Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Pocnituri la accelerare si franare  (Citit de 5603 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3199
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
Re: Pocnituri la accelerare si franare
« Răspuns #4 : Septembrie 07, 2015, 09:08:43 p.m. »
Zgomotul e de la placutele de frana, culisele acelea de la etrier, etc. Dupa ce se mai uzeaza placutele acestea au un oarece joc(normal in etrier), Cand dai cu spatele se ridica putin, cand franezi prima data usor se reaseaza pe pozitia pentru fata. Zice-se ca e normal. Am obserbat si la mine ca dupa 4-5000 de km de la schimb de placute reapare zgomotul, dupa ce imediat la schimbare e liniste totala.

Offline Giovanni_23

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 382
  • Auto: Octavia 2 1.9 TDI
« Răspuns #3 : Septembrie 07, 2015, 06:29:41 p.m. »
    Si eu am detectat acelasi sunet, o pocnitura mica, scurta, metalica, in partea din spate, doar cand dau in marsarier. Trebuie sa schimb bucsile din spate neaparat si ma gandeam ca de acolo ar fi problema. Urmeaza sa fac o vizita la service pt a sti exact cauza.
Skoda Octavia 2 1.9 TDI *Elegance* °2007°

Offline #PIT

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 365
  • Auto: O2FL 1.9TDI 77kW BXE
« Răspuns #2 : Septembrie 04, 2015, 02:37:34 p.m. »
Pai unde e localizat zgomotul? Pe fata, pe spate?

Daca e pe fata as verifica planetara.

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
Pocnituri la accelerare si franare
« Răspuns #1 : Septembrie 04, 2015, 11:51:37 a.m. »
Salut dragi colegi.

Am nevoie de putin ajutor din partea voastra.

Am niste pocnituri pe partea dreapta la viteze mici cand franez mai apasat sau cand plec putin mai in forta.

Am fost cu masina la mecanic si am gasit pe spate dreapta o bucsa rupta. Am schimbat bucsa respectiva, dar tot mai apar acele pocnituri.

Sunt niste pocnituri metalice. Ceva in genul ca ar scapa ceva de pe o pozitie.

As dori sa stiu daca a mai patit cineva ceva de genul si care a fost rezolvarea.

Am inteles ca ar mai putea fi de vina niste suruburi slabite-fie de la scutul motor metalic fie de la cutia de viteze sau rulmentul de la vreo flansa amortizor.

Eu am schimbat si arcurile pe fata, dar nu s-au gasit probleme de genul asta.

Zgomotele se auzeau si inainte de a schimba arcurile. De fapt pentru zgomotele astea am fost la mecanic sa verifcam, apoi s-a gasit bucsa dreapta spate si un arc fata dreapta rupt. 

Dupa schimbat bucsa si arcuri am crezut ca se rezolva.

O sa merg din nou la mecanic, dar probleme de genul asta necesita rabdare si o investigare amanuntita si ma gandeam sa aplicam principiul "lessons learned" :)

Va multumesc.

Life is a lesson. Live and learn.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()