Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Octavia 1.6MPI vs 1.4TSI  (Citit de 26315 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Octavia 1.6MPI vs 1.4TSI
« Răspuns #22 : Iunie 01, 2016, 11:40:37 p.m. »
Life isn't about HP only...especially when it comes about VAG :D
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #21 : Iunie 01, 2016, 03:36:58 p.m. »
Ba merita :)  mai bine o zi lup decât o viata miel, :D
122 în loc de 110cp  102 cp poate nu merita,  însă 200 în loc de 100 e altceva...
« Ultima Modificare: Iunie 02, 2016, 10:30:23 p.m. de A V A T A R »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #20 : Iunie 01, 2016, 10:45:51 a.m. »
Ca atare, când voi face upgrade, va fi probabil la 2.0 TFSI... măcar așa, cu 200cp sub capotă merită rabatul pe care-l faci în ceea ce privește fiabilitatea.

Nu merita, ma poti crede pe cuvant sau proba pe pielea si banii tai :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #19 : Mai 31, 2016, 10:03:58 p.m. »
Pentru rulajul anual pe care l-a menționat inițiatorul topicului și pentru condițiile de exploatare, eu recomand 1.6 MPI. Într-adevăr, e un motor care consumă destul de mult în traficul urban, al meu ia în Cluj undeva la 11% (iarna, 12%) dar este fiabil, nepretențios, ieftin de întreținut și destul de elastic. Deși MPI-urile care se apropie de 200.000km sunt predispuse să consume ceva ulei (însă în limite decente), chiar nu ai de ce să-ți faci probleme în cazul în care cumperi o O2 FL cu km rezonabili. Chiar și cu 4 persoane, în extraurban, n-o să-ți dea emoții. Crede-mă, am mers destul cu motorizarea asta în toate condițiile și atâta vreme cât nu ți-e teamă să o turezi și ești tot timpul în zona de cuplu, motorul trage decent, nu e nevoie să strângi din fese atunci când depășești tirurile. Desigur, este important să nu-i ceri mașinii mai mult decât poate, caz în care pt unii și 1.8 T ar fi ”leneș”. Pe extraurban am scos și sub 6%, dar și peste 8% atunci când eram mai tânăr și îi rupeam fâșul  :)) Acum, pe extraurban scot cam 7%, la un mers peste limitele legale, dar în limita decenței.

Legat de 1.4 TSI, fără nicio supărare, dar eu nu aș alege motorizarea aceasta. Sporul de putere, deși deloc neglijabil, nici nu te dă pe spate comparativ cu bătrânul MPI. M-am gândit de multe ori să renunț la Octavion în favoarea unei mașini mai puternice, dar am concluzionat că nu merită să las fiabilitatea proverbială a O1 doar pentru un spor de putere atâta vreme cât nu-mi permit ceva muuuult mai bun. Ca atare, când voi face upgrade, va fi probabil la 2.0 TFSI... măcar așa, cu 200cp sub capotă merită rabatul pe care-l faci în ceea ce privește fiabilitatea. Până atunci, mă căruțesc fericit cu 1.6-le, care mai are un pic și ajunge la 180.000km și, curios că la vârsta și rulajul lui, încă mai intră în limitare într-a V-a pe ”Autobahn”.  8-}
« Ultima Modificare: Mai 31, 2016, 10:13:34 p.m. de n.cristian »
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #18 : Mai 31, 2016, 08:04:41 p.m. »
corin si bogdan, va rog mult de tot sa va opriti aici cu atacurile reciproce. Nu mi-a facut nicio placere sa vad si sa sterg ultimele mesaje.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #17 : Mai 31, 2016, 01:14:27 p.m. »
Poti cobora in viteza a 6 si pana la 60 daca vrei, dar pe loc drept, mai ales ca sunt cazuri in care si indicatorul de bord arata asta. dar te increzi in vw?
Cuplul maxim e la 1500-4100 rot/min,  dar puterea pe la 4000 parca(nu mai stiu sigur).
Eu conduc de genul in care, in treapta in care sunt, sa pot avea in momentul accelerarii putere apropiata de cea maxima. Pe un drum virajat si ceva rampe, pante,  chiar daca sunt lungi nu imi foloseste la nimic viteza a 6 la 70-80 km/h. La acele viteze in rampa sunt sigur in viteza a 4.
In general folosesc viteza a 6 de la peste 110, si o accept la retrogradare pana la 100 dar drum drept.
N-oi fi eu un meserias la volan, dar cu acelasi stil de condus la un Renault Kadjar diesel si la un ford focus benzina pe trasee de peste 20 km am obtinut floricica verde!

A, si multumesc Iulian, stiam lucrul acesta, dar aveam o mica indoiala pe care tu ai spulberat-o.
« Ultima Modificare: Mai 31, 2016, 08:06:54 p.m. de M i c u t z u »

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #16 : Mai 31, 2016, 12:57:37 p.m. »
Treapta a 6 pe Romania e ciudata. Am 6 trepte si cam mesteci in cutie. Ai putine drumuri unde o poti folosi. Cand dai a 6(cam dupa 110-120 km/h) apare o curba si schimbi a 5). de la Piatra Neamt la IAsi chiar mestec copios in cutie. Unde ai in Romania drumuri sa mergi cu 120 fara scaderi ale vitezei?
In oras consumul la TSi-uri nu e chiar mic.E mai mic ca la 1.6 mpi dar daca te sperie 1,6 mpi se preteaza excelent la gpl, o instalatie buna e 2500 lei, dar la km putini cred ca nici aceea nu renteaza. Cel mai bine, doritorul sa se uite pe celalalt forum, la motoare pe benzina, 1,4 tsi si cred ca ii trece.

