Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ce se poate schimba pe garantie si ce nu !  (Citit de 192553 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bebeko

• Gold member
  • Locaţia: Bistrita/Cluj
  • Mesaje postate: 1633
  • Auto: Fabia one
R?spuns: Ce se poate schimba pe garantie si ce nu !
« Răspuns #44 : Iunie 11, 2007, 10:18:36 p.m. »
 Nu stiu cum sa zic mai simplu, dar ma doare in cot de neintelegerile dintre importator si dealer. Acestea NU ar trebui sa ma afecteze pe mine ca si potential client. Eu am cumparat o masina ( chiar si daca cu numai 11500 euro ) si am primit pe ea 2 ani garantie fara limita de km. Acum chiar este nevoie ca pentru niste amarate de bielete ( in cazul meu ) sa merg si sa-i dau in judecata pe cei de la dealerul Skoda de unde am cumparat masina ?
 Problema este ca de pe urma acestor neintelegeri au de castigat atat dealeri Skoda cat si importatorul Skoda. Clientul are intotdeauna de pierdut !
 Ca si fapt divers, si cei de la Logan au un contract de garantie mult mai bine facut decat Skoda ( ex. la 28.000 km schimbat bieleta antiruliu pe garantie ).
 A nu se crede ca nu mai pot de ciuda ca pe mine m-au "fraierit" cei de la Compexit Cluj. Dar, presimt ca pe viitor nu se va schimba nimic in relatia client-garantie 2 ani, fara limita de km  :039:
Skoda Fabia Elite by TCM Turbo
Peugeot 207 SportPack by Dimsport

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #43 : Iunie 11, 2007, 08:49:56 p.m. »
Din pacate importatorul isi cam face de cap in aceasta privinta si de multe ori dealerul cade la mijloc si duce in spate toata nemultumirea clientului. Nu dealerul decide ce se schimba in garantie ci importatorul si 99,99% din cazuri garantia este respinsa. Uneori pe buna dreptate, dar de multe ori nejustificat. Si daca aducem ca argument principal Certificatul de garantie, in mod normal garabtia masinii este 2 ani fara limita de kilometrii. Consumabilele sunt consumabile, iar restul 1-2 exemple care sunt date, sunt ambigue si protectia consumatorului ar trebui sa tavaleasca pe jos cu importatorul. De exemplu: dupa 30.000 km al trenului de rulare se considera ca are uzura normala - aceasta fraza nu reduce cu nimic din 2 ANI FARA LIMITA DE KM. Pentru ca da, are uzura normala, nu contesta nimeni, dara asta nu inseamana ca poate sa functioneze in ce parametrii vreau muschii lui. Daca se considera ca drumurile noastre nu permit o garantie mai mare de 30k km atunci sa se specifice clar, negru pe alb. Le-as recomanda mega importatorilor sa citeasca certificatul de garantie de la Daewoo si sa ia notite, fiecare piesa are clar definite perioada si conditiile de garantie.  Am si eu foarte curand de rezolvat ceva, bate ceva de la 5000 km si acuma ajuns pe 18k km m-am cam saturat. E posibil sa fie ceva tampon de de motor sau cutie. Deja aproape am certitudinea ca nu se va acorda garantie. Desi am posibilitatea sa o "rezolv" cu casco, nu am s-o fac si am sa merg pana in panzele albe cu aceasta problema de garantie.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #42 : Iunie 11, 2007, 06:40:48 p.m. »
Ce spune Andrei este f adevarat: dealerul inainteaza la importator cererile de schimbare pe garantie. Ultimele mail-uri de la PoRo aduc si mai multa ambiguitate in contractul de garantie Skoda. Eu sugerez celor care doresc sa beneficieze de garantie pt masina lor sa ma contacteze, voi incerca sa mediez discutiile si sa obtin cat mai mult pt voi.
Pretind doar rabdare si intelegere, pt ca ma pot ocupa de acest lucru DOAR IN MASURA TIMPULUI DISPONIBIL.  :046:
« Ultima Modificare: Iunie 12, 2007, 08:38:11 a.m. de Master 4X4 »
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline ARDEI_IUTE

• Doar inscris
  • Locaţia: Otopeni
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #41 : Iunie 11, 2007, 05:52:28 p.m. »
In alta ordine de idei ,nici unii dintre voi nu prea stiu sa isi ceara dreptul la garantie . Multi intrati in service si urlati pana va seaca saliva din gura . Linstiti-va . Popa cu grija a rupt catzeaua . Argumentati-va calm solicitarea Dvs . Au ceva obiectii , contracarati-le in mod coerent , cu hartii si dovezi palpabile . De regula , uzura naturala a unei componente de pe masina , nu prea ai cum s-o dovedesti , deoarece in documentatia Skoda , decat la motor si la cutii de viteze exista masuratori pentru determinarea uzurii .Cereti-le sa va arate de pilda in certificatul de garantie unde este specificat cat este intervalul de uzura naturala a unor componente :rulmenti , bielete de directie , bielete antiruliu, bucsi de bascule , bucsi de bara stabilizatoare  etc . Va spun eu de pe acuma ca nu sunt trecute .Cand iti spune cineva ca ai garantie de 10000 km pe trenul de rulare , cereti in scris documentul . Pe certificatul de garantie al masinii mele scrie doar pentru consumabile 10000 km sau 6 luni de la data livrarii . Voi trebuie sa discutati in permanenta cu ei cu certificatul de garantie in fata .Ce scrie acolo , ei trebuie sa se conformeze . Nu vor - in mod justificat pentru voi- mergeti la autoritati .Eu nu cred ca exista vreun dealer care sa accepte asa din senin sa plateasca 10000 ron amenda de fraieri.
SKODA OCTAVIA 2 1.9 TDI -in  curand cu jante OZ 5 STARS si VREDESTEIN SPORTRAC 2

