Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Problema ridicare geam electric  (Citit de 18817 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Liviu-tsi

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: dolj
  • Mesaje postate: 397
  • Auto: OCTAVIA II FL,1.2 TSI
Re: Problema ridicare geam electric
« Răspuns #20 : Mai 31, 2017, 09:48:21 p.m. »
Revin cu detalii.https://youtu.be/ZHk38eAQzak

Ca sa mai fac  o completare ,specific ca varfurile dintilor de pe roata de plastic nu sunt ascutiti ...probabil pt o rezistenta ridicata ...dar astfel permite ca varful de la axul melcat sa se poata suprapune ,ducand astfel la blocarea intrun final al motorasului .

« Ultima Modificare: Mai 31, 2017, 10:00:30 p.m. de Liviu-tsi »

Offline ro0ter

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 76
  • Diag free forum-istilor din CjN (cand pot) >> PM
  • Auto: O2 2.0TDI BKD16V103KW140CP2007
« Răspuns #19 : Mai 31, 2017, 01:06:56 p.m. »
Eu sunt la al treilea motoras schimbat ,tot pe dreapta fata si de ceva vreme si acesta face figuri desi am evitat folosirea excesiva. La 100 lei motorasul daca e in stare buna e bun pretul, eu sub 200 lei nu am gasit.Nou e 1000 lei. Problema e din proiectare si slaba calitate a angrenajului mecanic .Daca s-ar gasi cineva sa faca undeva pinionul din metal problema ar fi rezolvata.

Liviu, mai ai fostele motorase? As vrea sa fac disectie... desi esti cam departe de Cluj.. Ai cumva poze cu angrenajul mecanic si ce anume cedeaza, in ce sens? Dupa cum arata carcasa presupun ca e o roata dintata mare care misca cablul macaralei si un melc pe axul motorului. Dat fiind faptul ca se "imburda" sub 1/3 si peste 2/3, presupun ca e roata aceea mare, cu siguranta face mai mult de o rotatie completa.. Sa fie angrenajul acela mai complex? As presupune ca e "afectata" intr-un singur loc iar cand melcul antreneaza partea afectata a rotii aceleia mari, apar problemele.

Sa ma corecteze cineva daca nu am dreptate.. multumesc
Skoda Octavia 2 Limousine, Elegance, 2007 2.0 TDI 140CP BKD 16V, cumparata 01.2010@165k, 199k@2013, 220k@2015, 265k@2017, 5.5/ext, 7-8/oras, 9-12+/semafoare; toarce ca un pisic si e respectata: fara tunning/folii // repar chei ;)

Offline Liviu-tsi

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: dolj
  • Mesaje postate: 397
  • Auto: OCTAVIA II FL,1.2 TSI
« Răspuns #18 : Mai 30, 2017, 08:52:14 p.m. »
Eu sunt la al treilea motoras schimbat ,tot pe dreapta fata si de ceva vreme si acesta face figuri desi am evitat folosirea excesiva. La 100 lei motorasul daca e in stare buna e bun pretul, eu sub 200 lei nu am gasit.Nou e 1000 lei. Problema e din proiectare si slaba calitate a angrenajului mecanic .Daca s-ar gasi cineva sa faca undeva pinionul din metal problema ar fi rezolvata.

Offline ro0ter

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 76
  • Diag free forum-istilor din CjN (cand pot) >> PM
  • Auto: O2 2.0TDI BKD16V103KW140CP2007
« Răspuns #17 : Mai 30, 2017, 03:26:42 p.m. »
Subscriu si eu la problema aceasta...

Usa dreapta-fata, afara trebuie sa fie cald si sa fi stat masina cateva ore sa se incinga... Cand dau comanda sa ridice geamul pana sus, se opreste fie la 1/3, fie la 2/3 si revine inapoi. Daca fac de cateva ori poanta asta si se opreste de vreo 2-3 ori, am de refacut adaptarea. Daca tin butonul mult timp (cu adaptarea refacuta / nefacuta), geamul se opreste la 1/3 respectiv 2/3... Singura modalitate de a-l ridica e sa ridic putin cate putin... Din cheie nici nu am sanse...

Problema se manifesta doar vara.

Am acum ceva vreme buna la niste baieti aici in cluj, nu neaparat un service, dar ceva catre un service, mi-au dat jos panoul usii, mi-au dat jos motorasul (deci computerul) si nu au constatat nimic... Era un disc alb cu 3 lamele pe o parte dispuse la 120* si 3 pe cealalta parte dispuse tot la 120* dar intercalate unele cu altele (deci diferenta de 60* intre o lamela de pe o parte si o lamela de pe alta parte)... discul acesta mi s-a parut ca era cam "ondulat".. L-au schimbat baietii cu un altul insa tot degeaba..

Practic ce se poate face? Nu e de la macara, nu e de la scripeti, toate erau in stare exceptionala.

Am sanse sa desfac eu angrenajul motorului? Daca da - ce i se strica? O sa merg pana sa-mi listez 3d piesele necesare daca e nevoie.. Insa mna.. as lua unul de rezerva, sa nu fiu ca rambo in masina, fara geam, camputer etc. Vad ca pe dezmembrari se invarte in jur de 100 lei... se merita sa-ti petreci timpul reparandu`l?

