Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Honda Civic Sedan EX-L 1.5t CVT  (Citit de 64066 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
Re: Honda Civic Sedan EX-L 1.5t CVT
« Răspuns #139 : Mai 18, 2017, 05:53:27 p.m. »
am facut si eu mult doritul test-drive cu Honda Civic 1.5 turbo 182 CP, dar varianta hatchback.
Mi-au placut:
-motorul: se infige, clar este peste 1.4 TSI 125 CP dar sincer ma asteptam la mai mult zvac.  :042:  Parca nu arata cei 182 CP, sau poate nu am prins eu viteza suficient de mare sa ii dau posibilitatea sa isi arate puterea (am mers cam pana la 110 km/h). Mi se pare comparabil cu Mazda 6 2.2d 175 CP ca acceleratie (in rest Mazda 6 fiind superioara)
-spatiul este mare, poate neasteptat de mare pentru o compacta, cam la fel ca in Octavia 3
-suspensiile sunt moi, masina trece foarte usor peste denivelari, gropi si sine de tramvai, aici are un plus fata de alte masini rigide
-portbagajul are 519litri, ceea ce este bine, (doar ca spatiul de intrare e mic)
-spatiul la pasagerii din spate este imens, si bancheta este confortabila
-dotarile din pachetul de baza (comfort navi) sunt generoase: clima pe o zona, computer de bord de 8 inci cu navigatie, comenzi pe volan, frana de mana electrica, geamuri electrice fata si spate
-directia fff buna: precisa si cu cursa mica (ca sa brachez rotile maxim trebuie sa invart volanul de 1.25 ori)
-vizibiliatate f buna, atat in oglinzi cat si in luneta
-frane OK
Nu mi-au placut:
-masina nu are o tinuta de drum asa de buna pe cat ma asteptam...e prea usoara, Octavia este mult mai solida si mai stabila, tabla la Civic e mai subtire, masina mai usoara, parca la tinuta la drum e sub Octavia 2
-schimbatorul de viteze arata ieftin rau de tot, cu maciulia aceea rotunda de plastic;
-climatronicul am impresia ca este greu de folosit: am cerut sa mi se opreasca clima si sa se dea pe ventilatia pe 3, si dealerul a butonat cam 1 minut prin meniu pana a reusit sa faca acest lucru (se pare ca e greu sa opresti AC si sa modifici ventilatia de pe auto)
-lipsa geamurilor atermice se simte, era mai cald decat la mine in masina, desi afara se racorise intre timp (dar nu este deal breaker)
-pozitia la volan este ca la Octavia 2, nu mi s-a parut mai joasa.
In concluzie masina este OK, dar, personal cred ca este sub Octavia 2 fl 1.8 tsi. Este o masina asiatica tipica, usor de manevrat si usoara, dar nu are prestanta, soliditatea si siguranta unei nemtoaice. Deasemenea si Mazda 6 mi s-a parut cu o prestanta la drum mai buna. Daca Mazda 6 ar avea motoare pe benzina turbo, cu siguranta era preferata mea. :082:

In hatchback si mie mi s-a parut mai ridicata pozitia la volan fata de Sedan.

In rest cam da, asta e si feelingul meu in general despre masina. La mine ca sa opresc A/C-ul trebuie sa pas pe un buton clasic sa intru in meniul de clima de pe ecran si de acolo pot controla compresorul de A/C si viteza ventilatiei. Daca faci treaba asta des (scopul la climatronic e sa nu prea te atingi de el) atunci iesi mai bine cu un A/C manual.

Octavia 2 e o masina proiectata undeva in anii 2003-2004 si cred ca prin 2005 a aparut. Faceliftul ce l-am avut noi era pe aceiasi tehnologie.

Acum din cate am citit nici macar Golf 7 nu mai are materiale moi pe usile din spate cum era la Golf 6. Cred ca "soliditatea" asta germana nu mai este "atat de solida" acum pe modelele noi.

Honda Civic e o masina usoara si pentru a scoate emisiile astea, multi producatori fac masinile mai usoare acum fata de perioada anilor 2000-2010.

Nu stiu cum o sa fie la pret Honda Civic in RO dar in US e pozitionata foarte bine fata de Mazda 3 si Golf. (adica e mai ieftina la dotari echivalente)

Mai nou vad pe ClubFord ca Ford Focus Trend 1.5 EcoBoost 150CP cu tot cu rabla ajunge la 13.500Euro. Aia e best buy! Inchide ochii la spatiu si ia o cutie Thule pe masina! E cu 10.000E mai ieftin ca un Golf !!!!!
« Ultima Modificare: Mai 18, 2017, 05:57:52 p.m. de Iulian M »

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #138 : Mai 18, 2017, 05:43:11 p.m. »
Un lucru nu pricep, nu e forum skoda ?!

