Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Drivetest: Citroen C-Elysée 1.2 82CP 5M 2018  (Citit de 7558 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2786
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Drivetest: Citroen C-Elysée 1.2 82CP 5M 2018
« Răspuns #10 : Iulie 28, 2021, 04:03:25 p.m. »
Cu skoda rapid n-am făcut niciodată test. Însă fata de fiat tipo e clar mai conserva.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #9 : Iulie 28, 2021, 03:03:48 p.m. »
Asta spunea si George Buhnici cand a testat masina: nume pompos, calitate mediocra.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Daniel

• Moderator General
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #8 : Iulie 28, 2021, 12:28:08 p.m. »
Un comentariu strict personal: mi se pare prea pretios numele de Citroien  Elysee (ce rezonanta prezidentiala) la o asa masina.
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #7 : Iulie 28, 2021, 12:57:22 a.m. »
De la distanta din poze pare similara cu Skoda Rapid. Cum se compara cu aia?

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #6 : Iulie 24, 2021, 03:48:09 p.m. »
Perfect de acord cu senzația ca ești într-o conservă. Cu suspensia nu știu ce sa zic, pe mine nu ma deranjează prea tare, ținând cont ca e încărcată și în plus drumurile sunt sub orice critica mi se pare decenta.
Cu anonimizarea e simplu, mi-e mai ușor s-o fac decât sa încerc sa aflu dacă e necesara sau nu :)
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #5 : Iulie 24, 2021, 08:28:50 a.m. »
E horror cazanul. Am condus in 2018 in Grecia. Lipsa completa de putere (in sensul ca nu poti pleca de pe loc), si ti se face rau la modul propriu datorita suspensiei. In plus, nu stiu cum sa definesc asta, dar “simti” tabla. Parca nici nu are plastic si stofa masina. Tot timpul suna a gol masina aia.

Pot sa intreb totusi - ce e cu paranoia? Ti-ai luat minute din viata ta ca sa anonimizezi numere la o masina inchiriata. Si la alea din jur, cred. Am tot vazut chestia asta, mai ales la numerele personale. Nu o prea inteleg. I mean, mai avem un numar limitat de secunde in care inca mai respiram. Desigur, pe linia asta s-ar putea argumenta ca si postarea pe un forum (dincolo de faptul ca e sooooooo 2001) e tot pierdere de vreme, dar cred ca intelegi ce zic.

Offline james kilowatt

• Expert
« Răspuns #4 : Iulie 23, 2021, 10:50:48 a.m. »
Și la mazda e la fel cu geamurule, deși au pretenția ca merg spre premium. Probabil de aia le-au și făcut mici...
Confort are dacă n-ai pretenții la insonorizare. Iar când trântești de exemplu capacul la portbagaj suna ca și cum ai scăpat o găleată cu cuie.
Însă de stat stai destul de comod înăuntru, scaunele din fata sunt comode iar în spate chiar dacă bancheta e basic ai măcar spațiu decent la picioare.
Cred ca motorul de 1.6 ar fi schimbat mult prima impresie.
« Ultima Modificare: Iulie 23, 2021, 10:57:01 a.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #3 : Iulie 23, 2021, 08:59:06 a.m. »
Citroen C-Elysée chiar este un concurent al Loganului, inclusiv la pret. El pentru acest lucru a fost proiectat, ca o alternativa la masinile low-cost (Logan, Albea Star etc). Dupa cum descrii mi se pare ca se descurca neasteptat de bine la confort si spatiu fata de concurenta directa.
Cat despre geamurile fara protectie solara, asta se intampla si la case mai mari. Sa vezi la Honda ce mai mai arde soarele, am fost la mare satpamana trecuta si m-am ars in masina mai rau ca pe plaja.. Ls fel si cu antifonarea!
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2 : Iulie 22, 2021, 10:07:43 p.m. »
Country-style :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline james kilowatt

• Expert
Drivetest: Citroen C-Elysée 1.2 82CP 5M 2018
« Răspuns #1 : Iulie 22, 2021, 08:54:02 p.m. »
Domn'le am primit cazanul asta ca fiind "I30 or similar" de o companie de inchirieri. Insa dupa mine se incadreaza mai degraba la "Logan or similar". Masina are 101kkm, insa se tine inca bine pentru varsta ei; si pare sa fie trecuta prin multe. 

