Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Diverse probleme clima,AC,ventilatie..  (Citit de 238414 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Silviu Mosh

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti - Salajeeaaan
  • Mesaje postate: 328
  • SKODA OCTAVIA II 1,4 MPi Rosu Corrida B 92 PUI
  • Auto: Octavia 2 1,4 MPi
Re: Diverse probleme clima,AC,ventilatie..
« Răspuns #20 : Iunie 06, 2009, 06:30:51 p.m. »
Jinks, dupa cum ai vazut, am mai postat aici, avand probleme cu climatronicul. La inceput, la mine, se auzea ca un zgomot de compresor, abia sesizabil, cand am fost la revizie, mi-au verificat instalatia, aveam presiunea scazuta si cantitatea de freon la jumatate (eu nu l-am baut ;) ) Mi-au completat (de fapt, colit si re-umplut) si mi-au spus ca daca mai face, sa ma duc sa-mi bage substanta fluorescenta. De cand am inceput sa-l folosesc, iar a aparut zgomotul, care acum se transforma intr-un zgomot ca de bruiaj la radio... si parca nici rece nu mai baga ca inainte. Cred ca ma duc la AVIA si matur cu aia pe acolo, sau scriu la SKODA MAMA, eventual, ne strangem mai multi semnatari...
Lumea e o jungla, / Oamenii e fiare,
Ce e scris ramane / Scapa cine poate    B 92 PUI

Offline Jinks

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 37
  • Auto: 1.6 mpi
« Răspuns #19 : Iunie 06, 2009, 06:22:48 p.m. »
Cand ti s-a reumplut instalatia cu freon ultima data..? daca acum mai mult de un an e posibil sa ai o lipsa de freon ceea ce ar fi foarte convenabil deoarece se scapa mult mai usor si ieftin decat daca este vb de compresor, dar da este posibil sa fie si de la compresor, trebuie verificat la service daca are ceva compresorul, daca merge la parametrii normali, desi eu tind sa zic ca aceasta problema se datoreaza lipsei de freon..eu cel putin asa am scapat de zgomot..
Octavia 2 1.6 mpi, trend ,2007, B 88 JKS
102 caluti chinuiti destul de des

Offline tny

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 345
  • .......
  • Auto: simply clever
« Răspuns #18 : Iunie 06, 2009, 06:17:09 p.m. »
postez si eu aici pt a nu mai deschide al topic :D
 problema mea este tot cu aer conditonat :( de azi... cand am dat drumu la aer conditionat se aude un huruit,scartait ceva de genu doar la aer,dar daca opresca aeru si dau doar pe ventilatie (econ) nu se mai aude... oare sa fie compresoru de aer conditionat?? :(
skoda superb 1.9 TDI 172cp 2005 tuned by Jeff

Offline Jinks

• Junior
  • *
« Răspuns #17 : Mai 18, 2009, 05:31:09 p.m. »
Eu v-am spus care a fost problema la mine, acum poate sa difere nu stiu, dar de cand am intrebat si eu acum vreo luna doua nu s-a gasit mai nimeni cu aceeasi problema.

Offline razvy22

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Sfantu Gheorghe
  • Mesaje postate: 183
  • Passion for Skoda
« Răspuns #16 : Mai 18, 2009, 04:43:44 p.m. »
Buna, am si eu o astfel de problema...eu am doar clima, nu climatronic, si atunci cand folosesc AC, se aude un sunet, un fel de bruiaj, dureaza 3 sec, 1 sec pauza....si tot asa....si il aud foarte clar, la toate treptele, desi am motor diesel...tot se aude... :-? ...a mai avut cineva problema asta( daca e vreao problema)?
momentan pieton!
ex. Skoda Superb, 2007, 1.9 TDI, 131 cp,  -simpla si frumoasa-

