Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: schimbare placute frane si disc frana  (Citit de 151371 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Avenger

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 325
  • Auto: O3 RS TSI
Re: schimbare placute frane si disc frana
« Răspuns #189 : Aprilie 25, 2016, 09:20:13 p.m. »
Eu mi-am pus recent Jurid, 66lei pe fata. Macar stiu ca au fost mai ieftine daca trebuie schimbate repede. Am auzit numai pareri bune despre Jurid. Si din cate citesc eu pe forum, ai talpa grea, deci 43k km mi se pare foarte ok. :082:

Offline anthurium

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: marea banie
  • Mesaje postate: 406
  • Auto: Octavia 2 1.6 mpi
« Răspuns #188 : Aprilie 25, 2016, 06:33:51 p.m. »
Am fost astazi si am incaltat-o pe roscata cu botine noi. Ii vin minunat ! Problema este ca trebuie sa schimb iarasi placutele de frana pe fata ! Mecanicul mi-a spus ca placutele actuale nu ma tin mai mult de 2000 km. Dupa nici doi ani de folosinta ! Si aproximativ 43.000 km. Nu mi se pare normal ! Toata lumea schimba placutele la 80.000 km. Stiu ca exceptiile intaresc regula, dar nici chiar asa. Cele schimbate in 2014 erau OEM. As dori ceva mai bun, niste" placute ....de placute". Ma puteti ajuta cu sfaturi ? :056:

Florile merg atât de departe cu bunătatea lor, încât parfumează mâinile celor care le strivesc.

Offline no_one

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 39
  • Auto: Fabia 2 1.4 TDI 80cp
« Răspuns #187 : Mai 06, 2015, 03:51:04 p.m. »
Salut,
Va trebui in curand sa schimb discurile si placutele de frana.
Uitandu-ma pe forum m-am cam decis asupra producatorului, dar am o nelamurire.
Am vazut ca discurile vin in 3 varianta : diametru/grosime : 239/18, 256/22 si 288/25
De asemenea si la placute sunt de diverse grosimi.

Intrebarea mea este daca pot pune oricare din aceste discuri/placute indiferent de tipul etrierului pe care il am sau in functie de dimensiuni se poate sa fie necesara schimbarea etrierului?

Masina este cea din semnatura.

Momentan nu am masurat sa vad ce discuri am, dar cert este ca pe fata as vrea sa merg cu cel mai mare diametru pe care l-as putea monta cu etrierul pe care il am in prezent. De unde imi pot da seama ce dimensiuni se potrivesc pe etrierul meu?  :-/

Multumesc anticipat!

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #186 : Mai 04, 2015, 01:21:56 p.m. »
ca sa readuc topicul in discutie, dupa mai multe cautari pe net constat ca mecanicul acela al meu stia el ceva. Zgarciti cum stiti ca sunt cei de la skoda vw, pe etrierele din fabrica la modelele cu motoare mai mici sau nu ??? au uitat???? sa monteze un arculet. Acele arculete au codurile 1KO 615 295, 1KO 615 296 (dreapta, stanga) si folosesc tocmai pentru marirea fortei cu care se retrage frana de mana.
Cat timp etrierul este nou si acele parghii curatate toata treaba ok, dar in timp acel arculet ajuta.
]Probabil ca din cand in cand e buna si o spalare a acelor zone cu lancea de la aparat sau cu un furtun cu presiune mai mica, cu apa, ca oricum ar fi tot apa si mizerie ajunge acolo.Aceste arculete costa in jur de 10-15 lei bucata. Se pare ca pe anumite modele vin din fabrica.
DSCN1418.jpg

espringss.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=jq5s6oXAj9k
« Ultima Modificare: Mai 04, 2015, 02:12:54 p.m. de bogdanpiatra »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #185 : Mai 02, 2015, 11:05:05 p.m. »
Mersi, asa ziceam si eu.
Stii de vreun furnizor de etrier spate mai accesibil, ca mai jos de 420 de lei nu am gasit?

cand bag vin-ul in etka online nu prea primesc raspuns... mai incerc

Offline T. Carmen

• Expert
  • Mesaje postate: 729
« Răspuns #184 : Mai 02, 2015, 10:35:12 p.m. »
Nu.
Mai bine il inlocuiesti.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #183 : Mai 02, 2015, 10:12:41 p.m. »
T.Carmen, solutia aleasa de mecanicul meu e ortodoxa?(am mai gasit-o si pe forumul audi, cu inca un arc suplimentar la etrier dreapta spate)?
Etrierul e reparabil sau mai bine il schimb, ca parca nu ma coafeaza solutia.

Offline T. Carmen

• Expert
  • Mesaje postate: 729
« Ultima Modificare: Mai 02, 2015, 10:10:02 p.m. de T. Carmen »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #181 : Mai 02, 2015, 11:19:23 a.m. »
Dupa cum am mai scris am avut probleme cu roata dreapta spate. In urma curatirii etrierului nu s-au rezolvat. S-a mers cca 400 de km cu cablul de la frana de mana scos, roata nu s-a mai incalzit. Concluzia a fost ca acea parghie care deblocheaza etrierul este intepenita. S-a curatat cu spray de frane, parghia si-a revenit. Dar , din exces de zel, nea mecanicul a mai pus un arc suplimentar la acea parghie, evedent folosindu-se si de stravechiul colier romanesc( a se citi 5 cm de sarma, arcul fiind legat de acea parghie si suportul lonjeronului). Toate ok in prima faza, voi vedea daca se mai incalzeste, frana de mana merge bine si revine in pozitia care trebuie la lasarea jos. Dar evident ca acesta solutie nu imi surade, am plecat suparat din service. Mecanicul imi spune ca pentru a renunta la acest al doilea arc pus pentru siguranta, ar trebui dat etrierul jos, incercat repararea, daca se reuseste, si eventual inlocuire etrier.Intrebarea mea este daca cineva a dat jos etrierul si a inlocuit acea parghie , arcul acela de la etrier, etc. Se poate umbla la etrier fara sa pierd mare parte din lichidul de frana( as face acesta operatie intr-un alt service si apoi sa schimb lichidul de frana la reprezentanta cu acea instalatie a lor speciala. As apela la acest lucru datorita tarifelor enorme, mi-au cerut 63 de lei doar ca sa se uite la frana, nu sa si repare ceva). Oricum intentionez o schimbare a lichidului de frana(avand 2,5 ani de la schimb) si as rezolva si aceasta problema.

La intrebarile puse 3 postari mai jos ar putea sa imi raspunda cineva?
Multumesc!
« Ultima Modificare: Mai 02, 2015, 11:28:15 a.m. de bogdanpiatra »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #180 : Aprilie 30, 2015, 01:35:21 p.m. »
deci sa inteleg ca e cam normal ca discul sa atinga usor placuta intr-un anumit punct...

La celelalte intrebari ma poti ajuta? Merci oricum!

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #179 : Aprilie 30, 2015, 12:58:40 p.m. »
Indepartarea placutelor de frana de pe disc, dupa ce nu se mai actioneaza pedala de frana (dupa ce nu mai avem presiune hidraulica), se realizeaza prin "lovirea" placutelor de catre disc, ca urmare a unei abateri de planeitate controlata si a fortei de retragere a garniturii de praf a pistonasului de etrier.
Forma  acesteia determina acea forta mica, dar absolut necesara, care combinata cu bataia controlata a discului duce la indepartarea placutei de frana de pe disc.
Pare aberant, dar daca discul ar fi perfect plan, atunci sa vedeti incalzire a discului de frana.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #178 : Aprilie 30, 2015, 12:57:33 p.m. »
Indepartarea placutelor de frana de pe disc, dupa ce nu se mai actioneaza pedala de frana (dupa ce nu mai avem presiune hidraulica), se realizeaza prin "lovirea" placutelor de catre disc, ca urmare a unei abateri de planeitate controlata si a fortei de retragere a garniturii de praf a pistonasului de etrier.
Forma  acesteia determina acea forta mica, dar absolut necesara, care combinata cu bataia controlata a discului duce la indepartarea placutei de frana de pe disc.
Pare aberant, dar daca discul ar fi perfect plan, atunci sa vedeti incalzire a discului de frana.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #177 : Aprilie 30, 2015, 11:27:43 a.m. »
Am aceeasi problema ca si Iorgovan. Cu masina cu roata ridicata, se aude cum discul atinge in placuta. fara incalzire a discului. Evident si cu zgomot la rulare. E normal totusi ca discul sa atinga placuta la rotatie pe liber, sau normal e ca acesta atingere sa nu aiba loc? Cat masina a fost noua nu am sesizat nimic!
Oare sunt ovalizate discurile si acesta sa fie motivul acestei atingeri?

Este posibil(intrebare pusa si de cineva mai jos) sa schimb doar discurile si sa las placutele(sunt ATE, au cca 18000 de km, nu par uzate deloc)?
Care e diferenta dintre discuri, vad discuri fata cu grosimi intre 22-25 mm, discuri spate cu grosimi intre 10-12 mm? De asemenea placute cu diferite grosimi. Oare daca se aleg discuri groase nu ar trebui placute mai subtiri sau invers, ma gandesc ca,,, cursa pisstonasului din etrier e aceeasi, la fel si suportul in care intra placutele. daca aleg discuri groase si placute groase ?

Recent am avut probleme cu roata dreapta spate, se bloca. S-a curatat pe acolo, s-a gasit multa mizerie inclusiv la cablul de la frana de mana, la acea parghie care il trage inapoi. Pentru 2-3 zile mecanicul mi-a scos cablul de la frana de mana pentru a se convinge ca etrierul merge corespunzator(desi la mana si cu presa merge bine-s-a ales acesta solutie mai putin ortodoxa intrucat dupa o prima curatire si repunere la loc roata tot se mai incalzea putin, cablul de mana merge usor, acum fara cabluy nu se incalzeste deloc, urmarim)

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #176 : Aprilie 28, 2014, 11:27:10 p.m. »
ATE Power Disc + ATE Ceramic e o varianta buna. Ar merita, nu "s-ar" merita.  ;)
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline ady_diaconescu

• Junior
  • *
  • Locaţia: Pucioasa
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #175 : Aprilie 28, 2014, 08:49:53 p.m. »
Buna seara,

Astazi am verificat si eu discurile pe frana de fata. Trebuie sa le schimb mai ales ca se simt trepidatii in volan la franare si s-au subtiat foarte mult (asta si dupa ce au fost rectificate o data).

Acestea ar fi discurile pentru masina mea:

Ø 256 мм x 22 мм

Am masurat grosimea si am vazut ca au 18.6mm. Din cate am citit pe net grosimea minima ar fi 19/20mm in functie de producator.

Ce s-ar merita ca fie ok dpdv raport calitate pret?

Cand se schimba discurile trebuie musai schimbate si placutele? Am schimbat doar placutele undeva la 100.000km si acum am 116.000km.

Multumesc.
« Ultima Modificare: Aprilie 28, 2014, 08:56:03 p.m. de ady_diaconescu »
Skoda Fabia2 1.4MPI 16V, 86CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()