Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Petrolierul si marele alb  (Citit de 64476 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
Re: Petrolierul si marele alb
« Răspuns #19 : Aprilie 20, 2016, 06:34:39 p.m. »
Balena ta nu-ti papa ulei mai mult decat e normal?
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2785
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #18 : Aprilie 20, 2016, 11:29:53 a.m. »
Am vazut, pe diferite siteuri are diferite puteri. Pe VW Belgia are 265 sau 290CP "pentru cei care indraznesc", ceva versiune clubsport cu overboost...  Oricum e acelasi motor. Versiunea de 220CP ii are disponibili ca la dizal, de la 4500rpm...

Eu cu superbul am deja 6 ani, si fac cred cel putin 8, poate chiar mai mult.  Pentru mine o schimbare peste 2 ani ar fi interesanta pentru ca nevasta-mea scapa sper de carantina, si amandoi scapam de creditele la banca, deci putem sa fim nesabuiti :D

Masinile anterioare le-am schimbat din motive diferite. Hyundai-ul a fost o masina de care eram foarte multumit, insa a devenit prea mica odata cu venirea fiica-mii. Daewoo-ul l-am maritat pentru ca adunase ceva kilometri, si eu faceam 200km/zi naveta si voiam ceva fiabil si cu garantie la momentul respectiv. Iar la Ibiza am renuntat pentru ca o trambalasem din Fr in Be si m-ar fi costat mai mult sa-i fac cosmetica incat sa treaca controlul tehnic ca s-o pot inmatricula decat valora masina cu totul. Am vandut-o cu 50€.... functionala! Hotarasem ca daca ajunge in Belgia fara sa-i cada rotile, cu tot calabalacul meu in ea, si-a indeplinit menirea.  Cam asa arata pe ultimul drum lung facut cat era la mine...

« Ultima Modificare: Aprilie 20, 2016, 11:45:58 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #17 : Aprilie 20, 2016, 09:44:27 a.m. »
Golf GTI are 220CP standard si 230CP cu "performance pack". Leon Cupra are 280CP.

Daca as fi ramas intr-o tara in care se conduce pe dreapta, probabil Octavia la mine ar fi ramas pentru cel putin 8-10 ani.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #16 : Aprilie 20, 2016, 08:38:06 a.m. »
Pai golf gti are acum 280cp, adică e la fel de împins.  Plus ca în cazul meu dacă merg pe vag trebuie sa fie ori gti,  ori dizal de 2l, altfel vine cu dsg 7 care încă scârțâie la fiabilitate.  Și la garanție.  Și la preț.
Megane și mie îmi place cum arata,  însă l-am văzut deocamdată doar în pliante.  Ar fi o opțiune.
Pe de alta parte însă nimic nu ma împiedică sa mai țin mașinile astea încă 5 ani și sa vorbim când mai trece încă o generație, și sa bag bani în altceva,  gen cărămizi undeva la soare..
« Ultima Modificare: Aprilie 20, 2016, 08:39:58 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #15 : Aprilie 19, 2016, 11:30:13 p.m. »
Pana acum mi-am facut o traditie de a schimba marcile de masini, sunt infidelul perfect.

Si eu cam schimb marcile. Mie imi place foarte mult atat noul astra cat si noul megane. Iar Megane GT mi se pare desul de bun ca pret pentru ceea ce ofera. (adica Megane GT e cam la pret de Golf 1.2 TSI)

Doar ca as fi preferat sa nu traga de un 1.6 turbo la 200CP ci sa faca un 2l la 200CP cu un raspuns mult mai bun al acceleratiei (asa cum e pe GTI))

LED-urile alea de care zici sunt faine dar nu le consider un must. Daca as fi fost in Romania probabil acum as fi luat in loc de Mazda 2, o Mazda 3 2.0l aspirat 165CP (varianta aia are Xenon care comuta singur pe faza scurta cand vine masina din fata si probabil facelift-ul care o sa apara anul asta o sa aiba LED normal))
« Ultima Modificare: Aprilie 19, 2016, 11:39:17 p.m. de Iulian M »

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #14 : Aprilie 19, 2016, 07:29:32 p.m. »

@FDR
In austria sunt atatea locuri faine incat e foarte usor sa le si incurci. Daca nu ma insel aia a fost in zona ghetarului Kaunertar, insa de la o varsta memoria incepe sa dea erori si n-as mai baga mana in foc...