Ba e, doar ca fara topicul "Drive-test all brands" nu prea mai am ce sa fac pe aici pe forum :(

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #137 : Mai 18, 2017, 04:42:38 p.m. »
asta trebuie sa ti-o spuna cineva care a condus mai mult 1.4 TSI. ;)
La viteze mari eu zic ca Civicul e mai rapid, se duce mai bine...dar pana pe la 100km/h sunt tot pe acolo...insa e o parere strict personala, nu uita acest lucru!!
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline alexxb

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #136 : Mai 18, 2017, 03:14:16 p.m. »
sa inteleg ca e apropiat de 1.4 tsi 150 cp ca performante?

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #135 : Mai 18, 2017, 12:47:34 p.m. »
exista si rubrica ,,drive test-all brands''.

Offline lucian.1950

• Expert
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #134 : Mai 18, 2017, 12:37:05 p.m. »
Un lucru nu pricep, nu e forum skoda ?!

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #133 : Mai 18, 2017, 10:17:38 a.m. »
am facut si eu mult doritul test-drive cu Honda Civic 1.5 turbo 182 CP, dar varianta hatchback.
Mi-au placut:
-motorul: se infige, clar este peste 1.4 TSI 125 CP dar sincer ma asteptam la mai mult zvac.  :042:  Parca nu arata cei 182 CP, sau poate nu am prins eu viteza suficient de mare sa ii dau posibilitatea sa isi arate puterea (am mers cam pana la 110 km/h). Mi se pare comparabil cu Mazda 6 2.2d 175 CP ca acceleratie (in rest Mazda 6 fiind superioara)
-spatiul este mare, poate neasteptat de mare pentru o compacta, cam la fel ca in Octavia 3
-suspensiile sunt moi, masina trece foarte usor peste denivelari, gropi si sine de tramvai, aici are un plus fata de alte masini rigide
-portbagajul are 519litri, ceea ce este bine, (doar ca spatiul de intrare e mic)
-spatiul la pasagerii din spate este imens, si bancheta este confortabila
-dotarile din pachetul de baza (comfort navi) sunt generoase: clima pe o zona, computer de bord de 8 inci cu navigatie, comenzi pe volan, frana de mana electrica, geamuri electrice fata si spate
-directia fff buna: precisa si cu cursa mica (ca sa brachez rotile maxim trebuie sa invart volanul de 1.25 ori)
-vizibiliatate f buna, atat in oglinzi cat si in luneta
-frane OK
Nu mi-au placut:
-masina nu are o tinuta de drum asa de buna pe cat ma asteptam...e prea usoara, Octavia este mult mai solida si mai stabila, tabla la Civic e mai subtire, masina mai usoara, parca la tinuta la drum e sub Octavia 2
-schimbatorul de viteze arata ieftin rau de tot, cu maciulia aceea rotunda de plastic;
-climatronicul am impresia ca este greu de folosit: am cerut sa mi se opreasca clima si sa se dea pe ventilatia pe 3, si dealerul a butonat cam 1 minut prin meniu pana a reusit sa faca acest lucru (se pare ca e greu sa opresti AC si sa modifici ventilatia de pe auto)
-lipsa geamurilor atermice se simte, era mai cald decat la mine in masina, desi afara se racorise intre timp (dar nu este deal breaker)
-pozitia la volan este ca la Octavia 2, nu mi s-a parut mai joasa.
In concluzie masina este OK, dar, personal cred ca este sub Octavia 2 fl 1.8 tsi. Este o masina asiatica tipica, usor de manevrat si usoara, dar nu are prestanta, soliditatea si siguranta unei nemtoaice. Deasemenea si Mazda 6 mi s-a parut cu o prestanta la drum mai buna. Daca Mazda 6 ar avea motoare pe benzina turbo, cu siguranta era preferata mea. :082:

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #132 : Mai 14, 2017, 06:28:19 a.m. »

Astazi dupa un drum superb spre munte de ~320km, am ajuns undeva pe la 4500km.

Masina consuma cam cu 1l/100km mai putin ca Octavia 2 1.8 TSI. Pe traseul de astazi am avut un consum de 5.5% cu o viteza medie de 62km/h. (urcat pana pe la 1700m altitudine).

Coboratul de pe munte l-am facut in modurile S si L. In modul S, frana de motor e ceva mai simtita iar in L e si mai puternica.

Am verificat uleiul si e la maxim. Pe bord indica 70% la calitatea uleiului.

Pe munte am intalnit si o vulpe in mijlocul drumului mai greu de vazut.

O parte din traseu la 4x: https://youtu.be/yMwArCF0_5Y
Vulpea: https://youtu.be/T8ekeDWDz-A

Poze:

image sharing
« Ultima Modificare: Mai 14, 2017, 06:31:10 a.m. de Iulian M »

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #131 : Mai 11, 2017, 07:31:22 p.m. »

Vad ca la tine spatiul este in top la cerinte. Skoda Superb 1.5 TSI cu clima pe 3 zone cred ca e cel mai potrivit pentru tine.

