si Saracu n`are, si dupa BANDOURI, care la OEM sunt putin ascutite.
In rest, cam atata.
Motoru de pe OEM suna la fel ca cel de pe Sarac. Asa ca...

Offline SyDemon

• Membru de baza
  • **
  • O2 1.8 TSI - REVO stg2
« Răspuns #160 : Octombrie 31, 2008, 01:11:16 p.m. »
Mah de ce zici tu ca e RS''u saracului ?
Pe bune daca nu spunea Calin la un moment dat ca e 1.9 Tdi de unde pana unde ai fi tras tu concluzia ca e altceva decat se pretinde? Singura diferenta se simte in mers , dar odata facut cip .. atunci chiar nimeni nu va sti adevarul pt ca, exceptand cazul in care ii dai in pipometru cu pedala la fund in toate treptele ca sa faci liniutze cu unu sau cu altu, diferenta de la 140cp la 170cp in traficul de zi cu zi nu se simte.
Asa ca repet ... de unde pana unde asta e RS'ul saracului ?
Si 2. Care e RS'ul bogatului atunci ? Cu se se evidentiaza fata de masina lui Calin?
Ah si inca un PSS : ... sper ca nu traieste nimeni cu impresia ca daca cineva ar fi bogat..in sensul plin al cuvantului si''ar lua Skoda .. hai sa fim seriosi.
Sunt super masini , cea in cauza nu face exceptie, toti de p'aici avem Skoda si in mare parte suntem f multumiti si mandri cu ele ... dar sa nu ne mintim ca la o adica nu am skimba intr''o clipa masina pe ceva premium sau super sport .. dupa preferinte :)

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #159 : Octombrie 31, 2008, 12:51:50 p.m. »
Mersi pentru raspuns. Matur si la obiect.
E asa cum imi imaginam. Ai construit "RS-ul saracului"  ;) (sper sa intelegi ca nu vrea sa fie deloc injositoare expresia asta, sa n-o iei drept afront; eu respect pe absolut toata lumea care munceste). Oricum, se vede ca ai pasiune.
E "RS-line" home-made, daca ar fi sa comparam cu "S-Line"-ul de la Audi :D . Care mie mi se pare acelasi bullshit: N-ai bani de "S" daca uite ca poti sa-ti iei ceva care seamana, direct din fabrica ... Repet, e doar parerea mea umila. Nu mi-as lua asa ceva veac.

In alta ordine de idei, ai avut mult curaj sa te inhami la o rata care e mai mult de jumatate din salariu ... eu n-as fi facut asa ceva, imi cautam ceva mai ieftin.

PS: As fi curios sa merg cu masina ta, pentru dotarile din interior. Numai ca stai cam departe...
bicicleta

Offline SyDemon

• Membru de baza
  • **
  • O2 1.8 TSI - REVO stg2
« Răspuns #158 : Octombrie 31, 2008, 12:30:26 p.m. »
Stikerele cu Turbo ... unde sunt stikerele cu turbo ??? Sa vina stikerele  :D >:D<
Dom'ne ... urata masina .. urata tu... n'are plafon negru , n'are un stiker cu Nos .. sau macar Turbo pe ea ... n'are nici macar 2 dungi ala ford & co longitudinal de pe capota pana pe portbagaj.. ce sa mai.. mie mi'ar fi jena sa ies in trafic cu ea  :015: :-~

