Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Taxa de drum  (Citit de 15537 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline RazvanDuta

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 851
  • Auto: 2.5TDI 140kW
Re: Taxa de drum
« Răspuns #37 : Martie 01, 2010, 09:23:41 a.m. »
Si Dn1 pe anumite portiuni e distrus ... la ducere catre Danes era sa fac un accident, incercand sa evit o groapa - crater, iar la intoarcere o duba era sa se rastoarne in fata mea, facand aceeasi manevra ... Poate nu ati vazut, dar pe serpentinele de la Sinaia catre Comarnic stateau ieri 2 echipaje si verificau rovigneta ... EU NU AM ! Si nici nu iau ... oricum nu prea circul in afara Bucurestiului ...

Offline aby129

• Gold member
  • Locaţia: Dorohoi
  • Mesaje postate: 664
  • Love my car!
« Răspuns #36 : Martie 01, 2010, 02:05:08 a.m. »
Cand citesc topicuri din astea,ma innegresc!...de ordinari cu rovineta lor cu tot...
« Ultima Modificare: Martie 01, 2010, 02:14:31 a.m. de aby129 »
O2 1.9 TDI(2009)

Offline skodaoctaviarsrs

• Junior
  • *
  • Locaţia: ilfov
  • Mesaje postate: 20
  • Auto: 1,9tdi alh
« Răspuns #35 : Martie 01, 2010, 12:36:30 a.m. »
Pentru toti cei care platesc rovineta: Luati-o pe dealul negru in perioada asta si va garantez io ca nu o sa o mai platiti in viata voastra! Jos Vineta!!!!!!!

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #34 : Ianuarie 21, 2010, 11:49:59 p.m. »
pai nu am nimic cu veyronul lui. banii oricum ii ia, angajatii oricum ii plateste, utilajele le are... de ce nu-i pune la munca?

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #33 : Ianuarie 21, 2010, 11:26:54 p.m. »
Vignieta e doar un alt bir, e nebun cine crede ca o s-o regaseasca in reparatiile de strazi. Dar daca totusi vrea cineva sa stie exact unde i se duc banii, sa fie atent la ziarul Can-Can, cand ii mai pozeaza Veyronul lui Casuneanu...  8-}

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #32 : Ianuarie 21, 2010, 11:23:37 p.m. »
am vrut sa punctez ca diferenta dintre dn-uri si autostrazi este doar de resctrictie de viteza (si intrarea prin orase, bineinteles).
dar sa platesti vigneta (cat in alte tari) si sa intri cu toata masina in groapa...

Offline Harlequin

• Gold member
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #31 : Ianuarie 21, 2010, 11:18:41 p.m. »
Asta fiindca DN-urile de la ei apartin comunitatilor locale si autostrazile sunt ale statului. Vigneta se plateste pentru dumurile statului, autostrazi sau poteci. Drumurile din orase apartin autoritatilor locale, deci se merge fara abtibild.

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #30 : Ianuarie 21, 2010, 11:14:03 p.m. »
in mod normal vigneta se plateste pt. autostrazi, nu pt dn-uri in cele mai multe tari europene. macar de-am avea dn-uri pe 4 benzi, dar o platim aiurea,,,

Offline RazvanDuta

• Gold member
  • Mesaje postate: 851
  • Auto: 2.5TDI 140kW
« Răspuns #29 : Ianuarie 21, 2010, 07:16:57 p.m. »
Dar sistemul electronic de plata a daunelor cauzate de gropile din strazi cand intra in functiune ?!?!?   X(

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #28 : Ianuarie 21, 2010, 07:06:27 p.m. »
Sistemul electronic de emitere si control al rovinitei va intra in functiune la 1 august, urmand ca soferii fara documentele care atesta plata acesteia sa achite CNADNR despagubiri in functie de tipul vehiculului, respectiv intre 28 si 1.210 euro, si amenzi cuprinse intre 250 si 4.500 de lei.

Sumele provenite din despagubiri vor fi venituri extra bugetare ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si reprezinta o suma egala cu tariful pe un an, in functie de tipul vehiculului folosit fara a detine rovinieta valabila, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii

sursa zf punct ro
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
Raspuns: Taxa de drum
« Răspuns #27 : Mai 22, 2008, 11:07:44 a.m. »
@Crina: RCA nu e musai sa fie lipit.
sfatul meu, tineti rovigneta veche in geam, nu va va opri nimeni!
Geolik, RCA-ul trebuie pus in parbriz de vreun an si ceva (anul asta mi-au dat in plic si schema unde s-o lipesc  :P), ca nimeni n-o face si nimeni nu verifica e cu totul altceva  :|
Cu rovinieta veche tinuta in geam ai dreptate, nu mai am nici un chef sa umblu prin benzinarii si oficii postale doar doar de-oi gasi una  :047:
@bitmaster - copie dupa RCA poti obtine usor in caz ca se intampla ceva cu parbrizul dar pot paria ca rovinieta nu ti-o inlocuieste nimeni, ca deh...

