Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Drivest Hyundai IX35 1.7crdi  (Citit de 13965 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Drivest Hyundai IX35 1.7crdi
« Răspuns #22 : Ianuarie 07, 2014, 11:22:58 p.m. »
La Mercedes mi se pare o problema si alegerea caroseriei :D Adica mie unuia imi place doar A-Klasse.... B nu-mi place, C e inghesuit (tot astept sa il schimbe),  iar de la E in sus pretul devine o problema... 

Imi place si CLA (bazat tot pe A de fapt). Insa problema la A si CLA e ca au probleme majore de transmisie, tractiunea e pe rotile gresite  :))  In clipa de fata deci as avea o problema sa imi aleg un Merc ideal pentru gusturile mele (cu exceptia lui A-Klasse AMG  :x care a rezoltat problema tractiunii).

Mai degraba m-as baga la unul vechi... un E500 (motorizare V8)  W124
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #21 : Ianuarie 07, 2014, 08:37:43 p.m. »
Aici ma raliez parerilor lui JK: atat 328i 240CP cat si 250 CDI 204CP sunt alegeri f bune pt cine-si permite ;)
Pacat ca sunt modele noi si scumpe :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #20 : Ianuarie 07, 2014, 02:18:18 p.m. »
e mai sportiv c-klass cu aceasta motorizare, fata de GLK. Dar e si mult mai mic..
Dar ma surprinde ca spui ca nu iti place zgomotul motorului: la GLK nu se aude motorul, chit ca e pe motorina.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #19 : Ianuarie 07, 2014, 12:16:01 p.m. »
Eu am mers cu motorizarea respectiva cu un C-Klasse. Mi s-a parut relativ acceptabil (nu e racheta insa poti merge decent pe autostrada), insa nu mi-a placut deloc sunetul motorului. De fapt, la mercedes niciunul din dieselele in 4 cilindri nu mi se pare ca suna bine.  Acceptabil suna 320cdi, care e V6 :D
Insa sunt de acord ca astea sunt pana la urma mofturi.

La Merc mi se pare interesante (pe hartie, ca nu le-am testat) motorizarile 250 fie CGI (1.8 benzina) sau CDI (2.2 diesel),  ambele 204CP.  Mi se par un compromis acceptabil intre economie (incluzand si taxe; asigurari) si performante.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #18 : Ianuarie 07, 2014, 11:39:41 a.m. »
am mers cu GLK motorul de 2.2l, diesel, 150 CP si cutie automata.
Era parca masina perfecta, mai putin sportivitatea; nu era deloc fasneata. Era mai rapida decat 1,2 TSI ( =)) scuzati comparatia), dar departe de o masina sportiva.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #17 : Ianuarie 07, 2014, 11:12:03 a.m. »
Nope :) .Cele mai potente cu care am mers a fost Cayenne modelul anterior si Hummmer H2, ambele pe circuit, insa nu m-au dat pe spate. Cu H2-ul a fost haios ca am mers pe un circuit de karting :D
La bugetul de un GLK dizal de 230CP (singura motorizare care sa miste acceptabil hardughia de 1900kile)  prefer un A-Klasse AMG de 360CP, si imi raman si bani de benzina pentru 2-3 ani :D

Sau iau un 328i de 240CP (modelul nou, prima serie 3 care dupa parerea mea chiar e o familiala si nu o compacta inghesuita ca cele de pana acum) care o surclaseaza pe asfalt si imi raman bani de un Jimmy ca a lui Roberto plus cateva modificari pentru offroad serios :D
« Ultima Modificare: Ianuarie 07, 2014, 11:37:38 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #16 : Ianuarie 07, 2014, 10:16:43 a.m. »
James, daca esti in cautarea SUV-ului perfect, ai condus vreodata Mercedes GLK? Mie mi se pare compromisul perfect intre confort, stabilitate in viraje, si pozitie inalta la volan.
Personal mi-a placut mult mai mult decat Skoda Superb.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #15 : Ianuarie 06, 2014, 07:08:51 p.m. »
Eu am fost dezamagit de un Cayenne... pe circuit....

Nu m-ar deranja un offroader sau un suvulet mai rasarit prin noroaie si nameti, insa pe autostrada prefer o chestie joasa, aerodinamica si cu cat mai multi cai :D   Cand vad ce fac unii meseriasi prin offroad chiar le inteleg pasiunea. Insa aia pun pneuri dedicate, se uita mai mult la cursa suspensiei si la diferentiale, decat la demaraj sau la consum. 
« Ultima Modificare: Ianuarie 06, 2014, 07:10:25 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #14 : Ianuarie 06, 2014, 07:06:08 p.m. »
Amarok nu este masina de off-road, doar un pick-up truck.
Land Rover Discovery 3

Offline camilus

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 225
  • Auto: Skoda Octavia
« Răspuns #13 : Ianuarie 06, 2014, 07:00:52 p.m. »
Da JAmes, ai si tu dreptate  ca gusturile si visele nu se discuta  :D Pe mine m-a batut la cap nevasta sa luam si noi o masina din asta, si am avut posibilitatea sa conduc un tiguan 2.0  tdi, tractiune integrala, un weekend ...nu m-a impresionat cu nimic masina, iar cand am intrat cu ea off road am ramas dezamagit...daca as vrea o masina off road si cu putin spatiu as incepe de la cel putin amarok 4x4
Skoda Octavia 1.9 TDI, BXE 2008

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #12 : Ianuarie 06, 2014, 06:43:34 p.m. »
Ceva mai mult spatiu (si portbagaj) ofera sor-sa Kia Sportage,  care are 30cm in plus.

