Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Seat Leon ST - 2.0TDI - 150CP - FR - Adventure Brown  (Citit de 52969 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4546
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Seat Leon ST - 2.0TDI - 150CP - FR - Adventure Brown
« Răspuns #39 : Decembrie 10, 2015, 04:30:50 p.m. »
mai incolo, dupa ce conduci TDI-ul un numar suficient de kilometrii, sa ne spui daca te-ai mai intoarce la motorizarile pe benzina.
Este o intrebare clasica, pe care eu o pun tuturor care au trecut de la o motorizare pe benzina la una pe motorina. ;)
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #38 : Decembrie 10, 2015, 04:27:11 p.m. »
Daaa... ma pot numi lejer dieselar, masina asta ramane cel putin atat la mine ca si skoda(care si acela a stat 5 ani jumate la mine) . Deja de o vreme buna sunt in trecere de la benzina la diesel(in capul meu :P  ) , de cand cu drumurile relativ lungi extraurbane si repetitive unde si mie conteaza cuplul motor plus consumul mediu, mai ales ca am picior cam mare la numar orice motorizare ar fi sub capota. Stiu ca nu sunt asa fiabile ca vechile TDI-uri care erau cam tractoare...dar functioneaza mult mai frumos .
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #37 : Decembrie 10, 2015, 02:30:54 p.m. »
Andrei, crezi ca la masina SH nu iti pare rau cand gasesti cate o zgarietura / indoitura pe masina? :)
Lasand gluma la o parte, legat de motorina, eu sunt unul dintre cei care nu au simtit nici o diferenta intre cele "premium" de la OMV, Rompetrol si Mol. Asa ca alege una care iti e in drum si ramai la ea daca nu sunt probleme.
CR-urile sunt sensibil mai silentioase decat PD-urile asa ca, daca nu te deranjeaza si nici nu te va deranja pe viitor, te poti numi dieselar de acum. :))

Multi kilometri placuti la volanul noii achizitii! :)
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Andrei1980

• Gold member
« Răspuns #36 : Decembrie 10, 2015, 10:28:21 a.m. »
Iti multumesc :) :080:
Da aceste chestii sunt suparatoare, mai ales daca esti tipul care are grija de masina lui, si masina este si noua!
Legat de silentiozitate la relanti fara termen de comparatie orice TSI este mai silentios. In timpul mersului depinde de situatie. La turatii mari si TSI este destul de zgomotos, dieselul are un fel de horcait mai puternic la acceleratii puternice dar de o tonalitate mai joasa. In mers cu tempomatul la 14O km/h parca un pic se aude mai tare dieselul...dar acolo sunt destul de apropiate. Dar ma asteptam la chestiile acestea, de fapt ma asteptam la mai rau...asa ca nu am de ce sa ma plang. La depasiri ma ajuta frumos si asta conteaza pentru mine (fara sa ma taxeze imediat la consum)  :082:
« Ultima Modificare: Decembrie 10, 2015, 10:59:50 a.m. de Andrei1980 »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4546
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #35 : Decembrie 10, 2015, 09:37:54 a.m. »

Si eu am avut ieri o neplacere cu un angajat de la Rompetrol care s-a incapatanat sa ma ajute desi i-am zis de doua ori ca ma descurc, si dupa ce a luat din mana mea pistolul de alimentare din greseala a apasat "tragaciul" si mi-a umplut toata partea din spate(plafon portbagaj, geam lateral portbagaj, usita, buson... tot cu motorina am crezut ca acolo farc infarct ...

Totusi motorina se spala. Mie mi-au facut-o si mai lata: i-am pus sa imi spele geamurile si luneta cu racleta, si mi-au zgariat vopseaua de pe capota (cand au spalat luneta) si de pe portiera soferului (cand au spalat geamul lateral stanga fata). Zgarieturile au fost atat de atanci, ca nu au iesit la polish, si le am si acum. Tot la Petrom s-a intamplat povestea, asa ca de atunci nu ii mai las pe cei de la Petrom sa puna mana pe masina mea.
In rest te felicit din nou pt achizitie, si legat de silentiozitatea motorului de care ai amintit intr-un post anterior, mie mi s-a parut ca la relanti atat 1.6 TDi cat si 2.0 TDI sunt mai zgomotoase decat 1.2 TSI, dar la viteze de croaziera pot fi oarecum comparate.
Bafta in continuare! ;)
« Ultima Modificare: Decembrie 10, 2015, 09:41:06 a.m. de vizitator »
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #34 : Decembrie 09, 2015, 04:21:38 p.m. »
Eu alimentez la OMV cu "clasica" si acolo mai gasesc incapatanati d'astia, dar nu-i las si alimentez eu fiindca ei nu-s atenti si picura motorina pe aripa cand scot pistolul.

