Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Alta Octavia 3 FL 1.8 TSI 4x4 DSG  (Citit de 21641 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 348
  • Amat Victoria Curam
  • Auto: Octavia 3 FL 1.8 tsi 4x4 DSG6
Re: Alta Octavia 3 FL 1.8 TSI 4x4 DSG
« Răspuns #56 : Noiembrie 05, 2018, 01:26:08 p.m. »
@sorin te-au fript, ca pe pui. mi-am completat singur si nu am ce poza sa pun. mi-e lene sa merg pana la masina, acum. vineri seara am schimbat rotile si am verificat si antigel si ulei: perfectiune ! zic sa te tiganesti un pic cu ei, eventual sa faci o reclamatie, c-o sa te tina minte de fraier credul; nu conteaza ca tot de la ei ai luat si o2, da-i in plm de scartari ! asadar: g13 in portbagaj si gata treaba; nu trebuie apa distilata, nu ocupa spatiu si te salvazeaza de spume ulterioare.
pentru roti, te puteai uita  linistit pe fisa masinii. au pus, n-au pus, faptule  consumat si tine minte treaba asta, sa-i fu#i cu prima ocazie.
@aurelian sa stii ca o sa pape ulei dupa stage 1.
Love.Drive.Eat.Prey

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 229
  • Auto: 1.8TSI 4x4 DSG6
« Răspuns #55 : Noiembrie 05, 2018, 12:50:28 p.m. »
Eu cred ca din pacate nu au completat.
Am verificat acum doua zile, la mine nivelul este tot in dreptul liniei de maxim si am completat acum mai bine de o saptamana.
In schimb am vazut ca uleiul a scazut undeva pe la trei sferturi pe joja si a fost schimbat la service la inceputul lui iunie, deci 5 luni si un sfert de joja :) Nu am idee cat ar reprezenta asta in ml, oricum pe langa antigel, in portbagaj mai am si un bidonas cu ulei ... just in case :)

Offline Sorinn

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 129
  • Doar Inscris
  • Auto: O3FL 1.8 TSI 4x4 DSG6
« Răspuns #54 : Noiembrie 05, 2018, 11:53:12 a.m. »
@Stef13 .... ai dreptate referitor la consilierul de service. Dar ... (ca exista un dar) in fata clientului consilerul este responsabil de lucrare+etc. Ca tu sau eu .. sau oricine .... cand mergem la reprezentanta nu intram direct in hala de service sa discutam cu mecanicul, electricianul .. sau ce-o fi el !!! Ca d'aia e consilier de service ... printre altele. Altfel ... sa desfiinteze postul de consilier de service si mergem cu totii direct in hala unde e service-ul si discutam/facem/dregem totul direct cu meseriasul in cauza ... si am terminat balciul. Parerea mea (sper ca e corecta) este ca "traseul" este cam asa: client-consilier de service-meseriasul din service. Ca ..... de exemplu...  consilierul de service imi spune (ba mai mult .... imi si confirma la ridicarea masinii) ca mi s-a facut o lucrare solicitata de mine ... ba mai mult .. ei s-au oferit sa o faca .... si meseriasul nu a facut-o de fapt .... sincer nu ma intereseaza ... asta e problema lor interna. Ar fi trebuit sa verific joi seara ..... stiu asta .... dar asa cum am spus mai inainte era vreo 6 si ceva seara .... ma grabeam sa plec ... etc. In fine ... acum le compuneam un mail cu cele doua poze atasate ....

