Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Roomster 1.9TDI-PD 105CP  (Citit de 12706 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sirJohn

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti-RO
  • Mesaje postate: 15
Re: Roomster 1.9TDI-PD 105CP
« Răspuns #11 : Aprilie 06, 2009, 10:24:48 a.m. »
Am condus aceasta masina zilnic timp de vreo sase luni si vreau sa spun ca este o reala placere (varianta fara acoperis panoramic).
Ca plusuri:
+ spatiu interior bun, mai ales in portbagaj (totusi 3 pasageri pe locurile din spate s-ar putea simti cam inghesuiti, 2 e ok);
+ motorul functioneaza ireprosabil, are un cuplu bun si putere suficienta in orice situatie;

Minusuri:
- cauciucurile subtiri, astfel ca se simtea orice denivelare, iar garda la sol este foarte mica - aveam probleme cu urcarea unor borduri normale;
- la aproximativ un an si trei luni dupa cumparare (18000 km) cutia de viteze a inceput sa agate in treapta a 2-a. Am fost la Avia Motors, au schimbat uleiul cutiei de viteze, dupa care problema a disparut (se pare ca era o problema cunoscuta de ei);
- ar mai fi o problema la colturile superioare ale usilor din fata, care daca nu esti atent te pot lovi la cap (au patit-o 2 persoane), insa e chestie de obisnuinta.
Consumul era de 8.3-8.5 in Bucuresti, nu stiu daca sa-l trec la plus sau la minus.
« Ultima Modificare: Aprilie 06, 2009, 03:15:31 p.m. de sirJohn »
Espero 1.5 DOHC-
Sper posesor de Noua Octavia anul acesta

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
Re: Roomster 1.9TDI-PD 105CP
« Răspuns #10 : Martie 22, 2009, 08:23:14 a.m. »
pretul e de vina in competitia cu marcile franceze

Motorul: derivat din cel de pe Fabia 1.9TDI-PD 101CP, putin mai silentios, cu o curba de cuplu mai buna in sensul optimizarii ei in concordanta cu destinatia masinii. Il consider perfect pt masa masinii, trage bine si poti depasi fara emotii.
cutiile de viteza pt euro 4 105 cp au rapoartele mai scurte in treptele 3,4,5 fata de euro 3 101 cp de aici si reprizele ceva mai bune
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
Raspuns: Roomster 1.9TDI-PD 105CP
« Răspuns #9 : Septembrie 10, 2008, 12:23:22 p.m. »
O intrebare pentru cei care sunt in reteaua Skoda: exista ceva planuri pentru cresterea vanzarilor la Roomster ? Sau pur si simplu nu e o masina de succes ?
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #8 : Septembrie 09, 2008, 10:52:40 p.m. »
Albastru Ocean este o alta culoare destinata exclusiv Roomster-ului  :082:
Cred ca vanzarile sunt sub asteptari datorita pretului, destul de mare peste Fabia 2 Combi care este rivalul "din interior"  ;)
« Ultima Modificare: Septembrie 09, 2008, 11:05:06 p.m. de Master 4X4 »
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #7 : Septembrie 09, 2008, 10:27:25 p.m. »
Adi, multumesc pt completari. Si pt ca ai readus in actualitate aceasta masina, pt ca vanzarile, desi il duc pe prima pozitie in clasa lui, sunt departe de targetul propus...pacat. Exista o culoare in exclusivitate pt Roomster, albastrul polar, superba ! Nu ca nu i-ar sta bine alb in echiparea Scout...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline adimfx

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucure?ti
  • Mesaje postate: 42
« Răspuns #6 : Septembrie 09, 2008, 09:39:36 p.m. »
« Ultima Modificare: Septembrie 09, 2008, 10:25:22 p.m. de Master 4X4 »
Opel Astra Classic 1.6 twinport 103 cai, 2005
ABS, climatronic, 4 airbag
30.000 km

Offline adimfx

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucure?ti
  • Mesaje postate: 42
« Răspuns #5 : Septembrie 09, 2008, 08:12:28 p.m. »
Pentru că am mers şi eu cu Roomster, vreau să-l completez un pic Doru şi să adaug părerile mele de consumator, nu de cunoscător al maşinii.

După ce am condus şi Roomster, mie mi s-a părut mai stabilă şi mai rigidă decât Fabia. Poate ampatamentul uşor mărit îşi spune cuvântul aici. Direcţia şi suspensiile sunt orientate spre sportivitate, la ce am condus eu, un Roomster Scout, însă garda la sol este mulţumitoare şi pentru drumuri neasfaltate, precum şi pentru craterele de şosele patriei.

La mine consumul mediu a fost mai mare, mult mai mare, adică undeva în jur de 7,5%, însă nu e un secret pentru nimeni că am talpa mai grea şi că merg cu maşinile în aşa fel încât să văd un consum maxim realizabil, nu unul minim.

