Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Honda Civic Sedan EX-L 1.5t CVT  (Citit de 64063 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Honda Civic Sedan EX-L 1.5t CVT
« Răspuns #154 : Iunie 03, 2017, 08:20:56 a.m. »
Dacă da joi bancheta din spate ca sa pui boxele poți profita sa pui și pe podeaua din spate și oalele roților material insonorizant.
Ești sigur ca pentru schimbarea farului de ceata trebuie sa dai jos bara? La skoda sunt doar niște grile care se scot ca sa ai acces cu mana în spatele farului.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #153 : Iunie 03, 2017, 04:27:39 a.m. »
De 1 iunie am bifat cateva chestii:
  • am condus Tesla P90D (modelul lent cu 4.5s pana la 100km/h)
  • schimbat difuzoarele de pe fata (nu si tweeterele)
  • schimbat presurile
Am tot avut un pitic cu difuzoarele pentru ca nu ma incanta sistemul audio prezent pe Civic. Sistemul are 8 difuzoare: 4 mari si 4 tweetere. Difuzoarele din spate sunt sub luneta si nu in portierele din spate la sedan.Am luat urmatoarele:
  • JBL CLUB 6520 - 55$ (link)
  • Cablu adaptor - 8$ (link)
  • Rama adaptoare - 9$ (link)
Am cumparat si un set de tweetere JBL doar ca mufele nu se potrivesc si n-am vrut sa tai firele. Cand o sa apara un adaptor si pentru tweetere, o sa le schimb si pe alea. Prin faptul ca boxele din spate sunt sub luneta, nu prea le aud din fata si am zis initial sa le schimb doar pe cele din fata.

O imbunatatire a sunetului am obtinut: sunetul este mult mai clar. Bass-ul e tot pe acolo doar ca sunetul parca are mai mult contur. Oricum probabil difuzoarele sunt limitate de unitatea multimedia.

Nu stiu daca o sa schimb si difuzoarele pe spate. Pentru a schimba difuzoarele pe spate, trebuie data jos bancheta si ceva plastice prin spate.

Fetele de portiera se desprind destul de usor; am avut ceva emotii pentru ca trebuie sa tragi serios ca sa desprinzi bolturile din plastic si imi era frica sa nu le rup.

Am avut setul asta de unelete pentru asa ceva.

Ceva poze mai jos cu difuzoarele OEM. Ca fapt divers, difuzorul JBL are o masa dubla fata de cel OEM.
how to take a screenshot on a pc

Nu mi-au placut deloc presurile cu care a venit masina asa ca am cautat ceva aftermarket.Am gasit ceva presuri de la un producator 3D Maxpider ce mi-au placut.

Aceste presuri au un strat in mijloc cu rol de izolatie pentru zgomot si vibratii.

Le-am luat de la Wallmart la un pret de 135$. (link)

O prezentare a presurilor:

Inca nu am apucat sa ies pe autostrada ca sa vad daca e vreo diferenta sau nu. Presurile acopera mult mai mult fata de cele originale si sunt placute la atingere. Imi place acum cum arata interiorul la masina cu aceste presuri.

Si acum o serie de poze cu ele montate (pe cel de la sofer l-am si murdarit deja):

Si la final ceva poze cu interiorul:

free photo upload
« Ultima Modificare: Iunie 03, 2017, 04:41:31 a.m. de Iulian M »

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #152 : Iunie 02, 2017, 08:44:04 p.m. »

Cred ca o sa trebuiasca sa dau jos bara din fata.

Probabil de la o piatra pe autostrada s-a spart un proiector de ceata care e din sticla. Honda vrea 70$ pe proiector si 200$ manopera. Am gasit aftermarket proiector cu 45$ (acesta) doar ca trebuie sa dau jos bara si nu prea ma incanta asta ca n-am garaj.

