Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ford Kuga 2  (Citit de 201254 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 947
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
Re: Ford Focus Turnier mk3 facelift
« Răspuns #118 : Octombrie 17, 2024, 11:55:23 a.m. »
Referitor la Kuga sunt interesat de generatia anterioara (cea pana in 2020 sau 2021) si in general de masini diesel fara adblue. De aceea Kuga are un plus in fata lui Tiguan deoarece am gasit Kuga chiar si din 2019 fara adblue dar nici un Tiguan chiar si din 2017 fara adblue. BMW X1 din 2017 xdrive cu 190 CP si cutie manuala testat de mine nu avea adblue. Am gasit X1 si din 2018 fara adblue.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4541
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #117 : Octombrie 17, 2024, 10:09:32 a.m. »
privitor la actuala generatie de  Ford Kuga ar fi bine sa te mai interesezi de fiabilitate. Din ce am mai discutat cu dealeri de masini second hand, un Kuga second hand se devalorizeaza mult mai repede decat Volkswagen Tiguan din cauza problemelor de fiabilitate. Generatia precedenta a fost mult mai fiabila.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #116 : Octombrie 17, 2024, 08:23:17 a.m. »
Ai dreptate referitor la planurile pentru baieti. Pe de alta parte chiar daca nu ar locui in casa respectiva se poate vinde oricand si in felul acesta sa cumperi (sau poate doar un avans) unde doresti.
Revenind la masini nu ar trebui sa simt o presiune deoarece pot utiliza cum doresc atat fabia cat si octavia. Insa fara sa vreau parca in mintea mea se naste un soi de graba. In weekend testez atat Tiguan cat si Kuga manuale diesel. Sa vad ce simt fata de BMW :D . Ambele au 150 cp.
„Prea mulți oameni cheltuie bani pe care nu i-au câștigat pe lucruri pe care nu le vor pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac”

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #115 : Octombrie 16, 2024, 03:30:58 p.m. »
Cirsteammm: Sugerez sa nu faci in avans planuri pt baieti. Asa au facut planuri parintii mei, care s-au gandit sa pot alege eu din toate variantele: casa pt 5 adulti si un copil in Oradea, apartament in Oradea, casa la 30km de Oradea. M-am maritat si m-am mutat la Cluj. Parintii mei locuiesc in casa pt 5 adulti.
Gura lumii aceeasi care a ras de ei cand au inceput fara ajutoare si cu o Dacia 1300 de 25 de ani vechime, la fel i-a criticat cand eu am ales sa plec la Cluj si sa las casa.  Am locuit cu ei si cu Mihai primele 6 luni dupa ce s-a nascut Daiana. Insa cand s-au ciocnit stilurile parentale dintre 2 generatii, s-a lasat cu incarcarea Biei cu bagaje si ne-am mutat la Cluj. Ne ajuta pt excursii, cand e cresa inchisa saptamani, insa e fain mai rarut ca e mai dragut. Nu e usor, dar ne organizam cum vrem si avem parintii la 170km respectiv 120km in alte judete.

Referitor la masina, poate mai poti amana mai ales daca masina sau masinile nu tot cer/e service si cheltuieli pe reparatii. Pe langa imobiliar, conteaza si sa gasesti o masina potrivita. Daca sunt anoste, mai cauta, daca inca nu ai gasit. Eu initial am crezut ca inca nu s-a fabricat masina potrivita pt noi, ca niciuna nu imi placea si am scris ce caracteristici vreau la masina noua. Una nu avea cortina, alta galagioasa, una nu puteam sui bine. Vrusem sa si renunt sa mai caut masina noua si am zis resemnata ca raman cu Bia. Pana mi-au gasit masina Teo si Sorin.  :080:
 Mama si-a si cerut scuze ca regreta ca in 2005 ca nu a comandat Octavia, ca nu si-a inchipuit ca o cumpara pt 30 de ani, ca pot fi asa conservatoare sa ma atasez atat de mult de o masina. Si un coleg de liceu a fost uimit ca o mai am pe Bia.
Aoki castiga pe partea de confort si facilitati pt mine ca pasagera. Nu prea apuc sa o conduc eu cum tot stau in spate cu Daiana. Insa daca Aoki ajunge sa o bata pe Bia la facilitati de sofer si ma obisnuiesc cu ea, facem festivitate de premiere pe forum: pt Victor (m-a convins sa incerc sa dau o sansa unei masini noi), Sorin (a gasit motorul ptrivit si silentios) si Teo (a gasit  caroseria de sedan). =)) iuhuu :034:

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2784
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #114 : Octombrie 15, 2024, 04:54:00 p.m. »
Eu nu as rămâne fixat pe diesel, e un motor oarecum "abandonat" de majoritatea constructorilor de mulți ani deja. În ultimii 10 ani cam bătut pasul pe loc în comparație cu perioada '90-'2010 când, când dintr-o afumatoare obosită a devenit aproape frecventabil :)
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #113 : Octombrie 15, 2024, 10:29:20 a.m. »
Intre noi fie vorba, nici mie nu mi-a placut vechea generatie de BMW X1 (F48), chiar ca este anosta la nivelul de echipare de baza. Plus ca, daca nu iti iei scaune sport si suport lombar cu regaj electric, vei suferi de dureri de spate la drum lung. Am mers cu ea si stiu ce spun (mie imi dadea senzatia de dubita). Insa in anul 2022 a aparut noul BMW X1 (U11) care nu mai este anost, dupa parerea mea. Depinde la care dintre ele te vei incadra la bani.  ;)

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #112 : Octombrie 15, 2024, 08:52:15 a.m. »
James Kilowatt: sunt intru totul de acord.
Alejinxique: multumesc pentru sugestie insa cele doua sunt variantele finale. Daca as mai adauga ceva cu siguranta ar fi fordul kuga. Am fost, sunt si voi fi mereu fan ford. Am avut 4 focusuri si kuga si pana acum nici un ford nu m-a dezamagit.
Am testat in weekend un BMW X1 manual xdrive 2.0 diesel 190 cp. Avea faruri simple cu halogen si cele mai ieftine scaune. In configuratia respectiva parea destul de anosta. Insa m-a dezamagit un pic acceleratia chiar si pe sport. Ori eu nu am asteptari realiste ori atat poate. Nu este foarte departe de fostul meu kuga cu 163 cp. Eu aveam alte asteptari de la BMW.
« Ultima Modificare: Octombrie 15, 2024, 08:57:23 a.m. de cirsteammm »

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2784
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #111 : Octombrie 14, 2024, 05:53:01 p.m. »
Un apartament e o idee mai buna decât un cazan chiar și dacă e moft :)

Stric dpdv personal, consider că satisfacția data de cazan depinde mai mult de locurile pe unde te plimba decât de brand sau nr de CP. Prefer oricând să merg pe Transfăgărășan sau Stelvio cu un Fiat Panda decât sa stau blocat în trafic în oraș cu un BMW. Consider ca decât sa dai banii pe o mașină de mai scumpă mai bine ii dai pe niște vacante memorabile în plus.

Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #110 : Octombrie 14, 2024, 05:27:28 p.m. »
Mai este Citroen C4X full option, se incadreaza in 22.000E, suspensie amortizare progresiva, 510l portbagaj-tot ce am putut adauga in configurator si e nou de la dealer.  :x

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #109 : Octombrie 14, 2024, 04:35:39 p.m. »
Un eventual apartament in Brasov este un moft sau o investitie. Am apartament in Bucuresti si casa la 50 km de Bucuresti dar si doi baieti care poate vor dori fiecare locuinta lui in Bucuresti :D . Asa ca poate mai am de tras. Lasand gluma la o parte imi doresc o masina (poate ultima mea masina diesel) care in acest moment sa imi aduca un pic de satisfactie, sa nu simt ca muncesc degeaba. Am stabilit ca auto pe care il doresc va fi adus din Germania. Daca nu cumva va aparea vreo oferta de nerefuzat pe piata interna. Decizia finala este intre Tiguan si X1. Am renuntat la X3 deoarece nu cred ca este intelept sa cheltui 28.000 - 30.000 euro pe o masina second hand. Raman la X1 sau Tiguan intr-un maxim de 22.000 euro.
« Ultima Modificare: Octombrie 14, 2024, 04:38:42 p.m. de cirsteammm »

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #108 : Octombrie 14, 2024, 04:21:54 p.m. »
Apropo de Casa e mai importanta decat masina. Nu stiu daca recomandarea mea cade bine sau nu, dar, dupa casa, si o masina e necesara. Si atunci, fac o sugestie pentru un compromis: uita-te si la un SSangyong. Preturi bune pentru cata masina primesti, 10 ani garantie, tabla groasa, dar te consuma benzina si revizii cu piese cam scumpe. E o sugestie.
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline Alejinxique