Asa cum cu octavia 2 1.6 mpi poti cobora in treapta a 5 a pana la 60 km/h fara trepidatie nu se poate cobora si cu octavia 2 facelift 1.2 tsi pana la 70-80 km/h fara a trepida? Nu se poate rula in treapta a 6 a fara probleme la 90-100 km/h? De ce zici ca o folosesti numai de la 110-120 km/h? Am mers cu octavia 1.2 tsi si cuplul pare a fi ok pentru a cobora in treapta a 6 a catre 80 km/h fara probleme.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #15 : Mai 31, 2016, 12:53:51 p.m. »
Din cate stiu eu 1.6 mpi si cutia automata au fost disponibile numai pe golf/jetta. Eu nu am vazut/auzit de combinatia aceasta pe seat si skoda.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #14 : Mai 31, 2016, 12:52:28 p.m. »
Octavia 2 FL (ca 1.4 TSi exista de la aceasta varianta) nu s-a vandut in RO cu 1.6 MPI auto. Poate au fost vandute prin alte tari si au fost importate in Romania SH (probabil ca exista la vanzare putine spre deloc).

Din moment ce a zis Octavia 1.6 MPI si 1.4 TSI, nu poate fi vorba decat de Octavia 2 facelift.

Parerea mea e sa iei 1.6 MPI:
 + pret mai mic la achizitie
 + durere de cap mai mica cu distributia pe lant si turbina
 + se incalzeste mai rapid iarna
 + mesteci mai putin in cutie
 - consum mai mare (orice problema tehnica la 1.4 TSI in legatura cu distributia / turbina anuleaza orice diferenta de consum)
 - performante mai slabe
« Ultima Modificare: Mai 31, 2016, 01:01:49 p.m. de Iulian M »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #13 : Mai 31, 2016, 12:34:33 p.m. »
daca te enervezi asa usor mori repede.
Vezi ca eu am pus si o intrebare acolo???? De ce mai zici ca nu cred? Ca un bun moderator ce esti trebuia sa-mi spui frumos ca exista acesta combinatie, eventual un exemplu, un link, etc, tipul cutiei automate puse pe 1,6 mpi si eu si ceilalti useri iti ramaneau recunoscatori. dar tu............batman
Eu in 2010 cand am comandat masina am cochetat in limita sumei de bani pe care o aveam o comanda de mpi(chiar 1,4 daca exista, sau 1,6) cu automata si mi s-a raspuns ca nu aveau o combinatie de genul. Nici pe site atunci nu puteai comanda ceva de genul, dar........poate nu stiu eu bine. Vorbim aici de O2 FL, nu alte varinte, ca omul punea in balanta 1,4 tsi
« Ultima Modificare: Mai 31, 2016, 12:38:29 p.m. de bogdanpiatra »

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #12 : Mai 31, 2016, 12:21:11 p.m. »
Bogdane, tu ca de obicei esti Toma necredinciosul. Asta n-ar fi o problema, dar cand crezi ca ai toate raspunsurile, atunci dai cu bata in balta si reusesti sa ma enervezi. Aproape ca ai reusit si acum. :(
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #11 : Mai 31, 2016, 11:48:09 a.m. »
Nu cred ca se gaseste 1,6 mpi cu cutie automata. S-a montat asa ceva pe asa motor? Iar daca o fi dsg 7 mai bine lasa.
« Ultima Modificare: Mai 31, 2016, 11:56:35 a.m. de bogdanpiatra »

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
« Răspuns #10 : Mai 31, 2016, 11:08:19 a.m. »
1.6mpi si cutie automata. Mai ales pentru oras. Sa nu faci muschi de la schimbat vitezele. :D
"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #9 : Mai 31, 2016, 10:00:20 a.m. »
Treapta a 6 pe Romania e ciudata. Am 6 trepte si cam mesteci in cutie. Ai putine drumuri unde o poti folosi. Cand dai a 6(cam dupa 110-120 km/h) apare o curba si schimbi a 5). de la Piatra Neamt la IAsi chiar mestec copios in cutie. Unde ai in Romania drumuri sa mergi cu 120 fara scaderi ale vitezei?
In oras consumul la TSi-uri nu e chiar mic.E mai mic ca la 1.6 mpi dar daca te sperie 1,6 mpi se preteaza excelent la gpl, o instalatie buna e 2500 lei, dar la km putini cred ca nici aceea nu renteaza. Cel mai bine, doritorul sa se uite pe celalalt forum, la motoare pe benzina, 1,4 tsi si cred ca ii trece.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #8 : Mai 31, 2016, 09:13:53 a.m. »
Detin octavia 2 1.6 mpi si am condus de cateva ori golf 6 1.4 tsi. Motorul de 1.6 mpi este destul de gurmand in traficul foarte aglomerat din Bucuresti unde consumul imi oscileaza intre 8,4 si 13,5 litri/100 km. Ceea ce imi place la acest motor in 8  valve este ca are ceva cuplu inca de la turatii joase. Simti ca masina incepe sa traga de pe la 2.000 de ture. Avand in vedere ca vei parcurge majoritatea kilometrilor in oras nu cred ca vei simti o asa mare diferenta intre cele doua motoare. Cu siguranta 1.4 tsi va demara mai puternic fiind ajutat de turbina. Legat de consum nu pot sa ma pronunt deoarece nu am verificat consumul cand am utilizat acel golf si oricum l-am utilizat pe distante scurte. Motorul de 1.4 tsi este mai complex si cu siguranta mai putin fiabil si mai costisitor la intretinere. Din punctul meu de vedere principalul avantaj al tsi-ului este consumul la drum lung unde treapta a 6 a va contribui decisiv.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()