Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: probleme reglaj directie Octavia 2 Scout  (Citit de 10728 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2770
Re: probleme reglaj directie Octavia 2 Scout
« Răspuns #6 : Februarie 21, 2014, 01:54:57 p.m. »
Eu stiu ca am fost o data la un schimb tot asa de bucse sau nu mai tin bine minte ce si au trebuit sa foloseasca si flacara pentru a incalzi acel brat si flexul pentru a taia surubul. S-au chinuit vreo ora ca sa-mi schimbe atunci ce am avut de schimbat. La cat au ciocanit acolo si au taiat cu flexul, daca au afectat structura de integritate a bratului si mi se rupea ulterior in trafic?

(eu am avut brat inferior rupt la Dacie dupa o operatiune de genul. Mi s-a rupt la o franare puternica la o trecere de cale ferata si am ramas blocat fix pe calea ferata. Planetara a iesit din roata si nu mai puteam misca masina si s-a rupt si furtunul flexibil de frana si ramasesem si fara frane)

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 457
  • Kun Janos
  • Auto: Octavia II Scout
« Răspuns #5 : Februarie 21, 2014, 01:50:19 p.m. »
Cred ca ai mare dreptate, in general reprezentantele nu se ocupa de "carpit" masinile si bine fac. Dar sa schimbe un brat intreg in loc de o bucsa...De unde si pana unde?
Eu tot pe la reprezentanta o sa trec si de acum incolo, dar cand am indoieli mai intreb si pe la altii.
(vandut) Octavia Scout II din 2007, 103kw, BMM
Volvo XC60 2016, 220CP, D5

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2770
« Răspuns #4 : Februarie 21, 2014, 01:41:55 p.m. »
Nu trebuie sa te minunezi. In reprezentanta se fac operatiuni conform cu procedurile pe care le au. (in multe cazuri totul se ajunge doar la schimb de piese)

O reprezentanta Skoda nu poate sa taie un surub cand in procedura data de producator scrie ca bratul se schimba.

Practic nu taiatul este o problema ci faptul ca nu vor putea oferi garantie pe lucrare deoarece n-au o baza solida.

Offtopic dar relevant pentru unele operatiuni efectuate in service-uri:

Aveam o problema la fosta masina cu pedala de acceleratie (electrinica). Se manifesta prin faptul ca masina se tura singura la 1500RPM. Am fost la un service multi-marca unde mi-au facut o diagnoza si au zis ca pedala e de vina. Am cautat o pedala noua si m-am indreptat spre una SH comandata de pe internet (1500RON o pedala noua si 200RON SH).

Am mers cu pedala SH la ei ca sa mi-o monteze si nu mare mi-a fost mirarea cand pedala mea SH era venita de pe o masina cu volanul pe dreapta si era fix inversa. Electricianul de acolo a zis ca el o poate desface sa scoata modulul electronic din pedala gresita si sa-l puna in pedala mea, dar nu in service ci dupa-program.

Practic politica in acel service era doar schimbat de piese, nimic mai mult. M-am intalnit cu el dupa program si mi-a schimbat in 10 minute partea electronica din pedala.
« Ultima Modificare: Februarie 21, 2014, 09:37:42 p.m. de ff_2004_06 »

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Kun Janos
« Răspuns #3 : Februarie 21, 2014, 12:58:38 p.m. »
Pana la urma am vizitat inca un service. Acolo au reusit sa degripeze una dintre suruburile excentrice. Pe cealalta parte a fost nevoie sa taie surubul, acesta era blocat in bucsa. S-a schimbat doar bucsa si surubul, toata treaba a costat in jur de 150 RON din care surub+saiba+bucsa a fost 85 RON.
Ma minunez cum cei de la reprezentanta voiau sa taie bratele.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2 : Februarie 20, 2014, 11:52:05 a.m. »
Taie suruburile, da cu un dorn in ele pana ies, refa cu o filiera pasurile si pui suruburi mai groase putin.
Asta e o idee, nu stiu daca va functiona si la tine, dar cu atentie si grija cred ca se poate face. Totusi, cere si o opinie mai autorizata decat a mea.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Kun Janos
probleme reglaj directie Octavia 2 Scout
« Răspuns #1 : Februarie 20, 2014, 09:53:07 a.m. »
Buna,

Tocmai mi-am luat un set nou de anvelope si m-am gandit sa reglez directia.

Pe partea din spate suruburile sunt gripate, solutia degripanta neavand nici un efect asupra lor.
Am fost la reprezentanta, au zis ca suruburile sunt blocate in brate, si ca soluta este taierea acestora (distractie de 2x550 RON pentru brate noi originale, sau 2x250 RON brate noi - alt producator).

Am inteles ca bratul vine cu bucsi. Oare chiar nu exista alta solutie? Mai trec azi pe la un service, sa vad ce zic aia.

Janos
« Ultima Modificare: Februarie 20, 2014, 10:14:01 a.m. de kunjanos »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de vizitator
[Aprilie 03, 2026, 09:05:54 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Aprilie 01, 2026, 10:46:10 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Martie 28, 2026, 04:52:37 p.m.]

temperatura exterioara de al bundy
[Martie 18, 2026, 10:09:01 a.m.]

Martori abs esp frana de mana in bord de al bundy
[Martie 12, 2026, 02:33:13 p.m.]

Probleme inchidere centralizata de al bundy
[Martie 12, 2026, 02:32:45 p.m.]

* Mesaje recente

Calendar

Aprilie 2026
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 [5]