Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Scapari furtun Intercooler....  (Citit de 14615 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline popam

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita (Ro)
  • Mesaje postate: 484
  • Iubiti natura, respectati-o!
  • Auto: SOT 1,9 TDI 74KW '08
Re: Scapari furtun Intercooler....
« Răspuns #12 : Septembrie 15, 2014, 08:12:37 p.m. »
dupa ani si ani ( defapt cateva saptamani  :D  ), astazi, cu un amic, am luat problema in serios, am luat sculele din dotare, furtunul l-am cumparat vineri si m-am pus pe treaba, defapt el mai mult eu am invatat.
siguranta aia din capatul opus egr-ului, ne-a dat batai de cap ca smecherii au pus-o dedesupt, si am cam facut acrobatii s-o invartim si s-o descracanam...am reusit, si am lasata-o sus, nu am mai dus-o dedesupt  :082:
EGR-ul curat , lacrima, cel putin gura aia cat se vedea, nu am avut ce sa curat; o urechiusa de prindere era roasa, ca si cum ai lua-o cu pila, de acolo si miscarea de dute-vino care m-a supt de 336 lei.
multumesc pt suport, sfaturi si incurajari  :040: :080:
SOT  AXR 1,9TDI PD 2008  74KW
Incerc sa invat din mers...

Offline popam

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #11 : August 19, 2014, 06:07:25 p.m. »
imi place cum abordezi problema, ti-am dat ieri un MP ! ;)
uita-te.
p.s: vrei sa-mi pice si mie siroafele ca in filmulet?  :032:

Offline T. Carmen

• Expert
  • Mesaje postate: 729
« Răspuns #10 : August 18, 2014, 10:26:03 p.m. »
Poti sa continui. Daca cureti si EGR-ul cu aceasta ocazie, ce crezi? Vei face un lucru rau?
Nu este suficienta documentatia pe care am prezentat-o? Nu ai incredere in ce scrie acolo? Daca nu ai, atunci cand vei demonta furtunul,  pe el este scris un cod. Il notezi...asa nu ai cum sa gresesti.
Nu, nu arata.

Offline popam

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #9 : August 17, 2014, 09:37:33 p.m. »
Multam multam, deci de la minutul 41 incepe alta operatiune :)
Deci asta e codul pt modelul de motor AXR cum il am si eu : 1J0145838T ?
Pai si din partea cealalta nu arata?

Offline T. Carmen

• Expert
« Răspuns #8 : August 15, 2014, 03:53:01 p.m. »
Turcisme, chinezarii... vei gasi mai ieftin.
Nu cred ca are vreun rost sa achizitionezi furtunul OEM.
Cred ca vor trece gazele si prin chinezarii la fel de bine ca si prin cel OEM.
Tu decizi.
Cat te costa? Pai te costa doar furtunul, restul operatiunii va fi gratis, deoarece il vei inlocui tu Popa M...eu am sa-ti prezint un filmulet sa vezi despre ce este vorba. Nu cred ca este o operatiune complexa...bine, mie imi este usor sa bat din mielita, dar daca tu consideri ca este greu.... mergi la un mecanic.
Te uiti cu atentie de la 0:17....0:41, este suficient...bine, baiatul are altceva de facut... dar tu trebuie sa vezi doar cum se demonteaza furtunul. Ai scris codul de pe furtun, fuguta la un magazin de piese, il comanzi, si ai rezolvat problema.
Eventual le spui ca nu doresti furtunul OEM, preferi ceva ieftin, de calitate, si sa tina ca si asta. :71:
Bine, glumesc...
Te rog sa te uiti cu atentie la intervalul de timp pe care l-am mentionat:
https://www.youtube.com/watch?v=l_aL3xciHZI
Succes.

Offline popam

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #7 : August 14, 2014, 06:09:03 p.m. »
Am fost pe la reprezentanta astazi, abia am apucat pe la 4:30, si l-am prins pe meserias!
Mi-a zis ca undeva la 350-400 lei :042: :042: , ca nu stie exact, la ora aia nu se mai poate uita la un pret...luni....aveti idee la cat ajunge acel PRESSURE HOSE, totusi cred ca-i exagerat pretul dat de el, chiar daca nu era sigur ca acela si este?
Multumesc Carmen de poze :) ?

