Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Seat Leon ST - 2.0TDI - 150CP - FR - Adventure Brown  (Citit de 52306 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Seat Leon ST - 2.0TDI - 150CP - FR - Adventure Brown
« Răspuns #69 : Ianuarie 25, 2016, 08:07:21 a.m. »
n-are treaba awd-ul cu statul în curbe.
știu,  tot forumul o sa ma contrazică,  e chestie de bun simt și cultura generala,  întâi sau conduc și pe urma sa vorbesc, se vor cita și din adevărurile din broșurile publicitare (acolo unde se explica și cat sunt mașinile de eco)  se vor aduce tot felul de exemple particulare deosebit de relevante insa.....
Tot n-are treaba 4x4 cu statul în curbe!!!
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #68 : Ianuarie 24, 2016, 11:00:38 p.m. »
Si pe zapada...asfalt cu mazga? Sper ca nu se supara nimeni daca nu sunt de acord. Pe asfalt uscat sta foarte bine in curbe, peste fosta masina, cam la ce ma asteptam... dar cum conditiile de aderenta se schimba , se schimba si aceasta tendinta. Eu am mai discutat cu prietenul meu care avea Toyota Celica 2002 1.8VVTI de 192 CP, masina cu care  m-am dus si eu si era teapan pe drum, statea ca turbatul in curbe ...dar imi povestea observatii cam la fel cum se schimbau conditiile de aderenta. Trenul de rulare fiind mai teapan lasa mai putin din caroserie si pune mai mult pe cauciucuri, care erau mai repede depasiti de situatie... Masina fiind tractiune cu 2 roti...asta e... da mi-ar fi fost bine 4X4...desi pana acum de foarte putine ori mi-ar fi fost de ajutor real. Dar se pare, cu tren de rulare mai rigid vine bine 4X4... si probabil aici intervine si lipsa trenului de rulare independent, cel fix cu setare mai rigida produce aceste efecte. Nu zic ca nu se poate trai dar m-a surprins dupa ce ani de zile am cutreierat toata zona Harghita, peste 10 ani pe niste drumuri de foarte proasta calitate si curatate foarte sumar... fiind obisnuit cu ce inseamna zapada si gheata pe drumuri. Loganul de exemplu s-a comportat exemplar in astfel de situatii, avand tren de rulare foarte moale, dar era caz pierdut in conditii bune...
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #67 : Ianuarie 24, 2016, 10:28:15 p.m. »
Bine ca ai spus-o tu :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #66 : Ianuarie 24, 2016, 09:50:15 p.m. »
... pe drumuri umede sau cu zapada tasata spatele ii fuge incredibil de repede, asadar pe astfel de drumuri trebuie sa conduc cu ochii in patru. Si asta va scrie cineva care are peste 350 000 km facuti si de multe ori pe astfel de drumuri. Se pare ca trenul de rulare mai sport aici isi arata coltii. ...
Suspensia sport face sa ii fuga spatele mai greu, nu mai repede. :)
Un 4x4 ar fi fost perfect, asa-i? :)
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline Andrei1980

• Gold member
« Răspuns #65 : Ianuarie 23, 2016, 11:00:36 a.m. »
Salutare!Intre timp am ajuns la 3700 km, masina merge OK, nu ma plang, greierasi nu am deocamdata  . Se pare ca nivelul lichidului de racire s-a stabilizat dupa primii 5-600 km , in rest nu prea am ce sa scriu despre masina, in afara de faptul descris deja, ca pe drumuri umede sau cu zapada tasata spatele ii fuge incredibil de repede, asadar pe astfel de drumuri trebuie sa conduc cu ochii in patru. Si asta va scrie cineva care are peste 350 000 km facuti si de multe ori pe astfel de drumuri. Se pare ca trenul de rulare mai sport aici isi arata coltii. Legat de cauciucuri: se vede si mai ales se simte clar ca a fost gandit de finlandezi! Ieri am putut sa le testez in conditii extreme de zapada afanata si urcusuri de un grad foarte mare, inzapezite si s-au comportat excelent, la fel ca si Conti TS 850. Insa in timp ce Conti se comporta excelent si pe uscat, umed...Nokianurile(WR-D4) nu mai sunt asa la top, nu sunt rele dar mai slabe ca si Conti. Cauciucuri clar pentru zapada mare In final cateva poze...mai asa de iarna. Drumuri bune sa aveti
« Ultima Modificare: Ianuarie 23, 2016, 11:03:40 a.m. de Andrei1980 »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #64 : Ianuarie 19, 2016, 02:09:51 p.m. »
Am auzit pe diferite forumuri povesti contradictorii despre garantia la VAG-urile din Romania.

