Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Probleme sistem injectie motoare diesel common-rail  (Citit de 41521 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3194
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
Re: Probleme sistem injectie motoare diesel common-rail
« Răspuns #8 : Decembrie 20, 2013, 11:39:59 p.m. »
Din cate stiu injectoarele nu se fac la Iasi, acolo se face doar testarea lor. Iar acea testare se face in purul stil romanesc...  :047: Asa ca daca aveti injectoare facute de Delphi si au fost verificate la Iasi nu va mirati cand va pica fiindca testarea o faceti voi, nu producatorul.

Injectoarele se produc (asambleaza) la Iasi, la fabrica Delphi,  inclusiv pompe de injectie, etc. Am prieten sofer pe international, aduce anumite piese( diuze, corp injector, capuri de pompa, etc) de la fabrici din vest si duce in vest la fabrici Peugeot, Renault, Volvo, etc  injectoare, pompe de injectie, etc.

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #7 : Decembrie 20, 2013, 11:38:13 p.m. »
Eu o fac de ceva timp, in special iarna, folosind un ulei 2T de la Metabond.
Land Rover Discovery 3

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #6 : Decembrie 20, 2013, 10:51:11 p.m. »

Trebe motorina superbuna(altii o combina cu ulei 2T)

Asa este, dCI-stii o practica de mult ! Si pe alte forumuri se discuta intens acest "subiect" ; sunt f multi care folosesc ulei 2T in motorina,mai ales cei cu motoare diesel euro 3.As fi curios daca cineva de pe forumul nostru a incercat acest "tratament" .
Dauneaza sau nu ?
Dupa parerile altor forumisti,ar fi ok ...si mai ieftin decat un produs dedicat,gen Metabond.
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #5 : Decembrie 20, 2013, 09:55:02 p.m. »
Mda, Bogdan... Eu cred ca ar trebui sa iei legatura cu TORB Motors din Buc pt o discutie privind aceste operatii de service, vezi daca te pot ajuta si la ce pret ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #4 : Decembrie 20, 2013, 04:48:20 p.m. »
Din cate stiu injectoarele nu se fac la Iasi, acolo se face doar testarea lor. Iar acea testare se face in purul stil romanesc...  :047: Asa ca daca aveti injectoare facute de Delphi si au fost verificate la Iasi nu va mirati cand va pica fiindca testarea o faceti voi, nu producatorul.

LE: Sa inteleg ca pana la 130.000 km tre sa avem bani de masina noua? Daca au dreptate cei de pe vwforum, vina o poarta motorina iar beneficiarii suntem noi, primim masini noi. Platite de noi, nu de producator.  :042:
« Ultima Modificare: Decembrie 20, 2013, 04:59:18 p.m. de LNT »
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3194
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #3 : Decembrie 20, 2013, 01:05:33 p.m. »
Mda!!!
Si erau pe acilea niste filozofi care filozofau des si tare la adresa Renault!
Da, la o serie de motoare Renault( in special cere E3) se intampla acest lucru si reparatia era ...3000 de E.
Se producea la injectoarele Delphi, care de altfel echipeaza o mare, dar o mare varietate de firme.
Acum dela IAsi, fabrica Delphi pleaca injectoare in toata Europa, la Volvo, peugeot, renault, etc.........

din pacate la vw se pare ca e 5500 e reparatia!

Nu ai ce face, mergi intr-un service specializat in diesel, schimba pompa, injectoarele( poate se pot si reconditiona, la Renault se poate schimba doar diuza) si curata tot traseul cu aer sub presiune, etc, etc.

E naspa, dar am si eu o informatie din sistem ca mai sunt ceva cazuri,. Trebe motorina superbuna(altii o combina cu ulei 2T), motoare turate( nu a 5 in oras) si mult noroc!

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #2 : Decembrie 20, 2013, 12:54:46 p.m. »
Eu am avut un Ford inainte si Focus 1 TDCI (common rail) produs intre 2001-2003 a avut o problema asemanatoare: pompa de injectie producea pilitura ce ajungea in injectoare. Singura solutie era inlocuirea pompei de injectie + injectoare (sau reconditionarea lor) si curatarea instalatiei de alimentare.

