Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Functionare defectuoasa a senzorilor de parcare  (Citit de 13812 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
Re: Functionare defectuoasa a senzorilor de parcare
« Răspuns #7 : Decembrie 03, 2015, 10:04:42 a.m. »
De la dezmembrari mai inteleg sa ii gasesti scump, ca deh ''aia s-au ajuns'' , dar de la vreun amarastean care ii are pe acolo prin casa, sa tina si cu dintii la pret si sa aiba anuntul vechi de vreo 2 ani si sa nu ii fi dat nici pana acum ... pesemne ca ii place sa ii aiba de craciun si sarbatori, langa el ...

Ala e pretul, esti liber sa accepti oferta sau sa o refuzi. Dar daca strugurii sunt acri si tu plangi dupa ei...
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline marius_f

• Gold member
  • Locaţia: craiova
  • Mesaje postate: 620
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 2, 2.0 tdi, bkd, dsg
« Răspuns #6 : Decembrie 03, 2015, 08:29:14 a.m. »
O sa fac poze astazi si revin
Dar nu am dat deocamdata bara jos, asa ca nu pot sa fac poze decat la senzori montati pe bara asa cum sunt .

Referitor la preturi ... sunt aberante
Nu am gasit mai jos de 100 ron, dar nici nu am cumparat pana acum. Mai astept
Parca ar vinde greutatea lor in aur, alta comparatie nu gasesc .
Este doar un amarat de senzor, care si asa este la mana a 2a, 3a ... , care poate pica oricand, si a doua zi dupa montare

Sa dau 400 ron pe toti senzorii mi se pare cea mai mare idiotenie, in conditiile in care de pe e-bay poti cumpara un kit de parcare complet, aftermarket, la cca 60 de lei .
Am un coleg care si-a montat asa ceva pe un passat b6 si il are de vreo 2 ani si merge foarte bine si acum ...
Asa ca la 100 ron/buc, mai bine ma dezic de asa ceva

De la dezmembrari mai inteleg sa ii gasesti scump, ca deh ''aia s-au ajuns'' , dar de la vreun amarastean care ii are pe acolo prin casa, sa tina si cu dintii la pret si sa aiba anuntul vechi de vreo 2 ani si sa nu ii fi dat nici pana acum ... pesemne ca ii place sa ii aiba de craciun si sarbatori, langa el ...
« Ultima Modificare: Decembrie 03, 2015, 08:44:04 a.m. de M i c u t z u »

Offline DKU

• Junior
  • *
  • Locaţia: CT
  • Mesaje postate: 30
  • Without engineers, science is just philosophy.
  • Auto: 307 2.0 HDi, O2FL 1.8 TSI
« Răspuns #5 : Decembrie 02, 2015, 10:48:42 a.m. »
Salut. Daca toti senzorii au luat-o razna dintr-o data, problema poate fi modulul lor, si nu senzorii in sine.
Cat despre inlocuirea lor, bara trebuie data jos. Senzorii AM, chiar daca s-ar potrivi ca functionalitate si dimensiuni, ar putea da valori diferite fata de ceilalti. De ex, daca inlocuiesti doar unul, ar afisa o distanta diferita fata de ceilalti deoarece ar putea avea alta calibrare.
Daca sunt de fabrica ori montati dupa, s-ar putea vedea cu ochiul liber. Pune 2-3 poze clare, de aproape, poate ne dam seama.
Minim 100 ron pe un senzor .. mi se pare mult.
Dar, repet : posibil sa fie de vina modulul senzorilor de parcare, si nu senzorii in sine.
Peugeot 307SW 2.0 HDi 110 CP + Stage 2 // O2FL Combi 1.8 TSI + Stage 2 // Powered by Ceky/DimSport

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #4 : Noiembrie 30, 2015, 02:15:55 p.m. »
salut

Imi poate spune cineva daca unul din senzorii originali ai masinii poate fi inlocuit cu unul aftermarket ?

Ma gandesc ca au acelasi principiu de functionare ...
- Nu ma intereseaza faptul ca difera la mufa, gasesc eu o solutie sa il adaptez pe cel aftermarket
- Nu ma intereseaza nici prinderea lui - sigur gasesc eu o alta solutie

Ma intereseaza sa stiu doar daca se potrivesc ca si functionalitate sau nu .

Intreb asta deoarece in dezmembrari ii gasesc de la 100 ron in sus si nici de aia nu sunt sigur ca sunt buni.
In al doilea rand nu stiu exact cati dintre cei de pe masina sunt defecti - Nu pot sa cumpar asa la plesneala : 1, 2, 3 ... sau toti 4 !!!

