Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Nevoie de sfaturi... O2 Combi 4x4 / SCOUT sau O2 Combi 4x2 ?  (Citit de 52613 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gti_mars

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI - MILITARI
  • Mesaje postate: 527
  • Auto: O II 4x4
Re: Nevoie de sfaturi... O2 Combi 4x4 / SCOUT sau O2 Combi 4x2 ?
« Răspuns #41 : August 12, 2013, 03:47:28 p.m. »
Salut !
Colegul nostru ne intreba de diferenta intre Octavii . Daca vorbim de Octavia vs restul lumii , deja este alta discutie . Un 330 xd cu 3000 cmc si 245 cp are niste costuri la impozit , taxe , piese , consumabile , consum ..... mult peste Octavia . Plus tractiunea este 33 - 66 , deci trebuie sa stii sa conduci cu tractiunea majoritate spate .
Revenind , pot sa spun din experienta mea ca Scout este o Octavia 2 cu motor de 2 litri , 140 cp , bare plus interior inscriptionate Scout . Interior , garda la sol si alte piese sunt indentice cu O 2 . Masina mea am resoftat-o si pot sa spun ca este un Scout neinscriptionat .
James pot sa-ti spun ca integrala si ESP-ul , m-au scos din niste curbe nemarcate la munte , unde am intrat cu o viteza prea mare .
Consumul nu difera foarte mult de O 2 2x4 . Atasez consumul extra plus media urban / extra .

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #40 : August 12, 2013, 11:56:33 a.m. »
La banii aia intra un 335i, chiar si xdrive (desi ar fi pacat :D )... Sau, pentru amatorii de pacura, un 330d, modelele noi. Si ma refer la pret fara promotie, din BE unde sunt mai scumpe si decat in DE si decat in Ro. Si sunt mult mai masini decat un Passat

sau daca nu ai nevoie de portbagaj prea mare, intra un A-Klasse AMG, care dpdv tehnic are tot ce-ti poti dori: cutie cu dublu ambreiaj, awd, si doar 360CP....
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #39 : August 12, 2013, 11:43:46 a.m. »
si ce, ai fi vrut sa il comande in china? :D  Nu te grabi, mai asteapta cativa ani...

...........................

M-am exprimat eu gresit, a fost comandata de catre un dealer din DE, multe optionale nefiind disponibile pe piata din RO.
Acum astept cei 3 ani ramasi pana la amortizarea masinii, fiind primul pe lista doritorilor.  :71:
Land Rover Discovery 3

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #38 : August 12, 2013, 11:34:16 a.m. »
si ce, ai fi vrut sa il comande in china? :D  Nu te grabi, mai asteapta cativa ani...

Oricum pretul la Passat e nesimtit chiar si pentru comenzile normale, nu doar pentru alea speciale. Sunt masini banale la preturi speciale.  La banii de PAssat intra masini mult mai faine, inclusiv germane.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline roberto

• Gold member
« Răspuns #37 : August 12, 2013, 11:22:58 a.m. »

Incredibil ce pret pt Passatul cela...iti poti lua o masina dedicata off-road si mai raman bani si de expeditii sau upgrade grav la ea, OMG !  :-o

Corect. La nivel de dotari insa e cu adevarat FULL, de la scaune ventilate cu masaj pana ultimul gadget posibil. Este primul 2.0TDI pe care-l vad cu evacuari duble. Masina a fost comanda speciala in DE, pentru un manager din Buc.
Land Rover Discovery 3

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #36 : August 12, 2013, 11:08:05 a.m. »
Cine e pasionat de off-road, chiar si doar recreativ, nu-si cumpara Skoda.

Off topic-Passat-ul pe care il laudam mai sus a avut un pret de achizitie de 46000E  :-o Incredibil.

Isi cumpara daca nu are bani de altceva :))

Incredibil ce pret pt Passatul cela...iti poti lua o masina dedicata off-road si mai raman bani si de expeditii sau upgrade grav la ea, OMG !  :-o
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline roberto

• Gold member
« Răspuns #35 : August 12, 2013, 10:38:05 a.m. »
Cine e pasionat de off-road, chiar si doar recreativ, nu-si cumpara Skoda.

Off topic-Passat-ul pe care il laudam mai sus a avut un pret de achizitie de 46000E  :-o Incredibil.
Land Rover Discovery 3

Offline roberto

• Gold member
« Răspuns #34 : August 11, 2013, 11:18:10 p.m. »
Sa nu uitam si ca in modul Sport bate la poponet orice manuala.
Land Rover Discovery 3

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #33 : August 11, 2013, 10:07:19 p.m. »
Am revenit ca mai aveti putin si il convingeti ca nu merita DSG-ul. :)
Aa :D Ca citisem nu mai stiu unde, parca tot pe forum aici, ca masinile destinate tarilor din est au o calitate mai scazuta decat cele destinate tarilor din vest, sau ceva de genul, nu mai stiu sigur.
...
Exista un astfel de zvon pe care nu l-am vazut nici infirmat, nici confirmat. Eu unul nu as lua o masina de pe stoc despre care s-a stiut unde se trimite, dar poate sunt doar paranoic.

