Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Necazuri cu treapa I-a de viteza  (Citit de 6209 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Buciffal

• Junior
  • *
  • Locaţia: Brasov, Romania
  • Mesaje postate: 46
  • Auto: Octavia II 2.0 TDI
Re: Necazuri cu treapa I-a de viteza
« Răspuns #10 : Martie 19, 2009, 06:49:36 p.m. »
Surprinzator poate pentru unii, si eu am avut si inca am aceeasi problema cu treapta I-a de viteza, cu toate ca a mea este 1.9 TDI.
Am reclamat acest fapt la prima revizie de 15000 Km si mi-au confirmat ca au trebuit sa face ceva reglaje de timonerie.
Din pacate, incet incet aceasta problema isi face simtita prezenta.
Sunt sigur ca o voi rezolva, sper eu definitiv, la revizia de 30.000 Km pe care o sa o fac la Autostil  :082:
OII Combi 4x4 L&K, 2.0TDI, 103KW, BMM, 2007

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #9 : Martie 19, 2009, 06:44:48 p.m. »
Din ce mi au spus si mie unele persoane cutiile de viteza  1.4 si 1.6 mpi de pe SOT sunt de generatie mai veche.Cutia de viteze la OT 1.4 si 1.6 este pe tije si NU pe cabluri precum la 1.8T sau 1.9 TDI.
« Ultima Modificare: Martie 19, 2009, 08:38:11 p.m. de M i c u t z u »
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline rvacaru

• Gold member
  • Locaţia: exilat
  • Mesaje postate: 596
« Răspuns #8 : Martie 19, 2009, 06:41:12 p.m. »
Este aceeasi cutie de pe O2 1.6 MPI? Pentru ca pe O2 nu am auzit sa faca probleme...
O2 1.6 FSI

Offline Dudu

• Doar inscris
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 9
« Răspuns #7 : Martie 19, 2009, 06:00:42 p.m. »
Salut tuturor posesorilor de SOT 1.6 ,in special celor cu problema oarecum celebra a cutiei de viteze.Sunt pe punctul de a achizitiona o SOT 1.6 -din diverse motive e singurul model pentru care optez din gama Skoda,dar dupa facutul temelor pe forum a ramas in fata mea aceasta bariera:CV
Rugaminte :cit de mare e amploarea acestei probleme,daca te procopsesti cu o asa cutie,trebuie sa-i faci reglaje forever,ati avut in trafic reactia de regret ca ati cumparat-o din cauza acestei cutii de viteze?E cineva care a avut problema si i s-a rezolvat pe garantie dupa reglaje in service?Ce mai e nou cu cutia de pe masina ta Crina?Dar rel_ai facut ai incercat pe alte meleaguri?A mers?
Astept si multumesc pentru comentarii despre acest subiect care probabil ca i-mi vor influienta decizia
Probabil viitor posesor de SOT

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
Raspuns: Necazuri cu treapa I-a de viteza
« Răspuns #6 : Iulie 02, 2008, 01:08:47 p.m. »
@Crina: hai ca nu mai sunt multe service-uri in romania.
:)
succes si poate de data asta reusesc sa te scape de problema!
G.
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
« Răspuns #5 : Iulie 01, 2008, 03:43:37 p.m. »
@GeeMan - problema e doar la 1.6 pe benzina, nu si la motorina.
Multumesc eu pt sugestia cu Compexit Cluj, o sa-i incerc cu primul drum acolo

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #4 : Iulie 01, 2008, 03:40:11 p.m. »
Aceasta problema a avut-o si colegul meu de munca cu skoda octavia tour 1.6mpi combi. Culmea e ca el simtea o agatare in treapta 1 si eu nu. Mie imi intra f. bine fara probleme. A mers la service si s-a rezolvat f. simplu. Cei de acolo i-au spus ca nu e 100% rezolvata dar acum are peste 20.000km si nu se simte nimic.
Eu zic daca ai drum sa incerci service-ul din Cluj (calea turzii -Compexit). Sigur te vor ajuta baietii. Sunt priceputi ;)
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
« Răspuns #3 : Iulie 01, 2008, 01:18:37 p.m. »
daca ai cum sa ajungi intr-o tara civilizata, da, chiar te sfatuiesc sa incerci sa-ti rezolvi problema acolo!
am facut nenumarate reglari de timonerie din primii 30 km ai masinii, la mai multi dealeri de la noi. Conteaza f mult peste ce 'meserias' dai. Intr-adevar multe cutii de pe 1.6 MPI fac probleme, dar NU toate (ex: Piciul de aici de pe forum). Si intr-adevar printr-o reglare reusita de timonerie ajungi sa mearga mai usor cutia de viteze, dar nu te astepta la minuni.
Cand ai timp, mai citeste si pe aici:
http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=763.0

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
« Răspuns #2 : Iulie 01, 2008, 01:04:58 p.m. »
bine ai venit printre noi!

problema este una destul de intalnita. ai aici un topic referitor la ea:
http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=214.0

te-as ruga sa iti treci in semnatura modelul masinii si locatia pentru a putea fi ajutat mai usor.
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline rel

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 1
  • REL
Necazuri cu treapa I-a de viteza
« Răspuns #1 : Iulie 01, 2008, 12:56:10 p.m. »
Inca de la cumparare 2007 Skoda Octavia combi Tour, intra, dupa ce se incalzeste putin, foarte greu in treapte I-a de viteza. Am fost la un an la Service AVIA si stupoare, asa sunt toate Ocaviile 1,6 Tour. Este normal sa fie asa? Mai trag si concediul asta si ma intorc la ei, sau caut alte service mai dibace?
Cat mai sunt in garantie.
Apropo, sa incerc in Italia, Austria sau Germania sa rezolv problema si sa-i fac de ras pe compatriotii mei???
Astept si Provincia!!!! 0m0
 :032:

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()