Salut
Ma poate lamuri cineva, daca zgomotul de planetara defecta poate proveni sau nu si din cutie ?
(adica din sateliti sau diferential, cum i-o zice)
Mai exact
In curbe, indeosebi la dreapta, am acel zgomot / trancanit (nu as putea spune huruit) ca si cand ar fi de planetara (cap de planetara) defecta
Dar
3 din cele 4 capete de planetara sunt deja schimbate, de aprox 8-10 luni de zile
- cel dinspre roata dr a fost schimbat pt ca se rupsese burduful si nu stiam de cand este rupt, asa ca am considerat ca este mai corect sa schimb capul cu totul, cu burduf bineinteles
- celelalte doua (ambele dinspre cutie stg + dr) au fost si ele schimbate pt ca aveau un oarecare joc in ele cand roteam de axul planetarei
- bineinteles ca a fost verificat si celalalt cap exterior al planetarei stangi si era ok, nu avea joc, dar i-am schimbat si astuia burduful, preventiv, fiindca tot fusese demontata
Asa ca eu unul exclud ca zgomotul sa provina din planetare
DAR
Cu masina ridicata pe elevator, am observat ca am un joc destul de maricel inspre cutie si un clantanit atunci cand misc rotile cu mana
Este posibil ca zgomotul / trancanitul asta de ''planetara defecta'' pe care il am in viraj, la dreapta de obicei, sa fie din cauza cutiei ?
Din cauza acelui diferential sau sateliti din cutie ? (sau cum s-or numi) Exclus probleme pe parte de suspensie, pt ca toata suspensia fata are aprox 8 luni de cand a fost schimbata (flanse + telescoape SACHS, arcuri KYB, chiar si suruburile de prindere a amortizoarelor in suporturile fuzetei au fost schimbate)
A fost schimbata si o bieleta antiruluiu pt ca nu a putut fi desfacuta o piulita si a trebuit taiata cu flexul
Cealalalta s-a putut desface, verifica, era ok si a fost montata tot ea
Exclus si probleme pe parte de bucsaraie pt ca si astea au o vechime de 2-3 ani si bineinteles ca au fost verificate
Caseta si directia sunt ok ... bieletele schimbate si astea de vreo 2-3 ani cred
Asa ca mie imi da ca ar fi doar din cutie zgomotele / trancanitul asta in curbe ?
+ ca are deja acel joc si clantanit despre care am spus mai sus
Voi ce parere aveti ?
Schimburile de ulei la cutie au fost facute corect si la timp ... dar nah, poti sa il schimbi si din 10 in 10 km ca uzura tot va aparea pana la urma ... uleiul are si el rolul doar de a intarzia uzura, nu de a o elimina complet ... parerea mea
Volanta schimbata si ea, acum vreo 2 ani
Urmatorul schimb de ulei ar fi preconizat pt vara / toamna si as vrea sa stiu ce decizie sa iau
Adica sa nu ii schimb uleiul degeaba, sa dau 7 - 800 de lei degeaba, pt ca apoi apoi la ceva timp sa pice definitiv cutia
_ ca as cam vrea ca odata cu schimbul de ulei sa ii schimb si ambreiajele pt ca mi se pare ca si astea is cam obosite -> adica daca vreau de ex sa urc o bordura cu ea de pe loc, cu roata lipita de bordura, nu pot face acest lucru, urca foarte greu, cel mai usor fiind sa fac balans la masina si abia atunci urca ok
(asta ca idee, ca sa intelegeti mai bine, pt ca eu nu sunt adeptul urcatului si incalecatului de borduri cu niciuna dintre masini)
Asa ca ma pot trezi cu o investitie de aprox 3000 de lei (2000 de lei ambreiajele si 7-800 de lei uleiul) facuta degeaba, facuta intr-o cutie care poate pica la ceva timp
In rest este ok, schimba perfect, lin, fara socuri sau alte probleme, ma folosesc aproape zilnic de ea, drumuri scurte, lungi, chiar si in afara tarii anul trecut ...
