Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Fabia 1.4 55kW Pierdere putere / Mers neregulat  (Citit de 5952 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline silvestre

• Doar inscris
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 11
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Fabia 1.4 GT
Re: Skoda Fabia 1.4 55kW Pierdere putere / Mers neregulat
« Răspuns #7 : Octombrie 23, 2013, 02:00:37 p.m. »
Valva a fost schimbata, eroarea a disparut , problema e tot acolo :D Am testat EGR, am curatat mare parte din senzori (inclusiv MAP. Masina a fost in service o zi intreaga si cand am intrat eu sa o vad, era ca un pacient de la terapie intensiva :)) numai cabluri si furtunase ... Se pare ca nu ajunge tensiune la bobina de inductie atunci cand se pierde puterea :( cablurile au fost verificate...

Alte idei despre ce ar putea cauza caderea de tensiune ?

Offline cuibusel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 174
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia II 1.9 TDI
« Răspuns #6 : Octombrie 23, 2013, 08:41:29 a.m. »
eu iti sugerez sa rezolvi prima data problema cu sistemul Evap, caci e si mai ieftina si apoi vezi daca mai face la fel. Nu schimbi canistra ci valva prima data. sau incearca sa o decuplezi (scoate mufa), du-te de o tura si vezi daca mai face (la fel ca la proba debitmetru). Acuma unde se afla si cum o demontezi te mai interesezi tu ca nu am acum timp de cautat ;)
Daca valva e ok mergi mai departe la canistra. o demontezi si vezi daca incepe sa curga carbuni din ea sau alte baiuri.
Iti recomand sa incerci sa faci rost de valva de proba (sa nu cumperi degeaba una) sau din dezmembrai.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #5 : Octombrie 22, 2013, 08:39:30 p.m. »
Poti face o proba - mai dificil ce-i drept: sa citesti prin BDM softurile de pe ECU-l tau si cel de cumparat si sa le compari ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline silvestre

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #4 : Octombrie 22, 2013, 08:29:00 p.m. »
Codurile coincid ( cel de 9 cifre si 2 litere in cazu Fabiei ). Omul vinde doar ECU-urile, deci nu cred ca stie de pe ce masina provin. Acum sunt curios daca exista probleme chiar si in situatia asta

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #3 : Octombrie 22, 2013, 08:23:15 p.m. »
ECu trebuie sa aiba aceleasi serii si sa provina de pe masini identice atat ca motor cat si ca echipare.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline silvestre

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #2 : Octombrie 22, 2013, 08:17:15 p.m. »
Un mic bump :D M-am intors in Romanica si am si fugit la Delcar (reprez. Skoda din zona). Cat am fost plecat am mai citit pe net pe siteuri straine (am gasit ce cautam pe un forum de SUA).
In principiu, ce scria acolo coincide cu ce mi s-a spus de la service, trebuie schimbat calculatorul motorului (ECU). Desi mi se pare ciudat ca ceva aleatoriu e cauzat de calculator, nu de ceva mecanic sau un senzor... nu am gasit nici o alta problema cu motorul, deci voi merge pe calea asta...

A mai schimbat cineva ECU cu unul second-hand ? Probleme ce ar putea aparea, in conditiile in care codurile coincid ? (unul nou iese din discutie, pretul e prea mare)

Offline silvestre

• Doar inscris
  • Doar Inscris
Skoda Fabia 1.4 55kW Pierdere putere / Mers neregulat
« Răspuns #1 : Iulie 30, 2013, 12:00:15 p.m. »
Salutare :D

Am cautat un pic pe forumul vostru ( il citesc de vreun an de cand am si Skodita) dar din pacate nu prea am gasit nimic care sa ma poata ajuta. Ca sa nu lungesc prea mult povestea, am patit acum cateva luni ca, la urcarea unei pante mai abrupte, sa mi se aprinda un martor in bord (Check Engine) si motorul sa piarda aproape total puterea.
    De atunci, motorul are momente in care pierde puterea si pare sa dea in nas (o frana de motor puternica), in special dupa ce motorul e cald si merg la o turatie constanta (2000-2500, dar face la fel chiar si la 3000).

Am schimbat pana acum bujiile, fisele bujiilor si chiar si bobina de inductie. Pe tester aparea la un moment dat "Cyclinder 3/4 Missfire Detected" . Acum eroarea pare sa fi disparut, singura ramasa este "EVAP Emission Control Sys: Incorrect Flow" .Deci acum ma gandesc la supapa de la canistra de carbon, N80. Un prieten de la un service a observat ca prin ea poate sufla din ambele sensuri fara probleme, deci nu prea mai face ce trebuie.

Mai pe scurt: Check engine aprins, eroarea cu EVAP pe testere iar motorul pierde (total aleatoriu) din putere, consumul instant (din computerul de bord) scade la jumate chiar daca pedala e apasata constant. Daca accelerez/deaccelerez masina isi revine si cativa KM nu mai are absolut nici o problema. :039:

Ceva idei ? A mai avut cineva probleme cu acea supapa, sau ar trebui sa-mi indrept cautarile in alte parti ? 8-}

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()