Unii spun ca garantia e una OK, clasica, data de constructor (cum e la mine de exemplu).

Altii spun ca de fapt importatorul cumpara masinile foarte ieftin si fara garantie de prin Austria, si ca garantia de fapt e data de importator  si nu de Skoda, VW, etc.

Si evident ca exista o a treia teorie impartiala, care zice ca primii doi ani sunt garantie de constructor (obligatorie de altfel in €U) si ca urmatorii doi sunt dati de importator, si ca deci atitudinea e posibil sa se schimbe la un moment dat.
Garantia este data de constructor. Eu am scris de cateva ori la constructor, chiar si la 3 ani de la achizitie, si m-au gasit in baza de date, au confirmat ca am garantie, si apoi m-a sunat Porsche sa ma intrebe ce probleme am.
Mai exista si o a treia posibilitate, sa iti dea dealerul roaman o extragarantie, de 1-2 ani, pe barba lui. In realitate este fix-pixu, nu iti rezolva problemele costisitoare, ci doar banalitatile.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #63 : Ianuarie 15, 2016, 06:02:23 p.m. »
Prima si a treia teorie se cam confunda, cu mentiunea ca nu-i musai ca importatorul sa reuseasca sa deconteze la producator foarte usor tot ce-i trece lui pe chelie, situatie in care ar deveni mai degraba prudent si refractar decat primitor si generos.
In a doua varianta n-as crede pentru ca, in cazul meu de exemplu, Polo cumparat din Romania a suportat cateva actiuni service, pe garantie, la reprezentante vw din strainatate. Reviziile au fost facute nu anual, cum scrie in cartea service primita de la importatorul din Romania, ci o data la doi ani, cum e regula in restul lumii. Daca operatiunile in garantie ar fi fost platite de importatorul bastinas, acesta m-ar fi pus la plata pe motiv ca n-am respectat conditiile importatorului roman.

Offline Andrei1980

• Gold member
« Răspuns #62 : Ianuarie 15, 2016, 03:18:28 p.m. »
Din cate stiu la mine este versiunea a 3-a. De a doua versiune nu am auzit pana acum :) . Mie mi s-a si spus clar: primii doi ani garantie generala, de care pot sa am parte oriunde in UE. Anii 3-4 este dat de dealer, si numai la ei poti sa ai parte de ea, ma gandesc ca atunci si simplul stat in masina va fi termen de excludere...adica fix pix... de altfel la Cluj atat serviceul pe partea de mecanica cat si tinichigerie este una si acelasi cu skoda(si dealerii sunt impreuna) Compexit.
« Ultima Modificare: Ianuarie 15, 2016, 03:21:41 p.m. de Andrei1980 »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #61 : Ianuarie 15, 2016, 02:18:17 p.m. »
Am auzit pe diferite forumuri povesti contradictorii despre garantia la VAG-urile din Romania.

Unii spun ca garantia e una OK, clasica, data de constructor (cum e la mine de exemplu). In cazul asta service-ul romanesc n-are niciun interes sa iti descopere un eventual tuning. Dimpotriva, vii cu masina defecta, ei baga un deviz cat china, mult peste cat ai fi tu dispus sa dai pe reparatie,  care e platit de constructor, pentru ei orice reparatie in garantie e mana cereasca si n-au niciun interes sa te lase fara ea.

Altii spun ca de fapt importatorul cumpara masinile foarte ieftin si fara garantie de prin Austria, si ca garantia de fapt e data de importator  si nu de Skoda, VW, etc. In cazul asta intr-adevar, poate fi nasol, service-ul va cauta sistematic nod in papura ca sa te lase fara ea.