Drumuri bune sa ai, am uitat sa-ti urez in postarea anterioara!  :082:
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline Andrei1980

• Gold member
« Răspuns #33 : Decembrie 09, 2015, 03:35:23 p.m. »
Super... va multumesc de raspunsuri, o sa si merg cu motorina premium mai ales , desi este mai scump ca si cea normala, dar este mai ieftina ca si benzina premium cea mai ieftina adica Petrom 99... si cum si consuma mai putin, nici nu se pune problema sa nu pun de aceasta. :)
Sii eu am avut ieri o neplacere cu un angajat de la Rompetrol care s-a incapatanat sa ma ajute desi i-am zis de doua ori ca ma descurc, si dupa ce a luat din mana mea pistolul de alimentare din greseala a apasat "tragaciul" si mi-a umplut toata partea din spate(plafon portbagaj, geam lateral portbagaj, usita, buson... tot cu motorina am crezut ca acolo farc infarct ... a trebuit sa ma duc la o spalatorie mai serioasa si sa fac o spalare mai ca lumea, a iesit bine pana la urma dar asta asa la 3 zile dupa ce mi-am luat masina, nu am gustat prea bine "gluma"... alta data pistolul ramane la mine orice ar fi.

Offline ladislau

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 672
  • Auto: Dacia Duster Journey 1.33 tCE
« Răspuns #32 : Decembrie 09, 2015, 03:03:17 p.m. »
Calitatea motorinei EfixS55 o simte si SDI-ul ; motorul raspunde mai bine la accelerare ( urca mai repede in ture decat cu motorina Standard de la Petrom ) si parca ar fi si o idee mai silentios.
Alimenteaza cu incredere ; eu daca as avea un motor diesel modern,as merge numai pe carburanti premium !
Ex :Skoda Fabia 1.9 SDI
Ex : Dacia Sandero Stepway 0.9 tCE

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #31 : Decembrie 09, 2015, 02:48:56 p.m. »
Te sfatuiesc sa pui motorina premium fiindca aceasta protejeaza mai bine filtrul de particule si injectoarele.
Eu am pus o vreme OMVMaxxD, dupa care am trecut pe EfixS, dupa care m-am enervat pe un cretin de la Rompetrol ca a comentat la faptul ca stationam pe domeniul lor desi nu incomodam pe nimeni (asteptam pe cineva) si i-am boicotat o perioada cu OMVMaxxD, dupa care am revenit la Efix55 fiindca OMV-ul din Piatra Neamt e cam incomod plasat pentru traseul meu obisnuit.

In 3000 km parcursi cu Efix 55 consumul mixt la pompa a fost de 6.43 litri/100km, in timp ce cu OMVMaxxD consumul dupa 3000 km a fost de 6.61 litri/100 km, masurat binenteles la pompa odata cu fiecare alimentare. Deci diferente mari de consum nu sunt intre cele doua tipuri de motorina.
Cu Efix55 mi se pare un pic mai silentios motorul.

Offline Andrei1980

• Gold member
« Răspuns #30 : Decembrie 09, 2015, 02:10:30 p.m. »
Iti multumesc mult! Tu chiar ai o motorizare fiabila. Cu astea noi.... hmmm mai ca la ruleta ruseasca...  :039:
Legat de combustibili. As dori sa pun motorina cea mai buna la motor si din cate am citit pana acum ar fi Efix 55 de la Rompetrol sau Mol Evo Diesel...pana acum am folosit Efix 55..merge bine masina si motorul cu aceasta dar neavand pana acum diesel, nu am termene de comparatie, deci fix pix ce simt acum. Ce parere aveti care aveti motorizari TDI mai moderne... putere/sunet motor... etc. Va multumesc