Plasticul e ieftinache insa pana acum a rezistat bine, in mod surprinzator, tinand cont ca se incinge zilnic de nu poti tine mana pe el, si are un greiere insa nu foarte deranjant. Iarasi surprinzator tinand cont ca drumurile sunt pline de gropi, ca in Romania anilor '90 (testul are loc in Corfu).

Scaunele sunt foarte confortabile desi e versiunea chel-line, si spatiul foarte bun pentru o compacta, duce relativ comod 4 adulti si un copil (e cam ingusta insa spatiul la genunchi e OK). Portbagajul e gigantic, incap fara probleme un valizoi si trei valize mai mici plus rucsaci laptoape si alte prostii. Clima tine bine la tavaleala.

Suspensiile sunt destul de confortabile si fara trancanituri dubioase prin gropane, cam fac ce ar trebui sa faca. Directia cam fara feedback insa masina nu are nicio veleitate de racer. Radio-ul nu comentez, are antena rupta si e e inutilizabil, iar farurile sunt halogen banal, OK insa nimic mai mult.

Punctele slabe mi se par doua: motorul, si insonorizarea. Motorul asta de 1.2 e si extrem de anemic (tinand cont ca in situatia mea masina e plina, iar relieful e foarte accidentat), si in plus si trepideaza destul de tare. Inteleg ca e un trei cilindri microscopic si aspirat si n-ai ce-i cere, insa am mai vazut si alte motoare in 3 borcane (ba chiar am avut unul) insa asta trepideaza cel mai rau si trage cel mai slab. Acum cativa ani in Corsica am avut versiunea lui turbo si ala nu era rau. Cu rasnita asta,  si prin zona asta,  am avut multe ocazii in care am dat peste pante pe care nu le putea urca in treapta a doua... De consum nu are rost sa discutam deoarece in 150km facuti nu cred ca sunt 10km facuti in treapta a 5-a. Majoritatea sunt in treptele 1-2-3. Cutia e inca OK, nu am avut probleme gen agatat or so desi trebuie sa mestec in mamaliga din 10 in 10m, si banuiesc ca toti 100kkm au fost facuti asa. Nu e grozava insa pare fiabila.
Alta chestie care imi displace sunt butoanele pentru geamurile electrice puse pe langa scrumiera.

Insonorizarea e varza, zgomotul de rulaj, si cel de motor sunt destul de puternice.  De asta spuneam ca mi se pare un concurent al loganului. E spatios, rezolva problema taierii porcului, te duce la tara si te aduce inapoi cu oratanii cu tot, rezista bine la tavaleala, insa nu are pretentii prea mari de sport sau lux. Prin geamuri te cam frige soarele, insa asta patesti si la masini mai cu pretentii...

Intr-una din poze apare si sor-sa geamana Peugeot 301, care e insa diesel, si e tot "a noastra". Are cam aceleasi calitati si defecte, mai putin faptul ca motorul desi are doar 8CP in plus (cred) se simte mai vioi, si probabil mai e si loc de un chiptuning mic.

In concluzie, mie mi se pare o alternativa la Logan. Aka o masina marisoara, bine construita insa fara pretentii.  Nu poate concura sa zicem cu o Octavia, insa e si sensibil mai ieftina. Si desi e greu de spus (poate in astia 100kkm a trecut prin RK) insa s-ar putea sa fie si mai fiabila.

Apropo, la Skoda la un moment dat nu am gasit in toata Europa un amarat de tampon pentru capota, si pana la urma mi-am facut singur unul dint-un fel de spuma. Se pare ca si Citroen are aceeasi problema insa grecii am mers pe solutia din argila sau ce-o fi :D

« Ultima Modificare: Iulie 22, 2021, 08:57:04 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()