Offline Calin

• Gold member
  • Mesaje postate: 656
« Răspuns #157 : Octombrie 31, 2008, 11:17:01 a.m. »
Alex, in momentul in care mi-am luat masina, desteapta de la showroom mi-a zis ca nu exista RS Diesel.
Asta una la mana, doi la mana eu am plecat de la un Seicento pe care l-am vandut si asa am avut bani de AVANS pt un Tour. La momentul respectiv lucram la un depozit de medicamente, agent zonal iar salariul meu era de 15 mil. Rata la Skoda Tour era 280 Euro, aproximativ 10 mil. Mai ramaneau 5. Masina era pe benzina, 1.6 102. In oras se ducea in 10 (in cta). Imi luasem atunci o masina in limita posibilitatii. Tot timpu` mi-a placut sa fiu independent de ai mei si sa nu ma duc "da si mie". Tata lucreaza in armata de la 18 ani, este un om mai dur si cu conceptia: de ce iti trebuia aia? asta nu`i buna? Mama lucra la o alimentara. Nu mi-e rusine sa o spun. Deci mi-am luat masina in limita posibilitatii si sa pot umbla cu ea nu sa o tin in parcare. Dupa un an de zile am predat leasingul unui vecin. La momentul respectiv luasem 4000 euro pe ea. Cu aia 4000 euro m-am dus sa-mi iau O2. In momentul in care iei masina te gandesti si daca ai cu ce sa platesti. Difernta dintre ce mi-am luat si RS era de vreo 6000 euro. Masina m-a ajuns 20.000. Rata lunara am 300 euro. Cand am luat O2 ma angajasem la ISU, aveam 16 mil salariu. Repet: am luat-o cat mi-am permis. Ma bucuram sa-mi iau una scumpa, plateam 2 3 4 5 6 luni.. si dupa nu mai aveam bani si mi-o lua leasingul inapoi. Imi place enorm cum arata RS`u. Nu neaparat cum fuge. E vb de estetic. Nu am vrut sa o fac RS. Pentru ca daca vroiam sa o fac si sa alerge ca RS`u ii faceam in secunda doi cand o luam cip. Dar masina are 1 an si nu i-am facut cip. Am repetat si iar repetat: imi place cum arata RS`u ca kit.  Intr-adevar am bagat bani in ea, dar decat sa o dau buy back si sa pierd mai mult din ea... mai bine caut tot asa sa o dau predare leasing si sa-mi iau RS. Acum hai sa fim seriosi ca si cand ne luam masina ne uitam la consum. 1.9 TDI e cel mai vechi motor diesel si cel mai bun. Faza cu consumu intervine iar cu faza cu parcarea. Luam una scumpa, rata mare, consum mare.. si o tineam in parcare doar s-o spal. Hai sa fim seriosi.
Comparatia cu Dacia cu Turbo.. e putin aiurea. Dacia nu avea Turbo ;) Octavia are RS :P
Urmeaza schimbarea suspensiei sa o mai las si cip la masina. Daca nu mi-am putu permite atunci RS o sa mi-o fac pe asta ;) si poate o sa-i pun si un abtipild cu Dacia Turbo pe ea ;)
RS diesel are 170 cp. Eh o sa am si eu 140. Big deal...
Merci,
Salut.

LE: Semnătura:
Pieton, dar fan Skoda
Daca vrei cand ne vedem iti dau masina sa mergi cu ea :P
(asta sa fiu si eu putin rautacios :P )
« Ultima Modificare: Octombrie 31, 2008, 11:29:27 a.m. de Calin »

Offline St3ff

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Pantelimon)
  • Mesaje postate: 1732
  • Auto: O2 1.9 TDI BXE
« Răspuns #156 : Octombrie 31, 2008, 10:30:33 a.m. »
Eu apreciez munca lui , dupa cum se observa este mare bataie de cap dar satisfactia nu are pret. Putini sunt cei care au reusit ceea ce a facut el nu numai din motive finanaciare si pentru ca este dupa cum se vede mare bataie de cap si primind din partea dealer-ilor numai piedici (pentru cei care au urmarit evolutia masinii lui Calin- eu inca de cand si-a pus jantele de golf).
Nu tuturor trebuie sa le placa.

Abia astept sa vad in urmatorul upgrade.
Niciodata sa nu circuli cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #155 : Octombrie 31, 2008, 10:30:11 a.m. »
Acele paravanturi de la geamuri nu modifica aerodinamica masinii? Eu am auzit asta la un tuning show de la niste maiestii. Ii explica unul altuia ce usor se monteaza si demonteaza si le tot monta si demonta. Am intrebat la ce foloseste sa le tot montezi si demontezi si mi-a zis care e treaba cu aerodinamica. Prin oras sunt bune, dar cand iesi afara sau faci o linie e obligatorie demontarea lor.
Acuma nu stiu ce sa zic, dar eu ii cred.
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline florin

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 704
« Răspuns #154 : Octombrie 31, 2008, 10:15:09 a.m. »

cam asa arata :) iar barele au fost schimbate cu mai multe interventii si pret mai mic decat ar fi normal, s-a chinuit ceva Calin :)
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #153 : Octombrie 31, 2008, 10:01:53 a.m. »
N-am vazut masina live (nu vad legatura - presupun ca arata ca un RS), dar nu inteleg ce motiv ar fi sa-ti echipezi masina sa arate asa cum NU E.