Si eu am observat lipsa spatiului. Eu nu sunt foarte inalt asa ca nu ma deranjeaza. Insa cu scaunul potrivit pentru mine in fata, fiica-mea din scaunelul ei ajunge sa-si stearga noroiul de pe talpi de tapiteria scaunului. LA Superb n-ajunge oricat ar incerca.

@camilus
Pai am spus, are de trecut cativa m de drum neamenajat (pe care l-au strabatut deja masini normale... cu putina atentie).
Si are conac la munte unde viseaza sa ajunga chiar si daca da o zapada/viscol. Ceea ce eu consider un vis frumos, deoarece drumul va fi blocat oricum (daca nu de nameti, atunci de bmw-urile inmatriculate in bulgaria si incaltate cu slickuri) insa nu poti sa-ti bagi picioarele in fantezia omului... ce, crezi ca daca ma intreaba el pe mine ce mi-a trebuit chiptuning as putea raspunde mult mai rational? :D

Plus ca exista oameni carora le place pozitia inalta la volan, si o cauta in mod special. Mie nu mi s-a parut inconfortabila, insa nu e un "driver's car", cand stai sus nu "simti" masina, sau cel putin eu n-o simt. Insa unii nici nu vor s-o simta.

« Ultima Modificare: Ianuarie 06, 2014, 06:45:57 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline camilus

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 225
  • Auto: Skoda Octavia
« Răspuns #11 : Ianuarie 06, 2014, 06:37:05 p.m. »
Eu nu am inteles niciodata de ce oamenii arunca banii pe asemenea masini, daca nu din prostie sau din grandomanie...la offroad sunt paralele ... :039: pozitia de condus e ca la logan sau ca pe wc cum spun colegii, iar consumul si costurile de intretinere sunt mari
Skoda Octavia 1.9 TDI, BXE 2008

Offline Daniel Florici

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 199
  • Auto: Skoda Fabia 1.2HTP
« Răspuns #10 : Ianuarie 06, 2014, 06:03:16 p.m. »
 Vin si eu cu niste pareri despre IX 35, nu de mult testat si de mine. Am testat si prima versiune si a doua, asa ca va spun de a 2-a.
     La exterior chiar imi place, ale acele forme care te face sa intorci capul cand o vezi pe strada. Am mers cu un 2.0 diesel de 184 de cai, varianta de top.        
Interiorul mi se pare destul de dragut si aranjat, camera de mers inapoi, busola in oblinda, materialele placute la atingere.       
     Cutia de viteze era automata, nu m-a dat pe spate, nu are pozitia sport, cand i-am zis reprezentantului, eram in mers iar el a venit cu replica….pai are, da-i pe manual( eu atunci am zambit si am trecut peste).        
Pozitia la volan de accord cu James exact ca pe wc, cred ca la un drum lung ies pachet de la volan. Scaunele nu mi s-au parut confortabile. Avea incalzire scaune fata/spate, foarte bun pt o tapiterie din piele pe timp de iarna.
      Am sesizat si eu ca se pune in bot la o franare de urgenta si ca stabilitatea in curbe nu este la ea acasa, dar sa intelegem ca e un crossovers.
     Avand o statura mai inalta mi-am pozitionat scaunul la volan, dupa care am trecut pe locurile din spate, spatiu fff mic, un defect pt mine, nu vreau sa simt genunchii celui din spate ca si cum ar vrea sa-mi faca masaj.        
     Avea geam panoramic, o chestie destul de faina si daca doresti lumina in interior, o poti face cu usurinta.     
      Portbagajul nu e unul pt o familie care isi aduna toate nebuniile dupa ei, mai ales cand ai un copil mic si esti obligat sa ai un carut cu toate cele.        
     Capacitatile de offroad nu le-am testat, dar am iesit putin pe un drum mai denivelat, senzatia a fost ok, dar Ford Kuga este peste, parere personala.
In final daca ar fi fost putin mai spatioasa la interior si un portbagaj mai incapator ar fi fost una dintre alegeri, dar pana in prezent la acest capitol mai are pana se pune pe aceiasi linie cu Superb.
« Ultima Modificare: Ianuarie 06, 2014, 06:06:37 p.m. de Daniel Florici »
Superb, masina mea de suflet!

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #9 : Ianuarie 06, 2014, 05:18:49 p.m. »
Eu am auzit lucruri bunisoare despre consumul motorului ala de 2L de la cei care au cumparat masina.
Merita un test... daca te intelegi cu el bine, daca nu, nu. El a mai luat in calcul un Mitsu ASX si cam atat, nu a facut foarte multe teste.

Oricum, la bugetul respectiv, nu cred ca a facut o alegere rea. Dupa mine a ales rau clasa, nu modelul in sine :D adica a vrut suv doar pentru 10m (fara exagerare) de drum prost, in fata intrarii in curte, unde cu fosta octavia mai atingea pe dedesubt. Insa a ales consum mai ridicat, si decibeli suplimentari... in special din partea sotiei care e alergica la "viteza" (in realitate e alergica la socuri si zgomot, nu la viteza in sine, daca mergi lin nu se prinde si nu face zgomot)  si care la masina asta mai zgomotoasa si care se inclina mai mult devine si mai sensibila....
« Ultima Modificare: Ianuarie 06, 2014, 05:20:40 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #8 : Ianuarie 06, 2014, 05:00:02 p.m. »
Prietenul a facut bine ca nu a luat Mazda CX5 pe benzina. E un motor aspirat de 2l si 160 CP, care are forta doar la peste 3000 turatii, si care cam cosnuma daca te dai la el. Plus ca e euro5, deci si taxe.
daca era un motor cu turbina, altfel stateau treburile, dar asa nici eu nu m-as fi bagat la 2l aspirat

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()