Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Inregistrare Skoda in afara Romaniei (Olanda)  (Citit de 8743 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Inregistrare Skoda in afara Romaniei (Olanda)
« Răspuns #9 : Ianuarie 12, 2015, 10:12:03 p.m. »
Nu cred ca in Olanda exista o taxa de prima inmatriculare, asta e o chestie originala romaneasca. Pe aici platesti fix aceeasi taxa de inmatriculare indiferent ca masina a mai fost sau nu inmatriculata in tara respectiva.

Ba mai mult, in unele tari taxa scade odata cu varsta masinii (in Luxemburg de exemplu, si n-ar if exclus sa fie la fel si in Olanda, cele 3 tari din Benelux au legi asemanatoare).
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #8 : Ianuarie 12, 2015, 09:09:44 p.m. »
Citeste si aici:

Aceiasi chestie este si in Irlanda (probabil asta este o directiva UE) si am fost scutit de taxa lor de inmatriculare datorita urmatoarelor conditii:
 - m-am mutat in Irlanda
 - am detintut masina cel putin 6 luni de zile inainte de a ma muta aici

Nu stiu daca tu indeplinesti aceste conditii.
« Ultima Modificare: Ianuarie 12, 2015, 09:11:56 p.m. de Iulian M »

Offline kremerika

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 4
  • Auto: Octavia 2 1.6cmc
« Răspuns #7 : Ianuarie 12, 2015, 07:25:08 p.m. »
Multumesc Iulian ,

Pe mine ma interesau toate aceste informatii deorece in Olanda au o taxa de prima inmatriculare foarte mare (pe nume BPM) care este un algoritm in functie de emisiile CO2, pretul din RO si echivalentu in NL care e mereu cu 50% mai mare .

Vroiam sa fac o balanta intre a cumpara o masina noua sau a inmatricula masina din RO mentionata . Depinde foarte mult in functie de tara si din cate am vazut in Olanda sunt taxele enorme si astfel pretu ridicat .
Vreau sa evit sa platesc taxa de prima inmatriculare mai mult decat face masina in sine :)

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #6 : Ianuarie 12, 2015, 06:15:14 p.m. »
Regulile din Olanda cred ca sunt asemanatoare cu cele din oricare alta tara rasarita din UE. De exemplu in Irlanda pentru masina ta ai plati o taxa anuala de 710Euro. (eu pentru 1.8 TSI platesc 570Euro pentru ca am CO2 de 158g/km)

In mod normal emisiile nu cresc cu vechimea masinii daca motorul e in mintile lui si n-ai probleme cu sonda lambda.

La inspectia tehnica nu se calculeaza acest CO2 ci doar CO (emisiile). Valoarea CO2 se determina mult mai greu, pana si anvelopele pot afecta aceasta valoare.
« Ultima Modificare: Ianuarie 12, 2015, 06:18:26 p.m. de Iulian M »

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #5 : Ianuarie 12, 2015, 04:04:03 p.m. »
            Informatia din carte este confirmata si pe site-ul dedicat domeniului auto, Autoevolution.  Scrie:
" CO2 EMISSIONS           173 g/km".
           Emisiile le mai poti masura la statii ITP. :)

Offline kremerika

• Doar inscris
« Răspuns #4 : Ianuarie 12, 2015, 01:48:40 p.m. »
Va multumesc pentru reply-uri . Deja am pus o intrebare pentru a lua CoC de la dealer .
Sper sa nu mai intampin alte probleme .

Cred ca regulile in Olanda sunt diferite fata de alta tari europene . Sunt foarte stricti, foarte scumpi si per ansamblu reticenti la idea de a inmatricula masini , emisiile Co2 fiind principala problema . Aveti idee care sunt emisiile CO2 gr/km la o Skoda Octavia 2 1.6 MPI , model 2008 .In carte e mentionat 173 gr/km , cumva emisiile cresc proportional cu vechimea masinii ?

Daniel

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #3 : Ianuarie 09, 2015, 09:02:07 p.m. »
Eu n-am avut nevoie de el pentru a inmatricula masina in Irlanda, dar cei de la reprezentata din Iasi s-au oferit sa mi-l dea.

In schimb am primit o scrisoare de la politia romana dupa vreo 6 luni de zile ce am inmatriculat masina in Irlanda, cum ca trebuie sa ma duc sa o radiez. Am incercat acum de sarbatori si am renuntat dupa ce am vazut coada de 200 persoane. O sa mai incerc o data cand ma mai intorc in Romania.
« Ultima Modificare: Ianuarie 09, 2015, 09:21:05 p.m. de iwolffy »

Offline cristi270802

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 42
  • Doar Inscris
  • Auto: O2FL 1.6 CR GreenTec
« Răspuns #2 : Ianuarie 09, 2015, 08:45:20 p.m. »
Masina fiind cumparata dupa admiterea ROU in EU ar fi trebuit sa vina cu  certificat. Solutia e la dealer/importator. Eu am avut un Renault pe care l-am vindut in Belgia si pentro CoC am scris un email la Renault Cobalcescu si mi-au pus la dispozitie certificatul fara care nu se putea vinde / inmatricula masina.

Offline kremerika

• Doar inscris
Inregistrare Skoda in afara Romaniei (Olanda)
« Răspuns #1 : Ianuarie 09, 2015, 08:33:19 p.m. »
Salutare tuturor ,

In speranta ca nu sunt off-topic, as avea nevoie de ajutorul vostru in legatura cu documentele necesare pentru inregistrarea masinii (o SKoda OCtavia ,model 2008) in afara tarii , mai exact in Olanda .

In cerintele inregistrarii masinii este mentionat un document CoC (certificate of comformity/if European type-approval has been issued[/size][size=78%] )  pe care nu inteleg de unde as putea sa il procur .[/size]
Mentionez ca sunt unicul proprietar al masinii . Masina achizitionata de la Bradytrade Bucuresti in decembrie 2008   .

Daca aveti vreo cunostiinta in cauza as aprecia orice informatie pertinenta .

Multumesc
Daniel

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()