Pentru viteze de 130+ pe A2 şi pentru călătoria în fugă prin Cheile Dobrogei (apropos, merită văzut locul) mie mi se pare un consum bun.

Adevăratele plusuri ale lui Roomster Scout se văd când ai de cărat ceva şi, chiar dacă nu am făcut-o, am rabatat scaunele şi m-am jucat un pic cu amenajarea "teritoriului" interior.

Indiferent de câţi ani ai sau de profesie, vei găsi în Roomster, în cazul în care nu l-ai condus până acum, o maşină practică.

Eu m-am văzut întins pe o saltea gonflabilă în portbagaj, cu scaunele rabatate, privind seara luna şi cerul înstelat prin plafonul de sticlă (o super opţiune!). M-am văzut de asemenea şi cumpărându-mi un corp de mobilier din Ikea şi cărându-l acasă cu maşina personală (cu Astra din semnătură mai greu).

Şi dacă eşti familist e opţiune bună pentru că portbagajul aunge pentru muuuulte scutece, chiar şi pentru cuşca unui câine.

Ei bine... dacă eşti zgârcit, maşina asta nu e pentru tine pentru că e scumpă. Şi dacă mai eşti şi pretenţios, materialele din interior nu se ridică la nivelul preţului cerut şi nici designul nu e prea modern.

Să zicem totşi că aceste aspecte negative pot fi neglijate graţie calităţii fabricaţiei şi a tuturor îmbinărilor. La maşina de drive test (adică alergată) testată, cu aproape 10.000 km la bord nu am auzit nici-un plastic vociferând, iar suspensia, deşi e tare, nu bocăne la denivelări pronunţate.

Mai jos câteva fotografii producţie proprie  :D
Opel Astra Classic 1.6 twinport 103 cai, 2005
ABS, climatronic, 4 airbag
30.000 km

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
R?spuns: Roomster 1.9TDI-PD 105CP
« Răspuns #4 : Noiembrie 15, 2007, 04:38:05 p.m. »
Asta este o intrebare pt Ceky sau un electronist bun!  :046:

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #3 : Noiembrie 15, 2007, 03:47:27 p.m. »

Motorul: derivat din cel de pe Fabia 1.9TDI-PD 101CP, putin mai silentios, cu o curba de cuplu mai buna in sensul optimizarii ei in concordanta cu destinatia masinii. Il consider perfect pt masa masinii, trage bine si poti depasi fara emotii. Consumul e OK (5,1% la mine). Reprizele sunt suficiente.

pot folosi softul de la roomster pentru motorul de fabia de 101 CP?

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #2 : Noiembrie 15, 2007, 02:34:13 p.m. »
adevarat.am condus si eu un Roomster cu plafonul de sticla.SUPER TARE! si forma masinii mai deosebita sau ciudata,te face sa te uitiu dupa ea mai mereu.dar chestia cu plafonul de sticla este smechera.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
Roomster 1.9TDI-PD 105CP
« Răspuns #1 : Mai 05, 2007, 04:48:34 p.m. »
Am avut placerea sa fac drive-test cu modelul de top dpdv al echiparii posibile pe Roomster, in versiunea de top dpdv a motorizarii.

Motorul: derivat din cel de pe Fabia 1.9TDI-PD 101CP, putin mai silentios, cu o curba de cuplu mai buna in sensul optimizarii ei in concordanta cu destinatia masinii. Il consider perfect pt masa masinii, trage bine si poti depasi fara emotii. Consumul e OK (5,1% la mine). Reprizele sunt suficiente.

Masina: m-a impresionat! Se conduce exact ca o Fabia, cu deosebirea ca nu trebuie sa uitati in viraje ca aveti o inaltime semnificativ mai mare si o masa totala mai mare (~1400kg). Daca comandati pachetul Dinamic va veti bucura de scaune bine profilate, volan in piele cu 3 spite, jante 15" aliaj. Dar exista un motiv, unul singur, pt cate veti decide sa cumparati masina asta: nu este ESP-ul, nici Climatronicul imprumutat de pe Seat Ibiza/Cordoba, ci plafonul de sticla ! E bine sa mergeti cu un Roomster cu asa ceva si va garantez ca nu va veti mai deslipi de pe bancheta din spate !
Ati auzit bine, acolo am stat si m-am simtit ca acasa. Scaunele spate se rabateaza, culiseaza, se pot scoate de tot. Si sunt mai inalte decat cele din fata. Si inca un gadget: functia de cornering !
Odata aprinsa faza scurta, proiectoarele de ceata se vor aprinde pe rand la fiecare viraj mai accentuat, pt vizibilitate sporita.

Totul are un pret: 20.000 euro pt ce am condus eu, de ex. Daca aveti o familie cu 2 copii si-un caine, Roomster este casa Dvs pe roti pt acesti bani. M-am chinuit sa-i gasesc un defect si am reusit in cele din urma: este prea putin cunoscut printre clientii de Skoda. Mergeti in showroom si veti intelege.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()