@vizitator .... eu sunt convins ca nu au pus nimic. S-o creada mutu p'aia ca o masina cu 5200 km papa antigel intr-o zi jumate ... fix cu cat s-a completat !!! Sa fim seriosi ... ca n-oi fi mare priceputean in masini .... da' nici chiar asa de nestiutor n-oi fi (....sper ...  :D  )
Ca or fi uitat ... ???!!! Eu m-am dus acolo joi pun sa rotile de iarna (am luat set complet de la ei si aveam montajul gratuit) ..... in aceeasi zi vorbisem cu ei de faza cu nivelul lichidului si s-a notat in sistem ... iar cand am ajuns la consilierul de service i-am zis ... "dom'ne rotile si verificati nivelul" ... iar tipul mi-a raspuns "da .. stiu ... figureaza in sistem ca trebuie verificat asa cum ati discutat cu colega mea". Cand m-a chemat sa ridic masina .... l-am mai intrebat inca o data "ati verificat si respectiv completat nivelul lichidului??" .... da dom'ne am facut-o .. a fost raspunsul. Ba mi-a mai tinut si niste teorii cu masina venita de noua din fabrica cu nivelul fluidelor pe minim .... ca sa nu ma ingrijorez .... bla-bla ... am povestit intr-o postare anterioara ce si cum !!!! Deci aia cu uitatul ... nu prea ar merge !!! Da ... se poate ca meseriasul din service sa ii fi zis ca a facut si de fapt sa nu fi facut ... sau ceva de genul asta ... sincer .... nu e problema mea ... ci a lor !!!!
Cand oi ajunge diseara acasa o sa verific si factura .... desi chiar daca e .... e pe zero .. ca tot ei au zis ca nu ma costa nimic sa completeze !!!
In fine ....

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4535
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #53 : Noiembrie 05, 2018, 10:15:50 a.m. »
Parerea mea este ca nu au pus antigel. Prea sunt la fel cele doua nivele, adica inainte si dupa completare...Probabil au zis ca vor pune si au uitat.
Iti sugerez sa te uiti in factura, sa vezi daca te-au si facturat pentru completat antigel. Daca da, inseamna ca trebuie luati tare la trei pazeste.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #52 : Noiembrie 04, 2018, 09:15:29 p.m. »
Ia-o metodic ca un contabil, nu pe sarite, ca un inginer din IT. Consilierul de service zice multe dar nu verifica personal. El doar preia o informatie si o da mai departe. Mai fa o completare, dar de data asta asigura-te cu ochii tai. Nu cred ca se poate discuta de pierdere sau consum de antigel la o masina atat de noua.

Offline Sorinn

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #51 : Noiembrie 04, 2018, 08:28:26 p.m. »
Cred ca joi astia la reprezentanta au facut misto de mine ..... sau motorul are o problema .... ca alta explicatie nu am.

https://image.ibb.co/ejXF3L/20181030-1-8tsi.jpg
https://image.ibb.co/essXiL/20181103-1-8tsi.jpg
https://image.ibb.co/ccTiq0/20181103-1-6mpi.jpg
Prima poza este facuta (dupa cum se vede si dupa data) marti pe 30 octombrie cand am constat ca nivelul la lichid e scazut (este aceeasi poza pusa intr-o postare anterioara). OK ... asa cum am povestit ... joi pe 1 noiembrie am fost la reprezentanta si mi-au completat ei cu lichid ... "e in regula acum ... am completat noi" (asa a zis consilierul de service). Cand am plecat era trecut de ora 18 ... intuneric ... ma grabeam .... n-am stat sa verific ce si cum. Vineri am plecat de dimineata .... am ajuns pe la 8 seara ... iarasi nu am reusit sa verific. Sambata 3 noiembrie ... zic ... ia sa vad ce si cum .... rezultatul este a doua poza.
Pai mie nu mi se pare absolut nici o schimbare ... nivelul este identic si la fel cu cel de dinainte de completarea de la reprezentanta. Sau oi fi eu chior .... sau am vedenii ..... Repet ... ori aia chiar au completat si intr-o zi jumate masina a pierdut/"mancat" fix aceeasi cantitate de lichid .... ori nu au completat nimic.
In fine .... a treia poza este de la vechea O2FL 1.6 MPI .... unde 9 ani cat am avut-o nivelul la lichid nu a fost ever altfel decat in poza ..... asta asa ... de comparatie !!!!
Maine am de gand sa le trimit ambele poze .... data pozelor se poate vedea in metadata fisierului .... am toata corespondenta intre mine si ei (mailurile) in care reclamam problema si mi s-a spus ca ei imi vor face completarea .... !!! Stiu si numele consilierului respectiv de service .... sa vedem ce explicatie voi primi !!!!
Da ... stiu .... pot lua un bidon de g13 si sa pun eu si sa nu mai fac atata tam-tam ... etc. Pur si simplu ... nu vreau. E o masina de 25k euro cu 5000 de km .... si doar n-o sa stau ca la Dacie cu bidoanele dupa mine si cu inima-n chiloti sa verific zilnic nivelul de antigel sau mai stiu eu ce. Si in plus daca ei imi spuneau .... "dom'ne luati un bidon de g13 si faceti dvs. completarea uite asa si asa ... etc." .... ok frate ... o faceam eu. Dar nu sa ma ia la misto .... ca nu cred eu ca intr-o zi jumate a pierdut fix cantitatea de antigel cu care se completase!!!
As avea o rugaminte pentru @aureliandan si mad.hatter (daca si-a facut completarea) .... daca vreti sa puneti poze cu nivelul lichidului in vas .... Multumesc .....

