Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Drivetest BMW Z3 1999 - 1.9L 140CP  (Citit de 7611 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Drivetest BMW Z3 1999 - 1.9L 140CP
« Răspuns #10 : Septembrie 09, 2013, 07:55:39 p.m. »
Exact, acum se poarta stilul 'm-am c...cufurit pe mine". Bufantii sunt ridicoli. Probabil si astia or sa fie ridicoli peste un numar de ani.

Pe de alta parte exista anumite chestii, poate mai banale, care nu sunt ridicole nici dupa un numar de ani. Interiorul de la MX5 mi se pare unul din ele. Interiorul de la citroen de exemplu o sa fie probabil echivalentul blugilor "m-am ca.at pe mine" peste 15 ani, adica ridicolo..
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3202
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #9 : Septembrie 09, 2013, 07:51:54 p.m. »
Acum se poarta pantaloni cu curul pana la genunchi, e mai sexi asa!

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #8 : Septembrie 09, 2013, 07:47:04 p.m. »
Si tot la fel se imbraca, ca acum 15 ani :D  ? Or sa vina in ianuarie la Anvers, poate ii vad acolo.

Bine, inlocuieste depecheistii cu rapperii cu pantaloni bufanti. Care mai ai pantaloni bufanti p-acasa, mc hammer style?
« Ultima Modificare: Septembrie 09, 2013, 07:50:32 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #7 : Septembrie 09, 2013, 03:43:59 p.m. »
e ca si cum vezi pe strada in 2013 unu' imbracat ca Depeche-istii de acum 15 ani (
ce ai domnule cu depesistii? Abia ce Depeche au avut concert la Bucuresti.
Asta e discriminare. Rusinica.. :067:

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #6 : Septembrie 09, 2013, 09:22:34 a.m. »
Da, sau poate invat sa le reglez, intrucat am impresia ca sunt singurul din lume care are problema asta in MX5 desi nu-s vreun ghita muresan.

optiunea sa schimb picioarele cade :D

O sa ma uit si la o toyota MR2, sa nu mor prost.

Cineva spunea sa caut un Z3 cu o motorizare mai potenta, in 6 cilindri. Problema astora e insa bugetul, un 2.2 deja e in zona de pret a unui Lotus elize. Ma refer strict la preturile din Belgia, unde oferta e destul de redusa. In Germania sunt uneori la jumatate din pret, insa nu-mi convine sa merg 3h sa vad una, sa nu-mi placa gura de ventilatie si sa mai merg 3h ca sa ma intorc cu mana goala.
Revenind la Elize, chiar daca are 50CP in minus fata de un Z3 mai potent e cu totul altceva. Daca obtin aprobarea pentru extensie de buget (tinand cont ca ma apuc si de extensie de casa care probabil ma va ruina) atunci apar si alte nume interesante.
« Ultima Modificare: Septembrie 09, 2013, 09:25:45 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #5 : Septembrie 09, 2013, 05:46:54 a.m. »
Poate gasesti una cu alte scaune.
:)
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #4 : Septembrie 08, 2013, 10:23:24 p.m. »
Nu... deocamdata incerc sa nu ma spurc la fwd-uri :D
La MX5 imi place totul, mai putin pozitia la volan. Intentionez sa mai incerc una sau doua, poate cine stie....
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #3 : Septembrie 08, 2013, 09:51:47 p.m. »
Pacat ca nu-ti place MX 5-ul, nu cred ca vei gasi ceva mai bun.
Un Colt CZT CZC ai incercat?
« Ultima Modificare: Septembrie 08, 2013, 10:19:01 p.m. de ff_2004_06 »
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #2 : Septembrie 08, 2013, 11:23:00 a.m. »
+ frane OK, progresive. Nu "musca" la primul cm al pedalei asa cum fac unele masini, insa daca apesi incet tine incet, apesi tare, tine tare. Cam asa se comporta si un M3 cu frane EBC de exemplu.