Offline Jinks

• Junior
  • *
« Răspuns #15 : Mai 18, 2009, 04:23:55 p.m. »
Buna, eu am reusit sa rezolv problema sper ca permanent, dupa vreo 4 vizite la service. In primul rand nu stiu daca este vorba de acelasi zgomot deoarece acest zgomot este aproape un mit si din ce am inteles singura problema este zgomotul sau in cel mai rau caz o putere de racire scazuta.
La mine s-a rezolvat prin inlocuirea freonului. Problema este ca la mine a mai fost inlocuit odata dar nu a fost inlocuit bine, deoarece din ce am inteles in instalatie trebuie sa fie 530 grame de freon iar la mine dupa o luna de la inlocuire aveam doar 330 de grame si cum nu aveam pierderi deoarece am verificat si asta inseamna ca nu mi-a pus destul de la inceput.
Deci intrebarea ar fi daca la revizie ti-au schimbat freonul, daca da si zgomotul se datoreaza acestei lipse de freon si nu datorita compresorului deoarece si la el pot aparea probleme atunci trebuie schimbat iar de cineva care se pricepe si pune cantitatea normala.
Iti doresc succes in rezolvarea problemei in caz ca este aceasta, spun asta pentru ca la mine a fost nevoie de 3-4 vizite la service pana sa gasesc pe cineva care sa ma lamureasca care este problema si care sa o si rezolve corect.
Toate cele bune.

Offline sabina

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #14 : Mai 18, 2009, 03:58:41 p.m. »
salutare tuturor,

ceva noutati in legatura cu problema la climatronic ?
intreb, caci din nefericire am si eu aceiasi problema si pot sa confirm "simptomele" pe care le-au descoperit Jinks si EmilG; la mine zgomotul a aparut dupa ce am dus masina la revizia de 15.000 km, si i-am rugat pe cei de la service sa verifice si clima (mai bine nu o faceam, dar deh, era la happy hour).
Am fost la service si nu am rezolvat nimic, mai astept o saptamana doua in speranta ca zgomotul acela va disparea de la sine  0m0 , daca nu voi merge iar. Totusi sper sa nu fie nimic grav, iar daca ati rezolvat ceva dati va rog un semn.
Masina este o skoda octavia II 1.4 MPI trend

Va multumesc

Offline Jinks

• Junior
  • *
« Răspuns #13 : Aprilie 11, 2009, 11:55:33 a.m. »
Am mai scris de o mie de ori simptomele dar cum se apropie ziua in care imi expira garantia vreau sa nu zic ca nu am incercat tot.. ;)
La folosirea climatronicului, din cand in cand se aude un harait care pe mine ma sacaie; nu zic ca nu se poate trai cu el sau ca nu merge bine aerul dar as vrea ca masina mea sa nu aiba defecte, mai ales unele care cu timpul se pot dovedi costisitoare. Creste odata cu turatiile; turez pana la 2500 dupa care las pedala libera si cum scad turatiile se mai aude pe langa motor un harait usor de ventilator  cu ax stricat sau ceva care este "obosit", nu stiu cum sa explic altfel mai bine poate mai cititi pe celalte topicuri cu zgomot la climatronic si gasiti o explicatie mai buna.
Am fost deja la service la avia de 3 ori si nu sa rezolvat problema spunandu-mi ca zgomotul este normal sau inexistent. Nu vreau sa contrazic profesionistii dar parca cand era la inceput nu facea asa si am mai mers si cu alte O2 care nu aveau aceasta problema.Ultima data cand am fost mi-au schimbat freonul si mi-au pus si subst fosforescenta si trebuie sa ma duc peste o luna.
Acum din ce am vorbit cu tipul acela de la service mi-a zis ca atunci cand folosesc modul eco nu mai functioneaza compresorul, iar atunci cand folosesc eco nu mai face zgomote.Deasemenea am auzit ca un compresor nou ar fi vreo 1000 de euro asa ca ma gandeasc daca nu cumva nu aud acest zgomot pana iese din garantie, urmand ca dupa aceea sa fie foarte bucurosi in a-mi gasi probleme..
Cam asta e problema mea, v-as fi recunoscator daca nu exista nimeni cu aceeasi problema care a fost rezolvata sau nu.. :( macar poate imi dati un sfat in legatura cu, ce ar trebui sa spun la service sau daca credeti ca este necesara o atentia pentru a le ascuti auzul...
Ideea este ca acele topicuri erau din mai anul trecut m-am gandit ca daca e mai actual o sa atraga mai multa atentie, daca deranjeaza pe cineva sau ceva nu este in regula, inchideti topicul sau stergeti-l.
Va multumesc.
« Ultima Modificare: Aprilie 11, 2009, 12:43:42 p.m. de M i c u t z u »

Offline Silviu Mosh

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #12 : Aprilie 02, 2009, 01:48:57 p.m. »
Mai are cineva aceasta problema cu climatronicul? Aveti idee de ce face asa? (cei de la service mai tari de urechi nu auzeau nimic, pana nu a venit unul mai tanar si cu auzul mai bun)...