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #29 : Decembrie 09, 2015, 01:55:01 p.m. »
Multumesc Andrei 1980. Eu ma bucur de un motor fiabil la octavia mea (1.6 MPI), silentios dar si de un consum de camion. In Bucuresti in trafic aglomerat se poate ajunge si la 14 litri/100 km. Sa te bucuri de masina multi km fara probleme si sa te poarte in siguranta oriunde doresti. Este o masina superba ca aspect.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #28 : Decembrie 09, 2015, 01:29:44 p.m. »
Motoarele noi sunt foarte silentioase, eu am luat un coleg in masina ce are un passat model mai vechi cu motor de 1.9 si m-a intrebat daca masina e pe benzina, diferenta e foarte mare.  :))
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline Andrei1980

• Gold member
« Răspuns #27 : Decembrie 09, 2015, 01:09:14 p.m. »
@Micutzu: iti multumesc mult de acest raspuns. Chiar mi-a venit bine :032: :032: :032:
@Cirsteammm: Trecerea a fost chiar usoara. Cea mai mare temere a mea a fost ca o sa fie mult mai zgomotoasa ca si TSI , care era un motor foarte bine insonorizat in timpul mersului sau relanti. Da este un pic mai zgomotoasa dar foarte estompat si pe o tonalitate joasa, adica chiar nimic suparator.
Iar legat de acel cuplu... imi place la nebunie cum te impinge dupa circa 2200 rpm... inca nu stiu pana unde ca peste 3000 nu am turat-o. Depasirile chiar se efectueaza super usor si portbagajul poate sa fie plin ochi, ca nu prea se simte .
Inca o chestie interesanta, eu cred ca acest motor are ceva management incalzire motor mai special...fiindca se incalzeste relativ repede... aproape de doua ori mai repede ca si vechiul TSI de care m-am plans la acest capitol de nenumarate ori. Si aici nu vorbesc despre faptul ca in 3 minute vine aer cald inauntru(stiim cu totii ca TDI-le au ceva PTC Heating elements si alea fac caldura cat timp motorul este rece. ) Ci efectiv urmarind temperatura lichidului( se poate uita ca la temperatura ulei ) urca destul de repede.Oricum mai repede ca TSI generatia 1. (pe lant). TOT de aici tine si acea observatie a mea ca pana ce motorul nu atinge fix 90 grade C, la relanti sta tot timpul la 1100 rpm. Si la rece nu este vorba de curatare filtru particule(acela este efectuat daoar cu motor cald) .Cum cifra temperaturii lichid ajunge la 90 grade dintr-o data scade la circa 750 rpm.
Trenul de rulare de asemenea chiar si fara multilink spate fiind setat sportiv sta efectiv fenomenal in curbe. Pana acum atat... a si consumul absolut bun pentru mine. Cu TSI efectuam Cluj-Oradea cu 6.9-7% consum. C actuala am ajuns cu 5.6% si motorul mai este in rodaj (management motor setat pe sport) .
Probabil aceste date sunt identice si la un O3 2.O TDI in afara de trenul de rulare normal sau PDG...
« Ultima Modificare: Decembrie 09, 2015, 01:14:53 p.m. de Andrei1980 »

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #26 : Decembrie 09, 2015, 12:29:48 p.m. »
Pentru Andrei1980
Cum a fost trecerea de la benzina la motorina? Senzatia de cuplu de la turatii joase banuiesc ca face toti banii. La demaraj este o diferenta semnificativa in favoarea leonului (dincolo de cifrele producatorului)? Diferenta la consum in conditii similare trece de 2 litri?
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #25 : Decembrie 09, 2015, 11:35:28 a.m. »
Salut Andrei!M-am gandit ca poate iti este de ajutor,ca tot vorbeam de recuperarea B/M vechi..Actele necesare pentru recuperarea lui sunt:
-RCA masinii vandute
-copie fata/verso C.I.masinii vandute
-certificat fiscal de scoatere din evidenta a auto..
-contract de vanzare cuumparare a auto.vandut
-copie buletin
Cam astea sunt.Sper sa nu fi sarit ceva! BAFTA!
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()