« Ultima Modificare: Iunie 02, 2017, 09:20:03 p.m. de Iulian M »

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #151 : Mai 28, 2017, 12:33:05 a.m. »

Un review nemtesc al noului Civic si ceva comparatii cu versiunile precedente:

https://www.youtube.com/watch?v=j_ie9mRq8aw

+ pozitie la volan
+ directie
+ manevrabilitate
+ stabilitate la viteze mari
+ dinamica
- materiale interior
- zgomot interior

Ca orice alta masina, e un compromis.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #150 : Mai 22, 2017, 12:52:31 p.m. »
este o masina silentiosa, asa este, insa dupa parerea mea Octavia 2 trece mai cu putere peste liniile de tramvai, fiind o masina mai bine inchegata si mai bine legata.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #148 : Mai 21, 2017, 07:41:14 a.m. »

Parca motorul si-a mai dat drumul dupa 4500km. Mi se pare ca raspunde mai bine si e si putin mai silentios.

Cam asa suna la relanti: https://youtu.be/d4M_yLCa8rA
Comparativ, fostul 1.8 TSI suna asa: https://youtu.be/qjM5Iee4GKA

Imi place destul de mult masinuta. In soare culoarea masinii straluceste frumos (nu e un alb simplu).

Offline Iulian M

• Gold member
« Răspuns #147 : Mai 19, 2017, 06:16:45 p.m. »
Octavia 2 FL 1.8 TSI manual vs Honda Civic 1.5t manual: http://www.zeperfs.com/en/duel2671-6667.htm

Din ceea ce e acolo, Honda Civic are masa mai mare ca Octavia si acceleratiile mai bune. Civicul pierde la acceleratii 0 - 100km/h pentru ca nu stiu daca poti atinge 100km/h in treapta a2a sau a 3a.

Pe mine Civicul m-a ajuns aici 22.000$ (~19.500Euro). (varianta sedan cu CVT, interior din piele, clima cu reglaj pe doua zone, etc). La banii astia mi se pare o masina foarte buna. 29k$ e enorm comparativ cu ce poti lua de la altii in aceiasi bani (gen Octavia 2.0 TDI AWD DSG).

Da, dar varianta Trend este cea de baza, cu AC manual, jante de tabla si bord saracacios rau de tot...nu ma prea atrage, sincer. Plus ca preturile pleaca de la 16750 euro, nu stiu cum de naiba au scazut ei la 13500 euro (nu cumva e vorba de Focus 1.0 ecoboost 100 CP?).

Focusul ala la 18k titanium avea pret de lista de 25k. La Ford reduccerile sunt mari si pretul de lista conteaza mai putin. VW a pus pe Golf 7 noul 1.5TSI care e identic ca si performante cu 1.4 TSI sau chiar mai slab (http://www.zeperfs.com/en/duel6658-5575.htm) si vor 400E in plus pe 1.5 TSI vs 1.4 TSI.

Un Golf 1.5 TSI asemanator cu Focus 1.5 EcoBoost, la pret real il iei cam cu 7000-8000Euro mai mult. O fi avand materiale mai bune in interior dar dormi cu capul pe materialele alea? 8000E?!?!?! De ce mama naibii ai lua un Golf? Cu diferenta aia de bani iti mai iei si o Fiesta !

Diferenta aia de bani e practic un salariu mediu anual din Romania. Adica muncesti un an de zile si tot venitul tau il dai lui VW.

Cred ca in curand VW o sa renunte la 1.4 TSI si o sa ramana doar cu 1.5 TSI. Au dezvoltat un motor nou, identic ca si performante cu cel vechi si vor 400E in plus. Bravo VW!

Aici Skoda si Seat ar trebui sa faca diferenta ca si raport pret calitate dar s-au scumpit si astea in ultimul timp.