Un exemplu de la VAG pentru 2.0 TDI peste care am dat acum ceva timp in urma: http:// vwforum.promotor.ro/topic/90351-probleme-pompa-de-inalta-presiune/

Poate gasesti ceva relevant in exemplu de la VAG care te va ajuta sa-ti rezolvi problema.

Offline bogzy

• Doar inscris
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 16
  • Auto: Octavia 1.6TDI CR
Probleme sistem injectie motoare diesel common-rail
« Răspuns #1 : Decembrie 20, 2013, 11:10:40 a.m. »
Salut!

Vad ca nu s-a mai abordat subiectul ce urmeaza, dar cred ca vor fi tot mai multi cei care vor scrie despre el.
Hai sa incep... Am o Octavia 2 FL, 1.6 TDI CR, 115000 km.
Intr-o zi (rea, evident) mi s-a aprins intermitent in bord martorul cu forma unei spirale. Odata cu el a scazut si puterea masinii, intrand intr-un safe mode care limita turatia pe la 2700 rot/min. Turbina era anulata si ea.
Am mers la reprezentanta Skoda din Constanta, respectiv Autogrup, unde au constatat ca aveam span (pilitura) in combustibil.
Cauzele pentru ca aceasta pilitura sa fie acolo mi-au fost enumerate astfel:
- o alimentare gresita la un moment dat (benzina in loc de motorina) care a dus la uzura pompei de inalta presiune
- apa in motorina, cu acelasi rezultat ca si mai sus
- motorina proasta de la "baieti", cu aceleasi consecinte
Solutia oferita de Autogrup a fost inlocuirea intregului sistem de alimentare si de injectie, adica: pompa din rezervor, conducte, filtru de combustibil cu tot cu suport, pompa de inalta presiune, rampa de alimentare, injectoare. TOTAL: vreo 24000 ron, adica vreo 5500 euro. Am ramas blocat, nu puteam sa cred ca reparatia costa cat toata masina, care daca o evaluezi face 7000 euro.
Am mers acasa, unde am dat jos rezervorul, conductele si filtrul de combustibil si le-am curatat. Am schimbat si filtrul de motorina cu unul nou, ca sa fiu sigur ca pana acolo e rezolvat tot.
Eroarea continua sa apara, de unde am dedus ca problema e dincolo de filtru, adica in pompa, rampa sau injectoare.
A urmat o diagnoza la un alt service unde se constata ca nu este suficienta presiune in rampa, fie pentru ca pompa de inalte nu baga suficient debit, fie pentru ca regulatorul de pe rampa nu functiona corect. Am verificat injectoarele si mi s-a spus ca functioneaza corect, am pus un regulator de pe alta masina care mergea corect si nu s-a rezolvat, tot nu era presiune in rampa. Asa ca am inlocuit pompa de inalta presiune cu una luata de la dezmembrari. Presiune s-a stabilizat, debitul din pompa crescuse, dar eroarea a continuat sa apara.
Am mers apoi cu ea la Avia Motors la Bucuresti pentru a verifica daca nu e altceva, EGR-ul. Pusa pe tester a dat aceeasi eroare ca si pana atunci, adica probleme cu presiunea in rampa. Mi-am dat acordul sa verifice filtrul de combustibil si rampa. In filtrul de combustibil nu s-a mai gasit nimic in afara de motorina, poate pentru ca deja curatasem eu rezervorul si conductele. Apoi, in rampa au gasit din nou span. Solutia a fost la fel ca si la Autogrup, adica inlocuirea in totalitate a sistemului de alimentare, cu deviz tot de vreo 25000 ron.
Am parcat-o acasa pentru ca nu stiu ce sa-i fac. Nu-mi vine sa dau 5000 euro pe cateva piese.

A mai avut cineva probleme de genul asta? Cum s-au rezolvat?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Turcaletul de bogdanpiatra
[Azi la 03:16:21 p.m.]

Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de Ionutz 81
[Azi la 08:15:10 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

VW Golf VII 1.2 TSI 110 CP Trendline de vizitator
[Mai 13, 2026, 09:10:19 a.m.]

Aditiv benzina de vizitator
[Mai 11, 2026, 11:26:25 a.m.]

* Mesaje recente

Calendar

Iunie 2026
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 [7]
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21