Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: ,,militia" rutiera  (Citit de 24936 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dentistul

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 176
  • aveti grija de dintisorii vostri sau vin dupa voi
    • pagina cabinetului
  • Auto: 1.6 mpi o2 trend
Raspuns: ,,militia" rutiera
« Răspuns #20 : Iunie 29, 2008, 01:52:07 p.m. »
las ca asa ar trebui sa pateasca tiristii noetri..ca afara....dar totoodata sa se faca si ceva la infrastructura....dar noi vom fi oale si ulcele deja in clipa aia
Skoda Octavia 2 Trend 1.6 mpi
ESP gri satin proiectoare
 [URL=http://img8.imageshack.us/my.php?image

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #19 : Iunie 29, 2008, 01:50:24 p.m. »
eu zic ca nu e greu sa ii lasi sa treaca pe cei "grabiti", care baga flashuri si clanxoane. Poate stie ca e liber sau stiu eu ce. Eu de obicei semnalized dreapta si il las sa treaca chiar daca e camion care merge cu   maxim 90-100. Mai mult nu are cum pt. ca toate sunt limitate.
Iar daca este loc dupa ce ies din localitate de obicei semnalizeaza el pentru a-l depasi.
Majoritatea sunt profesionisti cu adevarat, dar sunt si uscaturi ca in orice padure.
Vorbesc de soferii romani.
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #18 : Iunie 29, 2008, 01:49:25 p.m. »
Art.108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
a) 2 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor  fapte:
..............................
9. folosirea incorectă a luminilor de drum faţă de autovehiculul care circulă în faţa sa, în aceeaşi direcţie de mers.

Cunosc lucrurile din  " interior " , dar asta nu ma face sa dau dreptate celor care incalca legile rutiere , indiferent ca este tansportator cunoscut , sau amator .
Asa cum am mai spus , artistii incalca legile pe teritoriul Romaniei . Dincolo sunt mielusei .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #17 : Iunie 29, 2008, 01:48:36 p.m. »
Solutia (una din ele) - ca pe autobahn... cand consideri ca te streseaza unul, apelezi 112! Vine safety car si il roaga pe nenorocit sa traga dreapta, amenda e foarte mare!
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline BitMaster

• Gold member
  • Mesaje postate: 1804
    • Caini ciobanesc german
« Răspuns #16 : Iunie 29, 2008, 01:37:08 p.m. »
"De ce isi permit sa te streseze cu farurile si claxoanele lor stridente cand te ajung din urma , tu mergand la limita de sus a legalului si el ar trebuie dupa legislatia actuala din Romania sa circule cu 30 la ora ? Pentru ei nu este sanctiune folosirea abuziva si incorecta a luminilor fata de cel din fata ? Pentru asta se dau puncte penalizare"
si pentru soferii amatori e absolut la fel :D si n-am auzit inca de vreun caz de amenda luata pentru flashuri si claxoane. iar flashuri, claxoane si ... frigidere pline, oho, sunt o gramada pe drum cand mergi cu 50 km/h in localitate. mai ales de la soferii amatori
nu zic ca nu ai dreptate. doar ca e deranjant pt mine, care vad si altfel lucrurile, din "interior", sa vad cum toti sunt bagati in aceeasi oala cand nu prea e asa.