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Amat Victoria Curam
« Răspuns #50 : Noiembrie 02, 2018, 01:35:01 p.m. »
corect si o simt pe propria piele, in fiecare zi...
cu uleiul cum stai? iti papa, sau e ok nivelul? daca tot ai zis ca vin cu minimum de lichide, am avut de 2 ori vaga impresie ca e sub nimic, pe joja. in seara asta cred ca merg sa-i schimb ghetele si verific si uleiul. am cumpara un bidon, sa fie in portbagaj, langa antigel, dar nu am intrebat ce ulei are acum. in carte recomanda castrol, din discutii reiese/am dedus ca nu mai are nicio treaba cu fostele produse, ce exista acum pe piata.
sper sa ne vedem la iarna, toti 3 :))
Love.Drive.Eat.Prey

Offline Sorinn

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #49 : Noiembrie 02, 2018, 11:19:48 a.m. »
@mad.hatter ... da .. stiu ca am dat cam mult !!! Am tot cautat si eu pe net jante cu aceleasi caracteristici (J, ET, bla-bla) ... anvelope, etc. !!! Cu capace si montaj si tot tacamul ... tot p'acolo ajungeam ... ceva mai putin ... dar nu ceva spectaculos. In plus ... sunt si mai comod din fire ....  :D  ... si comoditatea "costa" !!!

Offline Sorinn

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #48 : Noiembrie 02, 2018, 11:01:24 a.m. »
@aureliandan ... pe fosta O2FL am avut tot Conti .. modelul care era in 2010 Wintercontact TS800 si ceva (nu mai stiu exact) ... si nu am avut nici o problema.
Stiu ce patanii ai avut in zona Magura/Pestera .. ca ti-am citit postarile  :D
Eu am vrut 4x4 sa ma mai ajute in anumite situatii ... iar acel haldex nu inseamna ca masina se transforma in tanc rusesc ...  :D
Bineinteles ca la iarna cand/daca o veni zapada ... o sa o bag si io pe unde oi vedea zapada mai mare sa vad ce poate .... clar ca o sa ma "manance" sa fac asta ...  >:)  Raman impotmolit .. aia e .... ma dau jos ... imi las sotia la volan ... si trec la impins masina .. na ... masina cu un bou putere (adica io ...) !!!  :D  Dupa ce o sa-mi treaca "piticu' de pe creier" bineinteles ca o sa ma potolesc !!!
Apropos .... in prima iarna cu vechea O2FL (iarna 2009-2010) nu am avut cauciucuri de iarna ... nu mai stiu de ce ... nu am luat atunci ... aia e !!! Si s-a si nimerit o iarna de iarna cu zapada la greu ... ger .. sleauri de gheata care se "lustruisera" ... tot tacamul. Ce-am mai impins la masina in iarna aia .... uliuuu !!!