O a doua intrebare
Cum pot afla daca ceea ce am eu pe masina sunt originali sau nu ?
Intr-adevar imi indica pe display-ul player-ului masinii, dar de unde stiu daca sunt originali sua au fost adaptati sa indice acolo in bordul masinii ?
Intreb asta deoarece in compartimentul pt sigurante, la pozitia 19, am gasit o siguranta pusa acolo, desi pe cartonul acela cu indicatii, in dreptul sigurante 19 nu ar trebui sa fie nimic .
Daca scot acea siguranta, imi dispare afisajul de pe diplay-ul player-ului .
Am indicat in poza de mai jos, cu sageata rosie .

O a treia intrebare :
Cum naiba pot fi demontati acesti senzori ?
Chiar trebuie demontata toata bara spate ?
Nu mai exista nici o alta alternativa ?

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #3 : Octombrie 30, 2015, 10:13:43 p.m. »
salut
Nu am spalator de luneta
La modul nu m-am uitat deocamdata, se facuse tarziu si destul de frig afara .
Insa nu vad care ar fi problema la modul, din punct de vedere al mufelor/contactelor .
Ma gandesc ca daca o mufa este murdara sau contact imperfect, ori merg - ori nu merg acei senzori . Nu prea vad cale de mijoloc .
La fel si cu senzorii - ori merg, ori nu mai mergeau deloc .
Dar o sa verific si acel modul

O rugaminte, pt cine are timp ...
Dati cu spatele in dreptul unei masini/zid (cu grija) si ziceti-mi si mie cam la ce distanta vi se aprind primele 2-3 liniute in display-ul cd-player-ului .
Estimativ ...

Multumesc mult

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #2 : Octombrie 30, 2015, 08:45:09 p.m. »
Senzorii laterali "văd" de la o distanta multa mai mica (<>50 cm) fata de senzorul central ( <>2 m). Poate e o problema doar cu senzorul central. (zic asa, de umplutura, ca sa nu tac, nici macar eu nu prea cred asta :) )

La modulul de control al senzorilor de parcare te-ai uitat? E totul curat si uscat pe-acolo? http://www.skodaparts.com/product/octavia-parking-sensors-control-unit-2004-2011-38303
Cica ar fi aproape de traseul spalatorului de luneta. Ai spalator de luneta, nu?

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
Functionare defectuoasa a senzorilor de parcare
« Răspuns #1 : Octombrie 30, 2015, 08:10:08 p.m. »
salut

Intampin o problema destul de ciudata si inexplicabila, la senzorii de parcare spate, la O2
Am senzori decat doar pe spate

Mai exact, functioneaza eronat
Adica incep sa ma avertizeze in bord, pe diplay-ul cd-player-ului abia cand mai am cca 30-40 cm pana la respectivul obiect/obstacol (masina, zid ... nu conteaza ce anume) .
Problema a aparut din senin, nicidecum treptat
Pana mai acum cca 2 saptamani functionau foarte bine zic eu, adica ma avertizau de la cca 1,5 m pana la obstacol .

Acum , efectiv dau cu spatele si nu ma avertizeaza decat cand mai am cca 40 cm  iar atunci apar brusc aproape toate liniutele pe display-ul cd-player-ului .

Unde sa fie problema ?

Senzorii i-am spalat si i-am curatat cat am putut eu de bine. Am fost si la spalatorie ...  Am batut si in bara cu palma ... 
Am facut si diagnoza astazi si nu dau nici o eroare, din contra pe tester arata ca ar trebui sa functioneze de la 255 cm.
NIMIC

Pur si simplu asa le-a venit lor din senin
Sa se fi defectat toti asa din senin :  ''Hai sa ne defectam toti si sa aratam doar de la 30-40 cm''

Ciudata ciudatenie, daca ma pot exprima asa

Astept raspunsuri din partea voastra
« Ultima Modificare: Octombrie 30, 2015, 11:02:15 p.m. de ff_2004_06 »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Turcaletul de vizitator
[Iunie 16, 2026, 09:31:06 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Iunie 08, 2026, 06:47:27 p.m.]

Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:48:21 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Turcaletul de vizitator
[Iunie 16, 2026, 09:31:06 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 15, 2026, 07:38:46 p.m.]

Re: Turcaletul de vizitator
[Iunie 15, 2026, 09:33:30 a.m.]

Re: deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 12, 2026, 09:06:36 p.m.]