Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Taxa de drum  (Citit de 15689 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline IULIAN

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1150
  • B-791-RLY
Raspuns: Taxa de drum
« Răspuns #22 : Mai 14, 2008, 08:28:02 a.m. »
Românii care au plătit taxa de primă înmatriculare au şanse mari să îşi primească toţi banii înapoi.
Cel puţin asta vor senatorii care au votat o lege ce abrogă din Codul Fiscal taxele speciale pentru autoturisme. Actul normativ prevede şi restituirea tuturor sumelor încasate de stat. Guvernul se împotriveşte iniţiativei care oricum nu este definitivă până nu îşi dau acordul şi deputaţii.

Potrivit legii care a fost iniţiată de senatorii şi deputaţii PD-L, taxa de primă înmatriculare dispare din Codul Fiscal. Mai mult, toţi cei care au plătit această taxă pot să-şi recupereze banii de la Guvern în cel mult 90 de zile din clipa în care au depus o cerere la Ministerul Finanţelor.

Reprezentanţii Guvernului spun însă că problema a fost deja rezolvată odată cu apariţia Ordonanţei cu privire la instituirea taxei de poluare auto, cea care înlocuieşte taxa de primă înmatriculare. Noua taxă se aplica de la 1 iulie, iar românii care au plătit-o pe cea veche pot solicita să li se restituie diferenţa de bani.
Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă la 1 ianuarie 2007. Numai anul trecut românii şi-au cumpărat în jur de 548.000 de autoturisme pentru care au achitat această taxă. Statul a încasat cam 770 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că fiecare proprietar în parte a scos din buzunar în jur de 1.400 de lei.

Legea votată marţi de senatori urmează să fie supusă dezbaterii şi în Camera Deputaţilor. Dacă va fi adoptată, va merge spre promulgare la preşedinţie şi ulterior poate intra în vigoare.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

« Ultima Modificare: Mai 14, 2008, 08:34:41 a.m. de IULIAN »
Skoda Octavia II 1.9 TDI, gri antracit - din iulie 2010

Offline AdrianO2

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 217
  • B - 83 - KRL
« Răspuns #21 : Mai 14, 2008, 08:04:47 a.m. »
aseara parca se discuta la OTV ca unii senatori au votat pentru scoaterea taxei de drum si a celei de prima inmatriculare .... dar sa vedem ce se va intampla :D
O2, 1.6 MPI TREND , maxi-dot, proiectoare, cheie briceag, alb candy, 21.dec.2007

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
« Răspuns #20 : Mai 14, 2008, 12:28:20 a.m. »
@Crina: RCA nu e musai sa fie lipit. Tour are loc special de rovignete.. acuma, ce sa zic, tine de noroc...
in 10 ani de condus , nu am fost oprit niciodata ca sa ma intrebe de rovigneta... de leduri albastre insa...:D
sfatul meu, tineti rovigneta veche in geam, nu va va opri nimeni!
G.
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline BitMaster

• Gold member
  • Mesaje postate: 1804
    • Caini ciobanesc german
« Răspuns #19 : Mai 14, 2008, 12:19:25 a.m. »
eu le-am lipit ca nu ma deranjeaza.

pe mine m-a certat VFA cand mi-a vazut minunile alea lipite de geam.
"ce o sa faci daca schimbi parbrizul?" - are dreptate. Ce faci cu rca, rovigneta daca doame-fereste?
[eu tre sa imi schimb parbrizul, dar l-am ascultat pe VFA asa ca nu am probleme anu' asta, multumesc VFA!]

florin, nici pe mine nu m-a oprit politia - nici anu asta nici in general pt acte. oi avea eu bube, nush =))
« Ultima Modificare: Mai 14, 2008, 12:22:00 a.m. de BitMaster »

Offline florin

• Gold member
  • Mesaje postate: 704
« Răspuns #18 : Mai 13, 2008, 09:08:42 p.m. »
ei, te opresc ei pe tine din alte motive.. nu s-a uitat nici un politist la mine anul asta sa ma ia la un control de "rutina" :063:
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
« Răspuns #17 : Mai 13, 2008, 08:56:11 p.m. »
eu le-am lipit ca nu ma deranjeaza. probabil nu se intampla nimic, daca te opreste garcea si le ai la tine nu are ce sa comenteze.
din cate am inteles eu daca le vede in geam nu te mai opreste la controale -in fiecare an prind controlul de rutina in bucuresti, cel pt RCA :( acu' e pe parbriz... sa vad ce privire agera au domnii :P

