Salutare tuturor!
Test Drive
Data: 13/07/2013
Ora: ~ 17
Masina: Octavia 3
Motorizare: Benzina 1.2l / 77kW / 105CP
Nivel Echipare: Ambition
Cutie: Manuala - 6 trepte
M-am tot intrebat daca sa postez sau nu experienta "traita" in timpul test drive-ului facut si am hotarat ca poate mai sunt si
alti "curiosi" ca si mine sa afle cat de cat comportamentul masinii mai sus amintite (comparativ evident cu ce am in dotare).
O prima impresie care mi-a placut a fost spatiu interior mult mai generos in comparatie cu masina din semnatura (Octavia 2).
Apoi bordul care este complet redesenat si frumos lucrat in tendinte actuale (Audi RULLES), insa din pacate am sesizat cateva 'zornaieli' in bord la trecerea peste denivelari (in dreptul ceasurilor).
Volanul putin mai subtire decat in versiunile anterioare insa placut la atingere.
Blocul pedalier putin schimbat si anume pedala acceleratie nu mai este tip "sport" ci clasica, cu prindere/contact supperior.
Bancheta spate mi s-a parut mai confortabila, deasemeni si spatiul pasagerilor din spate putin mai mare.
Restul interiorului foarte asemenator cu O2.
Evident ca si forma exterioara nu este deloc de neglijat, mi se pare foarte foarte reusita.
La capitolul dotari (de serie) este cu mult peste ce se livra in versiunea O2, prin care as mentiona capitolul siguranta care
d.p.m.d.v este foarte important: ESC-ul si Airbag-urile.
Nu mai vorbim de blocul de lumini, care a fost schimbat complet.
La condus:
Traseul a fost de aprox. 15 km, traseu care mi-a permis sa vad/simt cum se comporta: in panta si coborand (panda ~ 35 grade), in panta, in viteza a 5-a aveam pana in 2500
de rotatii iar motorasul nu era deloc subturat.
Cutia schimba foarte bine, nici un comentariu.
Mi-e greu sa ma decid asupra suspensiei spate care a fost schimbata, poate dupa mai multi km sau dupa un traseu mult mai accidentat mi-as putea face o idee.
Motoul (pe curea) toarce foarte linistit si cursiv (ascultat cu capota deschisa si destul de tare ambalat).
In concluzie...
- este o masina noua (tinand cont si de platforma pe care a fost dezvoltata: MQB de la VW (
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_MQB_platform)).
- este mult mai bine dotata
- este o masina mult mai spatiosa
- este o masina ieftina (pentru cat ofera)
- este o masina foarte 'aratoasa'
- este o masina econimica
- se va vedea in timp cat va fi de fiabila