"Mintile luminate" de la Skoda au imaginat detaliile de la RS ca sa sublinieze potenta motorului. Adica, dom'le, am creat o varianta supersportiva cu motor de 170 de cai sau citi or fi, SI cu anumite detalii de design care o vor diferentia de celelalte.
Pai sa fiu in locul lor, as interzice echiparea altor Octavii cu detaliile respective (e o prostie, evident; n-au cum sa faca asa ceva ca doar omul poate pune ce vrea pe masina lui)

E ca si cum, in loc sa merg la sala sa fac tractiuni, imi cumpar un tricou cu muschi si ma plimb pe strada sa pice gagicile :))

Pai daca-ti place RS-ul, DE CE NU-TI IEI??? Pentru ca e prea scumpa? oricum costa niste bani si upgrade-urile astea.

Am inteles echiparea din interior, pentru ca aia O FOLOSESTI, un DVD, regulator de viteza, comenzi pe volan, jos palaria.
Dar la exterior, sa-ti faci masina sa arate ca un RS, mi se pare ca vrei sa arati ceea ce n-ai.

No offence, e doar parerea mea umila.

LE: Stef, nu este kitsch. Poate ca asta se intelege din analogia cu "abtibildurile" dar nu asta am vrut sa spun.
« Ultima Modificare: Octombrie 31, 2008, 10:05:46 a.m. de AlexTM »
bicicleta

Offline florin

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 704
« Răspuns #152 : Octombrie 31, 2008, 08:29:28 a.m. »
GeeMan : sunt 2 modalitati de a pune folie :

1. fara a demonta geamurile
2. cu demontarea lor

Sincer cred ca cea de-a doua varianta e mai buna... prima varianta presupune fortarea chederului putin pentru a permite introducerea foliei cativa centimetri sub nivelul usii si nu prea suna bine :)
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #151 : Octombrie 31, 2008, 08:08:22 a.m. »
Calin, cat au costat foliile pentru toate geamurile? A fost necesara demontarea lor? Poate ai mai scris pe aici, dar eu nu gasesc.
Arata misto masina, imi place. Sa nu-i pui chestii de alea cromate pe grila radiator ca o faci manelista :). In rest e super  :082: .
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline king@rthur

• Gold member
  • Locaţia: out
  • Mesaje postate: 1320
« Răspuns #150 : Octombrie 31, 2008, 07:50:33 a.m. »
Alex,ai vazut masina live?Ma indoiesc,pentru ca nu ai fii spus asta............
« Ultima Modificare: Octombrie 31, 2008, 07:54:50 a.m. de kingarthur »

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #149 : Octombrie 31, 2008, 01:38:06 a.m. »
Nu fiti rai. Este de admirat pasiunea lui Calin. Pe mine m-a convins ca nu orice kitsch inseamna obligatoriu si prost gust.
E ciudat ca admir "opera" sa atata timp cat eu nu ma indur sa schimb radio-casetofonul original Sony de la batrana mea Fabia, fiindca tare mult imi plac lucrurile veritabile, autentice, curate in ansamblul lor..

Offline SyDemon

• Membru de baza
  • **
  • O2 1.8 TSI - REVO stg2
« Răspuns #148 : Octombrie 30, 2008, 11:33:08 p.m. »
Sa pui badge de RS si eleron de RS si spoilere de RS etc ... cand de fapt e doar un 1.9 TDI, e ca si abtibildurile alea cu TURBO de pe Dacii.
=)) =)) :067: Ahahahahahahaha .... daca vre''odata ai drum prin CT si ne intalnim ai o suca de la mine ... sau o bere, hai ca''s darnic   B-) :D :>

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()