Nu te mai complica cu o masina mare din clasa compacta si ia ceva cu o clasa peste care e gandita pentru drumuri lungi.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #130 : Mai 11, 2017, 09:31:13 a.m. »
mai am o masina mica acasa, un Opel Corsa.
Imi trebuie o masina mai mare, pe care sa o folosesc si la drum lung dar si pentru mers la serviciu.
Ma rog, am si seat ateca in cap, care este o masina spatioasa pe interior, insa e cam necomfortabila la locurile din spate. Marele avantaj la Civic este comfortul locurilor din spate si spatiul interior mare.

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #129 : Mai 10, 2017, 05:46:47 p.m. »
Tot ce-mi amintesc e pozitia la volan inalta la Ford Mondeo. Spatiu e clar mai mare in Mondeo si insonorizarea mai buna. Si confortul e mai bun daca iti place pozitia la volan.

Comparatia ar cam trebui facuta cu Ford Focus.

Unde folosesti masina 99% din timp? In Bucuresti? Ia-ti noul Seat Ibiza 1.5 TSI si inchiriezi o masina pentru drum lung cand ai nevoie de carat jumatate de casa cu tine. Noul Ibiza e aproape la fel de spatios ca Ford Focus (inclusiv la portbagaj)
« Ultima Modificare: Mai 10, 2017, 06:02:12 p.m. de Iulian M »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #128 : Mai 10, 2017, 10:53:42 a.m. »
Ce face Volkswagen Yetta negru de la inceputul filmuletului? Mie mi se pare ca incearca sa faca o parcare laterala, dar nu ii reuseste din prima...motiv pentru care se razgandeste si pleaca. Daca e asa, mi se pare de rasul curcilor sa nu poti sa pachezi o Yetta pe un loc unde ar incapea lejer un microbuz... :042: :042:
O alta intrebare: ce plusuri si minusuri are Civicul sedan 1,5 turbo fata de Fordul Mondeo pe care l-ai probat in Romania? (ma refer in special la tinuta de drum, comfort, spatiu, insonorizare..)Multumesc.

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #127 : Mai 10, 2017, 09:03:07 a.m. »
Hai ca n-am mai pus un clip de vreo 2 saptamani: https://www.youtube.com/watch?v=cQ_BiFoxW80

Cate japoneze numarati? :) (hint: sunt cateva de prin anii '90 pe undeva pentru AVATAR)

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #126 : Mai 09, 2017, 05:31:31 p.m. »
Diferenta majora fata de Octavia consta in pozitia la volan si directie. Scaunul la Civic e cu vreo 4cm mai jos si iti ofera senzatia de cockpit cu bordul putin mai inalt.

Volanul are un feedback mai bun si un raport destul de agresiv (10.93:1) si ai nevoie doar de 2.2 rotiri a volanului ca sa-l invarti din maxim stanga in maxim dreapta. Asta e mult mai placut pe drumuri virajate pentru ca poti tine ambele maini pe volan si pare sa-ti ofere un control mai bun al masinii.

In rest masina e destul de asemanatoare cu Octavia chiar daca Octavia 2 era pe tehnologie din 2005 si Civic din 2015. Mai toate masinile din ziua de azi sunt bune; diferentele sunt destul de mici si tin mai mult de preferintele fiecaruia. (defapt o diferenta o face consumul de ulei; unii stiu sa faca motoare care nu consuma ulei si nu schimba distributiile la 2-3 revizii)

« Ultima Modificare: Mai 09, 2017, 05:38:14 p.m. de Iulian M »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #125 : Mai 09, 2017, 09:48:33 a.m. »
Vechiul model de sedan este facut in Turcia (si se vedea la finisaje) ...prin extrapolare m-am gandit ca si cel nou tot in Turcia este asamblat.. ;) 
Intradevar, conform Zeppfers Civicul 1.5 turbo este cel mai potent dintre toate aceste motoare...doar Seat Leon 1.8 TSI il face pe segmentul 0-100km/h, dar, la viteze mai mari de 100km/h Civicul este mai rapid.  ;)
Una peste alta pare un motor foarte reusit....Inca nu l-au adus la testdrive la noi dar se pare ca saptamana viitoare va fi disponibil. Vedem atunci cum functioneaza.
Portbagajul este mai mare decat am estimat eu: sedanul are 512l iar hatchbacul 470l.
Pacat de tapiteria asta...toate videoclipurile pe care le-am vazut la americani erau cu Civic cu scaune din piele.  Si, la o asa tapiterie, nu ma mira.
Iulian, daca faci o comparatie cu vechea Octavie 1.8 TSI ce parere ai, atat la dinamica cat si la tinuta de drum?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()