Diagnoza este ok, nu am erori pe cutie
Asa ca ma cam gandesc sa nu mai investesc in cutia asta (ulei, eventual si ambreiaje ...) si sa iau una SH, care sa nu aiba joc in acele axe (diferential sau sateliti ... cum le-o zice), care sa nu prezinte scurgeri si eventual si cu km mai putini ... si cu asta basta, ii schimb doar uleiul si atat
(chestia cu km mai putini este discutabila si va trebui sa il cred pe cuvant pe vanzator in cazul in care cutia este deja demontata de pe masina -> voi putea verifica abia cand o voi monta pe masina si voi pune VCDS-ul
Mecanicul mi-a zis ca nu conteaza ce cod are cutia pt ca el a schimbat deja una la un Passat CC si respectivul a cumparat o cutie SH cu un alt cod
A montat-o pe masina si ''nu se pupa'' cu masina, adica lucra aiurea, in D o lua in fata ... (ce mi-a explicat el asa pe repede 'nainte) -> asa ca a luat calculatorul sau mecatronicul (cum i-o zice) de pe cea veche si l-a pus pe asta SH, apoi a montat-o pe masina si omul respectiv a plecat ok cu masina, ca si cand nimic nu ar fi fost necompatibil / nepotrivit ... si nici nu a mai fost sunat (mecanicul) de catre omul respectiv pt eventuale neplaceri
Bine, stiu, mai exista si varianta codarii / adaptarii cuteii si a calculatorului ei cu masina, dar asta se poate face doar in service VW sau Skoda si am inteles ca ar cere o gramada de bani pt chestia asta (1000 sau 1500 de lei) ... mi se pare exagerat de mult
Bine, stiu si varianta in care cunosti pe cineva de p'acolo si eii iti fac intrare pt te-ai mira ce alta chestie (100 - 200 de lei) si de fapt ti se face codarea / adaptarea cutiei cu masina ... dar deh, eu nu cunosc pe nimeni
Voi ce pareri aveti ?
-> Poate sa fie si din cutie acel zgomot / trancanit ca de planetara ''defecta'' ?
(din ceea ce v-am explicat pana acum)
Adica sa fie din cauza acelui diferential / sateliti ?
-> Cum vi se pare varianta aleasa de mine (cutie SH dar care sa intruneasca macar cateva criterii ok) ?
-> Este adevarat ce mi-a spus mecanicul ? (il cunosc bine si am incredere in el in 99% din situatii)
Adica pot sa iau orice cutie DSG, fara sa tin cont de codul ei si sa schimb calculatoarele / ''mecatroanicele'' intre ele ?
(bineinteles ca DSG modelul asta, adica DSG 1 cu, cu ambreiaje umede, cu 6L de ulei)
-> Aveti alte pareri / sugestii / variante ? Stiu ca ar mai fi si varianta reconditionatului, dar nici nu stiu cine este ok si poate face asa ceva cat mai calitativ si care sa prezinte si siguranta ... nici nu stiu ce costuri implica si la cat se poate ajunge, pt ca este normal ca pana nu este desfacuta sa nu imi poata oferi un cost exact ... stiu sigur ca transportul ei prin curier va costa mult, pt ca este o piesa grea ... habar n'am despre varianta asta
Masina nu o vand, asta este clar, fiindca are prea multe piese noi si bani investiti in ea
Oricum, asa cum spuneam, momentan ma folosesc aproape zilnic de ea si functioneaza ok, nu pune alte probleme ... doar ca o sa trebuiasca sa mai plec si in afara tarii ... si parca nu m-as mai increde sa plec asa cu ea
Daca ar fi sa stau doar in tara, zau de nu as merge asa cu ea pana ar pica definitiv, dar in alte situatii ...
Multumesc mult
Octavia 2, 2005, 2.0tdi, PD, 16V, 103kw / 140cp, bkd ... si dsg-ul asta