Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Pantera neagra , ''superba '' mea  (Citit de 14309 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline twopak

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 114
  • ''membru''
  • Auto: Superb 4T L&K 150 cp
Re: Pantera neagra , ''superba '' mea
« Răspuns #49 : Februarie 08, 2015, 03:19:48 a.m. »
Multumesc frumos pentru răspuns. Ceva cunostinte despre cum se spală o masina am si eu. Înainte de a fi taximetrist de renume interstelar ( la mine in parcare ma cunosc toți 5)  :69: Am lucrat in spălătorie aici in Anglia vreo 4 luni, Insa operațiuni complicate nu am facut niciodată. Daca nu cer prea mult inca astept , nu-i graba evident , un link ceva la produsele respective.
Multumesc !

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 378
  • Auto: Octavia 2 1,6i Combi
« Răspuns #48 : Februarie 07, 2015, 09:12:55 p.m. »
Vezi ca si la noi, in spatele "zelului" spalatorilor - ca mai sunt si de astia care pentru 5 lei ciubuc iti freaca pe bune masina de-i sar capacele- se ascunde de fapt degradarea iremediabila si cu buna stiinta a lacului, vopselei. Sa nu crezi ca in cele 10 minute o masina e spalata ca la carte si fara riscuri asupra ei. Ba chiar ti-o expui mult si si platesti pentru asta. Unii baga tot felul ce chimicale pe post de spuma, chiar si soda caustica am auzit ca se pune.
O spalare corecta dureaza, costa mai mult si legat de costuri e un alt aspect la noi la romani, dar nu detaliem. Se cere si oarecare dedicare operatiunii, ceva cunostinte, practic inexistente la baietii care tin lancea si cirpa aia in mina.
Masina mea de exemplu sta cam o ora la spalat, trece prin mai multe etape, se spala diferit in functie de cit jeg are pe ea. Cu stersul e cea mai delicata parte, ca ala provoaca cele mai nasoale stricaciuni in timp (sau chiar pe loc), daca masina nu ti-a fost spalata cum trebuie. Si daca dai de un frecaci de asta zelos...
Sa aplici ceara de protectie nu e asa simplu, dar nici complicat, trebuie rabdare si putina dedicare; te poti apuca chiar tu sa faci operatiunile, iar daca ai timp si spatiu e perfect.  Rezultatul iti va da insa satisfactii :082: .
Eu nu am spatiu pentru ca stau la bloc si trebuie sa apelez la un centru specializat. Unii colegi au facut chiar ei operatiunile (IWolffy si Alexinjique de ex), insa sunt niste etape care trebuie urmate, prima dupa spalare fiind decontaminarea caroseriei inainte de a da ceara. Gasesti informatii pe phorumuri de detailing, iti voi trimite si niste link-uri pe PM. <))
« Ultima Modificare: Februarie 07, 2015, 09:21:25 p.m. de Iorgovan »
Octavia II 1,6 MPI - BSE - 102 CP - 2007

Offline twopak

• Membru de baza
  • **
  • ''membru''
« Răspuns #47 : Februarie 07, 2015, 05:13:10 p.m. »
Crede-ma ca in aproximativ 30 zile cat stau acasa in concediu spal masinade cel putin 6 ori si am fost mai multumit in tara decat aici. ceintelegi tu prin impachetari in ceara? da-mi te rog un link cu produsul sa ma dumiresc. pentru ''blana'' panterei fac orice sa-i fie bine :))

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 378
  • Auto: Octavia 2 1,6i Combi
« Răspuns #46 : Februarie 06, 2015, 06:22:05 p.m. »
Pe negru, intr-adevar se vad foarte usor zgarieturile, insa cu o intretinere corespunzatoare se poate diminua suficient de mult acest fenomen.  Unde ii faci toaleta masinii in UK? Chiar asa slabe sunt serviciile de spalare/cosmetica acolo?...ca doar n-o fi ca la noi unde spalatoriile-s absolut varza.
Iti recomand sa 'impachetezi" Panterra o data la 3 luni cu ceara de protectie si vei vedea diferentele.
Eu iarna asta am dat prima data sealant pe caroserie si este absolut uimitor ce efect are vis-a-vid de jegul "de sezon" din Romania. Nu iti spun ca- de cind o intretin- masina arata intr-un mare fel :082: si chiar ma bucur din plin de culoare, cu efecte negative minime, in timp,  asupra acestui negru perlat. Dar nah! necesita atentie, insa daca il intretii corespunzator...iti fura ochii, crede-ma!
« Ultima Modificare: Februarie 06, 2015, 06:46:17 p.m. de Iorgovan »
Octavia II 1,6 MPI - BSE - 102 CP - 2007

Offline twopak

• Membru de baza
  • **
  • ''membru''
« Răspuns #45 : Februarie 06, 2015, 02:45:49 p.m. »
Eu am vopsit-o la un particular in Comarnic ph. Am fost mulţumit. In bani ăștia mia refăcut/revopsit jantele in gri metal gun,  scos toate semnele portbagaj şi grila.
Nu fac drift uri cu clientii dar ma interesează sa stea masina pe direcţia pe care o doresc. Consumul nu a crescut decât cu max 200 ml ceea ce nu ma deranjeaza mai ales ca a şi scăzut preţul cu 30 pence. Cât despre zgomot am mai spus-o şi o repet. Amvelopele astea sunt pe mute.