imi pare rau ca am deviat subiectul lui RIon

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #15 : Iunie 29, 2008, 01:12:00 p.m. »
Colega , ce ai scris este perfect adevarat . Dar ce vina am eu ca nu pot respecta limitele de viteza din Romania ca ma preseaza marele conducator auto cu tirul sau cu autocarul lui sau cu basculanta lui de 24 tone ? De ce isi permit sa te streseze cu farurile si claxoanele lor stridente cand te ajung din urma , tu mergand la limita de sus a legalului si el ar trebuie dupa legislatia actuala din Romania sa circule cu 30 la ora ? Pentru ei nu este sanctiune folosirea abuziva si incorecta a luminilor fata de cel din fata ? Pentru asta se dau puncte penalizare . De ce trebuie sa ma feresc , sa nu ajung cu ei in acelasi moment in curbe ca-mi este frica ca nu se pot incadra din cauza vitezei mari ? Sunt eu vinovat ca ei trebuie sa circule " dupa diagrama " ?
Interesul lor si a patronatului este sa faca cat mai multi km. in Romania in timp cat mai scurt , unde nea castana de la ARR si hortacii care-l insotesc nu-i controleaza pe cei cu masini de la firme mari ci numai pe cate un nefericit de privatizat care se bucura ca a prins si el o cursa .
Sa-i vezi pe artistii de tiristi din Romania cum respecta dincolo limitele de viteza si draguta diagrama .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline BitMaster

• Gold member
  • Mesaje postate: 1804
    • Caini ciobanesc german
« Răspuns #14 : Iunie 29, 2008, 12:56:14 p.m. »
"Cei cu tirurile sunt cei mai periculosi, din cauza lor se fac majoritatea accidentelor"
statistici? eu remarc mai des soferi de autoturisme care merg urat de tot pe sosea decat soferi de camioane. (prin camioane inteleg firme serioase, nu nea Gheorghe de pe basculanta)

eu am clienti transportatori, transportatori mari in europa.
legea de transport si kkturile pe care trebuie sa le respecte un sofer de camion ca sa circule legal sunt foarte mari si multe. in romania, sprijin pentru ei - infrastructura, locuri de parcare, rute ocolitoare pentru camione- cam zero.
soferii au restrictii foarte mari, atat de la legislatie cat si de la patronat - daca intarzie cu transportul mai mult decat programat si patronu' primeste penalitati de la client, si soferul are probleme. daca nu respecta legea de transport (x ore de condus, z minute de pauza ) iar, amenzile sunt foarte mari. amenzi pe care le plateste si firma si soferul.
nu e treaba soferului sa obtina autorizatiile de transport, este treaba firmei sa trimita in cursa soferul potrivit, masina potrivita etc. si eventual sa aiba autorizatie sa faca transportul respectiv (amintiti-va cazul Mihaiesti, cand firma dcare a efectuat transportul respectiv nu avea autorizatie sa faca transport ADR si nici soferul nu era autorizat ADR)
teoretic, poti contacta transportatorul care a trimis camionul (daca ai retinut firma si numarul masinii) si sa faci plangere in primul rand la ei.

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #13 : Iunie 29, 2008, 12:52:53 p.m. »
Trebuie sa ne batem cu puteri mari financiare care fac legea pe drumuri . Nu-i usor !

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #12 : Iunie 29, 2008, 12:27:14 p.m. »
Ma gandesc la trimiterea unor scrisori catre toate sectiile de politie din tara - cu subiect monitorizarea drumurilor, si incadrarea celor cu masini mari cu forta daca e cazul, in limitele legii care se aplica si la noi.

Cum vi se pare? Putem strange bani pentru timbrare, concepem o scrisoare tip pe care o multiplicam si apoi o trimitem!!! Daca fiecare da 1 euro, acoperim costul a 2-3 astfel de scrisori, pe care daca le semnam ca o comunitate ce suntem, trebuie sa atragem atentia autoritatilor!

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #11 : Iunie 29, 2008, 10:54:48 a.m. »
vick ai perfecta dreptate, asta vroiam sa zic si eu si va pot confirma. Firmele de transport pe langa faptul ca au patroni bine infipti isi platesc dreptul inainte si stau linistiti. Soferii sunt opriti doar in cazuri extreme nu pt. radare sau "fleacuri" de genul mers pe contrasens sau pe mijlocul drumului in curbe cu linie dubla continua. Ca sa nu mai vorbim de cei care merg in coloana si nu lasa pe nimeni sa depaseasca.
Totusi nu toti soferii de masini mari sunt la fel.
Cel mai bine e sa te pazesti de ei pt. ca au prioritate, de "tabla groasa".
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline vick