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #16 : Mai 13, 2008, 08:47:51 p.m. »
Si eu la fel.Si rovigneta si asigurarea le am in acte.  :71:

Offline florin

• Gold member
« Răspuns #15 : Mai 13, 2008, 08:44:38 p.m. »
si daca nu o lipesti... ce se intampla ? nu am nici RCA-ul lipit, sta bine mersi cu restul de acte ale masinii

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #14 : Mai 13, 2008, 08:42:03 p.m. »
trebuie lipita. ca si rca-ul.
io am lasat-o pe cea expirata si merg asa pana vor binevoi sa puna in vanzare noi roviniete

Offline florin

• Gold member
« Răspuns #13 : Mai 13, 2008, 08:38:28 p.m. »
pana la urma rovinieta aia nu trebuie lipita pe geam, nu ? nu suport sa am chestii lipite pe geam (scap in curand si pe lamaile alea..)

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #12 : Mai 13, 2008, 08:35:04 p.m. »
ok, am inteles asta. ce nu pricep e de ce se bateau politistii cu pumnii-n piept ca vor urmari cine are rovinieta si cine nu (de 1 mai s-a facut mare valva pe subiect ca pleca lumea in mini vacanta). e total ilogic. verifica-ma daca imi dai si posibilitatea sa-mi cumpar rovinieta asta. de asta ziceam ca e o aberatie cum numai la noi poti sa vezi

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 481
« Răspuns #11 : Mai 13, 2008, 08:19:42 p.m. »
Crina stai linistita , aud ca momentan este oprita vanzarea rovinietelor deoarece ele se vindeau asa aiurea , peste tot fara ca soferul sa plateasca in acest sens ceva. Astfel se va insatura in cel mai scurt timp posibil TAXA DE OBTINERE a rovinietei care va fi doar 87 % din costul propriuzis al acesteia. Ea se va vinde pentru toata tara STRICT organizat intr-un singur loc centralizat (aud ca la Danes , dar nu este decat un zvon, deocamdata).La nivel superior problema este putin blocata deoarece nu se stie foarte clar cum se va calcula TVA-ul la acesta vanzare cumparare. Respectiv se va face :

((costul rovinietei X 1,19)+(costul Taxei de Obtinere X1,19)) X 3,14 

sau se va face

((costul rovinietei +costul Taxei de Obtinere)X 1,19) X3,14 

dupa cum se vede, problema fiind de ce 3,14 si nu 314 ?

altfel spus, 3% dintre oficiali intreaba timizi "merge oare ?" si restul raspund in cor "L'as CA TINEEE !"
Dacia 1310 1,6 8V + Octavia Tour 1,8 20V-T

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #10 : Mai 13, 2008, 07:02:24 p.m. »
Alecu, la norocu' meu, pe mine ma opreste garcea :(

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #9 : Mai 13, 2008, 06:30:20 p.m. »
Si eu am mers 4 luni fara rovigneta si mai mergeam daca nu ieseam cu masina din tara,dar mi a fost frica sa nu ma opreasca la intoarcere si sa ma intrebe de rovinigneta mai ales ca era inceputul anului,ca altfel nici acum nu aveam.Oricum o aveam pe cea veche in parbriz si nu statea nenea politaiu sa se uite la ea.
« Ultima Modificare: Mai 13, 2008, 06:32:06 p.m. de F L O R I N »

Offline 72THX

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Dr. Taberei)
  • Mesaje postate: 995
« Răspuns #8 : Mai 13, 2008, 06:19:35 p.m. »
Draga Crina am mers fara rovinieta Buc. - Arad si retur; Buc - Giurgiu si retur de cateva ori Buc. - Pitesti sii retur si in timpul sarbatorilou Pascare pana la socrii mei ( aproape de Gesti ) de nenumarate ori fara rovinieta. Am intrebat si tiristii de rovinieta si au spus ca nu se gasesc nici prin tara.

Concluzie atunci ramne sa ma lipesc eu in parbriz si sa fac pe rovinieta.
Daca nu se gasesc ce sa lipesc dar te pui cu garcea. :D

SKODA OCTAVIA 2 Elegance, 4x4; 1,9 TDI BXE; Xenon, PDG, Tempomat, Maxi-Dot, Hill Hold...
[URL=http:/

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()