Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Mazda MX-5 2016 1.5 131 CP  (Citit de 11417 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Mazda MX-5 2016 1.5 131 CP
« Răspuns #2 : Noiembrie 10, 2015, 11:05:56 p.m. »
Acest model are motorizari muult mai reusite in anii trecuti.
Una din ele pare ideala, desi nu am condus: 1.9 MPI cu 143 CP :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
Mazda MX-5 2016 1.5 131 CP
« Răspuns #1 : Noiembrie 10, 2015, 10:49:50 p.m. »
Saptamana trecuta am dat un mail la dealer si am intrebat de noua MX-5 (ma asteptam sa primesc raspuns de genul "nu se cauta, nu face volume deci nu sunt sanse sa se aduca, mergeti la Bucuresti"), am primit un raspuns ca saptamana asta timp de doua zile au masina in Iasi pentru test drive, asa ca m-am programat si astazi am facut un test drive scurt cu versiunea din titlu, varianta de dotare Attraction.
Ce mi-a placut:
- pozitia la volan tipica pentru masinile sport (joasa si "intinsa"); totusi, daca ai peste 1.90 cred ca nu mai incapi bine
- se simte ca e foarte usoara si se misca decent; nu e o masina foarte rapida (desi ajunge repede la 160) dar senzatiile la volan sunt faine
- zgomotul in ture, suna foarte bine desi motorul e unul mic
- o singura data am testat cat de repede se rupe aderenta (in treapta a 2-a) si s-a intamplat repede, clar e fun de condus de-a latul; insa: era umed pe jos deci a fost mai usor de "aruncat" spatele si ESP-ul nu l-am dezactivat deci a intervenit prea prompt si prea violent pentru gusturile mele
- dotari decente la o versiune intermediara: faruri LED, clima, ESP, scaune incalzite, cruise control, comenzi multe pe volan etc. care e pe la 24k euro
- simplitatea interiorului, exceptand "tableta" - am trecut la minusuri mai jos
- aspectul exterior

Ce nu mi-a placut:
- etajarea cutiei de viteze, a 2-a se termina pe la 80 km/h
- lipsa mai multor setari pentru ESP, se poate doar ON si OFF
- scaunele nu sunt cele mai grozave dar aici e si vina mea, am spatele cam lat :)
- acea "tableta" de pe mijlocul bordului care e fixa
- prin "luneta" (ceva de gen 15 x 30 cm) nu vezi ce e in spate indiferent de cum e pozitionata oglinda retrovizoare, foarte ciudat
- doar soft-top momentan, nu se stie (cel putin reprezentantul nu stia) cand va veni varianta cu hard-top
- reprezentantul a fost ok dar nu foarte informat despre model + mi-a dat replici de genul "e cu tractiune pe spate" (uau, serios? :)) ), "e benzinar aspirat, ati mai condus asa ceva?"; nu stia latimea anvelopelor (sunt prea pretentios? :) ) si nici garda la sol etc.

Ca si concluzii:
- cred ca versiunea de 160 CP cu scaunele optionale Recaro e mai faina
- ca si masina strict pentru fun "de buget" cred ca e imbatabila desi e o nisa aparent mica

L.E. off-topic: am fost foarte neplacut surprins de faptul ca CX-5 si 3 nu au guri de ventilatie pentru locurile din spate in consola mediana, doar 6 are asa ceva. :(
« Ultima Modificare: Noiembrie 10, 2015, 10:56:14 p.m. de ff_2004_06 »
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()