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 716
  • decat o viata cioara, mai bine o zi vultur
« Răspuns #10 : Iunie 29, 2008, 10:34:35 a.m. »
gaborii nu sunt buni decat sa stea cu radare pe drum, ascunsi bine, ca niste lepre...am deja un detector de radar si ma gandesc foarte mult sa-l iau si pe al doilea (de alta firma) sa am si mai multe sanse sa "ratez" bulangii cu radar...

pe DN1 circula si carute nesemnalizate, scuteristi fara casca s.a.m.d....dar nu ii intereseaza pe ei...

cat despre "de ce nu-i opresc pe tiristi", gaborii se tem de patronii acestora care de obicei au cunostinte prin politie....asa ca......nu ne ramane decat sa-i injuram la fiecare intersectie si sa-i uram cat putem...cum fac eu >:p
Skoda Octavia 2, 2005, 2.0 TDI DSG
EX. Skoda Octavia 1, 2004, 1.9 TDI

Offline RRS

• Gold member
  • Fotograf Youtubar
« Răspuns #9 : Iunie 29, 2008, 08:53:08 a.m. »
Bun, eu o sa protestez in continuare, am anuntat si presa, insa nu am imagini si nu cred ca prezinta interes pentru ei, dar nu vreau sa comenteze cineva situatia mea... Intrebarea centrala e legata de tot ceea ce nu fac legal cei cu masini mari si nu se iau masuri, si de faptul ca EI nu sunt pe drumuri in locurile periculoase, macar sa faca cu mana sa incetineasca lumea!

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #8 : Iunie 29, 2008, 07:29:28 a.m. »
Vreau sa-i raspund lui Rares de ce nu sunt oprite TIR-urile pentru depasirea vitezei :
- au un sistem informational si de comunicatii bine pus la punct . ( au statii radio si se anunta intre ei ). Gurile rele spun ca transportatorii mari fie ei de marfa sau de persoane sunt anuntati de locatiile radarelor . Poate e asa , poate nu , stire neverificata .
- Aseara pe tronsonul Turda - Sibiu au fost 5 ( cinci ) radare mobile . In Apold , restrictie de 30 la ora , TIR-urile goneau cu peste 40 si nu au fost oprite . Cei cu masini mici da . La iesirea din Teius , radarul era intr-o Dacia break albastra , si un tip se facea ca are pana si altul era in masina la radar . Hotie d-le .
« Ultima Modificare: Iunie 29, 2008, 09:14:55 a.m. de liv_sibiu »

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #7 : Iunie 29, 2008, 06:37:00 a.m. »
imi pare rau de ce ai patit RIon.sunt de aceeasi parere cu tine si cu multi alti colegi de pe forum.militia rutiera e de kk.dar,daca nu ai martori si daca nu s-a intimplat nimic(accident),pe militieni nu-i doare nici in gaura curului .daca-i intrebi de ce nu au luat masuri cred ca o sa-ti raspunda in 2 peri.asa ca nu ne ramane decat sa fim foarte atenti pe drum sau sa ne facem dreptate singuri.cum nu stiu cum putem sa ne facem dreptate,ramine valabila prima varianta.iar la ce a scris florin,este adevarat ca nici eu nu am inteles de ce sunt radare pe DN1 din moment ce sunt camere fixe? niste idioti!!!!

Offline carabetz86

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 203
  • SKODA
« Răspuns #6 : Iunie 29, 2008, 01:43:35 a.m. »
Cei cu tirurile sunt cei mai periculosi, din cauza lor se fac majoritatea accidentelor .
Bine macar ca nu ai patit nimik , e chiar nasol sa ai in masina si un copil si sa treci prin asemenea evenimente.
Eu am avut o singura data o experienta mai neplacuta cu tatal meu acum multi ani cand a dat peste un manz si de atunci cand vad cai pe marginea drumului am o retinere si incetinesc drastic, pot spune ca am ramas cu sechele.
Numai bine.
Skoda Fabia II 1.2 HTP

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()