...
Singurul argument ce sta in picioare pt o CVA este confortul conducerii, in rest...pierde puncte la alte capitole deloc de neglijat :) Dar fiecare alege dupa nevoile sale si asa va fi si de-acum incolo...
Am precizat deja pe cele mai importante: fiabilitate, cost intretinere, consum...
Pentru mers preponderent in oras, DSG-ul este clar in avantaj, mai ales daca este vorba despre Bucuresti. Din cate am inteles, in cazul de fata cam asta e planul, asa ca nu inteleg de ce il tot sfatuiti impotriva DSG-ului. Confortul costa, asta e ceea ce trebuie inteles din start.
Cat despre consum, sunt convins ca la condus linistit in D poti scoate consumuri cel putin egale (daca nu mai mici) cu a unei masini similare cu CVM. In cazul DSG-ului, nu cred ca putem vorbi de consum mai mare fata de CVM.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline tkz

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 34
  • Doar Inscris
  • Auto: 2.0tdi
« Răspuns #32 : August 11, 2013, 07:16:09 p.m. »
@AVATAR
 Am notat. Multumesc inca o data pentru ajutorul oferit :D

Ce inaltime ai de curiozitate? Crezi ca vei suferi atat de mult de lipsa spatiului in O2?

~1.97
 Nu am stat niciodata la covrigul unei skode octavia sa fiu sincer (doar in spate, si aveam loc berechet), nu stiu cat de spatioasa este. De aceea zisesem ca vorbesc numai din pareri, si nimic sigur.

Offline Daniel Florici

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 199
  • Auto: Skoda Fabia 1.2HTP
« Răspuns #31 : August 11, 2013, 07:12:48 p.m. »
Cu pozitia scaunului ma refeream ca atunci cand iau multa lume in masina, trebuie sa dau putin mai in fata scaunul ca sa incapa cineva in spatele meu, si atunci stau mai incomod cu picioarele, si (probabil e o impresie gresita) ma gandeam ca era mai bine cu automata.. Dar dupa cum am zis.. vorbesc din pareri/auzite, nu stiu nimic sigur, si nu vreau sa supar pe cineva aici..
Ce inaltime ai de curiozitate? Crezi ca vei suferi atat de mult de lipsa spatiului in O2?
Superb, masina mea de suflet!

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #30 : August 11, 2013, 06:12:17 p.m. »
Am precizat deja pe cele mai importante: fiabilitate, cost intretinere, consum...

Offline tkz

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #29 : August 11, 2013, 06:08:22 p.m. »
Singurul argument ce sta in picioare pt o CVA este confortul conducerii, in rest...pierde puncte la alte capitole deloc de neglijat :) Dar fiecare alege dupa nevoile sale si asa va fi si de-acum incolo...

Daca nu va suparati, puteti mentiona acele capitole va rog ? :D Sau macar cateva daca sunt prea multe

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #28 : August 11, 2013, 03:36:01 p.m. »
Il contrazic pe Doru, care spunea mai sus ca nu recomanda 4x4 cu DSG. Chiar astazi am avut placerea sa testez pe serpentine un Passat 2.0TDI-170cp, 4x4 DSG, ramanand de-a dreptul uimit de tinuta de drum si mai ales de comportamentul in curbe.

Nu recomand nu din pricina ca nu ar fi fain la condus, ci din alte considerente f practice (dezavantaj in zapada) si concrete (mentenanta mai scumpa si fiabilitate mai redusa, cu posibile si prea probabile probleme tehnice...).
In rest, cum spunea si n.cristian, este o alegere personala, eu sunt fan CVM si stiu ce poate face si DSG / CVA ca am condus destul pt o parere obiectiva.

Offline tkz

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #27 : August 11, 2013, 03:01:40 p.m. »
@james kilowatt
 Multumesc frumos, chiar a ajutat. :D

@Daniel Florici
 Nu neaparat de lucrurile estetice.. Citisem tot pe net si auzisem de la anumiti oameni ca daca ai CVA esti oarecum mai relaxat, sau poate am gresit cuvantul, si atunci sa apelez la ''stai mai confortabil''.
 Cu pozitia scaunului ma refeream ca atunci cand iau multa lume in masina, trebuie sa dau putin mai in fata scaunul ca sa incapa cineva in spatele meu, si atunci stau mai incomod cu picioarele, si (probabil e o impresie gresita) ma gandeam ca era mai bine cu automata.. Dar dupa cum am zis.. vorbesc din pareri/auzite, nu stiu nimic sigur, si nu vreau sa supar pe cineva aici..

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()