Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia Elegance 1.8T, 2003, cutie de vit. automata  (Citit de 19105 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Richard IV

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 97
Raspuns: Skoda Octavia Elegance 1.8T, 2003, cutie de vit. automata
« Răspuns #6 : Iunie 26, 2008, 01:52:05 p.m. »
SA O STAPANESTI SANATOS ..SA TE BUCURI DE EA ...felicitari ca ai ales SKODA felicitari ca ai ales FORUM asta :)

Bine ai venit printre noi. :040:S-o stapanesti sanatos. :080:Da' poze n-avem? :))

Mersi. Si bine v-am gasit!
O sa pun si poze.Ceea ce pot sa va zic in avans este ca arata la fel ca
si masinutza de pe manualul de utilizare Octavia I/Tour(adica culoare argintie ,combi, jante alum. de la Skoda).

O intrebare:De obicei cand merg in oras (Cluj), cutia de viteze schimba prea repede  dupa parerea mea ,pe la 2100-2200 rot./min(de ex cand accelerez usor).Stiu ca nu este benefica motorului sa ruleze asa.Cu as putea sa evit acest lucru?
Un alt aspect care ma deranjeaza in oras, ca de obicei motorul ruleza de obicei la 1500-2000 rotatii/min.(la mers normal la 60 km/h ),tot din cauza cutiei (sau a soferului :-D ?) .Eu zic ca ar fi normal sa ruleze intr-o treapta inferioara dar la min. cca 2500 rot./min...
Recunosc ca sunt incepator cu cutia de viteze automata...
Skoda Octavia Elegance 1.8 T, combi, 2003 ,CV automata, cod motor AUM, tempomat,scaune electrice cu

Offline VFA 2007

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1246
  • Auto: SKODA OCTAVIA 1.8 T,
« Răspuns #5 : Iunie 26, 2008, 01:28:58 p.m. »
Bine ai venit printre noi. :040:S-o stapanesti sanatos. :080:Da' poze n-avem? :))
SKODA OCTAVIA 1.8 T,20V,AUM,195 CP/17.01.2007.

Offline dragangeorge

• Junior
  • *
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 77
  • kapy
« Răspuns #4 : Iunie 26, 2008, 10:49:53 a.m. »
SA O STAPANESTI SANATOS ..SA TE BUCURI DE EA ...felicitari ca ai ales SKODA felicitari ca ai ales FORUM asta :)
octavia 1.6 MPI 102 CP

Offline Richard IV

• Junior
  • *
« Răspuns #3 : Iunie 24, 2008, 09:15:41 p.m. »
Multumesc!

btw.orice parere,sugestie este binevenita :)
Skoda Octavia Elegance 1.8 T, combi, 2003 ,CV automata, cod motor AUM, tempomat,scaune electrice cu

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2 : Iunie 24, 2008, 06:28:43 p.m. »
Am citit, nu m-am suparat, s-o stapanesti sanatos !!  :082:
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Richard IV

• Junior
  • *
Skoda Octavia Elegance 1.8T, 2003, cutie de vit. automata
« Răspuns #1 : Iunie 24, 2008, 05:06:53 p.m. »
Buna tututuror posesorilor de Octavia 1.8, si nu numai!

De curand sunt fericitul posesor (:-D) a unei masinutze ,
Skoda Octavia Elegance 1.8T, din 2003/04, cutie de viteze automata,
adusa de mine recent din Germania.L-am cumparat cu rulaj 136.500 km,dar azi sau maine va implini kilometrajul de 140.000.
Dotari: 4 airbaguri,oglinzi electrice incalzite,ABS+ESP, jante aluminiu "Elegant",climatronic, scaun sofer reglabil electric cu memorie, tempomat, senzor ploaie,cotiere fata+spate, volan multifunctional etc. etc.Acestea fiind cele mai importante.

Initial am vrut sa cumpar Octavia I cu motor de 1,6 si cu cutie manuala desigur,insa din diferite motive obiective (am vrut sa cumpar de la o firma anume din Germania,care era de incredere+vroiam neaparat Euro 4 din cauza taxei) si subiective (recunosc ca masina cu dotarile,si aspectul ei m-a cucerit din primul minut) - am ales Octavia 1,8 T.
Mi-a fost frica putin de varianta cu cutia de viteze automata,din cauza ca nu mi-am dorit  niciodata o astfel de masina,si de faptul ca consumul o sa fie foarte mare.Cu cutia automata m-am obisnuit super-repede,si imi place enorm,iar consumul mediu  este cca 7.5-8.0% cu AC extraurban ,si cca. 13-13.5% urban.Pareri? Mentionez ca nu conduc f. repede (viteza max.130-140 la ora) ,insa imi place sa exploatez la maxim acceleratia masinii.

Chiar dupa ce am sosit cu ea in tara,m-am gandit ca ar fi bine sa o duc la un service sa faca o revizie completa, si sa ma asigur ca totul este in ordine. Am dus-o la Compexit Cluj.Revizia a costat 740 lei cu 5l de ulei Mobil 1 0W-40 inclus,destul de mult zic eu.Au mai zis ca niste bucse trebuie schimbate in curand si atat.

Aaa si sa nu uit, germanii au facut expertiza la  Dekra pe masina ,si au constatat "Abgasanlage undicht",adica scurgeri la sistemul de evacuare(???),cu tradus dictionarul mot-a-mot.Stie cineva germana?.:-D.Ce ar insemna asta?Masina merge perfect pana acum ,nu se simte/aude nimic, si nici cei de la Compexit nu au zis nimic.

Ce sugestii aveti voi posesori de 1,8 T si eventual cu cutie automata.,la ce ar trebui sa fiu atent la masina?

P.S. Master 4x4 daca citesti postul, scuze ca nu te-am sunat atunci cand am zis ca te voi suna.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()