imagur

« Ultima Modificare: Mai 19, 2017, 06:48:16 p.m. de Iulian M »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #146 : Mai 19, 2017, 04:52:18 p.m. »
octavia 2 face-lift 1.8 TSI mi se pare buna ca si performante.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #145 : Mai 19, 2017, 02:26:52 p.m. »
Pai datorita faptului ca e usoara o face sa aiba performante asa bune...  nu le poti avea pe toate, sa fie si grea si sa se si miste bine
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #144 : Mai 19, 2017, 02:17:17 p.m. »
La noi cel mai ieftin e modelul Comfort Navi si, ca nivel de dotari este apropiat de Octavia Style (doar ca are clima monozona si nu are piele pe volan). Acest model Comfort, asa cum am spus costa 20800 euro, dar cu negocieri inteleg ca se lasa la 19 000 euro.
problema este ca, desi motorul e foarte bun (ma refer la 1.5 turbo 182 CP), masina e prea usoara pentru gusturile mele. Octavia 2 mi se pare mult mai bine facuta si mai solida, trece mai bine peste liniile de tramvai.
daca ar fi sa imi spun parerea, nu as da 19000 euro cash pe Civic (si sub nicio forma 29000 euro cat costa in Germania). La acesti bani, cu negocieri, se poate lua ceva din clasa medie. Insa motorul mi se pare deosebit. Se vede ca Honda au facut motoare pentru formula I.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #143 : Mai 19, 2017, 12:32:37 p.m. »
La mine cea mai ieftina Civic cu motorul de 1.5 e 29k€ pret de catalog.  In banii astia intra de exemplu Octavia 2.0 dizal 150CP cu awd si DSG (e cu 350€ mai mult). 
Honda parca au mai facut ceva progrese, insa dupa parerea mea sunt inca departe de a redeveni semnificativi in vanzari prin €uropa.  Eu tot sper sa-si revina din vrie, putina competitie nu strica in VW land...
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #142 : Mai 19, 2017, 10:51:41 a.m. »

Acum din cate am citit nici macar Golf 7 nu mai are materiale moi pe usile din spate cum era la Golf 6. Cred ca "soliditatea" asta germana nu mai este "atat de solida" acum pe modelele noi - Iulian M

Confirm acest lucru. Am mers zilele trecute ca pasager intr-un golf 7 dsg, destul de bine echipat. Pe usile din spate este plastic dur care pacaleste ochiul deoarece are aceeasi textura ca cel de pe usa fata sau bord. Insa este plastic dur.

PS. Nu-mi iese treaba asta cu preluatul unui citat sub nici o forma :))
« Ultima Modificare: Mai 19, 2017, 10:55:14 a.m. de cirsteammm »
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #141 : Mai 19, 2017, 09:43:19 a.m. »

Nu stiu cum o sa fie la pret Honda Civic in RO dar in US e pozitionata foarte bine fata de Mazda 3 si Golf. (adica e mai ieftina la dotari echivalente)

Mai nou vad pe ClubFord ca Ford Focus Trend 1.5 EcoBoost 150CP cu tot cu rabla ajunge la 13.500Euro. Aia e best buy! Inchide ochii la spatiu si ia o cutie Thule pe masina! E cu 10.000E mai ieftin ca un Golf !!!!!

Da, dar varianta Trend este cea de baza, cu AC manual, jante de tabla si bord saracacios rau de tot...nu ma prea atrage, sincer. Plus ca preturile pleaca de la 16750 euro, nu stiu cum de naiba au scazut ei la 13500 euro (nu cumva e vorba de Focus 1.0 ecoboost 100 CP?).

In Romania, preturile la Civic sunt astfel:
-20800 euro ptr Comfort Navi
-22800euro ptr Elegamce Navi
-26000 ptr Executive
Nu mi se pare deloc ieftina fata de concurenta, ba e chiar mai scumpa fata de multe, doar ca in varianta de baza (adica Comfort Navi) are multe dotari: clima pe o zona, comenzi volan,  navigatie Garmin, ecran multimedia de 8 inci.
« Ultima Modificare: Mai 19, 2017, 09:45:09 a.m. de vizitator »

Offline alexxb

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #140 : Mai 18, 2017, 09:23:23 p.m. »
Banii in plus pe octavia (cam 2000 de euro fata de focus), ii dai pe,faptul ca masina e mai mare. Deci chiar daca concuram in segmentul compact pana la urma masina e mai mare si platim pentru asta. Personal eu am nevoie si de spatiu in habitaclu (copil mic) pe langa lada de pe acoperis.
Nu stiam ca golful 7 nu mai are material moale pe usi in spate , recent am mers cu o skoda fabia din 2004 care avea material textil pe usi, chiar de calitate buna. La vreme skoda era o varianta raport/pret caliate excelenta .... nici acum nu e rau doar ca pretul se apropie de ceilalti deci nu mai rupe gura targului. Noul civic este pe autovit vandute de nou de catre dealeri cu preturi (La cel sedan) intre 19000-25000 de euro aprox.), nu stiu ce discount se ofera dar mi se pare scump, aceleasi chestii le am si pe octavia doar ca dau 20000 pe ea...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()