Offline ARDEI_IUTE

• Doar inscris
  • Locaţia: Otopeni
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #40 : Iunie 11, 2007, 05:39:59 p.m. »
Am citit si eu acest topic si sincer sa va spun , treburile astea de doi lei cu garantia la masinile Skoda , sunt unul din principalele motive de nemultumire pentru clientii de Skoda. Sa o recunoastem ; la 11500 euroi cat costa in medie o Skoda , nu poti avea pretentii la cine stie ce calitate a fabricatiei . Dar din punct de vedere legal , producatorul este obligat sa acorde o garantie pentru produsul care il vinde. Imi pare rau pentru cei care intra intr-un service Skoda si li se da cu flit la garantie pentru diverse motive , gen uzura naturala , exploatare necorespunzatoare , atata timp cat garantia este de 2 ani fara limita de kilometri.
Va dati si voi seama ca daca ar fi sa se aprobe toate garantiile de Skoda in Romania , importatorul ar trebui sa intre in faliment?Si asta tocmai din motivul exprimat mai sus . Prima reactie a oricarui dealer de Skoda la auzul unei asemenea cereri de garantie este sa dea refuz .De aia te tot intreaba: ai mers cu masina prin praf , ai exploatat-o necorespunzator , ai uzat-o natural,etc?De parca ai incerca sa furi ceva.Trebuie sa intelegeti ca ei trebuie sa va dovedeasca ca masina s-a uzat natural , a fost exploatata necorespunzator . Nu vor sa va acorde garantie , mergeti la OPC. De regula , atunci cand OPC -ul ajunge justificat la un dealer de Skoda , se cam rezolva si garantia Dvs. Nu te rezolva OPC-ul da-i in judecata .Atunci se lasa cu expertize tehnice , iar daca expertul dovedeste ca masina ta nu are nimic iar garantia s-a refuzat nejustificat , cred ca va trebui sa va stegeti la fund ca sa fie lucios cand va va pupa dealerul . Voi ,ca si clienti , trebuie sa fiti constienti ca drepturile voastre nu pot fi incalcate de nimeni .
 Multi clienti ameninta la Skoda ca renunta la masina . Credeti ca ii pasa importatorului daca din cele 15 000 de masini vandute anual , renunta 200 de clienti la ele ?Pentru cei 200 de clienti se gasesc alti 400 care sa cumpere masina .
 Alti produicatori de masini ar da orice sa vanda 15 000 de masini pe an si fac orice sa isi mentina clientela.
Trebuie sa intelegeti ca garantiile la Skoda nu le da dealerul ci importatorul . Dealerul face o cerere de garantie iar importatorul o aproba sau o refuza . Ideea este ca daca piesa in garantie s-a pus deja pe masina , si importatorul refuza , dealerul plateste pentru garantie si nu importatorul . Voi nu stiti ca de fapt , in reteaua de dealeri Skoda exista un conflict mocnit intre dealeri si importator , pentru ca pe langa faptul ca nu se accepta garantiile toate , se platesc cu mult sub nivelul orei de manopera. De aceea un dealer obisnuit , in anumite cazuri ,refuza din start garantia pentru anumite componente , tocmai pentru a reduce aceste pierderi. .Iar cum Skoda este oaia neagra a grupului VAG in Romania , va imaginati si voi cam cum sta treaba . Desi , am auzit si eu de clienti de Touareg si Phaeton care au dat in judecata importatorul pentru ca li s-au refuzat garantii la cutiile de viteze(celebrele cutii automate in 6 trepte cu probleme la inceput) pe motiv ca n-ati vazut dom-le ca curge ulei din cutie ?
SKODA OCTAVIA 2 1.9 TDI -in  curand cu jante OZ 5 STARS si VREDESTEIN SPORTRAC 2

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #39 : Iunie 11, 2007, 01:37:25 p.m. »
Imi pare rau pt tine, daca vrei incercam sa-i sunam de la Buc, dar data viitoare sper sa iti pot oferi informatiile in timp real sa nu platesti si abia apoi sa-ti recuperezi banii, ca acum.