Va salut!

E, da, uitasem, DTC`ul: Am in permanenta un DTC cu adaptation failure... pe vcds nu prea ai ce sa-i faci decat sa-l cureti..
« Ultima Modificare: Mai 30, 2017, 03:32:27 p.m. de ro0ter »
Skoda Octavia 2 Limousine, Elegance, 2007 2.0 TDI 140CP BKD 16V, cumparata 01.2010@165k, 199k@2013, 220k@2015, 265k@2017, 5.5/ext, 7-8/oras, 9-12+/semafoare; toarce ca un pisic si e respectata: fara tunning/folii // repar chei ;)

Offline pytyc

• Junior
  • *
  • Locaţia: mangalia
  • Mesaje postate: 91
  • Doar Inscris
  • Auto: skoda fabia 1, 1.4 mpi atz
« Răspuns #16 : Mai 18, 2017, 09:48:53 a.m. »
Asa sa ramana 😂 daca e vorba de schimbat calculator usa

Offline Memphis CZC

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 284
  • Doar Inscris de ceva timp
  • Auto: Octavia RS 2.0 TFSI
« Răspuns #15 : Mai 18, 2017, 09:47:18 a.m. »
Pt. aceasta problema mi-au schimbat (in garantie) calculatorul usii dreapta fata. Nu stiu daca prin calculatorul asta se intelege tot modulul cu motoras sau altceva. La cat de repede au sarit cei de la reprezentanta sa schimbe piesa pe cheltuiala lor nu cred ca este o alta cale de reparatie.

Offline pytyc

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #14 : Mai 18, 2017, 09:40:57 a.m. »
La mine face tot mereu.nu ii dau de cap si ma enerveaza maxim

Offline Givacom

• Gold member
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #13 : Mai 18, 2017, 09:36:51 a.m. »
eu am avut problema asta la O2 veche...si se manifesta si la O2 FL actuala doar cand este foarte murdar geamul - dupa ce il spal nu se mai manidesta.
VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline pytyc

• Junior
  • *
  • Doar Inscris
« Răspuns #12 : Mai 18, 2017, 09:34:34 a.m. »
Exact aceeasi problema am si eu la o fabia.macaraua este schimbata dar nu stiu de ce face asa.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #11 : Mai 18, 2017, 09:21:20 a.m. »
Problema este 100% din angrenajul melcat din motorasul de ridicare geamuri, si cum acele roti nu se gasesc separat....

pentru o astfel de problema mie mi-au schimbat motorasul cu totul...noroc ca fiind in garantie, nu m-a costat nimic.  ;)
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Givacom

• Gold member
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #10 : Mai 18, 2017, 08:29:11 a.m. »
Salut,

Sa inteleg ca daca ridici geamul de la switch-ul de la usa dreapta merge tot timpul? Iar problema se manifesta doar de la switch-ul de la sofer?

In principiu aceastui comportament in prima faza i se aplica o degresare (curatare) componente implicate. geam/ protectii de cauciuc/ perii/ etc.
Daca persista se trece la motorsare/ macara/ etc
VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline iceballro

• Doar inscris
  • Locaţia: Baia Mare
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia II - 1.9 tdi
« Răspuns #9 : Mai 18, 2017, 08:21:50 a.m. »
Salut,

Am o problema cu switch-ul de la sofer pentru deschiderea/inchiderea geamului din dreapta. Daca geamul ii jos si ii dau impuls sa se ridice se ridica pana la jumatate si apoi coboara iar jos.

Singura optiune sa pot inchide geamul ii sa tot ridic cate 10-15mm prin apasari consecutive.

Am facut diagnoza si a iesit curata.

Stie cineva unde ar fi baiu si ce as putea face?

Multumesc.

Si eu am aceiasi problema la o Skoda Octavia ll 1.9 BXE :)

Offline al bundy

• Expert
  • Mesaje postate: 984
  • Auto: O2 FL 2.0 TDI 140 AG
« Răspuns #8 : Noiembrie 10, 2016, 07:05:24 p.m. »
Problema este 100% din angrenajul melcat din motorasul de ridicare geamuri, si cum acele roti nu se gasesc separat....
Interfata de diagnoza ORIGINALA, intotdeauna ultima versiune , upgrade-uri (tempomat, diferiti senzori) si reparatii instalatii electrice.

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #7 : Noiembrie 09, 2016, 08:47:51 p.m. »
Si daca-l ridica stramb poate primi comanda de a-l cobori, atunci cand simte obstacol.
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline marianhulei

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
« Răspuns #6 : Noiembrie 08, 2016, 10:35:10 a.m. »
Salut daca nu ma insel butoanele sunt de vina
Daca esti din Bucuresti te astept sa vedem daca merge facuta si daca sunt butoanele.este posibil  sa fie o clamuta de la buton sa fie rupta si daia sa numai urce.
Ansamblu aftermarket este undeva la 1 mil dar poate facem un artificiu si iese.

« Ultima Modificare: Noiembrie 08, 2016, 11:10:40 a.m. de M i c u t z u »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()