• Gold member
« Răspuns #107 : Octombrie 11, 2024, 12:48:47 p.m. »
Subscriu. Si acum as fi regretat sa fi avut o Toyota Corolla din 2015/2016 si acum cu datorie sau fara apartament, pt ca pretul per mp la semifinisat s-a triplat, iar pt o parcare subterana triplu si jumatate fata de 2016. Masina se devalorizeaza rapid, inca de cand iese din vitrina dealerului si incet incet devine rabla. Desigur, nu discutam despre masinile de tip caz particular, care devin animale de companie cu tabla cum sunt cea din titlu, Bia, Fabia lui Daniel.
Gura lumii nu o poate multumi nimic si mai are si memorie scurta. Vreau sa va relatez cum ne percep pe noi oamenii, in special cei care nu ne cunosc, dar ne judeca dupa aparente, dupa ce se vede. Pentru ca multi dintre amici au emigrat si ne cam plictiseam singuri, prin 2021, 2022 am mers in circuite turistice cu scopul principal sa mai cunoastem si alti oameni, pt ca noi tot pe cont propriu calatoream si ia sa incercam cu grupuri organizate si ghid. Zis si facut, luat masina, mers la Bucuresti, lasat masina pt revizie la mecanicul skodar si fuga la avion. Cum zborurile erau de pe Otopeni majoritatea erau din B-IF. Vrand nevrand, ajungeam sa fim analizati. Si doar ce sa ne intrebe niste straini, care incercau si ei sa socializeze:
-cu ce ati venit?
-cu masina personala.
-ce masina aveti?
-Fabia sedan 2005, Ibiza 2008
-O, tineri la inceput de drum! (a se intelege saraki-dupa care justificau ca masinile lor f f batrane de doar 10 ani simteau urgenta sa le schimbe). Unde locuiti?
-La Cluj, la bloc.
-La Cluj? Cate camere?
-trei.
-Pai e foarte bine (a se intelege a *racu tineret!). Cluj, fain la Cluj. E bun si primarul!
-e acelasi fost prim ministru care a taiat veniturile poporului.
-O, atunci nu ni-l mai place!

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #106 : Octombrie 11, 2024, 09:02:01 a.m. »
Casa e mai importanta decat masina. Tot datorita unei investitii imobiliare am renuntat si eu sa imi cumpar Audi A4, si bine am facut. Da-le incolo de fiare, ai destule masini deocamdata, mai bine da-i inainte cu investitia imobiliara (parerea mea).

Offline cirsteammm

• Gold member
  • Skoda Octavia 1.6 MPI
« Răspuns #105 : Octombrie 11, 2024, 08:13:50 a.m. »
Multumesc frumos. Eu am un discount in tot grupul Volkswagen prin compania in care lucrez (nu foarte mare dar tot este ceva). Insa in acest moment am stabilit ca buget 20.000 euro iar ca si principale 2 optiuni: BMW X1 si W Tiguan. Totul se desfasoara mai anevoios deoarece eu doresc strict cutie manuala si sunt relativ putine in piata. Bugetul este limitat pentru ca am in plan o achizitie imobiliara in Brasov.
« Ultima Modificare: Octombrie 11, 2024, 08:17:03 a.m. de cirsteammm »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #104 : Octombrie 10, 2024, 09:33:57 a.m. »
Fiind nivel de dotari Essence (adica cel mai de jos) nici eu nu m-as baga. Totusi, daca esti interesat de marca mai urmareste, mai cere oferte, ptr ca de cand s-a scos programul Rabla ptr termice, Skoda e mai flexibila in reduceri de pret. Cele mai bune discounturi le gasesti la Porsche Bucuresti Vest  ;) Pe forumul Volkswagen am vazut oameni care au obtinut reduceri la PBV cu 700-800 euro mai bune decat la Avia.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

VW Golf VII 1.2 TSI 110 CP Trendline de vizitator
[Mai 13, 2026, 09:10:19 a.m.]

Aditiv benzina de vizitator
[Mai 11, 2026, 11:26:25 a.m.]

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

* Mesaje recente

Calendar

Mai 2026