Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Pozitia Parking(P)-cutie DSG  (Citit de 10388 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline corin

• Moderator General
  • Locaţia: MS
  • Mesaje postate: 436
  • Per aspera ad astra
  • Auto: TOUR 1.6 BFQ AT
Re: Pozitia Parking(P)-cutie DSG
« Răspuns #6 : Februarie 21, 2017, 04:28:40 p.m. »
Ca sa simplificam putin pentru gogu:
Daca nu vrei sa se rupa p...din c...trebuie prima data sa f...de mana nu din picioare. ;)

"Unde nu cad ploile, nu pot ca sa creasca flori/ Unde nu sunt oameni buni, nu exista sarbatori!" Poem - The Motans feat. Irina Rimes

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #5 : Februarie 21, 2017, 11:21:29 a.m. »
In pozitia P,  transmisia este blocata de un pin metalic. Pentru a nu forta cutia, trebuie sa oprim si sa parcam masina astfel: cu piciorul pe frana incetam miscarea masinii, dupa care tragem frana de mana, dupa care punem in P si abia la final scoatem cheia din contact. Frana de mana preia astfel sarcina pinului de blocare.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Online vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #4 : Februarie 21, 2017, 10:54:39 a.m. »
Detalii despre ce se intampla fizic nu stiu sa iti dau dar nu este bine sa lasi cutia in P fara frana de mana trasa.
Cum fac eu si iti recomand si tie: dupa ce opresti masina, treci cutia in N, tragi frana de mana, iei piciorul de pe frana ca masina sa stea pe loc tinuta de frana de mana si de abia apoi bagi in P.
asa mi-au spus si mie dealerii sa fac, cand am fost la test-drive de masini cu cutii automate: cutia in modul Parking+frana de mana trasa.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline valentinvoicu79

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
« Răspuns #3 : Februarie 21, 2017, 10:06:46 a.m. »
Eu de când folosesc cutia automata adică de 5 ani niciodată nu am procedat asa cum spune băiatul de mai sus,  pur și simplu am lăsat-o în Parking... Și aia e,  cutia merge este ok..., dar ma rog or fi și excepții

Trimis de pe al meu SM-N910F folosind Tapatalk

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #2 : Februarie 18, 2017, 10:10:58 p.m. »
Detalii despre ce se intampla fizic nu stiu sa iti dau dar nu este bine sa lasi cutia in P fara frana de mana trasa.
Cum fac eu si iti recomand si tie: dupa ce opresti masina, treci cutia in N, tragi frana de mana, iei piciorul de pe frana ca masina sa stea pe loc tinuta de frana de mana si de abia apoi bagi in P.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline goguromeo48

• Doar inscris
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: skoda superb 2 170CP DSG
Pozitia Parking(P)-cutie DSG
« Răspuns #1 : Februarie 18, 2017, 07:21:30 p.m. »
As vrea sa aflu ce se intampla fizic ( respectiv cum sunt blocate rotile ) in pozitia parking la cutia DSG si daca este vreo problema sa lasi masina doar pe parking fara frana de mana trasa . multumesc anticipat pentru orice raspuns .

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()