Offline popam

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #6 : Iulie 09, 2014, 09:22:38 p.m. »
Inteleg ce zici, dar furtunul meu nu arata asa...pe capete, eu asa zic din ce am vazut...
Cat ma costa sa-l schimb (adica furtun+manopera)?
 :080:
« Ultima Modificare: Iulie 09, 2014, 10:13:01 p.m. de popam »

Offline T. Carmen

• Expert

Offline popam

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #4 : Iulie 08, 2014, 11:15:35 p.m. »
T. Carmen, nu cred ca este vorba de modelu acesta de furtun, cu mansoane metalice pe margine, din ce tin minte, posibil la modelul meu , cel din semnatura sa fie putin diferit.
Asa este, ulei ars Lucian, pai daca joaca, e clar ca-i furtunul, acuma ca am intrat in problema, daca doresc sa schimb furtunul, ALTCEVA pe langa el mai trebuie schimbat , din acele legaturi/subansamble?

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #3 : Iulie 08, 2014, 09:19:11 p.m. »
Lichidul ala negricios este de fapt ulei ars care ajunge in aerul de admisie ca sa fie introdus din nou in cilindrii ... chestie cu reducerea poluarii...
Ideea este ca pe acest furtun ai presiunea facuta de turbina, deci orice neregula se resimte fiindca presiunea impinge aerul cu vaporii de ulei si motorina nearsa inafara.

Furtunul pe care ti l-a prezentat Carmen difera de la un tip de motor la altul, deci sa nu cumperi ceva gresit ca e armat si nu permite de loc indoiri.
Fixarea se face cu acele sigurante ( la ele trebuie sa verifici sa fie destul de strinse (aripile una fata de cealalta) si sa fie corect pozitionate ( sint in tubul mama niste fante prin care ele string capatul tubului din poza ) Un alt lucru pe care trebuie sa il verifici este inelul de cauciuc de pe armatura din capul tubului ( eventual daca prezinta ciupiri sau urme de rosaturi sa le schimbi )

Oricum pina nu fisiie sa-l auzi din masina, inafara de mizerie nu o sa sesizezi lipsa de putere. Cind o sa fisiie o sa ai trei efecte : mizerie, lipsa de putere si consum crescut .

Offline T. Carmen

• Expert
« Răspuns #2 : Iulie 08, 2014, 07:58:45 p.m. »
am scapari de ceva lichid negricios

Ulei.
Trebuie depistat exact locul, si achizItionezi doar ce crezi tu ca este necesar.

Offline popam

• Membru de baza
  • **
Scapari furtun Intercooler....
« Răspuns #1 : Iulie 08, 2014, 06:17:02 p.m. »
Va salut colegi de trafic,
Nu stiu daca am scris bine in subiectul topicului, dar am sa pun o poza, si o sa va dati seama (poza nu este de la motorul meu, dar este asemanator) :
[/URL]
Bun,partea stanga e problema mea, dreapta asa am luat poza.
Am observat pe la furtunul ala, nu stiu exact denumirea lui, in portiunea unde intra in motor, partea incercuita, am scapari de ceva lichid negricios si daca tragi de furtun , are un mic joc...eu am observat joculetul mai in urma, ca vedeam ca pozitia furtunului, era IESITA fata de normal, dar nu am vazut lichid pe langa, zilele astea am observat si lichidul  :042: [size=78%]![/size]
Puterea motorului nu am simtit-o ca "moare" in demaraj, daca urma sa ma intrebati.

Intrebare(i):
Trebe schimbat furtunul, pe portiunea aia scurta, rectific, siguranta de strangere nu se poate schimba, ca acel furtun are ceva urechiuse, si cand se rupe una, pac apare si acel joc, deci nu de la siguranta, sa ma corectati daca gresesc, zic din auzite  :"> ?
Daca ati patit la fel, ce ati schimbat, sau cum se poate schimba DOAR!??
Un pret , un cod ceva?!
Multumesc :082:
« Ultima Modificare: Iulie 08, 2014, 06:50:33 p.m. de popam »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()