Offline meebo

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 139
« Răspuns #26 : Mai 14, 2008, 11:23:30 a.m. »
Nu stiu ce sa zic, eu ultimele 2 drumuri le-am facut fara, pt ca nu am gasit tot drumul, nici cand am fost in urziceni nici cand am fost in tulcea.
In ceea ce priveste taxa auto , nu sunt de accord cu ea pt ca o platim aiurea si nu avem drumuri, in alte tari se plateste in momentul cand intri pe o autostrada, mie mi se pare corect asa.
Intri pe A1, A2 platesti 5 euro, asa e corect , dar sa platesti cate 1-2 pentru un an si sa le folosesti odata la luna sau la nu stiu cate luni nu mi se pare lucru cinstit ci mai degraba un furt legalizat
skoda octavia 1  , clasic , 1.6  ( 2000 )
[IMG]http://img234.imageshack.us

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 481
« Răspuns #25 : Mai 14, 2008, 10:31:50 a.m. »
Pai , pare ca vom avea de "primit" doar DIFERENTA intre cele doua taxe ? Sau am inteles gresit. Personal nu am calculat dar tatal meu (daca nu a gresit :) ) imi spunea acum cateva zile cum ca fata de 1.600 RON cat am platit in februarie, diferenta ar fi undeva in jurul a 100RON (mai putin , este adevarat!). Are cineva formula de calcul noua ?
Dacia 1310 1,6 8V + Octavia Tour 1,8 20V-T

Offline dragosb

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
  • Auto: O2 2.0 TDI BKD - DSG
« Răspuns #24 : Mai 14, 2008, 08:53:17 a.m. »
Super ! Inseamna ca imi pot lua inapoi cei 527 de EUR? Asta da veste buna pe ziua de azi !
Promit ca daca imi recuperez banii din taxa asta mai dau un rand la urmatoarea intalnire  ;)
Object instance not set to an instance of an object...

Offline IULIAN

• Gold member
  • Mesaje postate: 1150
  • B-791-RLY
« Răspuns #23 : Mai 14, 2008, 08:35:17 a.m. »
 Senatul a adoptat o lege privind anularea taxei auto si restituirea banilor în 90 de zile
14.05.2008

Senatul a adoptat o lege privind anularea taxei auto si restituirea banilor în 90 de zile
Plenul Senatului a adoptat, ieri, un proiect de lege initiat de PD-L care prevede anularea taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule si restituirea sumelor încasate din aceasta taxa auto, în termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii. Propunerea a fost adoptata cu 45 de voturi „pentru“, 6 voturi „împotriva“ si o abtinere, în favoarea acestuia votând senatorii PSD, PC si PD-L. Acest demers legislativ dovedeste fara urma de indoiala faptul ca legea, in formula existenta pana acum, era abuziva si anticonstitutionala, fapt reclamat de „Gardianul” in fata instantelor de judecata. In conditiile in care noua formula propusa de cabinetul Tariceanu va fi, si ea, ilegala, demersul nostru va fi reluat.

Plenul Senatului a adoptat si un amendament venit din partea Comisiei economice, potrivit caruia Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) este obligat sa restituie persoanelor fizice si juridice îndreptatite sumele încasate prin taxele speciale pentru autoturisme si autovehicule, în termen de 90 de zile de la depunerea de catre acestea a solicitarii, informeaza Media
fax.  Astfel, în termen de 30 de zile de la data intrarii în vigoare a legii, MEF va elabora si va supune spre adoptare Guvernului normele metodologice de punere în aplicare a prevederilor. Initiatorii proiectului de lege mentioneaza în expunerea de motive ca introducerea acestei taxe speciale contravine Tratatului de aderare a României la UE, nivelul taxei „este unul foarte ridicat, devenind o povara fiscala exagerata pe care cetatenii trebuie sa o suporte la achizitionarea autoturismelor“, iar introducerea acestei taxe creeaza un tratament discriminatoriu între competitorii de pe piata auto româneasca. În plus, initiatorii mentioneaza ca renuntarea la aceasta taxa nu atrage dezechilibre majore în bugetul de stat, astfel ca impactul financiar este unul redus, conform proiectului de buget pe anul 2008, sumele prevazute a se încasa fiind de 600.800.000 lei. Punctul de vedere al Guvernului a fost de respingere a initiativei legislative, motivatia reprezentantului Executivului fiind ca „introducerea taxei speciale a fost efectul eliminarii sistemului de accizare, la care se adauga masurile privind protectia mediului“. În plus, Guvernul a aratat ca, potrivit Comisiei Europene, România practica o taxare excesiva a masinilor vechi din alte state membre, iar CE a solicitat Bucurestiului înlocuirea acestei taxe, si nu eliminarea ei. Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional în privinta acestui act normativ fiind Camera Deputatilor.

Tariceanu: Guvernul a reglementat deja problema returnarii taxei auto
In replica la decizia senatorilor, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca Guvernul a reglementat deja problema returnarii taxei auto, prin ordonanta de urgenta care introduce taxa de poluare auto. „Ordonanta privind taxa de poluare auto vorbeste si despre returnarea sumelor calculate de MEF. Guvernul a facut astfel un pas, înainte de a-l face Senatul“, a spus Tariceanu. Guvernul a aprobat, în luna aprilie, ordonanta de urgenta prin care este introdusa taxa de poluare auto, calculata în functie de datele tehnice ale fiecarei masini în parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon si de noxe, aceasta urmând sa înlocuiasca taxa de prima înmatriculare aflata în vigoare.Proiectul prevede ca statul va restitui diferenta de taxa auto rezultata din suma platita potrivit reglementarilor din Codul Fiscal si noua taxa de poluare auto.
Skoda Octavia II 1.9 TDI, gri antracit - din iulie 2010

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()