Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Drive test new Duster 1.5 dci 110 cp  (Citit de 10013 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
Re: Drive test new Duster 1.5 dci 110 cp
« Răspuns #12 : Decembrie 16, 2017, 08:02:04 p.m. »
Scoti capacul si folosesti grilaj despartitor montat eventual la reprezentanta.Faci destul spatiu.Bine,vei spune ca nu mai vezi in luneta..E o vorba..ceva cu sufletul in RAI..
Da, așa folosesc acum Fabia, cu capacul portbagajului scos și cu căruciorul pus vertical. Ocupă mai mult de jumătate de portbagaj. Adevărul este că te descurci cu ceea ce ai. Cunosc o familie cu doi copii (8 și 12 ani) care merg la mare cu matizul. Și se descurca.

Trimis de pe al meu ALE-L21 folosind Tapatalk

„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3199
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #11 : Decembrie 16, 2017, 01:50:17 p.m. »
A, doar 3 stele euroncap si pentru asta nou, desi vine cu 6 airbaguri inca de la cea mai ieftina versiune si o gramada de asistenta electronica https://www.euroncap.com/en/results/dacia/duster/29898

Dar pare-mi-se ca nemtii au inasprit standardele. Masini care acum cativa ani luau 5 stele, acum abia iau 3..

Sunt destule masini, care standard, au doar 3 stele. Firme consacrate.
Da, s-au schimbat standardele.
Cele de 5 stele de acum 5 ani acum au 3.
Si daca nu ai atentionare centura pasager ai zero stele(vezi Fiat punto-care altfel ar fi avut 3 stele recente, desi e o masina veche).
« Ultima Modificare: Decembrie 16, 2017, 02:38:58 p.m. de M i c u t z u »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #10 : Decembrie 16, 2017, 01:46:00 p.m. »
Bogdan, anvelopele nu erau all-season? Pana acum au fost doar Michelin si Continental.
Care autostrada?

Cum vi s-au parut primele doua trepte de viteza? La 4x4 tre sa pleci cu a2-a de pe loc (scrie si in manual). Viteza 1 este extrem de scurta. La 4x2 e altfel etajarea. Nu cred insa ca merita luat Duster 4x2. In cazul asta, mai degraba Sandero.
Nu stiu daca erau allseason, la prima p, dupa profil, nu pareau. Cred ca l-au expus la Kaufland, modelul incercat. Am sa ma uit acolo.
Autostrada Girov-Roznov, nu o stii? Pai unde altfel....

Viteza 1 scurta, am folosit-o de trei-patru ori. 4x4 nu am folosit, decat pe auto. Intentia mea a fost sa vad zgomotul din habitaclu, la utilizarea masinii ca masina de zi cu zi. Daca as lua Duster(desi acum nu am in plan schimbarea masinii) ma intereseaza comportamentul de strada. In off road(obligat as lua 4x4 sa fie) ma intereseaza mai putin, ca nu as utiliza-o in acest scop. Pentru mine 4x4 la Duster ar fi pentru situatii limita aparute in viata de zi cu zi.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #9 : Decembrie 16, 2017, 11:51:58 a.m. »
A, doar 3 stele euroncap si pentru asta nou, desi vine cu 6 airbaguri inca de la cea mai ieftina versiune si o gramada de asistenta electronica https://www.euroncap.com/en/results/dacia/duster/29898

Dar pare-mi-se ca nemtii au inasprit standardele. Masini care acum cativa ani luau 5 stele, acum abia iau 3..

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #8 : Decembrie 16, 2017, 11:25:52 a.m. »
In offroad, prima treapta tine loc de reductor ;) E o solutie lowcost dar care functioneaza bine.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #7 : Decembrie 16, 2017, 10:41:00 a.m. »
La 4x4 tre sa pleci cu a2-a de pe loc (scrie si in manual). Viteza 1 este extrem de scurta.