Si evident ca exista o a treia teorie impartiala, care zice ca primii doi ani sunt garantie de constructor (obligatorie de altfel in €U) si ca urmatorii doi sunt dati de importator, si ca deci atitudinea e posibil sa se schimbe la un moment dat.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #60 : Ianuarie 15, 2016, 02:04:24 p.m. »
Andrei,

la tine mi se pare mai mare riscul se se prinda la reprezentanta ca ai facut tuning, si sa pierzi garantia la motor, decat sa patesti ceva dupa un tuning. Motorul avand putini km, nu prea cred ca ii dauneaza un tuning, mai ales daca faci stage 1.
Insa, indiferent de tunerul la care faci, counter-ul din acest tip de ECU nu mai poate fi modificat. Daca la reprezentanta se cerceteaza, vor vedea ca ai rescris softul, si se prind de tuning. Dar asta numai daca cerceteaza (la o revizie normala nu se prind).
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #59 : Ianuarie 15, 2016, 10:20:41 a.m. »
Eu am avut hyundai crdi dus la la 90 la 124cp (dyno,  nu hârtie) și n-a avut nimic pana spre 130kkm (eu am vândut-o la 85k însă m-am mai văzut cu proprietarul) . Mai departe nu mai știu. 
În familie am avut 2xo1 tdi și ambele au avut probleme de planetare și de volanta bimasica intre 70 si 90k deși erau stock.  E drept ca n-au avut probleme cu turbina și e drept și ca după părerea mea amândouă erau conduse aiurea.
Acum,  ce legătură ar avea tuningul cu volanta bimasica de exemplu?  Vibrează mai tare motorul?
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Andrei1980

• Gold member
« Răspuns #58 : Ianuarie 15, 2016, 10:16:29 a.m. »
O sa mai "dansez" in jurul problemei, o sa caut ceva tuneri, o sa discut cu ei desi stiu ce o sa imi spuna, dar voi incerca sa trag niste concluzii mai cu capul rece, cred ca depinde si de noroc si constructia tehnica al motorizarii la care vrei sa umbli. Cred ca o sa stau in banca mea cat timp este in garantie dar o sa fiu atent, pana atunci precis o sa fie unii care se baga, am primit si PM-uri unii ziceau sa ma bag linistit, deocamdata astept si invat, o sa fiu atent la aceasta tema. Va multumesc de pareri. Oricum daca te gandesti safe, clar ca nu prea este de umblat la aceste motorizari vazand tendinta VW in ultimii 5 ani... :047:
« Ultima Modificare: Ianuarie 15, 2016, 10:24:19 a.m. de Andrei1980 »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3199
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #57 : Ianuarie 14, 2016, 11:05:38 p.m. »
Am avut doua dieseluri in familie,  tunate, un megane 2(fier de calcat) de la 82 CP la 125 si un passat de 131 cp dus pe la 170-180.
Totul ok cam 60000 de km dupa care planetare, volanta, ambreiaj, turbina. S-au reconditionat cum s-a putut si s-au vandut. Drept ca la cei care au fost vandute tuningul a primat, adica au fost innebuniti cand bagau talpa in podea. Meganul acela cel putin era racheta. Se faceau masini mult mai puternice cu el.
« Ultima Modificare: Ianuarie 15, 2016, 07:04:15 a.m. de M i c u t z u »

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #56 : Ianuarie 14, 2016, 09:34:40 p.m. »
Eu nu-s de acord cu ante-vorbitorii mei :D
Da,  fiind vag probabil ca fiabilitatea e prosta.  Însă n-o s-o strici semnificativ cu un tuning lejer.  Tuningul nu înseamnă că mașina va fi sistematic mai solicitata,  vi ca va fi mai solicitata doar atunci când ii dai blana.  Adică foarte rar și pe distante foarte scurte.  Când mergi la limita legii tot aceeași solicitare va suporta.

Nici cu itp-ul nu vei avea probleme deoarece itp-ul la diesel e o comedie cu stan și Bran.

Evident,  ma refer la tuning făcut de cineva priceput nu de Dorel de la aprozar.

Argumentul anti-tuning este ca în cazul unui defect nasol,  eventual de fabricație s-ar putea sa dai pretexte garajului sa se dea la fund cu garanția chiar și dacă defectul n-are legătură cu tuningul. 
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #55 : Ianuarie 14, 2016, 06:45:34 p.m. »
Andrei,nimeni nu-i atotstiutor!Nimeni nu-ti poate garanta ca o sa fie bine,ca o sa fie rau!Daca e sa se intample,se intampla!Fa ce-ti doresti!@vizitator tot repeta pe cei 3 magi de la rasarit..parca a ramas blocat ca un vinil,pe cei 3!Mai sunt si altii de fac treaba buna dar nu sunt atat de mediatizati.
Vaya con Dios!! :D
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()