Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Schimbat lichid frana la Fabia  (Citit de 25411 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 457
  • Kun Janos
  • Auto: Octavia II Scout
Raspuns: Schimbat lichid frana la Fabia
« Răspuns #23 : Octombrie 12, 2008, 10:23:29 p.m. »
Da, pedala e moale, dar cred ca asa trebuie sa fie. Franele mele sunt ff bune acum, m-au scos dintr-un posibil accident chiar ieri ;)
(vandut) Octavia Scout II din 2007, 103kw, BMM
Volvo XC60 2016, 220CP, D5

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #22 : Octombrie 12, 2008, 03:19:18 p.m. »
pedala/ mai e moale?
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Kun Janos
« Răspuns #21 : Iulie 09, 2008, 01:06:21 p.m. »
In final, am schimbat si lichidul de frana ;) Operatiunea am efectuat-o la Compexit, Cluj Napoca.
A intrat 3x250 ml in Fabia mea, operatiunea a durat aprox 2 ore, am platiti 218RON din care:
+ 80 RON: inlocuit lichid frana
+ 45 RON: aerisit sistem franare
+ 31 RON: testare frane
+ 52 RON: lichid de frana (3x250 ml)
+ 10 RON: materiale mici

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #20 : Iunie 10, 2008, 06:23:47 p.m. »
dac tragi frana de mana pana la primul dinte,pedala este mai tare? ai verificat?

Offline artistultehnic

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 109
  • Frumoasa
« Răspuns #19 : Iunie 10, 2008, 05:14:12 p.m. »
 Stiu senzatia.Niciodata franele nu vor mai fi ca in prima zi.Raspunsul a fost in mod general, am vazut ca ai schimbat si discurile si raspunsul punctual a fost ca te poti apropia de eficacitatea acestora din prima zi.La Skoda acestea nu sunt prea tari din prima zi fata de Renault, si daca masina e la mana a doua nu ar trebui sa simti diferenta.E adevarata si treaba cu "pasuitul" pana se mai aseaza, raspunsul standard al mecanicilor, nu l-am mentionat pentru ca eram sigur ca il stiai si poate te enerva sa-l auzi din nou.Mergi la cineva care se pricepe sa aeriseasca franele, si verifica si arcul recuperator.
Octavia Tour 1.6 MPI 102 CP

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 481
« Răspuns #18 : Iunie 09, 2008, 09:41:55 a.m. »
Vezi daca nu cumva la pedala de frana exista un arc recuperator (sub ea undeva) care e posibil sa fie slabit si de aici senzatia de "moale" dar parametrii corecti de franare.
Dacia 1310 1,6 8V + Octavia Tour 1,8 20V-T

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Kun Janos
« Răspuns #17 : Iunie 09, 2008, 09:14:39 a.m. »
MRP, de prins prinde bine, iar de la schimbarea placutelor, tamburilor, ferodourilor am facut 100 Km.  Nu e moale pana jos, ci doar in primele 3-5 cm la apasare. Ultimul test de frane l-am facut la sf. de martie (la ITP) si a iesit totul perfect (mentionez, ca si atunci pedala era la fel de moale ca si acum)

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #16 : Iunie 09, 2008, 09:00:01 a.m. »
  @kunjanos-pedala poate fi moale(desi este totul nou la frane)atunci cand nu calca bine placutele sau ferodourile.asta pana se pasuiesc putin.sau regleaza frana pe spate ca sa aduci ferodoul mai aproape de tambur.daca ai facut tot ce am scris iar placutele sunt asezate bine,atunci ai o problema la servofrana,probabil.ceea ce nu iti doresc.

Offline kunjanos

• Membru de baza
  • **
  • Kun Janos
« Răspuns #15 : Iunie 09, 2008, 08:27:48 a.m. »
@artistultehnic, in mesajul anterior am scris, expres pentru tine: sapt trecuta am schimbat discurile de frana pe fata impreuna cu placutele de frana, respectiv am schimbat ferodourile(sper ca asa se zice) din tamburii de pe spate...da am schimbat totul cu discuri, placute si ferodouri noi.
Legat de aerisire: nu vreau sa schimb in fata blocului, o sa apelez la Compexit ;)
@artistultehnic, desi am schimbat toate discurile, placutele si ferodourile, si nivelul lichidului de frana este la maxim in vas si frana prinde bine, pedala e moale :( Dupa ce schimb uleiul revin cu impresii.