Offline #PIT

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 365
  • Auto: O2FL 1.9TDI 77kW BXE
« Răspuns #44 : Februarie 05, 2015, 11:58:48 p.m. »
20 milioane . In afara de plafon.

Ieftin prietene :)

Astia de la Compexit Cluj cer 2000Eur pentru o vopsire totala :). Bine, cu cuptor si tot ce trebuie :)

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2784
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #43 : Februarie 05, 2015, 03:04:10 p.m. »
... sunt la al doilea rând de gume vredenstein ultrac sessanta de data asta ceva mai late : 235/40/18 . Anvelopele astea sunt pur si simplu perfecte. Si scumpe!

Regula empirica - la fiecare 2" se dubleaza pretul la pneuri. Cele de 18 costa dublu fata de 16 care la randul lor sunt dublu fata de 14". 

Si parere personala, nu merita, zic eu mai ales pentru taximetrie. Nu au decat "avantajul" zgomotolui mai ridicat, disconfort, consum mai mare si pneuri mai scumpe.  Banuiesc ca nu faci drifturi cu clientii ca sa conteze stabilitatea.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline twopak

• Membru de baza
  • **
  • ''membru''
« Răspuns #42 : Februarie 05, 2015, 02:22:53 p.m. »
20 milioane . In afara de plafon.Din pacate acum este zgariata iar peste tot. :(

Offline #PIT

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 365
  • Auto: O2FL 1.9TDI 77kW BXE
« Răspuns #41 : Februarie 03, 2015, 02:24:12 p.m. »
Cat te-a costat vopsirea totala?

Offline twopak

• Membru de baza
  • **
  • ''membru''
« Răspuns #40 : Februarie 03, 2015, 07:22:18 a.m. »
Dupa 11 luni impreuna si peste 65.000 km parcursi am fost la verificarea mecanica anuală. Zero "pagube". Pantera se autoreglezeaza :))
Atașez si cateva poze cu machiajul aplicat anul trecut in vara. Vopsire totala, grila modificata, scoase semnele si scrisul de pe "coada" si tenesi vopsite in gri gun metal .

Offline twopak

• Membru de baza
  • **
  • ''membru''
« Răspuns #39 : Ianuarie 23, 2015, 04:57:13 p.m. »
Anthurium, era "CU/DUPA" . Am văzut ca vroiai sa te înscrii la un test drive iar eu m-am oferit. Evident daca ai sufienta rabdare.
Cat despre cat de "neastamparata" esti la volan... Pantera mea știe sa si toarca dar sa si muște. Din asfalt evident. :))
Off subject sunt la al doilea rând de gume vredenstein ultrac sessanta de data asta ceva mai late : 235/40/18 . Anvelopele astea sunt pur si simplu perfecte. Si scumpe!

Offline anthurium

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: marea banie
  • Mesaje postate: 406
  • Auto: Octavia 2 1.6 mpi
« Răspuns #38 : Ianuarie 23, 2015, 04:48:48 p.m. »
daca ai rabdare pana Martie cand vin acasa te las sa "alergi" cu/dupa Pantera mea. Si promit sa nu dau drumul la "ceas" , deci e free.
Wow, cu toata stradania mea, nu ma voi putea tine dupa pantera ta, deocamdata. Pe viitor, nu se stie . Eu zic sa nu promiti nimic, nu sunt deloc cuminte la volan....... ;;)
Florile merg atât de departe cu bunătatea lor, încât parfumează mâinile celor care le strivesc.

Offline twopak

• Membru de baza
  • **
  • ''membru''
« Răspuns #37 : Ianuarie 23, 2015, 04:42:29 p.m. »
Adevarul este ca de fapt am doua mâini pe dreapta :) dar pentru ca nu am incotro a trebuit sa ma obișnuiesc. Sunt multe altele cu care nu ma pot obișnui aici. Mâncarea , băutura si femeile. Ordinea este pur aleatorie :))

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #36 : Ianuarie 23, 2015, 04:37:52 p.m. »
             Twopak, daca poti schimba vitezele si cu mana stanga si cu dreapta, inseamna ca esti ambidextru.  :040:  Felicitari! Sa te bucuri de Panteruta cat mai mult si sa o stapanesti sanatos in continuare!

Offline twopak

• Membru de baza
  • **
  • ''membru''
« Răspuns #35 : Ianuarie 23, 2015, 03:22:24 p.m. »
Într-adevăr superb 3 e cam nașpa mai ales spatele. Sa dus dracu "curul" ala lat si uniform care se potrivea de minune cu ideea de limuzina a superbului.
@Daniel nu imi este deloc greu . Recunosc ca pana la intrarea in tara nu merg decat pe autostrada si acolo n-ai cum sa gresesti. Intri in Franța si mai ieși in Romania . E adevărat ca inca mai ezit puțin in giratorii dar doar in tara. Ca sa nu mi zic ca este/ar putea fi un bun "anestezic" pentru cei agresivi. Cu volanul "strâmb" :) nu mai faci ce faci cu volanul la locul lui.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Azi la 05:34:00 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Azi la 05:34:00 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Azi la 05:21:12 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Azi la 01:07:59 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]