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Amat Victoria Curam
« Răspuns #47 : Noiembrie 02, 2018, 10:50:11 a.m. »
@aurelian iarna trecuta - de fapt, primavara asta  :)) - nu am apucat sa ma bag pe drumuri inzapezite; in schimb am arat cateva stradute adiacente si n-am avut probleme; categoric n-o sa ma apuc de offroad si sa ma bag prin zapada de 50 cm, cum faceam cu terracan-ul.
@sorinn cred cai dat cam mult pe gume; mi le-am luat cu 2500 lei, cu tot cu jante de tabla 16''. capace nexam, trebuie sa iau neapart.

Love.Drive.Eat.Prey

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #46 : Noiembrie 02, 2018, 10:23:47 a.m. »
sa vad si eu cate parale fac 4x4 haldex gen. 5+ conti ts860 ...  >:)
Aceleasi incaltari le am si eu, am trecut o iarna cu ele si nu am ramas blocat pe nicaieri ... fiind prima iarna cu 4x4 cautam expre locurile de parcare cu cea mai multa zapada desi poate la cativa metri era un loc mai curat :)
Nici la munte nu am avut probleme desi am bagat-o pe niste drumuri foarte proaste in zona Magura/Pestera, la prima vedere nu aveam sanse sa trec prin sleaurile alea cu zapada si gheata, totusi am trecut destul de usor dupa ce am golit masina de pasageri :), alternativa era sa ma intorc cativa Km si de fapt nici nu aveam loc sa intorc pe drumurile alea, doar sa merg cu spatele :) ... oricum, cu tot 4x4, a doua oara nu as mai lua-o pe acolo. Eu zic ca daca mergi pe drumuri normale nu ar trebui sa ai probleme iarna, doar sa nu te crezi zmeu si sa te aventurezi pe coclauri .....

Offline Sorinn

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #45 : Noiembrie 01, 2018, 10:28:15 p.m. »
@mad.hatter ... daca ai luat 1 ... pune-l asa cum este. Nu cred sa fi fost tipul ala de la piese si accesorii chiar asa de dus cu pluta incat sa imi fi spus aiureli ....
Si da .... sa vina zapada+zloata de rigoare .... sa vad si eu cate parale fac 4x4 haldex gen. 5+ conti ts860 ...  >:)

... personal nici eu nu am avut probleme cu emagu' .... dar stiu niste povesti horror de pe la prieteni si cunostinte ... uliuuu !!!

Am luat set complet de la dealer capace+jante tabla+205/55 R16 91H Conti WinterContact TS860.
3150 ron ... cu montaj moca la ei.
Jante otel 6,0 x 16" 5/112/48 + 205/55 R16 91H Conti WinterContact TS860 -  2875 lei
Set capace pentru jante otel 16” - 275 lei

« Ultima Modificare: Noiembrie 01, 2018, 10:33:37 p.m. de Sorinn »

Offline mad.hatter

• Membru de baza
  • **
  • Amat Victoria Curam
Alta Octavia 3 FL 1.8 TSI 4x4 DSG
« Răspuns #44 : Noiembrie 01, 2018, 10:11:21 p.m. »
Bun. 1 am luat, de la ei, ca vreau istoric complet. Multumesc pentru info.
Cat despre emag, nu le comentez matketingu’, eu zic ca  nu stralucit, de cand sunt actionari la sameday. N-am avut probleme, dar 95% n-au fost atat de norocosi.
Ce cauciucuri de iarna ai? Sa vina zapada!

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Ultima Modificare: Noiembrie 01, 2018, 10:19:10 p.m. de mad.hatter »
Love.Drive.Eat.Prey

