Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ce sa aleg? Motor 1.2 TSI -110 CP (4 CIL.) vs noul 1.0 TSI - 115 CP (3 CIL.)  (Citit de 42498 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
Re: Ce sa aleg? Motor 1.2 TSI -110 CP (4 CIL.) vs noul 1.0 TSI - 115 CP (3 CIL.)
« Răspuns #19 : Septembrie 05, 2016, 10:27:52 a.m. »
1.0 EcoBoost consuma cu peste 50% mai mult fata de ce e declarat.

Probabil si 1.2 TSI la fel din ce am vazut pe la consumuri pe aici.

Din ce am observat, cu cat sunt motoarele astea mai mici puse pe masini mari, cu atat consumul real are o diferenta mult mai mare fata de cel declarat.

Ca sa nu mai zic ca, atat la VW cat si la Ford, este cam tot timpul o diferenta de 0.3-0.5l intre consumul afisat pe CB si ce-i la pompa. Diferenta asta tot timpul a existat pe fordurile inchiriate de mine si VW. (la fel a fost si pe Octavia)

Aceasta diferenta n-a existat pe alte brand-uri de masini ce le-am avut.

Cat despre cat de fasnet, fiabil si bun e un motor in 3 cilindri, asta e subiectiv. Daca il compari cu unul de aceiasi tehnologie in 4 cilindri si de o capacitate putin mai mare, (gen 1.5 EcoBoost), atunci e mai putin fasnet, fiabil si bun.

« Ultima Modificare: Septembrie 05, 2016, 10:34:56 a.m. de Iulian M »

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Ce sa aleg? Motor 1.2 TSI -110 CP (4 CIL.) vs noul 1.0 TSI - 115 CP (3 CIL.)
« Răspuns #18 : Septembrie 05, 2016, 10:04:37 a.m. »
Un link interesant : http://www.topgear.com/car-news/insider/real-world-fuel-consumption-getting-worse

Parerea mea personala e ca 1.0 TSI si 1.2 TSI ar trebui sa dispara de pe Octavia. La fel si 1.0 EcoBoost de pe Focus si 318i de pe noul BMW (tot o prostie in 3 cilindri care e pusa si pe Mini).

Eu nu inteleg ce tot aveti cu Ford si cu motorul 1.0 ecoboost 125CP. Este un motor f bun, fasnet si fiabil. Am mers cu el si este incredibil cat de repede urca in ture, si ce demaraj poti sa ai cu el. Peste 1.2 TSI, cu certitudine.
Cat despre 1.2 TSI, isi are si el calitatile lui: consumul mic.  Nu trebuie scos de pe piata, doar ca lumea trebuie constientizata ca acest motor se adreseaza celor care doresc consumuri joase, si nu au pretentii de demaraj la masina. Am scos extraurban consumuri de sub 5% cu el (ex de la Rm Valcea la Dragasani sau de la Dragasani la Slatina sau de la Sinaia la Bucuresti).
Cat despre 318i nu cunosc detalii. ;)
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #17 : Septembrie 04, 2016, 12:57:15 p.m. »

Prostiile astea mici turbo dau bine doar pe hartie in metodologia de calcul oficiala a consumului.

Asta nu o sa se schimbe atata timp cat metodologia de calcul a consumului si emisiilor va ramane neschimbata.

Ooo, da ! Dar azi nu mai vand tehnicienii, ci marketerii...s-au dus vremurile sanatoase, azi e suficient sa "dea bine".
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #16 : Septembrie 04, 2016, 11:25:45 a.m. »
Discrepanta intre consumul declarat si cel real e una, diferenta intre consumul unui motor mic si cel al unui motor "mare" precum 1,4 tsi (nemaivorbind de gigantul 1.8 tsi) ramane totusi altceva. Pe mine nu cilindreea ma ingrijoreaza, ci calitatea din ce in ce mai slaba a subansamblelor.

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #15 : Septembrie 04, 2016, 10:48:44 a.m. »
Un link interesant : http://www.topgear.com/car-news/insider/real-world-fuel-consumption-getting-worse

Cea mai mare discrepanta intre consumul pe hartie si cel real il au in special masinile cu motoare mici cu turbo.

Daca e sa mai pui un agregat in 3 cilindri turbo pe o masina grea, poti sa te astepti si la cifre duble de consum fata de ce e declarat.

Prostiile astea mici turbo dau bine doar pe hartie in metodologia de calcul oficiala a consumului. Personal 1.0 TSI in 3 cilindri ar fi motorul ideal pe Citigo si entry-level pe Fabia.

Parerea mea personala e ca 1.0 TSI si 1.2 TSI ar trebui sa dispara de pe Octavia. La fel si 1.0 EcoBoost de pe Focus si 318i de pe noul BMW (tot o prostie in 3 cilindri care e pusa si pe Mini).