Offline artistultehnic

• Membru de baza
  • **
  • Frumoasa
« Răspuns #14 : Iunie 08, 2008, 06:12:16 p.m. »
pentru kunjanos.Nu am inteles prea bine, vrei sa inlocuiesti lichidul de frana din nou pentru ca pedala e mai moale.Chiar daca il inlocuiesti de zece ori pedala nu va mai fi ca inainte daca nu sunt aerisite bine franele si discurile nu sunt noi.Daca ai schimbat si discurile sunt sanse sa se apropie de momentul initial, cand masina era noua.

Offline artistultehnic

• Membru de baza
  • **
  • Frumoasa
« Răspuns #13 : Iunie 08, 2008, 05:48:14 p.m. »
 Si producatorul se contrazice.Una spune cand vorbeste de inspectia de service la doi ani la care se verifica si completeaza lichidul de frana, si alta spune alaturat ca acesta se va schimba obligatoriu la doi ani pentru ca se apar niste bule de aer si scade eficienta franarii.Oricum nicidata nu veti reusi sa mergeti cu acelasi lichid de frana 20 de ani.Nici nu cred ca e posibil (se duc garniturile si se pierde), am vrut doar sa spun ca nu are rost sa mergi special la service, sa inlocuiesti lichidul de frana la doi ani, daca frana este buna si nu ai alte probleme cu aerisirea lor, garniturile, placute, disc.Asa daca citim litera cu litera vom afla ca taria garniturilor de frana in functie de Km parcursi se verifica mai des decat intervalele prevazute de producator pentru service.Din experinta pot sa spun ca am mers cu acelasi lichid de frana 7 ani, si cred ca nici viitorul propietar nu l-a schimbat ca nu avea motive.E drept am completat de doua ori cand am aerisit franele si am schimbat placutele.Stiti cum e treaba cu teflonul din reclama..apropo de punctul de fierbere.

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 481
« Răspuns #12 : Iunie 08, 2008, 10:57:27 a.m. »
Pt. artistultehnic :
Da ABSOLUT de acord cu faptul ca 2 ani este putin pt un lichid de frana , chiar in comparatie cu vechea Dacie. DAR , asa cum tot tu zici , timpurile moderne au generat insa ALTE tipuri de PRODUSE !!! aceste NU trebuie sa mai tina 100 de ani!!! Ei, aici imi este frica mie ! Eu sunt CONVINS ca toate produsele (inclusiv lichidul de frana) au o durata de viata clara si "controlata" din procesul de productie !
Tot o smecherie la urma urmei  :))
Oricum daca doriti , verificati la intervale relativ regulate (o luna), dupa 2 ani sa zicem, cum arata lichidul de franare din vasul de expansiune. Se scoate o cantitate de lichid, se pune intr-un vas foate transparent. Daca culoarea este inchisa, exista imputitati in suspensie , dar mai ales se oberva o "disociere" a unei parti fata e restul lichidului (un fel de 2 substante care stau una intr-alta), este fara indoiala momentul sa schimbam !
Dacia 1310 1,6 8V + Octavia Tour 1,8 20V-T

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #11 : Iunie 07, 2008, 02:35:54 p.m. »
Alex, tu ai fost mereu o figura aparte  :P ELSA este o gagica virtuala care stie numai despre masini  :D
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #10 : Iunie 07, 2008, 02:08:29 p.m. »
Elsa e o gagica de la voi din service?
bicicleta

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #9 : Iunie 07, 2008, 10:52:42 a.m. »
Problema este ca nu prea ai cum sa uiti sau sa nu stii de anumite operatii. Elsa ti le spune pe toate. Cat despre inlocuirea lichidului de frana, orice parere trebuie sa aibe un argument.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()