Offline Sorinn

• Membru de baza
  • **
  • Doar Inscris
« Răspuns #43 : Noiembrie 01, 2018, 10:01:24 p.m. »
@aureliandan .... asa este e bine sa-l am in portbagaj. Mai ales ca azi la reprezentanta mi s-a spus (de catre doua persoane diferite) ca pana in 30000 km e normal sa se intample asta cu scazutul nivelului la lichidul de racire. Ba mai mult .... mi s-a spus ca pana in 30000 km e posibil sa vad si uleiul pe minim. Explicatia a fost ca din fabrica orice masina vine cu nivelul minim de fluide (lichid de racire, ulei, bla-bla), se mai aeriseste instalatia, coturi, furtune dilatate .... bla-bla. Dar cica dupa vreo 30000 de km trebuie sa se stabilizeze treaba. Am intrebat si eu ... ok ... vine masina din fabrica pe minim cu fluidele ... dar de ce nu puneti voi cat trebuie cand pregatiti masina de livrare. Nu am primit un raspuns clar gen "uite dom'ne din motivele x, y si z ... d'aia procedam asa si punct". In fine .... aia e .... azi cand am montat rotile de iarna la ei ... mi s-a facut si completarea cu lichid de racire .... nu m-a costat nimic.
In schimb vazand ca tipul de la Piese si Accesorii e liber ... am zis ca sa-l iau la intrebari. Foarte amabil ... mi-a adus si cele doua bidoane (cele din pozele atasate) din magazie .... mi-a explicat ... l-am rugat sa ma lase sa le fac si poze .... etc.
https://image.ibb.co/n0MXv0/poza1.jpg
https://image.ibb.co/ioSi2f/poza2.jpg
Deci in primul rand mi-a spus ca ei NU lucreaza cu ce gasisem eu pe net la skoda eshop:
http://eshop.skoda-auto.com/cz/en/b2c/cooling-liquid-skoda-g13-3t0080010x
.... ei lucreaza cu ce este in poza1 si poza2.
Ce este in poza1 se foloseste asa cum este (deci NEDILUAT) ... pentru completare (pentru situatii ca la colegii @aureliandan & @mad.hatter ... sau ca la mine). La cate grade rezista se vede in poza .... vreo -36 C. Mi-a si spus ca fix cu asa ceva mi-au facut completarea.
Ce este in poza2 este concentrat si rezista pana pe la vreo -50 si un pic C .... si se foloseste doar la golirea completa a instalatiei cand se inlocuieste total lichidul de racire. Si da .... asta se DILUEAZA corespunzator temperaturii de -36-37 C. De fapt proportiile amestecului sunt pe spatele bidonului. Nu i-am facut poza ca nu ma interesa. Pe mine ma interesa ce este in poza1.
Am intrebat ... ok ... dar de ce e asa ... mi-a raspuns ca asta e procedura.
L-am mai intrebat ... ok ... fac eu completarea ... cat sa pun ??? Omul mi-a zis ca ideal ar fi fix la jumate intre minim si maxim .... cu motorul rece si masina "pe drept". Ma rog .... cam asa stiam si eu .... dar am zis ca mai bine intreb ....
Ce este in poza1 costa 32 ron bidonul. O sa imi iau si eu unul .... sa vad cum mai evolueaza nivelul lichidului. Oricum ....... macar la vreo 2 saptamani o sa verific lichidul de racire si uleiul.
Eu m-am obisnuit cu vechiul MPI ... de care uitai sa-l verifici .... cel putin pana la cei 92000 km cat avea ... pana l-am cedat socrilor mei !!! Ala nu a papat gram de ulei sau antigel cat l-am avut .... 
Sper sa fie de folos cuiva tot "romanul" de 1 km ... de mai sus ....

@bogdanpiatra .... da .... emag nu prea mai e de demult ce-a fost. A apus de niste ani epoca aia cand mai ieftin ca la ei nu gaseai .... sau gaseai dar diferentele erau infime si nu meritau bataie de cap in plus,
« Ultima Modificare: Noiembrie 01, 2018, 10:09:37 p.m. de Sorinn »

Offline aureliandan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #42 : Noiembrie 01, 2018, 05:42:31 p.m. »
Este bine sa ai in portbagaj o sticluta de 500ml cu amestec G13/apa distilata ... just in case, de cand cu patania, cel putin o data la doua saptamani arunc un ochi la nivelul lichidului, la mine abia se mai vedea putin lichid in vasul respectiv, asta pe la 26000km.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]