Offline Jinks

• Junior
  • *
« Răspuns #11 : Martie 30, 2009, 11:37:27 a.m. »
Multumesc pt informatie.Eu oricum am programare peste o luna la service sa vada daca descopera ceva cu substanta aceea, daca aflu ceva o sa va informez.. ;) Si mai am o intrebare pt tine emil..esti cumva acelasi emilg de pe site-ul tcm care a facut chiptuning? ca as fi si eu curios de schimbarile care au aparut dupa proces.Daca nu te deranjeaza poate imi trimiti si mie un pm desi eu inca nu am inteles complet cum functioneaza sistemul..
multumesc

Offline EmilG

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 78
  • Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor
    • SHARK Industries
  • Auto: Octavia 2 1,6MPI
« Răspuns #10 : Martie 30, 2009, 10:41:21 a.m. »
Bună dimineaţa. Problema ( dacă este o problemă... ) n-are o explicaţie clară, cel puţin până acum. Anul trecut Doru a avut amabilitatea să mă ajute cu un diagnostic cu VAS-ul, care însă nu a găsit nimic în neregulă. De atunci am ignorat zgomotul, care există, dar se pare că nu are alte urmări. Climatronic-ul funcţionează normal. Nu prea cred că are de-a face cu presiunea freonului din instalaţie, mai degrabă pe la compresor, un rulment, ceva. De, cine ne-a pus să ne luăm maşini cu motor aşa silenţios...
Skoda Octavia II, 1,6 MPI, BSE, Elegance, MY2007, Gri Antracit

Offline Jinks

• Junior
  • *
« Răspuns #9 : Martie 29, 2009, 12:21:18 p.m. »
Eu tocmai am fost la service deoarece mai am doar 4 luni din garantie si am zis sa rezolv problema si mi-a umplut instalatia cu freon si cu substanta fluorescenta si mi s-a spus sa vin peste o luna si sa  se mai uite atunci.Acum cand am fost acolo se auzea un harait dar nu cum face ea cel mai rau si mecanicul mi-a zis ca este normal, dar eu nu tin minte sa fi facut asa la inceput. Am mers si cu o alta octavia si nu facea aceste zgomote.
Cred ca singura speranta este sa prind zi in care face zgomote cum face cel mai rau si atunci sa fug la service.. :(
Sper totusi ca nu ma amana pana iese masina din garantie si atunci sa inceapa sa auda si ei zgomotele si sa ma coste o avere reparatia.

Offline Silviu Mosh

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #8 : Martie 28, 2009, 08:07:47 p.m. »
Acest lucru se intampla si la climatronicul meu. Acelasi zgomot insesizabil (eu as spune ca de compresor din ala de vopsit, cu butelie, care e la distanta mare). Cand am fost la prima revizie, am semnalat acel zgomot, dupa ce au incercat sa ma faca sa inteleg ca "Nu se aude dom`le nimic", a venit unul mai tanar, a pus aparatul de testare aer conditionat si a descoperit ca aveam cantitatea si presiunea la jumatate fata de normal. Mi-au spus ca daca mai face sa ma programez pentru o verificare cu agent colorat, sa vada pe unde scapa. Mi-au refacut presiunea si cantitatea la parametri normali, dar dupa 2 luni a aparut iara acel zgomot (a fost si iarna, daca era vara cred ca facea mai repede). Acum, astept o perioada mai libera in programul meu ca sa ma programez.
Daca voua va spune altceva, postati aici, e o idee sa le dau la mecanici cand m-oi duce la verificare.

Offline Jinks

• Junior
  • *
« Răspuns #7 : Martie 28, 2009, 07:03:35 p.m. »
Buna ziua am si eu tot o octavia 2 1.6 mpi si din ce am citit prezinta aceleasi simptome ca masina lui emil. Am fost deja de 3 ori la service si nu au rezolvat nimic in mare pentru ca nu scotea zgomote in acel moment.Tot ce au facut a fost sa curete un ventilator si sa mai umple instalatia cu freon.
Daca cunoasteti problema si un posibil mod de rezolvare as fi recunoscator.
Buna ziua

Fiecare membru are obligatia sa isi treaca in semnatura modelul, motorizarea si anul de fabricatie al masinii pe care o poseda. [/]
« Ultima Modificare: Martie 28, 2009, 07:10:21 p.m. de St3ff »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #6 : Mai 23, 2008, 11:14:10 p.m. »
Nu-mi ramai dator cu nimic, nici chiar daca rezolv printr-o minune problema ta. Sau, daca ma gandesc bine, iti vand un sticker !  :)) Ti-am trimis MP.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()