Asta nu o sa se schimbe atata timp cat metodologia de calcul a consumului si emisiilor va ramane neschimbata.

Atat aici cat si pe forumul Ford am observat ca diferentele de consum intre 1.2 TSI / 1.4 TSI sunt neglijabile si respectiv 1.0 EcoBoost si 1.5 EcoBoost.

Intre 1.0 TSI si 1.2 TSI, fa un efort si ia 1.4 TSI.

Offline vizitator

• Gold member
Eu am spus ca nu as alege intre 1.0 TSI si 1,2 TSI....dar asta nu inseamna ca nu as alege alte motoare turbo pe benzina. Dupa parerea mea, in ziua de azi, motor fara turbina nu prea mai merita (poate decat ceva de capacitate foarte mare). Din punct de vedere al dinamicii masinii, masinile turbo sunt net superioare celor aspirate (desi si asta e interpretabila pt ca un motor mare aspirat e f placut la condus).

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
Nu am făcut referire numai la persoanele de aici de pe forum. Am inclus si 2 prieteni ai mei unul cu octavia 2 facelift 1.2 tsi și unul cu audi a4 1.8 tfsi. Cel cu octavia a avut probleme cu lanțul de distribuție și climatronicul iar cel cu audi se consideră un ghinionist. A schimbat si reparat pe la motor în valoare de 3.000 euro în ultimii doi ani. Așa susține el.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
Pai care "cei" ca e o singura persoana :)

...care o exprima :)

Am avut si am toate variantele posibile fara cea electrica, asa ca probabil am un motiv argumentat.
Sigur, turbo benzinar este o alegere f buna, dar nici vorba de asa ceva in ziua de azi, trebuie ceva conceput mai demult putin sa te bucuri si de fiabilitate si anduranta, nu doar putere, ea singura nu aduce prea mult.

Offline Iulian M

• Gold member
Pai care "cei" ca e o singura persoana :)

Turbo e net superior si sunt multe motoare turbo destul de fiabile.

Daca ar fi sa aleg intre 1.0 TSI de la VW si 2.0 SkyActiv-G de la Mazda, probabil l-as alege pe cel din urma. Doar ca la VW nu prea ai ce sa alegi pentru ca toate-s turbo iar la Mazda n-ai deloc turbo pe benzina (fac asa ca un exemplu).

Putine sunt marcile unde poti sa alegi daca vrei turbo sau nu pe acelasi model.

Eu am mers la Mazda pe motor fara turbo in principal pentru ca VW nu vinde 1.2 TSI 110CP in IRL pe Polo iar pe Fabia e cuplat doar la DSG7. Atat Polo cat si Fabia ajungand cu vreo 2-3000E mai mult ca o Mazda 2 echipata asemanator. Daca as fi avut aici flexibilitatea din RO la auto, probabil as fi condus altceva turbo. (as fi condus = sotia ar fi condus ca ea foloseste masina in proportie de 80% :) )
« Ultima Modificare: Iulie 10, 2016, 09:08:02 a.m. de Iulian M »

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
Eu unul care nu am avut pana acum benzina turbo visez la un astfel de motor. Curios ca cei care au sau au avut nu mai vor așa ceva. :))
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
Eu n-as mai lua motor fara turbina. Si nici diesel.
Benzina turbo indiferent de capacitate.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
Nici unul.

Un aspirat de minim 1.6 japonez, sau macar coreean.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
daca omul vrea octavia, ce poti sa ii faci........Acum din ce am vazut pe club ford nu sunt belele mari pe la 1.0, in schimb e aceeasi masina suficient de scumpa la intretinere. Dupa punga.........
Eu acum as fi mers pe ford .........sau ceva japonez aspirat sau corean.....ma rog

Offline vizitator

• Gold member
Am mers atat cu Octavia 3 1,2 TSI cat si cu Seat Leon 1,2 TSI, si raman la parerea ca motorul 1,0 ecoboost 125 CP e mai bun (si mai fiabil, si mai vivace). Acest motor urca fenomenal de repede in ture si nu are deloc lag la acceleratie.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
1,2 tsi dupa 2013 sunt diferite, fata de cele din 2010, sunt pe curea, sunt in 16 supape, au amplasare diferita a componentelor(de exemplu turbina e amplasata diametral opus, e catre habitaclu.
In schimb au avut probleme la distributie, sarea un variator de la axa cu came si strica motorul. Evident, aceeasi politica, nu tu rechemare, de zgomot nu auzeai nimic decat in faza finala, variatorul respectiv se schimba la prima revizie. Acum, cred ca motoarele 1,2 tsi pe curea ar trebui sa fie ok.Desi.............alt motor, de 1.0 tsi vine sa-l inlocuiasca deja pe cel scos acum 3 -4 ani. Cam putin tin nemtii motoarele, si aici poate fi o metoda de pierdere pe drum a defectelor.............

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()