Offline bebeko

• Gold member
« Răspuns #38 : Iunie 11, 2007, 01:30:13 p.m. »
Bun, am fost astazi si la Compexit sa vad cum sta treaba. Concluzia : in cazul meu bieletele antiruliu NU se pot schimba pe garantie , deoarece s-a constatat ca ambele prezinta uzura de cauze naturale. Daca era cazul unei singure bielete atunci da, se putea scimba pe garantie.
Asa stand lucrurile si mai ales ca ei nu au schitat nici o intentie de a-si schimba pozitia ( si am vorbit chiat cu seful de service ), pentru suma de 260 ron nu cred ca are rost sa ma mai "tiganesc" cu ei.
Poate data viitoare am sa fiu mai informat.

Offline bebeko

• Gold member
« Răspuns #37 : Iunie 08, 2007, 09:31:35 a.m. »
Din pacate cam asa este ...

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #36 : Iunie 08, 2007, 08:37:07 a.m. »
Bebeko, ce spune Hyper este relevant. Si ce spui tu e adevarat. Nuanta celor scrise de Hyper este cea constructiva. Acum, Mosu spune ce scrie la teorie. In practica, garantia scrisa de PoRo este f alambicata si lasa loc de interpretari. Acesta e crudul adevar.

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #35 : Iunie 07, 2007, 11:45:53 p.m. »
Sa va spun ce a patit eu cu fosta mea masina un Cielo luat de nou.La 30 000 de km cam asa cum puneam frana incepea si imi trepida volanul da rau de tot.M am dus la service si cel de acolo mi a dat o replica de am picat pe spate.Mi a zis ca am mers cu viteza pe ploaie,discurile s au incins si s au ovalizat de parca in cartea masinii scria ca nu am voie sa circul pe ploiae.De abia dupa un an de zile de certuri si amenintari mi le a schimbat.In concluzie cam toate firmele isi cauta scuze ca sa nu ti schimbe piesele dar eu tot nu inteleg de ce ! :039:

Offline bebeko

• Gold member
« Răspuns #34 : Iunie 07, 2007, 10:25:05 p.m. »
Sincer eu ii inteleg pe cei de la Skoda/Porsche. De exemplu tu poti locui intr-o zona cu drum de pamant  cu gropi si iti faci praf suspensiile in doua saptamani. Pe urma te duci sa-ti le schimbe in garantie...
Si chestiunile astea nu se pot numara in km sau timp. Ajunge sa iei o groapa mai mare ca sa distrugi o bucsa...

In general garantiile acopera defectele de fabricatie, nu si defectele survenite in urma utilizarii gresite sau al uzurii naturale sau excesive.

Sa-l vad eu pe PROSTUL ala , care isi cumpara masina noua si merge cu 100km/h pe un drum plin de gropi si pamant.  :057:
Cam aberant ce spui tu ... Daca suspensiile se fac praf in doua saptamani, inseamna ca sunt facute la CAP Plescoi ( fara nici o aluzie ). Pana si la Logan , se schimba bieleta antiruliu in garantie !!!!
Sau daca esti de la PoRo , atunci te inteleg.
« Ultima Modificare: Iunie 07, 2007, 10:37:39 p.m. de bebeko »

Offline mosu

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 80
« Răspuns #33 : Iunie 07, 2007, 04:51:20 p.m. »
Daca ei aleg sa faca afaceri in Ro, cunoscand problemele de aici atunci sunt 2 variante elegante (ca sa zic asa)
1. rescrii contractul si oferi numai anumite piese/reparatii pe garantie, cu mentiuni clare in contract, nu care pot fi interpretate in n modalitati.
2. procedezi la fel ca fabrica si contractul ramane la fel, deci schimbi si repari fara sa comentezi.

Insa cu situatia enuntata mai jos, la noi da, la ei ba, nu ii inteleg si nu ii aprob.
« Ultima Modificare: Iunie 08, 2007, 08:33:29 a.m. de Master 4X4 »
visand la o Fabia ...

Offline hyper

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #32 : Iunie 07, 2007, 04:33:44 p.m. »
Sincer eu ii inteleg pe cei de la Skoda/Porsche. De exemplu tu poti locui intr-o zona cu drum de pamant  cu gropi si iti faci praf suspensiile in doua saptamani. Pe urma te duci sa-ti le schimbe in garantie...
Si chestiunile astea nu se pot numara in km sau timp. Ajunge sa iei o groapa mai mare ca sa distrugi o bucsa...

In general garantiile acopera defectele de fabricatie, nu si defectele survenite in urma utilizarii gresite sau al uzurii naturale sau excesive.

Offline bebeko

• Gold member
« Răspuns #31 : Iunie 06, 2007, 08:07:07 p.m. »
Pe vineri sper sa ajung pe la Compexit. Va tin la curent cu ceea ce am rezolvat. Sper sa va dau vesti bune ...
« Ultima Modificare: Iunie 07, 2007, 10:21:25 p.m. de bebeko »

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #30 : Iunie 06, 2007, 12:52:43 p.m. »
Am citit, te ajut cu placere.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()