Asta-i tare! :))
De ce-au mai pus prima treapta atunci...? :D
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #6 : Decembrie 16, 2017, 08:30:31 a.m. »
Scoti capacul si folosesti grilaj despartitor montat eventual la reprezentanta.Faci destul spatiu.Bine,vei spune ca nu mai vezi in luneta..E o vorba..ceva cu sufletul in RAI..
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #5 : Decembrie 16, 2017, 07:54:36 a.m. »
Am plecat numai cu treapta 1 de pe loc. Este scurta într-adevăr însă nu m-am simțit deranjat de lucrul acesta. Cu treapta a 2 a am turat spre 3500 și mașină smucește ok insa nu te împinge în scaun, motorul este totuși destul de mic. Eu as alege Duster 4x2 sau Logan pentru portbagaj in primul rand. Sandero stepway este foarte frumoasa insa pentru o familie cu doi copii dintre care unul la vârsta la care folosești căruciorul mare nu poate fi o opțiune. Oricum la Duster 4x4 portbagajul de 416 litri nu pare foarte mare. Este lung dar suprafață de încărcare foarte sus (distanta mica intre podeaua portbagajului și plafon). Zilele trecute am văzut pe viu ce înseamnă portbagajul fordului kuga, mașină care îmi place atât de mult (varianta fabricata până în 2012). O familie cu un copil și un cărucior mare cât al meu, poate chiar un pic mai mare sau mai bine zis cu un sistem de pliere mai prost. În portbagajul de 360 de litri al fordului a intrat numai căruciorul pus orizontal. Pentru concedii susțineau că mai au o Octavia.

„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #4 : Decembrie 16, 2017, 07:02:44 a.m. »
Bogdan, anvelopele nu erau all-season? Pana acum au fost doar Michelin si Continental.
Care autostrada?

Cum vi s-au parut primele doua trepte de viteza? La 4x4 tre sa pleci cu a2-a de pe loc (scrie si in manual). Viteza 1 este extrem de scurta. La 4x2 e altfel etajarea. Nu cred insa ca merita luat Duster 4x2. In cazul asta, mai degraba Sandero.
« Ultima Modificare: Decembrie 16, 2017, 07:13:02 a.m. de Stef13 »

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #3 : Decembrie 15, 2017, 08:52:53 p.m. »
Nu pot vorbi de zgomote la viteze mari. Am mers numai în oraș cu maxim 65-70 km/h. Testul a însumat maxim 5 km.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #2 : Decembrie 15, 2017, 08:19:21 p.m. »
A, l-am testat si eu.
Mers cca 15 km. Deh, cunostinte vechi la Dacia.
Insonorizare buna? La viteze mici doar. La mers mai tare dupa 90 km/h motorul se aude destul de tare.Destul de agil, dar avea doar 250 de km la bord.Consum nu stiu, nu m-am uitat.
servodirectia in stil renault, adica electrica si foarte ok. Se intareste la viteze mari, foarte usoara la viteze mici si pe loc.
Anvelope de vara Bridgestone, asa cum le stiam, zgomotoase.
Dupa 90 km/h, destul zgomot in ea: motor, oglinzi, ruliu, zgomot spate. Am mers pana la 130 km/h cu ea(pe autostrada evident, cca 1 km)Mai zgomotoasa decat Octavia cu 103000 km.
Fete de portiera fata cu niste cusaturi albe si musama, oarecum ok,
Plastic la portiere oarecum calitativ. Bordul destul de fain, dar plastic.
Carenaje roti spate nu are si neglijent antifonata.Vizibil.
Compartiment motor, sub parbriz, doua gauri imense in care se vad imbinarile aripilor fata de caroserie. Chiar nu puteau pune niste capace acolo? Partea buna-te imbie sa cumperi niste vaselina la spray si sa bagi la imbinari, contra ruginii.
Inchiderile portierelor fara zgomot, ca la Octavia mea.
Per ansamblu oarecum ok

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
Drive test new Duster 1.5 dci 110 cp
« Răspuns #1 : Decembrie 15, 2017, 06:49:24 p.m. »
Am testat in aceasta după-amiază noul Duster 4x4 1.5 dci 110 cp versiunea prestige cu multe alte dotări opționale. Mai puțin desigur ceea ce mă interesa cel mai mult cutia automata. Eu îmi doream sa testez 4x2 cu edc. Mașină arată foarte bine atât la interior cat și la exterior. Poziția de condus este foarte ok, scaunele ergonomice și cu susține laterala medie dar mult mai buna decât la versiunea anterioară. Mașină avea numai 400 km, se simțea foarte bine închegată, insonorizarea neașteptat de bună. Nu am parcurs mulți km iar Bucureștiului la ora testului era foarte aglomerat. Ceea ce m-am frapat a fost consumul după efectuarea testului. Mai scăzut decât la fabia mea 1.9 sdi la viteza medie similară. Direcția a fost îmbunătățită radical, la întoarceri este foarte ușoară. Materiale folosite par mai de calitate însă pe uși este plastic tare de sus până jos. Cotiera este prinsa de scaunul șoferului, este numai pentru șofer însă nu oferă o poziție extraordinară pentru brațul acestuia. Sistemul de camere video este spectaculos insa nu știu cât de necesar in viață de zi cu zi. Spatiile de depozitare sunt mult mai bine configurate. Din păcate nu am făcut decât o singură poza.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()