Am gresit poza, nu mai conteaza acum. Eram 100% convins ca poza ta a fost facuta pe Grossglockner Hochalpenstrasse:
http://www.grossglockner.at/en/hochalpenstrasse/

Daca n-ai fost, fa-ti timp si da o tura pe acolo. Merita, trust me.
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #13 : Aprilie 19, 2016, 05:44:23 p.m. »
Ciudat, eu n-am avut problema asta nici macar in A-Klasse. Care apropo, ar fi si asta o varianta.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4539
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #12 : Aprilie 19, 2016, 04:07:59 p.m. »
Eu in clasa C am dat cu capul de plafon, cand m-am urcat pe locurile din spate, si nici cu genunchii nu stateam mai bine. Dar situatia s-a schimbat cand am incercat varianta wagon: era ea mai urata, dar mai generoasa la spatiu (nu cu mult, dar exact cat sa ai un confort minim).
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #11 : Aprilie 19, 2016, 02:54:00 p.m. »
Cum ziceam, inca nu-s foarte hotarat. Daca astea stau ambele in spate, scaunul din fata dreapta poate fi dat mai in fata incat sa ramana ceva loc. Cu mine la volan si spatiul din stanga e acceptabil (m-am jucat putin cu scaunele la salonul auto). Nu e ca-n petrolier (in nicio alta masina nu-i ca-n petrolier :D), insa nu e nici foarte inghesuit, e doar ... acceptabil.
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4539
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #10 : Aprilie 19, 2016, 01:16:31 p.m. »
B
Alta care imi place e C-Klasse... desi n-are nici LED si nici nu e (cred) suficient de compacta. Poate 250, fie benzen fie pacura. 
actualul Cklasse este clar mai spatios decat precedentul, dar tot nu ai loc in spate (unde locul este mai mic decat la octavia 2). Daca vrei sa iti tii in spate sotia si fiica, poti opta pentru varianta wagon, care este putin mai lunga (deci mai mult loc pentru picioare), si in care ai si mai mult spatiu la cap.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #9 : Aprilie 19, 2016, 11:45:58 a.m. »
Buna intrebare, si pe mine ma bantuie de ceva vreme. Daca ar fi dupa mine, as lua Porsche Boxter :D  Insa nu e doar dupa mine...

N-as mai lua nimic de la VAG, din motiv de garantie ridicola, desi de Skoda asta sunt multumit. Pana acum mi-am facut o traditie de a schimba marcile de masini, sunt infidelul perfect. Ca fapt divers, pun o poza si cu cele doua dinainte de Hyundai... Un seat Ibiza din "93, hibrid intre Fiat Ronda si Porsche, cumparat in Franta cu 800€ (are numar de Nisa :D) cea mai fiabila masina ever si un model exotic de Daewoo Nubira (hatchback scurt, motor de 2L, cu climatronic si faruri cu lupa).

Revenind insa la intrebare, in primul rand nu mai am nevoie de o masina atat de mare. Si nu-mi trebuie doua masini, care adunate fac poate 14kkm/an.  As prefera o compacta cat de cat spatioasa, pe care sa o poata conduce / parca si sotia care sa-mi lase loc in garaj si pentru o bicicleta (garajul meu e ridicol de mic).  Ca sa o conduca si sotia, trebuie musai sa fie automata.  As vrea sa aiba ceva CP, sa zicem 150. Stiu ca sunt overkill si ca in realitate pot trai foarte bine si cu 100, insa conduc rar si cand o fac vreau sa-mi faca placere.
Dintre inovatiile mirobolante aparute de cand mi-am luat eu petrolierul imi doresc doar una singura: farurile cu matrice LED, alea cu care poti merge continuu cu faza lunga fara sa ii orbesti pe cei din fata.  In momentul asta, singura compacta care ofera asa ceva e Opel Astra. Ar merge deci o Astra, cu motor 1.4 sau 1.6 ambele turbo (120-150-200CP), automata in 6 trepte si cu faruri LED. Insa n-am facut drivest si deci nu stiu daca-mi place, poate are interior naspa, poate nu-mi place cutia, cine stie.

