Salutare...din cate stiti o parte dintre voi, mi-am vandut masina saptamana aceasta (Octavia 1.4TSI Rosu Brunello) si deja de 3 saptamani sunt in asteptarea unui Seat Leon ST (combi) cu motorizare 2.0TDI de 150 CP. Motivele alegerii acestui model le-am prezentat deja o parte pe pagina fostei mele masini tot in aceasta rubrica, cert este ca am avut cateva criterii principale:
- sa fie motorizare min. la fel de puternica ca si fosta
- sa fie diesel fiindca am inceput sa fac 25K km pe an
- sa fie diesel, fiindca din ce am vazut TSI-le sunt aproape la fel de scumpe la intretinere, cu consumul iesi bine cu ele daca mergi linistit, cum eu am talpa cam grea....
- sa aiba portbagaj min. 550litri(puteti sa radeti dar ce este sub nu prea intra in radarul meu)
- sa aiba echipare mai buna ca si actuala, tinuta de drum si sa intre in pretul de maxim 21 000 euro.
M-am uitat la masini: Honda Civic - sedanul este o dezamagire, Combi nu se mai vinde la noi...
Ford Focus- pret cel mai atractiv.. interior destul de stramt si portbagaj vizibil mai mic
- Mazda 3 - mi-a placut, dar nu exista combi, sedan nu imi trebuie cel cu cinci usi este Hatchback..pret piperat si timp de asteptare lunga, fabricatie in Mexic mai nou care ma pune pe ganduri...
- Skoda Octavia 3 bineinteles, de fapt asta mi-a placut cel mai mult...dar skoda nu lasa din pret mai mult de 500 euro...
Am ales leonul fiindca impreuna cu tata care isi cumpara si el una am primit o oferta foarte buna de la ei, putand sa ma incadrez aproape in pretul stabilit de mine plus ca imi place chiar mult de tot lookul masinii, dupa mine chiar arata bine...la criterii desi un pic este mai mic ca si O3 , totusi sta foarte bine fata de ceilalti ( de fapt daca ar fi dupa mine as alege, Superb, Mondeo etc. dar este alta mancare de peste).
La leon motorizarea 2.0TDI 150CP EA288 adica EU 6, era un must have, asta e, trebuie sa incerc pe pielea mea...daca am ales gresit, suport consecintele

. AM uitat, cuplul motor din MY2016 este de 340Nm 1750-3000 rpm.
Echiparea. Este FR + pachet iarna(incalzire scaune fata, duze parbriz incalzite, spalatori faruri, indicator nivel lichid) , senzori parcare spate
Echiparea FR este cam ca si cel Style de pe O3 dar care ar avea si pachetul sport inclus adica scaune fata sport semi alcantara(alcantara cu material textil), tren de rulare sport(nu prea stiu din ce consta ) si volan sport tusit pe partea joasa si piele perforata.
Alte dotari mai importante:
-9 airbaguri,
-blocuri optice spate LED,
-Climatronic,
-Cruise Control
-XDS diferential electronic,
-ESP,
-Jante aliaj Dynamic 17, 225/45 R17,
-Media System Plus cu ecran tactil de 6.5 inchi(inclus limba romana), 8 difuzoare etc.
-Seat Drive Profile(Eco, Normal, Sport, Individual),
-Easy backseat release
-geamuri fumurii spate si luneta
-Hill Hold Control
-Mufa portbagaj 12V
-Oglinzi extreioare actionate electronic
-Servodirectie variabila in functie de viteza, Teava de esapament duble cromate,-sistem de franare "multi collision brake"
etc.
Culoarea va fi una mai rar intalnita si prezentata pe Leon ST Xperience - ADVENTURE BROWN...
http://www.seat.com/carworlds/leon-x-perience/overview.htmlSe pare ca masina ar trebui sa vina undeva la inceputul lunii decembrie, sfarsitul lui noiembrie.
Pretul : 21 300 euro si am primit o reducere de peste 2000 euro ..
Va astept cu drag parerile(pro si contra) si cand masina o sa fie deja in proprietatea mea, o sa fac o prezentare mai amanuntita, pareri etc. Va doresc toate cele bune!
Cu stima Andrei