Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: schimbare placute frina octavia 2  (Citit de 7264 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline popam

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita (Ro)
  • Mesaje postate: 484
  • Iubiti natura, respectati-o!
  • Auto: SOT 1,9 TDI 74KW '08
Re: schimbare placute frina octavia 2
« Răspuns #7 : Octombrie 15, 2013, 01:08:39 p.m. »
Felicitari Lucian.1950, ai avut rabdare sa pozezi si sa faci o descriere interesanta si practica, in anumite conditii !
Macar daca nu urmam, ne facem idee ce si cum  ;)

SOT  AXR 1,9TDI PD 2008  74KW
Incerc sa invat din mers...

Offline Lucian M

• Doar inscris
  • Locaţia: Neamt
  • Mesaje postate: 4
  • Nikonist
    • Nikon Activity
  • Auto: Octavia II- 1,9 BJB
« Răspuns #6 : Octombrie 15, 2013, 11:07:21 a.m. »
Si eu, care ma gandeam sa iau cu flexul umerii discului de la roata cu probleme. Acum mi—a trecut. Merci de tutorial, era mai simplu daca stiam in vara de treaba asta...Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
« Ultima Modificare: Octombrie 15, 2013, 12:26:54 p.m. de M i c u t z u »

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
schimbare placute frina octavia 2
« Răspuns #5 : Iulie 13, 2013, 09:22:56 p.m. »
Curatarea si gresarea elementelor culisante trebuie făcută la fiecare schimb de placute, 2 ani sau 60.000 km.

Tutorialul este bun pentru condiții extreme, insa nu trebuie sa se ajungă aici.

Si poza promise

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #4 : Iulie 13, 2013, 08:37:44 p.m. »
Luci,
eu am pus o situatie reala, cind la drum fiind patesti necazul... se observa ca nu am pus placute noi, dar acum am la dispozitie circa doua luni sa fac rost de bani si sa cumpar placute noi si pentru fata si pentru spate ( recomand cu caldura schimbarea tuturor placutelor odata ).
Operatii de curatare mai laborioase sint necesare doar daca se observa diferente mari intre uzura placutei din exterior si a celei din interior, ceea ce presupune culisantele blocate sau pistonas blocat in etrier, dar astea sint deja defecte. Eu am descris o situatie care se intilneste des si care duce de regula la discuri zgiriiate pina ajungi acasa, pina cumperi placute si le inlocuiesti... Ceea ce insist si va mai spun inca odata, pastrati cite o pereche de placute in portbagaj, ca va scot din ... asa cum m-au scos pe mine acum.
Multa bafta la toate lumea !

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #3 : Iulie 13, 2013, 08:26:57 p.m. »
Foarte bun tutorialul.
Pentru servicii profesionale apelati la un service. Vor fi curate elementele culisante de la etrieri, curatat portetrierul, cosmetizat etrierul.

Nu mai vorbim de sfaturile practice pe care le veți primi. Dac vreți voi pune poze cu un sistem de Franței după 120.000 km.

Offline cuibusel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 174
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia II 1.9 TDI
« Răspuns #2 : Iulie 13, 2013, 07:47:36 p.m. »
Felicitari si multumiri pentru efortul depus in a face tutorialul ;)

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #1 : Iulie 13, 2013, 06:41:07 p.m. »
Acum ceva vreme, i-am promis unui prieten ca voi pune tutoriale si aici cind le fac... Eu am din totdeauna printre altele doua sfaturi legate de frine, cind schimbati placutele pastrati din cele mai bune o pereche pentru fata si una pentru spate, pe care le uitati prin portbagaj, si al doilea, nu curatati umerii care apar la discuri pe masura ce se uzeaza. Cind incepe masina sa hiriie la frinare, mergi in prima localitate, sa nu fiti singuri in cimp si faceti ce va arat eu in continuare :

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()