- Ambreiajul tine prea sus. Nelinistitor, si cam enervant pentru o masina "sportiva si rea".
« Ultima Modificare: Septembrie 08, 2013, 11:25:20 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline james kilowatt

• Expert
Drivetest BMW Z3 1999 - 1.9L 140CP
« Răspuns #1 : Septembrie 08, 2013, 10:07:54 a.m. »
Cum de la o vreme cochetez cu ideea unui roadster, sau ceva asemanator insa musai cu tractiune spate am testat azi si un BMW disponibil pe piata libera, din '99, versiune 1.9i 140CP.  Anterior am mai testat o Mazda MX5 - MK1 (1993) si un Mercedes SLK 200 automat din 2000 (asta in speranta ca poate l-ar conduce si sotia), asa ca astea or sa fie cumva cele cu care compar.  Masinaria are doar 94kkm facuti (logic in belgia, tara unde decapotabilele concureaza cu piscinele si cremele solare la concursul "culmea inutilitatii"

Bun, deci sa incepem:
+ Confort la volan. Scaunele sunt bine facute, reglaje suficiente, sustinere laterala foarte buna. Scaunele sunt din piele si cu reglaj electric, insa nu si incalzite (ceea ce n-ar fi inutil la un roadster). Din cele 3 testate mi s-au parut cele mai OK. In treacat fie spus, cu scaunele din MX5 am o problema constructiva, nu reusesc sa stau in niciun fel comod in ele, fie am picioarele prea intinse, fie ating volanul cu ambii genunchi...
+ Bordul arata bine, relativ contemporan. Sa zicem, un pic mai sofisticat decat la MX5. La SLK generatia 2000 nu-mi place, e prea ... anii '80. Bordul de SLK e caraghios acum, e ca si cum vezi pe strada in 2013 unu' imbracat ca Depeche-istii de acum 15 ani (n-am nimic cu ei, chiar daca acum 15 ani eram metalist, insa e pur si simplu o moda care a trecut si care acum a devenit ridicola).
+ Calitatea asamblarii interiorului e buna, insa nu e mai buna decat MX5 care e incredibil de solida in interior. Insa e peste SLK-ul testat de mine, care suna ca o cutie de conserva cand inchideai usa si mai dura 5 minute pana se stingeau toate zgomotele.
+ Capota habitaclului solida, etansa, si nu falfaie.  Aici SLK-ul insa care are hardtop si electric pe deasupra conduce detasat.
+ Caroserie impecabila.

0 - mecanica pare solida, insa sub MX5. Nu pot spune ca avea defecte evidente, insa avea mici imperfectiuni. Un zgomot mic aici, o mica iregularitate a relentiului acolo. Cutia de viteze OK, insa cumva... nesigura, adica trebuia sa duci maneta la capat ca sa fii sigur a intrat. Aici MX5 conduce detasat, cea pe care am testat-o la ~140kkm schimbatorul parea ca iti citeste gandurile si parea proaspat iesit din rodaj.
Nu stiu care ati vazut Top Gear in Irak, cand au avut un MX5, un Z3 si o Barchetta... la un moment dat, despre cutia Z3-ului spuneau "many are called, but few are chosen" sau cam asa ceva. Asta nu era chiar atat de rau, insa in directia aia pare sa evolueze...
Insa nu pisa fluide pe nicaieri, nu parea sa le amestece, si motorul trage bine (insa nu extraordinar).  La performante in linie dreapta, probaibil sunt intre ele niste mici diferente, insa nu sunt flagrante (MX5 are doar 110CP, insa e mai usoara, iar SLK-ul testat de mine avea 136)
In primii 50m cand a condus-o el a atins toba intermediara de o gura de canal suprainaltata... si picura apa din ea, deci are o neetanseitate. Insa nu pare corodata.

- un pic de uzura a scaunului soferului. Nu urata, insa vizibila

- e relativ zgomotoasa, comparabila cu MX5. Aici SLK-ul (cu hardtop, repet) conduce.

- e prea... banala in comportament. Nu e rea, insa nici nu e extraordinara, asa cum te-ai astepta la un roadster BMW. Mazda MX5 il surclaseaza la capitolul handling. Asta are suspensia suficient de dura cat sa fie inconfortabila pe drumuri proaste, insa cu toate astea nu are agilitatea MX5-ului, e mult mai neutra si mai cuminte (cam ca SLK-ul). Da impresia unei masini... grele.   N-am prea reusit sa o simt ca e RWD (e drept ca eram pe drum public si n-am incercat prea tare).
Directia e destul de dura, insa nu mi se pare foarte sport, ceva totusi ii lipseste.

Ultimul e de fapt defectul fundamental pentru care am ales sa n-o cumpar. Mi-ar place o masina distractiva, si asta nu-i destul de fun. Daca n-as fi avut problema pozitiei la volan in MX5, mazda ar fi fost aleasa.
« Ultima Modificare: Septembrie 08, 2013, 10:10:37 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()