Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Hyundai I30 2015 - 1.4 benzina  (Citit de 7663 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Hyundai I30 2015 - 1.4 benzina
« Răspuns #8 : Ianuarie 06, 2016, 09:59:44 a.m. »
Inseamna ca au gresit ceva cand au facut modelul nou, erau pe etnobotanice. Problema asta n-o avea vechiul Ceed.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #7 : Ianuarie 06, 2016, 09:48:54 a.m. »
In I30 e si mai inghesuit decat in Golf.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #6 : Ianuarie 05, 2016, 04:13:26 p.m. »
Ai loc pe naiba in Golf in dreapta..Aaa,daca ai 1.65,, si 65 kg..poate..
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #5 : Ianuarie 05, 2016, 03:54:03 p.m. »
posibil, nu zic nu. Eu fac de obicei alt test, imi reglez scaunul la sofer, si apoi ma pun pe locul din spatele soferului. Daca incap comod e de bine, daca nu, nu. Si-s unele compacte in care deja locul la picioare in spate e nasol cu un sofer cat mine in fata (am 177cm, deci nu-s vreun ghita muresan). In Focus de exemplu (am scris undeva despre el si pe aici) e mai aspru.

Acum am avut in spate la un moment dat un cuplu de peste 0.2t (impreuna) si au incaput fara probleme.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #4 : Ianuarie 05, 2016, 03:21:07 p.m. »
daca stai pe locul pasagerului dreapta fata, in Golf ai loc. In I30 nu ai, pt ca dai cu genunchii de torpedou (e cam drept).
Tu cred ca nu ti-ai dat seama de acest lucru pt ca ai fost sofer.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #3 : Ianuarie 05, 2016, 12:49:59 p.m. »
Skoda sunt smecheri, sunt "intre clase" dupa parerea mea. Ii zic compacta insa are dimensiuni de familiara.
Insa I30 nu-i mai inghesuit decat Golf, cel putin asa ochiometric. Incap 4 adulti, si 3 valize mari si una mica si vreo doua posete in portbabaj daca scoti tablia aia care separa portbagajul de cabina.

Grosimea tablei recunosc ca n-am masurat-o :D cum nu e masina mea, nu prea ma intereseaza....

« Ultima Modificare: Ianuarie 05, 2016, 12:53:25 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #2 : Ianuarie 05, 2016, 12:44:27 p.m. »
Mie I30 mi se pare o masina inghesuita (atat in fata cat si in spate), ca sa nu mai vorbim de portbagajul mic. As incadra-o mai degraba la subcompacte, decat la compacte. Amortizoarele sunt moi, intr-adevar, dar prea moi pt gustul meu (personal nu ma impac cu senzatia de barca). Tabla este subtire, si prestanta la drum lung este sub cea a Octaviei.
Asta a fost parerea mea, dupa ce am condus 2 masini Hyundai I30 (un  1.6l benzina si 1.4 crdi).

Offline james kilowatt

• Expert
Hyundai I30 2015 - 1.4 benzina
« Răspuns #1 : Ianuarie 05, 2016, 12:03:43 p.m. »
Hai lma!

Cum ziceam in titlu, am drivetestat ceva peste 600km prin Romania un I30 nou (24kkm facuti pana la mine), in conditii destul de variate, de la offroad la autostrada. Versiune pe benzina de 1.4, nivel de echipare necunoscut (are AC manual, geamuri electrice in fata, si cam atat am observat). Masina inchiriata de la Hertz, care in treacat fie spus sunt niste hoti sinistri (nu ma refer la baietii cu franchiza din Romania, care sunt OK, ci la Hertz.com, hotii aia din Irlanda).

Poze cu masina n-am, ca la aproximativ 45 de secunde dupa ce am luat-o era plina de noroi, si asa a ramas pana cand am dat-o inapoi.

In Ro mai conduc uneori o Kia Ceed (versiunea de baza) din prima generatie, tot cu motorul de 1.4, si deci le pot compara.

Ce mi-a placut:
- Pozitia la volan e foarte OK, si posibilitati bune de reglaj ale scaunului. N-am facut drumuri de peste 4h insa fara probleme de confort
- Spatiu decent si in spate
- Schimbator de viteze foarte precis si inchegat.
- Fara greieri, zdranganeli, zgomote dubioase.
- Bord OK, comenzi intuitive.
- Tinuta de drum acceptabila, suspensii OK, volan foarte "moale" la viteze mici si acceptabil la viteze mai mari.
- Controlul tractiunii isi face decent si discret treaba, e setat bine.
- Frane bune

Asa si asa:
- Motorul in sine.... de fapt nu, toata masina,  mi se pare prea ca a evoluat foarte tare de la prima generatie (de Ceed). Pare ca trage ceva mai bine de jos, insa "sus" parca vechiul motor e mai voluntar (pe hartie ala vechi are 9CP in plus care sunt probabil toti ascunsi la turatii inalte).
- Cutia de viteze desi are 6 trepte e la fel de scurta ca cea anterioara in 5 trepte (in top gear are 4000rpm la 140km/h pe ceas). Ar fi mers poate o tr a 6-a o idee mai lunga doar pentru cruising pe autostrada, desi e drept ca ar fi penalizat-o la reprize.
- Portbagajul nu stiu daca nu cumva e mai mic decat la vechiul Ceed. In litri probabil ca nu, insa datorita formei in Ceed am inghesuit mai usor acelasi numar de valize.
- Insonorizarea nu prea m-a dat deloc pe spate. As zice ca e chiar mai slaba decat la vechiul ceed, cel putin partea de insonorizare a motorului.  Sunetul motorului desi nu e neplacut e prezent in interior cam la orice turatie si orice viteza. Si asta desi de afara nu-l auzi, daca stai langa masina nu-ti dai seama daca motorul merge sau nu.

Defecte:
- N-am gasit defecte fundamentale, dincolo de chestiile subiective legate de design. OK, la 24h dupa ce am luat-o a inghetat stropitoarea de parbriz, insa nu pot reprosa asta masinii. Avea tenesi de iarna si nu detecta senzorii de presiune - bec aprins in bord si o semnalizare enervanta care acoperea BC-ul, insa iar asta nu era vina masinii.
- A, ba da, radio-ul mi s-a parut slab. Si la receptia posturilor, si la calitatea sunetului. Daca memoria nu ma inseala la vechiul meu Hyundai Getz cu 9 ani mai vechi sunetul era mai bun.

Consumul a iesit la pompa 7.0 iar pe BC era afisat 6.8, cu o medie de viteza de 48km/h. Insa cel la pompa e greu de spus cat a fost de precis, deoarece plinul initial nu pot sti cat a fost de plin de fapt.  Avand in vedere si temperaturile, si unele portiuni destul de grele (pe drum neasfaltat), etc nu e chiar urat.

Apropo de drumuri neasfaltate, nu pare sa fie chiar genul de drum preferat. Motricitatea nu-i rea insa masina e joasa si cu botul lung (ca si Superbul meu dealtfel) si e foarte usor sa fie atinsa fie dedesubt fie sa dea cu nasul prin hartoape.

In concluzie, e o masina OK, chiar daca nu e perfecta, insa nu mi s-a parut sa aiba vre-un defect cu care eu personal sa nu ma pot impaca.
Cu un motor ceva mai potent (si au cateva disponibile)  si poate un mic upgrade de insonorizare ar putea deveni chiar interesanta, in special pentru cineva care nu mai are de carat baloti de pampersi si carucioare.
« Ultima Modificare: Ianuarie 05, 2016, 12:07:55 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()