Dupa cum am scris si pe alt topic, am revenit in grupul VAG.
Ceva impresii la cald:
Pro:
- A/C-ul din GTI raceste mult mai bine
- directia este mult mai faina; la viteze mici e usoara si ajuta foarte mult manevrabilitatea in parcare iar la viteze mai mari se simte cum se intareste (cica si la Civic ar trebuit sa fie asa doar ca eu n-am observat)
- franele sunt net superioare (GTI-ul are discuri de 340mm pe fata vs 280mm pe Civic; discurile de pe spate pe GTI sunt mai mari ca cele de pe fata de la Civic)
- farurile Bi-Xenon mult superioare halogenului de pe Civic
- DSG-ul este net superior CVT-ului; feelingul de acceleratie directa e acolo, fix ca la cutia manuala
- Schimbatorul cutiei de viteze este mult mai usor de actionat. La Civic nu prea poti sa muti din P in D fara sa te uiti; mai jos de D este S si L si risti sa o pui in Sport sau Low; la GTI, din P tragi de schimbator in jos unde ai ajuns in D; pentru a muta in sport, trebuie miscat schimbatorul in dreapta
- sistemul audio este net superior (sistemul de baza de pe GTI vs baza pe Civic; ambele cu 8 difuzoare)
- masina per total are o senzatie de soliditate
- volanul GTI-ului este mult mai frumos si comenzile sunt mult mai usor de actionat
- guri de ventilatie pe spate disponibile pe GTI
- am revenit la scaune textile pe GTI; scaunele din piele nu-mi plac deloc
- interiorul GTI-ului cu accent pe rosu este interesant; volanul are cusaturi rosii, scaunele au o textura cu rosu si este si o banda LED pe praguri si pe usi cu rosu
Mixed:
- GTI-ul este mult mai rigid (are si anvelope 225/40/R18 vs 215/50/R17 pe Civic)
- zgomotul la rulare e cam la fel; are o frecventa mai joasa la Golf dar e pe acolo (anvelopele Bridgestone Potenza all-season). Ce am observat eu ca aceste frecvente sunt mascate mult mai bine de sistemul audio din Golf (care are un bass mult mai puternic)
- iluminatul interior in GTI e full LED; e o lumina alba dar nu pare sa lumineze atat de bine ca Civic
- camera de mers inapoi are rezolutie mai buna dar liniile de ghidaj nu sunt dinamice
Cons:
- scaunele din GTI nu sunt atat de confortabile (scaune confortabile ca in Civic eu n-am mai vazut in nicio alta masina din clasa asta)
- spatiul interior este net inferior la GTI; momentan am inca o senzatie de inghesuiala
- portbagaj net inferior la GTI fata de Civic
Cu discount, GTI-ul meu e cu 2000$ mai mult ca pretul de lista a lui Civic. (si discountul mediu la Civic e 1500$; deci cam 3500$ diferenta)