Alta care imi place e C-Klasse... desi n-are nici LED si nici nu e (cred) suficient de compacta. Poate 250, fie benzen fie pacura.  Ca orice estic care ma respect, imi plac berlinele (desi de la o vreme esticii au inceput sa prefere masinile agricole gen Q7).  As putea s-o conving si pe dumneaei sa accepte sa conduca asemenea "barja" (in comparatie cu C1) poate daca are optiunea de parcare automata.  Mie imi place interiorul, am mers doar ca pasager si mi-a placut confortul si insonorizarea.

Insa nu trebuie sa ma hotarasc acum. sotia are permis de 1 an, si perioada de carantina in care nu vrea nimeni s-o asigure nici macar ca sofer secundar o sa mai dureze vreun an-doi.  O sa ma hotarasc cand se termina perioada asta tampita.  As putea opta si sa raman in continuare cu combinatia actuala, in eventualitatea la care la Citronel (care face cam 5000km/an) fac o asigurare "la kilometru" care costa foarte putin.  Deocamdata cu asigurarea la kilometru nu e posibila, nu vrea nimeni sa o asigure si pe dumneaei ci doar pe mine.  Si cu exceptia led-urilor alea matrice, n-a aparut inca nimic care sa ma faca sa-mi doresc sa arunc masina la fier vechi ca sa-mi cumpar una noua iesita direct din replicatoarele de pe Enterprise...
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #8 : Aprilie 19, 2016, 10:29:30 a.m. »
Foarte frumos.

Ce urmeaza dupa Superb? Ai mai lua acum o Skoda noua cu 2-3 ani garantie sau ceva SH vechi de 2-3 cu vreo 5 ani garantie?

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #7 : Aprilie 19, 2016, 09:43:09 a.m. »
@Doru
Taica-miu a avut o sym-boala, insa fara probleme cu apa. De fapt, fara probleme in general, insa a facut destul de putini km. Iar la hyundai-ul din imaginea de mai sus am rupt antena (tot pe acoperis) la spalatorie si am schimbat-o de capul meu, fara probleme. Probabil francezii au furat siliconul :D
Ca fapt divers, citronelul n-a fost cu mult mai ieftin, desi e mult mai mic si mai anemic decat Clio. Pretul de catalog a fost peste 11k€ in 2011, insa italianul care l-a cumparat e diplomat si l-a luat cu ceva reducere si fara TVA, si a dat cam 8k pe el. Ceea ce e bine ca si-a permis sa mi-l vanda si mie la 5k dupa mai putin de 2 ani.  Stiu pe una care prin 2010 a dat 17k€ pe un smart fortwo!

@FDR
In austria sunt atatea locuri faine incat e foarte usor sa le si incurci. Daca nu ma insel aia a fost in zona ghetarului Kaunertar, insa de la o varsta memoria incepe sa dea erori si n-as mai baga mana in foc...
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #6 : Aprilie 18, 2016, 11:57:44 p.m. »

@cristi
Poza e facuta in Austria.

Din cate imi dau seama poza e facuta aici (superb drum by the way):

« Ultima Modificare: Aprilie 18, 2016, 11:59:44 p.m. de FDR »
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #5 : Aprilie 18, 2016, 10:47:55 p.m. »
Totusi, pentru 13.000 euro cat o costat Renault Clio in echipare FIDJI, comanda speciala pentru anul 2006, adica BVA (cutie automata cu functie Fuzzy-Logic si program de iarna la buton), sa-ti intre apa in plafoniera mi se pare o gluma proasta... Ar trebui sa spuna ceva de genul: "Apa nu se infiltreaza in masina de la 18.000 euro in sus" :D
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt