Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Teste calitate benzina  (Citit de 27991 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
Raspuns: Teste calitate benzina
« Răspuns #36 : Mai 14, 2008, 04:53:48 p.m. »
dan79 - rar se mai pune apa . Acum o indoaie cu combustibil lichid tip M , CLU tip III , petrol si altele .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #35 : Mai 14, 2008, 02:19:52 p.m. »
astea-s amanunte :) eu bag petrom euro 4 (e mai putin aditivata). cred ca e cea mai ieftina si nu mi se pare slaba deloc (poate si datorita motorului)
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline IULIAN

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1150
  • B-791-RLY
« Răspuns #34 : Mai 14, 2008, 02:14:25 p.m. »
da, motorina cea mai slaba..... :))
Skoda Octavia II 1.9 TDI, gri antracit - din iulie 2010

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #33 : Mai 14, 2008, 01:56:37 p.m. »
 ot:care e aproape de pretul motorinei  :71:
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #32 : Mai 14, 2008, 01:38:49 p.m. »
va rog sa aveti in vedere faptul ca - in general - in RO avem de-a face cu urmatoarele situatii:

CO 95 > in realitate 92
CO 98 > in realitate 95, poate 96 unde e aditivata sa zicem
CO 99+ si peste > in realitate 97-98.

Nu cred ca exista in RO o benzina de 99 adevarata. Poate V-Racing de la Shell pe vremuri, dar au apus demult.

Concluzie: mergeti pe 98 minim  :082:
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline dan79

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 52
« Răspuns #31 : Mai 14, 2008, 01:34:26 p.m. »
Cred ca toti cei mai in varsta un pic de aici au prins perioada in care alimentai si puteai sa constati la un anumit timp ca ai multa apa in rezervor etc. Cei cu diesele poate ca au avut si probleme mai serioase. De cativa ani insa , cel putin in Bucuresti, am constatat o crestere a calitatii carburantului(adik fara apa) la mai toate firmele, semn ca mai greu cu furatu. Aici in principiu e vorba de politica conducerii si de corectitudinea sefului de statie care primeste cisterna cu carburant. Avand un bun prieten care se ocupa cu asa ceva mi-a explicat ca dc cantitatea masurata de carburant pe cisterna nu coincide cu volumul total transportat nici nu o primeste.Cu alte cuvinte sunt niste parametri masurati si persoana in cauza refuza o spaga de la transportator. Deci intr-adevar omul sfinteste locul.
In privinta tipului de carburant e lesne de inteles ca o cifra octanica mai ridicata va oferi niste performante mai bune in detrimentul unui consum ceva mai ridicat. Vad ca toata lumea a dat exemple de diverse firme..eu pot spune ca am alimentat constant de la Agip Timpuri Noi si n-am avut probleme cu benzina parcurgand 100k km cu masina respectiva si binenteles si de la alte firme intr-o masura mai mica de ordinul zecilor de mii.
Fabia 2 Elegance 1.4 MPI   B-88-KJF
You're pro or you're a noob.That's life.

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #30 : Mai 14, 2008, 11:39:28 a.m. »
Alimentati de la brand, in ordinea MOL, OMV, PETROM, ROMPETROL. Sfatul meu.
... la benzina nu comentez, ca nu stiu!

Stiu eu ! Exact aceeasi ordine a brandurilor... Despre Rompetrol nu stiu nimic, nu am alimentat.

Am luat eu de la Rompetrol, de la Navodari, a mai buna, de 98 cred. Merge bine si cu aia.
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #29 : Mai 14, 2008, 06:51:26 a.m. »
Io zic sa nu tot faceti ordinea brandurilor, ca's toti la fel (si de rai si de buni).
bicicleta

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #28 : Mai 14, 2008, 05:43:19 a.m. »
Am alimentat pana acum de la MOL , dar de o vreme nu mai sunt multumit de comportamentul dinamic al masinii . Am trecut pe Petrom - top euro Diesel , alimentand 52 litri , deci aveam foarte putin carburant in masina . Ieri am alergat-o putin si s-a comportat foarte bine . O sa continui cu Petrom . Sper sa nu am ghinion .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #27 : Mai 14, 2008, 12:46:49 a.m. »
... la benzina nu comentez, ca nu stiu!

Stiu eu ! Exact aceeasi ordine a brandurilor... Despre Rompetrol nu stiu nimic, nu am alimentat.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline florin

• Gold member
  • Mesaje postate: 704
« Răspuns #26 : Mai 13, 2008, 08:42:48 p.m. »
in Romania alimentez exclusiv Petrom si nu am avut probleme. da, am pus de 3 ori de la no-name ca nu era alta benzinarie in zona si eram pe rosu.

in afara.. am fost in Grecia de 1 mai si am alimentat de la OMV, Shell si Lukoil. nu am sesizat diferente enorme intre ele, dar am si luat ce era mai scump de la fiecare. am mers cu viteza mare pe autostrada si in Bulgaria oriunde imi permitea drumul si masina a tras exemplar.

LE : in Grecia cand am facut plinul la Shell mi-au si spalat baietii masina, foarte frumos
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
« Răspuns #25 : Mai 13, 2008, 06:12:21 p.m. »
In principiu, motorina normala si de la Mol Lujerului, pentru ca imi este peste drum.
cand plec din localitate pun EVO, de la mol mai mare, gen militari - lic. TV.
G.
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline sarbocul

• Gold member
  • Mesaje postate: 613
« Răspuns #24 : Mai 13, 2008, 06:03:33 p.m. »
de la Mol ce tip de motorina alimetezi ? normala sau EVO ?
Skoda Fabia 1 , Elite
Skoda O 2 face-lift , 1,9 TDI

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
« Răspuns #23 : Mai 13, 2008, 05:25:45 p.m. »
Subscriu la cele povestite de voi.
intamplator sau nu, am lucrat la o firma ce instaleaza sistemul software pentru partea comerciala in statiile Rompetrol. am avut carduri de firma la Shell si Rompetrol. cu motorina de la Shell mergeam "batraneste" dar multi km, cu cea de la Rompetrol mergeam "voiniceste" dar mai putin (cu 120 - 180 km mai putin) la acelasi stil de condus.
cu shell nu am avut niciodata pb cu masina (peugeot 206 1.4 Hdi). de la rompetrol am alimentat o singura data de la Partener Rompetrol (am un post mai vechi referitor la asta) si mi-am fu@#$ut pompa de injectie. 1600 eur fara manopera. Traiasca Casco!
Deci nu alimentati de la no name-uri, chiar daca sunt francizati de firme mari!!!!!
In germania, am alimentat numai Aral. Nu am cuvinte pentru a exprima multumirea fata de calitatea acesei retele de distributie! am mers cel mai voiniceste si cel mai mult (Munchen - Mako cu un plin!! 1002 km, rosu aprins pe bord, am alimentat de frica, dar cred ca mergeam pana la cenad!!!!!!).
Anul acesta am refacut drumul si in Germania am alimentat din nou de la Aral. aceeasi impresie (multumesc ARAL). in sejurul din Germania am alimentat si de la Shell, in Austria si Ungaria si de la Mol si OMV! Cu ARAL am prins 206km/h pe navigatie, cu octavia tour, cu OMV numai 196km/h.
au carburanti net superior calitativ celor de la noi, asta e clar, ungurii avand si pret pe masura......
Concluzie:
Sunt exclusiv dieselake :D si am putin peste 400k km condusi.
in Loganul de la serviciu alimentez numai MOL (card, ce sa ii faci!), deci la benzina nu comentez, ca nu stiu!
Drumuri bune...
G.
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #22 : Mai 13, 2008, 11:47:04 a.m. »
Am condus si eu o limuzina autohtona din `79, si pot sa afirm ca orice modificare in calitatea combustibilului este resimtita imediat in comportamentul motorului. Ba as merge mai departe si as afirma ca se simte mult mai "pe viu" adica ai simptome pe care le poti simti foarte usor. Asta bineanteles daca iti cunosti bine masina.

Imi amintesc ca am avut experiente placute cu aia de 100 de la OMV (am pus doar de curiozitate), si m-am ars rau de tot cu Lukoil, dupa o alimentare nevinovata la ei a trebuit sa facem o "revizie" completa la motor, pentru ca nu mai mergea de 2 bani si inainte de alimentare era ceas elvetian.

Iata ce am primit pe e-mail si, chiar daca gresala e deliberat grosolana, concluzia e edificatoare ce se poate intampla:

Carburantii - Aviz amatorilor!
Un mic experiment a dezvaluit informatii socante cu privire la utilizarea carburantilor...

Precum titlul sugereaza, s-a dezvaluit faptul ca proasta utilizare a carburantilor se poate dovedi extrem de dureroasa, din punct de vedere material, pentru proprietarii auto, mai mult decat ati putea crede.

Astfel, experimentul a constat in "inrolarea" unor cetateni si instruirea lor in a utiliza diferitele marci de combustibil, mai precis alimentarea lor cu un tip gresit de carburant, urmand apoi sa contacteze dealerii autorizati pentru reparatii.

Surpriza apare aici, deoarece numeroase companii auto au trimis facturi extrem de usturatoare "ghinionistilor" clienti, exemplu elocvent fiind firma Chrysler, firma care a cerut 7700 de euro pentru repararea unui Grand Voyager, sustinand ca o inlocuire totala a motorului era necesara pentru prevenirea problemelor pe termen lung, in timp ce pentru o Skoa Octavia, taxa a fost de doar 110 euro, aplicandui-se doar o evacuare completa a rezervorului.

Conform expertilor insa, masurile de inlocuire totala a motorului sunt prea drastice si costisitaore, laudand miscarea unor firme precum Skoda, care opteaza pentru o simpla curatare.

In final, experimentul subliniaza iata, importanta "manevrarii" carburantilor, pentru a nu risca o nota de plata usturatoare datorata precautiei excesive a unelor companii!

« Ultima Modificare: Mai 13, 2008, 11:48:48 a.m. de Daniel »
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()